10 Eylül 2014, Çarşamba 08:02:51

TÜRK YILDIZLARI NEFES KESTİ

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92’inci yıldönümü kutlamaları Türk Yıldızları’nın muhteşem gösterisine sahne oldu.
  • Sizinle gurur duyuyoruz, çünki bizden birisiniz... İyi de olsanız, kötü de, farketmez. Sizler ÜLKEMİZİ temsil ediyorsunuz, ve dünyanın en iyilerindensiniz. Allah sizi korusun... Bir alman uçuş dergisinde okudum ( 17 yıl önce ), tesadüf. Amerika ordusunda TOP GUN yetiştiren bir okul var ve bu okulda görev yapan 15 TÜRK PİLOT eğitmeni. Araştırabilirsiniz...
  • Cahil cühela arkadaşlarıma... Sizin gurur duymadığınız ekibi yurt dışında izlemeye yüzbinlerce kişi geliyor. Avusturya'da insanların "Türkler'den nefret ediyorum ama en iyi sizsiniz", İngiltere'de ikinci dünya savaşı görmüş teyzelerin Red Arrows'tan daha iyisiniz dediğini gördüm. Sen bilmezsen de kıymetini bilen çıkar. Orada uçak değil vatan temsil ediliyor, o da anlayana. Blue Angels 6 uçakla uçar, Türk Yıldızları 8. Zaman zaman teknik arıza veya pilot sıkıntısından dolayı sayı azalır. İlk 8'li gösteriyi yapan ekiptir. Blue Angels da diğer süpersonik timler de gösteride süpersonik hıza çıkmaz, çıkamaz. İnternette gördüğünüz hızlar daha düşük. Hem yasaktır hem de bölgede cam pencere kalmaz. İnanmayan araştırsın. Süpersonik olmasının gösteriye kattığı şey kumanda zorluğu ve pilot yeteneğidir. Ayrıca aynı hareketin koca kanatlı bir subsonik uçağa göre çok zor yapılabilmesidir. Yazım hataları için de özüt dilerim. Sinir, telefon ve yolculuk esnasında bu kadar oluyor.
  • Tabii sizin işiniz daha zor.!!!
  • Parça tam önümüzde düştü. Neyse; nazar çıkmıştır.
  • Türk Yıldızları hiç kuşkusuz ülkemizin gururu ve Hava Kuvvetlerimizin vitrinidir. Ancak gösteri anonslarında şu eski adet sallama huyundan vazgeçmeleri gerekiyor. Ses üstü bir gösteri sunmuyorsan süpersonik bir uçakla bu işi yapıyor olmak övünülecek bir şey değildir. Her gösteride papağan gibi bunu tekrarlamak yerine ya Blue Angels gibi süpersonik gücü sahneye koyarsın yada subsonik limitlerde gösteri sunuyorsan uçağın kullanmadığın özelliğiyle övünmezsin. Ayrıca Blue Angels' ta F 18 süpersonik uçak kullanıyor ve 6' lı gösteri sunuyor. Dünya'da bir ilk görüntüsü verecğiz diye aslı astarı olmayan saçma sapan sunumlar yapmayın, gösterinini yapın. Bizi gururlandıran budur.
  • Birçok insan gibi beni de Türk yıldızları,Solotürk gibi aktiviteler gururlandırmıyor. Kendi uçağımız teknolojimiz olsa gururlanırdım,ama tamamen yabancı teknoloji ile yapılmış para vererek aldığın bir uçakla yok böyle ustayım şöyle manevralar yapabiliyorum demek, araban olmayıp elin lüks arabasıyla hava atmaya benziyor.
  • Inis takimi kapağı düştü

Dünyada 6 süpersonik uçakla gösteri yapan tek akrobasi timi olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Türk Yıldızları, İzmir’de gösteri yaptı. 6 uçaktan oluşan Türk yıldızları akrobasi timi, dün saat 18.00’de İzmir Körfezi üzerinde gösterilerine başladı.

Gündoğdu Meydanı’nda toplanan on binlerce kişi süpersonik uçaklarla nefes kesen Türk Yıldızları’nı izledi. Alanı dolduranlar, cep telefonları, tablet bilgisayarlar ve fotoğraf makineleriyle, yaklaşık yarım saat süren gösteriyi görüntülemeye çalıştı. Türk Yıldızları, İzmir semalarına meşale ve kalp de çizdi. Ekip, yaptıkları hareketlerle İzmirlilerin kalplerini bir kez daha fethetti. Gösteriyi izleyenler ise büyük keyif aldıklarını dile getirdi.

Gösteri esnasında Türk Yıldızı ekiplerinden bir uçağın parçasının düşmesi endişeye neden oldu. Parçası düşen uçak gösteri alanından ilerleyerek iniş yaptı. Akrobasi timi gösterilerine 5 uçakla devam etti.







TÜRK YILDIZLARI NEFES KESTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sizinle gurur duyuyoruz, çünki bizden birisiniz... İyi de olsanız, kötü de, farketmez. Sizler ÜLKEMİZİ temsil ediyorsunuz, ve dünyanın en iyilerindensiniz. Allah sizi korusun... Bir alman uçuş dergisinde okudum ( 17 yıl önce ), tesadüf. Amerika ordusunda TOP GUN yetiştiren bir okul var ve bu okulda görev yapan 15 TÜRK PİLOT eğitmeni. Araştırabilirsiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Cahil cühela arkadaşlarıma... Sizin gurur duymadığınız ekibi yurt dışında izlemeye yüzbinlerce kişi geliyor. Avusturya'da insanların "Türkler'den nefret ediyorum ama en iyi sizsiniz", İngiltere'de ikinci dünya savaşı görmüş teyzelerin Red Arrows'tan daha iyisiniz dediğini gördüm. Sen bilmezsen de kıymetini bilen çıkar. Orada uçak değil vatan temsil ediliyor, o da anlayana. Blue Angels 6 uçakla uçar, Türk Yıldızları 8. Zaman zaman teknik arıza veya pilot sıkıntısından dolayı sayı azalır. İlk 8'li gösteriyi yapan ekiptir. Blue Angels da diğer süpersonik timler de gösteride süpersonik hıza çıkmaz, çıkamaz. İnternette gördüğünüz hızlar daha düşük. Hem yasaktır hem de bölgede cam pencere kalmaz. İnanmayan araştırsın. Süpersonik olmasının gösteriye kattığı şey kumanda zorluğu ve pilot yeteneğidir. Ayrıca aynı hareketin koca kanatlı bir subsonik uçağa göre çok zor yapılabilmesidir. Yazım hataları için de özüt dilerim. Sinir, telefon ve yolculuk esnasında bu kadar oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koptum ~ 10 yıl önce
Biz de diyoruz bu ülkenin nufusu neden artıyor diye. Meğer uçak görmeye gelen yüzbinlerin kalabalığıymış. Hele o 2. Dünya savaşı görmüş teyzelerin yorumu...Tabi dünya savaşı görürsen teknolojik uçakları daha kıyaslarsın. Hey Allahım..
77 kaptanına ~ 10 yıl önce
Tabii sizin işiniz daha zor.!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 10 yıl önce
Parça tam önümüzde düştü. Neyse; nazar çıkmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk Yıldızları ~ 10 yıl önce
Türk Yıldızları hiç kuşkusuz ülkemizin gururu ve Hava Kuvvetlerimizin vitrinidir. Ancak gösteri anonslarında şu eski adet sallama huyundan vazgeçmeleri gerekiyor. Ses üstü bir gösteri sunmuyorsan süpersonik bir uçakla bu işi yapıyor olmak övünülecek bir şey değildir. Her gösteride papağan gibi bunu tekrarlamak yerine ya Blue Angels gibi süpersonik gücü sahneye koyarsın yada subsonik limitlerde gösteri sunuyorsan uçağın kullanmadığın özelliğiyle övünmezsin. Ayrıca Blue Angels' ta F 18 süpersonik uçak kullanıyor ve 6' lı gösteri sunuyor. Dünya'da bir ilk görüntüsü verecğiz diye aslı astarı olmayan saçma sapan sunumlar yapmayın, gösterinini yapın. Bizi gururlandıran budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777_cpt ~ 10 yıl önce
Birçok insan gibi beni de Türk yıldızları,Solotürk gibi aktiviteler gururlandırmıyor. Kendi uçağımız teknolojimiz olsa gururlanırdım,ama tamamen yabancı teknoloji ile yapılmış para vererek aldığın bir uçakla yok böyle ustayım şöyle manevralar yapabiliyorum demek, araban olmayıp elin lüks arabasıyla hava atmaya benziyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adam Uygulaması ~ 10 yıl önce
777 ile uçarken aynı ezikliği duyabiliyor- sanız mesele yok. Ancak rumuzunuzdan durumun aksi yönünde olduğunuz gözüküyor.
777_cpt ~ 10 yıl önce
Evet duyuyorum.Keşke bu uçakları yapabilecek bir ülke olabilsek diyorum.
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Inis takimi kapağı düştü

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000