12 Mayıs 2013, Pazar 08:16:05

TÜRK YILDIZLARI BURSA'DAYDI...

Bursa'da düzenlenen Havacılık Festivali'nde gösteri yapan Türk Yıldızları nefes kesti.
  • bu gün Hazerfan'daydılar.

Işıklar Askeri Hava Lisesi Komutanlığı sorumluluğunda Yunuseli Havaalanı'nda "Işıklarfest 2013" adı ile 5. Havacılık, Bilim ve Kültür Şenliği düzenlendi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği gösteriler özellikle çocukların akınına uğradı. Gösteriler arasında en büyük ilgiyi ise Türk Yıldızları gördü. Yenişehir Havaalanı'ndan kalkan 7 Türk Yıldızı uçağı, gösteri uçuşlarını 800 kilometre hız ve birer metre aralıklarla yaptı. Havaalanına yakın mesafeden uçan uçakların karşılıklı ve alt alta geçişleri esnasında pistte bulunanların yürekleri ağızlarına geldi.

Türk Hava Kurumu'na bağlı Bursa Sportif Havacılık Kulübü üyeleri de planörle gösteri uçuşu yaptı.

Şenlikte dünyaca ünlü akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk de gösteri yaptı. 400 beygirlik gösteri uçağı ile adeta yer çekimine meydan okuyan tecrübeli pilotun gösterisi nefesler tutularak izlendi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait kurtarma helikopteri ile havalanan operasyon timinin gökyüzündeki gösterisi ile senaryo gereği yaptığı kurtarma operasyonu büyük bir ilgiyle izlendi.

Büyükşehir Belediyesi ile Işıklar Askeri Hava Lisesi'nin bando takımları ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı da şenliğe renk kattı.









TÜRK YILDIZLARI BURSA'DAYDI...

Yorumlar

haber ~ 11 yıl önce
bu gün Hazerfan'daydılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000