06 Mayıs 2013, Pazartesi 08:05:26

TÜRK YILDIZLARI BU YIL MEST EDECEK

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kurulan akrobasi timi Türk Yıldızları, bu yıl yurt içi ve dışında planlanmış 21 gösteri uçuşu gerçekleştirecek...
  • Türk Yıldızları'nın resmi sayfası olan www.turkyildizlari.tsk.tr/ adresinden gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.Yine de buradan da paylaşalım. Uçak tipi: Northrop NF-5A Freedom Fighter Türk Hava Kuvvetlerinde 1987'den bu yana kullanılan NF-5'ler, akrobasi çalışmaları esnasında uçuş sistemleri ve performansları sayesinde akrobasi uçuşuna en uygun uçak olarak seçilmiştir. Dünya havacılık literatürü tarandığında F-5 uçağının dizaynının, süpersonik jet uçuşuna en uygun uçak dizaynı olarak tanımlandığı görülmektedir.
  • arkadaşlar türk yıldızları uçakları kaç yıllık ve modeli ne bilen varmı?
  • Hocam 2031'e daha çok var,hele o zaman gelsin bakarız :)))

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kurulan akrobasi timi Türk Yıldızları, bu yıl yurt içi ve dışında planlanmış 21 gösteri uçuşu gerçekleştirecek. Bu yıl ilk gösterisini 5 Mayıs günü Eskişehir'de yapan Türk Yıldızları yıl sonuna kadar 20 hava akrobasi şöleni sunacak.

Türkiye'yi temsil etmek, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni tanıtmak, disiplin ve etkinliğini anlatmak, gençlere havacılığı sevdirmeyi amaçlayan Türk Yıldızları, hali hazırda dünyada NF-5 tipi 8 adet süpersonik uçakla gösteri yapan tek akrotim olarak biliniyor.

Akrotim kurulduğu günden bu yana ilk şehidini 13 Mart 2012 günü Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer'in, uçağının Konya'da bilinmeyen bir nedenle düşmesiyle verdi.

TÜRK YILDIZLARI GÖSTERİ TAKVİMİ

Türk Yıldızları'nın 2031 yılı içerisinde planlanmış hava akrobasi gösteri takvimi şöyle : "11 Mayıs günü Bursa Işıklar Askeri Lisesi Havacılık, bilim ve Kültür şenlikleri, 12 Mayıs günü Hezarfen Havaalanı Hava Harp Okulu Future Flight Design etkinlikleri, 19 Mayıs günü Samsun Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, 20 Mayıs günü Giresun Aksu Festivali, 1 ve 2 Haziran günü Ankara Akıncılar Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın 102. Kuruluş yıldönümü, 2 Haziran günü, 20 Haziran günü, Mersin 2013 Akdeniz Oyunları, 28 ve 29 Haziran günü, Avusturya Zeltweg Airpower-2013 Uluslararası Hava gösterileri, 20 Temmuz günü, KKTC Girne KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları, 03 ve 04 Ağustos günü Macaristan Kecskemet Macaristan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın 75. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları, 24 Ağustos günü Çorum Hava gösterisi, 26 Ağustos günü, Afyon Zafer Haftası kutlamaları, 30 Ağustos günü Ankara Atatürk Kültür Merkezi Zafer Bayramı kutlamaları, 09 Eylül günü İzmir'in Kurtuluş Yıldönümü kutlamaları, 21 ve 22 Eylül günü Çek Cumhuriyeti Ostrava NATO Günleri etkinlikleri, 29 Ankara Atatürk Kültür Merkezi Cumhuriyet Bayramı, 15 Kasım günü Girne'de KKTC Kurtuluş Yıldönümü kutlamaları. (Star)

TÜRK YILDIZLARI BU YIL MEST EDECEK

Yorumlar

M.ÇULCU ~ 11 yıl önce
Türk Yıldızları'nın resmi sayfası olan www.turkyildizlari.tsk.tr/ adresinden gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.Yine de buradan da paylaşalım. Uçak tipi: Northrop NF-5A Freedom Fighter Türk Hava Kuvvetlerinde 1987'den bu yana kullanılan NF-5'ler, akrobasi çalışmaları esnasında uçuş sistemleri ve performansları sayesinde akrobasi uçuşuna en uygun uçak olarak seçilmiştir. Dünya havacılık literatürü tarandığında F-5 uçağının dizaynının, süpersonik jet uçuşuna en uygun uçak dizaynı olarak tanımlandığı görülmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
soru ~ 11 yıl önce
arkadaşlar türk yıldızları uçakları kaç yıllık ve modeli ne bilen varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2031 ~ 11 yıl önce
Hocam 2031'e daha çok var,hele o zaman gelsin bakarız :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000