26 Kasım 2014, Çarşamba 09:39:53

SOLOTÜRK YİNE BÜYÜLEDİ

SOLOTÜRK, Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Selimiye Camisi çevresinde gösteri yaptı.
  • haber mi yani bu? neresi ilginc? askerdeyken ben de... saka la saka. helal olsun valla. isini iyi yapan, insanlari hayirli islere sevk eden, ilham veren herkesin ellerinden opmek lazim.

SOLOTÜRK, Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Selimiye Camisi çevresinde gösteri yaptı.

Kurtuluş etkinlikleri çerçevesinde, Özgürlük Heykeli önünde toplanan vatandaşlar ve esnaftan oluşan kortej, Zübeyde Hanım ve Atatürk caddelerini geçerek Saraçlar Caddesi'ne geldi.

Daha sonra Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Mimar Sinan heykeli önünde korteji selamladı.

Kortej yürüyüşü sonrasında SOLOTÜRK ekibi gösteri sundu. Uçakların yaptığı manevralar, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Bazı vatandaşlar, uçağa Türk bayrağı salladı ve geçiş sırasında pilotları alkışladı.

SOLOTÜRK, yaklaşık 20 dakika Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli Cami üzerinde gösteri yaptı.

"Hiçbir mitingde böyle bir kalabalık yoktu"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'nin kurtuluşu dolayısıyla gazetecilere yaptığı açıklamada, SOLOTÜRK'ün gösterisini izlemeye çok sayıda vatandaşın geldiğini söyledi.

Edirne'de daha önce yapılan hiçbir mitingde böyle bir kalabalık olmadığını ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:

"SOLOTÜRK'ün 20 dakikalık bir gösterisini izledik. Pilotumuzu, diğer pilotlarımızı ve Türk Hava Kuvvetleri'ni canı gönülden tebrik ediyorum. Bize büyük milletimiz, Türk milletinin bir ferdi olduğumuzu bir kez daha hatırlattıkları, gurur kaynağımız oldukları ve bu cennet vatanın Türk Hava Kuvvetlerinin korumasında ilelebet payidar kalacağını öğrettikleri için" diye konuştu.

Öte yandan, Selimiye Meydanı'na kurulan çadırda SOLOTÜRK baskılı şapka, tişört ve çeşitli ürünler satıldı, SOLOTÜRK pilotları, vatandaşlar için uçaklarının posterini imzaladı.

SOLOTÜRK YİNE BÜYÜLEDİ

Yorumlar

simdi bu ~ 9 yıl önce
haber mi yani bu? neresi ilginc? askerdeyken ben de... saka la saka. helal olsun valla. isini iyi yapan, insanlari hayirli islere sevk eden, ilham veren herkesin ellerinden opmek lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000