09 Mayıs 2013, Perşembe 17:05:07

O BİR TASARIM HARİKASI...

Dünyanın birçok yerinde nefesleri kesen gösterilere imza atan Solotürk uçağının minyatürü yapıldı...
  • yorumcu Gktrk yazmis,İha yapımı işte bu kdr kolay istense....IHA model ucak degil Sayin yorumcu.! Dünyanin en gelismis teknolojilerini kullanildigi bir ürün.ve Dünyada sadece sayili ülkelerde var..!
  • cehennemde her milletin bulunduğu çukurun başında bir zebani varmış. cehenneme yeni giren biri kendi çukuruna götürülürken bir çukurun başında zebani olmadığını görüp merakla soruyor burda niye zebani yok diye. Yanındaki cevap veriyor: "Orda Türkler var birtanesi çukurdan çıkmaya kalksa hasetlikten hemen öbürleri tutup onu aşağı çekiyor. oyüzden hiç çıkan olmuyor" diye. Bu emekle ilgili yapılan olumsuz yorumlarda tamamen bu nazarda benim için....
  • Bu işe çamur atmak çok kolay. Ama bilen bilir çok zahmetli sabır isteyen bir isteyen bir süreç. sonuçta yükseklik katediyor bu noktada crash olması aylarca süren emegin saniyeler içerisinde heba olması demek. Uçurmak gerçek bir kabiliyet ve ekip işi. Bu modellerin yanında bebe oyuncağı sayılan mikro rc araçlar helikopter ve uçaklara yerden yükseltip hakim olmak bile çoookkk zor iken bu uçağa emek harcayanlara teşekkürden başka laf etmeyelim.
  • İha yapımı işte bu kdr kolay istense....
  • ya hayır konuş, yada sus. ellerine sağlık güzel olmuş.
  • Adamcagizin kendi emegi bu. Ugrasmis yapmis. Sacma sapan yorum yazmayin. Yok ucarmiymis, yok boyamaymis. Sana ne? Parasini verip yapmis iste. Bizim aptal model ucak kurumu ne yapiyor? Emekli generalin ciftligi.
  • Bu uçaklar yurtdışında kit halinde satılıyor. Hangi model istersen. Yapılan iş sadece boyama
  • arkadaşlar bulunduğunuz şehirlerdeki solotürk gösterilerine gitmenizi tavsiye ederim muhteşem.......
  • :) yer videosu iyi olmuş maşallah. Peki uçuyor mu? yoksa sürekli yerde mi gidiyor?
  • Antalya'da uçuracakmış. Demek ki burada kısa bi test yapmış Emek vermiş tebrik ederim

Dünyanın birçok yerinde inanılmaz akrobasi uçuş gösterilerine imza atan Solotürk’ün minyatürü Almanya’da yapıldı. Pilotluğunu yapacak Orhan Akmermer’in dizayn ettiği minyatür uçağın performansı ise Antalya’da görücüye çıkacak.

19 Mayıs’taTHK’nın Antalya Karain Havaalanı’nda gerçekleştirilecek Antalya Jet Festivali’ne 10 ayrı jetle beraber katılacak Solotürk’ün minyatürü, izleyenleri mest edecek. Solotürk’ün Almanya’daki mimarı Orhan Akmermer AirportHaber’e yaptığı açıklamada; havacılığa olan ilgisinin kendisini bu noktalara taşıdığını ifade etti.
 

Akmermer; ‘Çocukluğumdan beri havacılık ve uçaklara meraklıydım. Radyo kontrollü uçaklar ise bundan yaklaşık 26 yıl önce Almanya’ya geldikten sonra imkanların yardımıyla pekişti. Yaklaşık 11 yıldan beri de Türbin Motorlu Model uçaklar yapıp uçuruyorum. Almanya’da birçok gösteri uçuşlarına katıldım. Jet-Zubehoer firmasının  model pilotluğunu yaptım. Ayrıca Türkiye’de Ankara, Merzifon ve Kayseri’de gösteri uçuşları yaptım. Solotürk ise 2 yıl önce dikkatimi çekti’ dedi.

İLK GÖRDÜĞÜM ANDA MODELİ KAFAMA KOYMUŞTUM

Solotürk’ü ilk gördüğü andan itibaren uçağın modelini yapmayı kafasına koyduğunu ifade eden Akmermer, ‘Uzun uğraşlar sonucunda yapmayı başardım. Bu süreçte bana destek olan herkese teşekkür ederim. Havacılık tutkusu beni bu noktalara getirdi. Şimdi sırada Antalya Jet Festivali var. Orada Solotürk’ü uçuracağım. Ayrıca yurtdışından 10 farklı jeti de yine bu festival için getireceğiz’ şeklinde konuştu.

Akmermer çalışmalaında yalnız olmadığını ve yardımcı olan arkadaşlarına teşekkür borçlu olduğunun altını çizerek; ‘Herseyden önce bu projenin gerçekleşmesinde katkıları olan Sertaç Bayar’a, Metin Özrek’e, bay Rumig’e, Tobias Neuhaus ve Daniel Kmineck’e, Roger Böhli’ye, Christian Glaser’e, Jürgen Wagenblass’a, ve Naim’e çok teşekkür ederim’ dedi.

İşte Solotürk'ün minyatürü:





©AirportHaber

O BİR TASARIM HARİKASI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

sinan akerman ~ 11 yıl önce
yorumcu Gktrk yazmis,İha yapımı işte bu kdr kolay istense....IHA model ucak degil Sayin yorumcu.! Dünyanin en gelismis teknolojilerini kullanildigi bir ürün.ve Dünyada sadece sayili ülkelerde var..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
enginler2 ~ 11 yıl önce
cehennemde her milletin bulunduğu çukurun başında bir zebani varmış. cehenneme yeni giren biri kendi çukuruna götürülürken bir çukurun başında zebani olmadığını görüp merakla soruyor burda niye zebani yok diye. Yanındaki cevap veriyor: "Orda Türkler var birtanesi çukurdan çıkmaya kalksa hasetlikten hemen öbürleri tutup onu aşağı çekiyor. oyüzden hiç çıkan olmuyor" diye. Bu emekle ilgili yapılan olumsuz yorumlarda tamamen bu nazarda benim için....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
enginler ~ 11 yıl önce
Bu işe çamur atmak çok kolay. Ama bilen bilir çok zahmetli sabır isteyen bir isteyen bir süreç. sonuçta yükseklik katediyor bu noktada crash olması aylarca süren emegin saniyeler içerisinde heba olması demek. Uçurmak gerçek bir kabiliyet ve ekip işi. Bu modellerin yanında bebe oyuncağı sayılan mikro rc araçlar helikopter ve uçaklara yerden yükseltip hakim olmak bile çoookkk zor iken bu uçağa emek harcayanlara teşekkürden başka laf etmeyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gktrk ~ 11 yıl önce
İha yapımı işte bu kdr kolay istense....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biz ~ 11 yıl önce
ya hayır konuş, yada sus. ellerine sağlık güzel olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kendi emegi ~ 11 yıl önce
Adamcagizin kendi emegi bu. Ugrasmis yapmis. Sacma sapan yorum yazmayin. Yok ucarmiymis, yok boyamaymis. Sana ne? Parasini verip yapmis iste. Bizim aptal model ucak kurumu ne yapiyor? Emekli generalin ciftligi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Bu uçaklar yurtdışında kit halinde satılıyor. Hangi model istersen. Yapılan iş sadece boyama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shyo ~ 11 yıl önce
arkadaşlar bulunduğunuz şehirlerdeki solotürk gösterilerine gitmenizi tavsiye ederim muhteşem.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanalpilot ~ 11 yıl önce
:) yer videosu iyi olmuş maşallah. Peki uçuyor mu? yoksa sürekli yerde mi gidiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ex ~ 11 yıl önce
Adam en azından senin gibi sanal değil yerden de olsa uçan bir şeyi kontrol ediyor
emek ~ 11 yıl önce
Antalya'da uçuracakmış. Demek ki burada kısa bi test yapmış Emek vermiş tebrik ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kapak olsun ~ 10 yıl önce
http://www.youtube.com/watch?v=8p22J_b_nlQ

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000