08 Temmuz 2010, Perşembe 18:24:12

İngilizler Türk Yıldızları'nı sevdi

Kuzey Ingiltere Lincoln'de geçtiğimiz haftasonu düzenlenen Uluslararası Havacılık şovu'nda, dünyanın sekiz supersonik uçakla gösteri yapan tek akrobasi timi olan "Türk Yıldızları" bir uçuş gösterisi yaparak büyük beğeni topladı.
  • Güzel arkadaşım, ilk önce bir araştırma yap sonra ne yazdığına bir bak. Sivil pilotlar supersonik bir uçağı ters çeviremezler demişsin. Doğru çünki sivil pilot'a kimse supersonik uçak vermez. Ama emin ol ki bu konuda eğtim almış ve hakikaten çok da iyi seviyede sivil pilotlar var. Üstelik akrobasi öğretmenliği olanlar da var. Sadece kendinizi her şeyin en en iyisini yaptığınızı düşünmeyi bırakın artık da gelin hep beraber ülkemizdeki havacılığı geliştirelim. Atatürk "İstikbal Göklerdedir" sadece askeri pilotlar için dememiş her halde?!!.. Artı unutmayın ki askeri pilotların eğitim amacı savaş'tır. Akrobasi uçuşu ise halka havacılığı sevdirmek, havacılığı öğretmek, halkı eylendirmek içindir. Saygılar..
  • öncelikle sivil kökenli pilot arkadaşlar elbette supersonik bir uçağı ters çeviremezler, çünkü ne bu onların görevidir, ne bunu yapmaları için profesyonel hayatta bir eğitim almışlardır ne de bu iş için para alırlar. ama eminimki onlarda hava kuvvetlerinde eğitim alsalardı birçoğu bu tür başarılara imza atabilecek türk evlatlarıydı.ama siz sanki bir yaranız varmış gibi asker kökenli pilotları görün, saygı duyun v.s. gibi kendini tatmin etmeye yönelik cümlelerle inanın kimseden sevgi ve saygı görmezsiniz.video yayınlayan sitelerde bu gösteriyi amatör kameralarda çeken ingilizlerin uçucu ekip hakkındaki yorumlarından gurur duyduğumuz gibi, gösteriyi anlatan değerli pilotumuz içinde açıkçası ingilizcesiyle ilgili alay konusu olmasına üzüldük.
  • hakkat sen bu dediğine inaniyon mu ? kurufasulye çok yemişsin gaz veriyon!
  • TÜRKÜN GÜCÜ TÜRKÜ EZMEKTİR YABACIYI YÜCELTMEKTİR
  • RAF Waddington International Air Show olacak. Duymayan arkadaş ya havacılıkla ilgilenmiyor ya da ingilterede de yaşamıyor
  • HEY BENİM KARACAHİL VATANDAŞIM BİRAZ MERAKIN VEDE İNGİLİZCEN VARSA YABANCI HAVACILIK YAYINLARINI OKU DA GÖR KİMLERİN TAKDİR ETTİĞİNİ ELBETTE ÖVÜNÜYORUZ AMA KENDİMİZİ ALDATMIYORUZ GERÇEK BUNLAR SENİ 2011 DEKİ HAVA KUVVETLERİNİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNE DAVET EDİYORUM GEL İZLEDE DUDAKLARIN UÇUKLASIN HAA..YABANCI HAYRANI SENDE GEL ONLAR DA DAVETLİ BU KUTLAMALARA ALKIŞLAR KENDİNİ TATMİN EDERSİN AMA O TÜRK YILDIZLARININ YANLARINA YAKLAŞAMAZ ONLARIN YÜCELİĞİNE ULAŞAMAZSIN BU GÜZEL HABERİDE SULANDARMAYIN LÜTFEN....
  • Bu hava showunu ingilterede tek bir yayın organında bulamazsınız yine kendi kendimizle övünüyoruzç
  • Bizimkilerde yabancıları çok sevdi
  • HER DEFASINDA AYRI KOŞUL,AYRI İKLİM VE DEĞİŞİK ARAZİ YAPISI ÜZERİNDE YAPILAN BU GÖSTERİLER BİZLERİ SONSUZ GURURLANDIRIYOR .THY DEKİ UTANÇ VERİCİ ÇEKİŞMELERİ GÜNDEMDEN DÜŞÜRMEYEN, MESLEĞİNE VE MESLEKTAŞINA SAYGISIZLIK YAPMAK İÇİN YARIŞA GİREN ZAVALLILARIN AT GÖZLÜĞÜNÜ ÇIKARIP TÜM DÜNYANIN TAKDİRİNİ KAZANMIŞ ''ASKER AĞABEYLERİNİ DE'' TAKDİR ETSİNLER.AMA UÇAĞI TERSTE GÖRMEYEN TATLI SU PİLOTLARI NE ANLAR SUPERSONİK AKROTİM GÖSTERİSİNDEN.DAHA ÇOOOK FIRIN EKMEK YEMELERİ LAZIM,HAVACIKTA DİSİPLİN HADDİNİ BİLMEKTEN GEÇER BEYLER BIRAKIN İTİŞİP KAKIŞMAYI KENDİNİZİ,MESLEĞİNİZİ GELİŞTİRMEYE BAKIN.NASIL OLSA O GÜÇLÜ ASKERLER SİZİN SALVOLARINIZDAN ETKİLENMEZ.BU GÜZİDE MESLEĞİ YAPAN HERKESE EMNİYETLİ UÇUŞLAR DİLİYORUM.....
  • Gururumuz Turk yildizlarinin ingilterede daha bilinen bir gosteriye katilmasini arzu ederdim. Yazik olmus...
Hollanda ve Fransa'daki gösterilerinin ardından uçuş ekibi, uçak bakım, iletişim ve sağlık personelinden oluşan 55 kişilik ekibiyle Ingiltere'ye gelen havacılık timi, sesten hızlı savaş uçaklarıyla, Pilot Kurmay Binbaşı Yılmaz Gül liderliğinde, özgürlük ve havacılığın temsili olan Selçuklu kartalı temalı ve Türk bayrağı renklerinden oluşan kırmızı ve beyaz dumanlı şovunu gerçekleştirdiler.

Hava koşulları nedeniyle alçak paket uçuşu yapan 11 pilottan oluşan 'Türk Yıldızları' ekibi, İngiltere'nin en büyük havacılık etkinliğinde Türkiye'yi temsil ettiler. 30 dakika süren şov, halka açık olarak gerçekleştirildi. Geçtiğimiz haftasonu iki gün boyunca devam eden havacılık etkinliğini, 125 bin kişi ziyaret etti.

Türk Yıldızları 134. Akrotim Filo Komutanlığı, bu yıl yurt içi ve yurt dışında pek çok gösteri yapacak.Her gün teorik ve pratik olarak hazırlıklarına devam eden Türk Yıldızları, uçuş öncesi meteoroloji, pist durumları ve icra edecekleri gösteri hakkında genel brifing alıyor.

Filo komutanı ve beraberindeki uçuş ekibinin katıldığı brifingin ardından uçuş teçhizatlarını giyen Türk Yıldızları ekibi, hep birlikte uçaklarının bulunduğu park alanına geliyor. Uçuş öncesi uçaklarını son bir kez kontrol eden pilotlar, yer destek ekibinin yardımıyla kokpitteki yerlerini alıyor.

Sırayla piste çıkan uçaklar, üçerli kollar halinde veya tek tek havalanarak yapacakları gösteri için pozisyon alıyor.
Gösteri yapılacak yer, hava ve bulut durumuna göre yüksek, alçak paket ve flat olmak üzere üç tip gösteri sunan Türk Yıldızları, gösterileri sırasında uçaklar arasında sadece 1 metre mesafede uçuyor. Tekli ve grup halinde yapılan gösterilerde akrobasi timi 23 farklı hareket sunabiliyor.

8 Supersonik Uçaklı Tek Tim

134. Akrotim Filo Komutanı Hava Pilot Kurmay Binbaşı Yılmaz Gül, Türk Yıldızları hakkında gösterilerde kullandıkları uçakların başında genel bilgiler verdi. Türk Hava Kuvvetleri'nde akrobasi uçuşlarının 1914 yılına kadar dayandığını belirten Kurmay Binbaşı Gül, "Türk Hava Kuvvetleri'nin kurulduğu 1911 yılından kısa bir süre sonra akrobasi konusunda hızlı bir faaliyet içine girilmiş ve 1914 yılında ilk adımlar atılmıştır. 1926 yılında akrobasi faaliyetleri konusunda talimnameler hazırlanmış, Hava Kuvvetleri'ne jetlerin girmesiyle de modern anlamda ilk akrotimler görev almaya başlamıştır.Türk Yıldızları'nın kurulduğu 1992 yılına kadar Hava Kuvvetleri'nde 6 adet akrotim görev yapmış ve Türk Yıldızları 7. akrobasi timi olmuştur. Türk Yıldızları için ilk adım 1992 yılında atılmış ve 1993 yılında 4 uçakla ilk gösterilerini yapmışlardır. 1995 yılında 6, 1997 yılında 7 uçakla gösteri yapan akrobasi timimiz, 2004 yılında 8 uçakla gösterilerini icra etmeye başlamıştır. O tarihten itibaren Türk Yıldızları dünyada 8 süpersonik uçakla gösteri yapan tek akrobasi timi olma özelliğini kazanmıştır" dedi.

Dünyada birçok akrobasi ekibinin bulunduğunu ancak Türk Yıldızları'nın hepsinden ayrıcalıklı bir konuma sahip olduğunu da dile getiren 134. Filo Komutanı Gül, "Pervaneli uçaklarla, ses hızına ulaşamayan jetlerle ve sesten hızlı jetlerle gösteri yapan akrobasi ekipleri bulunuyor.

Şu an sesten hızlı uçaklarla gösteri yapan dünyada 8 tim var ancak 8 uçakla akrobasi yapan tek ekip Türk Yıldızları'dır. Kullandığımız uçaklar F-5 savaş uçaklarıdır. Yüksek manevra kabiliyetine sahip bu uçakların gösteride kullanılmak için makineli topları sökülmüş ve kokpitte modifikasyonlar yapılmıştır.

Türk Yıldızı olmak isteyen pilotlarda ise en az 600 saat uçuş tecrübesi arıyoruz ve gönüllü olan pilotlar arasında seçim yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye'yi Temsilin Gururunu Yaşıyoruz

Gösteri anında filo olarak hem Türkiye'yi, hem de Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) temsil etmenin haklı gururunu yaşadıklarını anlatan Yılmaz Gül, "Bu gösterileri yapabilmek için öncelikle Askeri Lise ve Hava Harp Okulu'ndan kıtaya çıkana kadar aldığımız eğitimin, bunun üstüne askeri ve havacılık disiplinini bir yaşam şekli olarak görmemizin büyük katkısı var. Aldığımız eğitim, disiplin ve çok çalışma bize başarıyı getiriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa'yı Fethediyorlar

Türkiye'nin yanı sıra dünyanın birçok kentinde yüzlerce gösteri gerçekleştiren ve izleyenlerden tam puan alan Türk Yıldızları, 7 Ağustos'ta Macaristan'ın Kecskemet, 19 Eylül'de ise Belçika'nın Kleine Brogel kentinde havacılık tutkunlarına şov sergileyecekler.

(Londra Gazete)
İngilizler Türk Yıldızları'nı sevdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
Güzel arkadaşım, ilk önce bir araştırma yap sonra ne yazdığına bir bak. Sivil pilotlar supersonik bir uçağı ters çeviremezler demişsin. Doğru çünki sivil pilot'a kimse supersonik uçak vermez. Ama emin ol ki bu konuda eğtim almış ve hakikaten çok da iyi seviyede sivil pilotlar var. Üstelik akrobasi öğretmenliği olanlar da var. Sadece kendinizi her şeyin en en iyisini yaptığınızı düşünmeyi bırakın artık da gelin hep beraber ülkemizdeki havacılığı geliştirelim. Atatürk "İstikbal Göklerdedir" sadece askeri pilotlar için dememiş her halde?!!.. Artı unutmayın ki askeri pilotların eğitim amacı savaş'tır. Akrobasi uçuşu ise halka havacılığı sevdirmek, havacılığı öğretmek, halkı eylendirmek içindir. Saygılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
öncelikle sivil kökenli pilot arkadaşlar elbette supersonik bir uçağı ters çeviremezler, çünkü ne bu onların görevidir, ne bunu yapmaları için profesyonel hayatta bir eğitim almışlardır ne de bu iş için para alırlar. ama eminimki onlarda hava kuvvetlerinde eğitim alsalardı birçoğu bu tür başarılara imza atabilecek türk evlatlarıydı.ama siz sanki bir yaranız varmış gibi asker kökenli pilotları görün, saygı duyun v.s. gibi kendini tatmin etmeye yönelik cümlelerle inanın kimseden sevgi ve saygı görmezsiniz.video yayınlayan sitelerde bu gösteriyi amatör kameralarda çeken ingilizlerin uçucu ekip hakkındaki yorumlarından gurur duyduğumuz gibi, gösteriyi anlatan değerli pilotumuz içinde açıkçası ingilizcesiyle ilgili alay konusu olmasına üzüldük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hakkat sen bu dediğine inaniyon mu ? kurufasulye çok yemişsin gaz veriyon!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TÜRKÜN GÜCÜ TÜRKÜ EZMEKTİR YABACIYI YÜCELTMEKTİR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
RAF Waddington International Air Show olacak. Duymayan arkadaş ya havacılıkla ilgilenmiyor ya da ingilterede de yaşamıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HEY BENİM KARACAHİL VATANDAŞIM BİRAZ MERAKIN VEDE İNGİLİZCEN VARSA YABANCI HAVACILIK YAYINLARINI OKU DA GÖR KİMLERİN TAKDİR ETTİĞİNİ ELBETTE ÖVÜNÜYORUZ AMA KENDİMİZİ ALDATMIYORUZ GERÇEK BUNLAR SENİ 2011 DEKİ HAVA KUVVETLERİNİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNE DAVET EDİYORUM GEL İZLEDE DUDAKLARIN UÇUKLASIN HAA..YABANCI HAYRANI SENDE GEL ONLAR DA DAVETLİ BU KUTLAMALARA ALKIŞLAR KENDİNİ TATMİN EDERSİN AMA O TÜRK YILDIZLARININ YANLARINA YAKLAŞAMAZ ONLARIN YÜCELİĞİNE ULAŞAMAZSIN BU GÜZEL HABERİDE SULANDARMAYIN LÜTFEN....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu hava showunu ingilterede tek bir yayın organında bulamazsınız yine kendi kendimizle övünüyoruzç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bizimkilerde yabancıları çok sevdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HER DEFASINDA AYRI KOŞUL,AYRI İKLİM VE DEĞİŞİK ARAZİ YAPISI ÜZERİNDE YAPILAN BU GÖSTERİLER BİZLERİ SONSUZ GURURLANDIRIYOR .THY DEKİ UTANÇ VERİCİ ÇEKİŞMELERİ GÜNDEMDEN DÜŞÜRMEYEN, MESLEĞİNE VE MESLEKTAŞINA SAYGISIZLIK YAPMAK İÇİN YARIŞA GİREN ZAVALLILARIN AT GÖZLÜĞÜNÜ ÇIKARIP TÜM DÜNYANIN TAKDİRİNİ KAZANMIŞ ''ASKER AĞABEYLERİNİ DE'' TAKDİR ETSİNLER.AMA UÇAĞI TERSTE GÖRMEYEN TATLI SU PİLOTLARI NE ANLAR SUPERSONİK AKROTİM GÖSTERİSİNDEN.DAHA ÇOOOK FIRIN EKMEK YEMELERİ LAZIM,HAVACIKTA DİSİPLİN HADDİNİ BİLMEKTEN GEÇER BEYLER BIRAKIN İTİŞİP KAKIŞMAYI KENDİNİZİ,MESLEĞİNİZİ GELİŞTİRMEYE BAKIN.NASIL OLSA O GÜÇLÜ ASKERLER SİZİN SALVOLARINIZDAN ETKİLENMEZ.BU GÜZİDE MESLEĞİ YAPAN HERKESE EMNİYETLİ UÇUŞLAR DİLİYORUM.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gururumuz Turk yildizlarinin ingilterede daha bilinen bir gosteriye katilmasini arzu ederdim. Yazik olmus...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000