21 Eylül 2014, Pazar 15:34:36

"GENÇLERİMİZİN HAVACILIĞA İLGİSİNİ ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Hava Kuvvetlerinin 103’üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle gösteri yapmak üzere Eskişehir’e gelen Türk Yıldızları’nın Tim Lideri Yüzbaşı Osman Yığcı, Türkiye’de hava gösterilerinin çok sık yapılmadığını, mümkün olduğunca az olan etkinlikleri genele yaymaya çalıştıklarını söyledi.
  • Bildiğim kadarıyla F5 ler ilk 1966 da akrotim uçağı olarak kullanılmış.1992 de Türk Yıldızları ismini almış.Ne yazık ki son yıllarda insanlar Türk Yıldızlarını keşfetmiş.Sanki Türkiyede ve Dünyada bu hareketleri ilk kez bunlar yapıyormuş gibi millet izliyor.Şimdiki akrotimde olanların isimleri biliniyor ama eskilerin adı bile yok.Sırf şimdikilerin değil eskilerinde emeği çoktur.Ne yazıkki artık bu hareketler bazılarının dediği gibi sıktı.Havacılık uzmanı bir arkadaşın dediği gibi akrobasi düşük hızlarda yapılır.Jetlerle anca gürültü patırtı,cam patlatmaya yarar.Ne demek istediyse.He birde kendi reklamını yapmaya yarar
  • Havacılığı tanıtmak sevdirmek THK nın işi değil miydi? Ama bu aralar soyan soyana kurumu. Paşanın çiftliği olmuş. Havacılığı işsiz kalmış torpilden mülakata bile alınmayan biz gençlere mi sevdireceksiniz?
  • açık hava taklacıları sizi...bayrağımız indirilirken ,askerimizin kafasına çuval geçirilirken yine boş boş takla atıyordunuz sanırım...
  • Min. 100m demiş ama dün solo uçaklardan biri A/B açık olarak 20m kadar bir yükseklikten geçti, muhteşemdi. Uçağın rüzgarı herşeyi savurdu, ortalık mis gibi JP8 koktu. Gün içindeki en muhteşem şeydi!
  • İzlemeye doyum olmuyor. OG
  • Yapılan işe saygım sonsuz.elinize saglık. Ama bir seylerin yenilenmesi gerekiyor. Blue angels sizi geçmeye başladı. Bunun dışında kendi halkınıza havalanmaya başladınız. Mütevazı olmanız gerekir. Kendinizi ovup duruyorsunuz fakat unutmayın ki sizin pilotlugunuzun icinde bu halkın ödediği vergiler var. Unutmayın.
  • Hep ayni gosteri ayni hareket cok vasatlastiniz ve artik siradanlastiniz bırakın bu isi
  • Bileğinize, yüreğinize sağlık...Bülent'im nefesine ağzına sağlık...
  • Varolun, gençlere daha fazla Havacılığı sevdirmeye çalışıyoruz diyorsunuzda, herkesin evet sevgisi kendine ama malum şuan ki şirketlerin tüm eleme aşamalarını başarıyla geçip son mülakatta çatır çatır eledikleri biz gençler ne ayak? Aylarca eleme aşaması ve gerek mail, gerekse yüzyüze iletişim içerisindesin, eliyceksen ilk aşamadan ele, son aşamaya gelen adamı niye eliyorlar? Bi gram Havacılığa sevgimiz azalmıyor ama arkadan gelen gençler de niye bu saçma sisteme kurban gitsin? Son mülakata gelen adam zaten sevmişde gelmişdir, sevmeyen adam oturup niye sistematik ders çalışsın ve hazırlığını yapsın? Biz yandık, arkadan gelenler yanmasın, madem para yok napalım? Yok abi yok, ne elde ne avuçda var, ben %100 eminim bicez saçma sapan zengin zübbe çıkıp yorum yazıcak, daha fazla çalışsaydın diye ama bunlarıda sallamıyoruz artık, kabullendik, o yüzden bizim gibi adamlar maalesef yerde, bu tarz adamlarda 200 can ile havada.. Sevgiler Emniyetli uçuşlar dilerim.
  • emin ol artar ilgi ve sevgi. Sen takla at biz ilerleriz

Türk Yıldızları Tim Lideri Yüzbaşı Osman Yığcı, “Türkiye’de gençlerimizin havacılığa ilgisini artırmaya ve pilotluğun ne kadar güzel bir meslek olduğunu, ne kadar önemli olduğunu göstermeye çalışıyoruz” dedi.

Hava Kuvvetlerinin 103’üncü kuruluş yıl dönümü münasebetiyle gösteri yapmak üzere Eskişehir’e gelen Türk Yıldızları’nın Tim Lideri Yüzbaşı Osman Yığcı, Türkiye’de hava gösterilerinin çok sık yapılmadığını, mümkün olduğunca az olan etkinlikleri genele yaymaya çalıştıklarını söyledi. Türk gençlerinin havacılığa ilgisini artırmaya çalıştıklarını ifade eden Yüzbaşı Yığcı, “Türkiye’de gençlerimizin havacılığa ilgisini artırmaya ve pilotluğun ne kadar güzel bir meslek olduğunu, ne kadar önemli olduğunu göstermeye çalışıyoruz” dedi.

"TÜRK YILDIZLARI GÖKYÜZÜNDE TÜRKİYE’NİN MİLLİ TAKIMI"

“Türk Yıldızları olarak havacılık alanında Türk insanını, Türkiye’yi, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni tanıtıyoruz ve gökyüzünde Türkiye’nin milli takımıyız” diyen Yüzbaşı Yığcı, “Bu milli takımın bugün formasını bizler giyiyoruz, ileride seyircilerimiz arasındaki gençlerimiz giyecekler. Biz onlara bu işin ne kadar güzel olduğunu göstermeye çalışacağız. Aynı zamanda dosta güven, düşmana korku vermeye çalışacağız. Türk yıldızları olarak birinci önceliğimiz ve görevimiz, insanlara bunu hissettirebilmek. Bu güveni, bu sıcaklığı Türk halkına hissettirebilmek” ifadelerini kullandı.

TÜRK YILDIZLARI MALTA’DA DA GÖSTERİ YAPACAK

Türk Yıldızları’nın Malta Air Show’da Türkiye’yi temsil edeceğinden bahseden Yüzbaşı Yığcı, “Bundan sonra Salı günü Malta’da gösterimiz var. Malta Air Show’a katılacağız. Genellikle her yıl 2 ya da 3 tane yurt dışı gösterimiz oluyor. Türk Yıldızları olarak Türkiye’nin havacılık alanında milli takımı olduğumuz için al bayrağımızı temsilen Malta’da bu sene ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” şeklinde konuştu.

TÜRK YILDIZLARININ EN UZUN GÖSTERİSİ ESKİŞEHİR’DE

Öte yandan Türk Yıldızları’nın en uzun gösterisinin Eskişehir’de yapıldığından söz eden Türk Yıldızları’nda 6 numara olarak görev alan Yüzbaşı Onur Adalı, “Gösterilerimiz hava durumuna ve arazi koşullarına göre değişiklik gösterebiliyor ama Eskişehir’de yapacağımız en uzun gösteri olacak yaklaşık 35 dakika sürecek. Burada farklı olarak seyircimiz bizim uçuş öncesi hazırlanışımız, makinistlerimizle uçak başında yaptığımız hazırlıkları, inişimizi ve kendi ritüelimiz olan iniş sonrası birbirimizi tebrik etme faaliyetimizi izleyecekler” diye konuştu.

Yüzbaşı Adalı ayrıca, gösterilerde kullandıkları minimum yüksekliğin 100 metre olduğunu, 100 metreden yaklaşık 4,5 kilometreye kadar olacak bir gösteri sunacaklarını sözlerine ekledi.

"GENÇLERİMİZİN HAVACILIĞA İLGİSİNİ ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

mustafa ~ 9 yıl önce
Bildiğim kadarıyla F5 ler ilk 1966 da akrotim uçağı olarak kullanılmış.1992 de Türk Yıldızları ismini almış.Ne yazık ki son yıllarda insanlar Türk Yıldızlarını keşfetmiş.Sanki Türkiyede ve Dünyada bu hareketleri ilk kez bunlar yapıyormuş gibi millet izliyor.Şimdiki akrotimde olanların isimleri biliniyor ama eskilerin adı bile yok.Sırf şimdikilerin değil eskilerinde emeği çoktur.Ne yazıkki artık bu hareketler bazılarının dediği gibi sıktı.Havacılık uzmanı bir arkadaşın dediği gibi akrobasi düşük hızlarda yapılır.Jetlerle anca gürültü patırtı,cam patlatmaya yarar.Ne demek istediyse.He birde kendi reklamını yapmaya yarar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Havacılığı tanıtmak sevdirmek THK nın işi değil miydi? Ama bu aralar soyan soyana kurumu. Paşanın çiftliği olmuş. Havacılığı işsiz kalmış torpilden mülakata bile alınmayan biz gençlere mi sevdireceksiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trklz ~ 9 yıl önce
açık hava taklacıları sizi...bayrağımız indirilirken ,askerimizin kafasına çuval geçirilirken yine boş boş takla atıyordunuz sanırım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 9 yıl önce
Min. 100m demiş ama dün solo uçaklardan biri A/B açık olarak 20m kadar bir yükseklikten geçti, muhteşemdi. Uçağın rüzgarı herşeyi savurdu, ortalık mis gibi JP8 koktu. Gün içindeki en muhteşem şeydi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İzlemeye doyum olmuyor. OG

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yapılan işe saygım sonsuz.elinize saglık. Ama bir seylerin yenilenmesi gerekiyor. Blue angels sizi geçmeye başladı. Bunun dışında kendi halkınıza havalanmaya başladınız. Mütevazı olmanız gerekir. Kendinizi ovup duruyorsunuz fakat unutmayın ki sizin pilotlugunuzun icinde bu halkın ödediği vergiler var. Unutmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hep ayni gosteri ayni hareket cok vasatlastiniz ve artik siradanlastiniz bırakın bu isi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuzsuz ~ 9 yıl önce
Sıradan olmamak için ne yapmalarını önerirsin, havada Voltron'ı mı oluştursunlar?
Volvo ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bileğinize, yüreğinize sağlık...Bülent'im nefesine ağzına sağlık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sağolun ~ 9 yıl önce
Varolun, gençlere daha fazla Havacılığı sevdirmeye çalışıyoruz diyorsunuzda, herkesin evet sevgisi kendine ama malum şuan ki şirketlerin tüm eleme aşamalarını başarıyla geçip son mülakatta çatır çatır eledikleri biz gençler ne ayak? Aylarca eleme aşaması ve gerek mail, gerekse yüzyüze iletişim içerisindesin, eliyceksen ilk aşamadan ele, son aşamaya gelen adamı niye eliyorlar? Bi gram Havacılığa sevgimiz azalmıyor ama arkadan gelen gençler de niye bu saçma sisteme kurban gitsin? Son mülakata gelen adam zaten sevmişde gelmişdir, sevmeyen adam oturup niye sistematik ders çalışsın ve hazırlığını yapsın? Biz yandık, arkadan gelenler yanmasın, madem para yok napalım? Yok abi yok, ne elde ne avuçda var, ben %100 eminim bicez saçma sapan zengin zübbe çıkıp yorum yazıcak, daha fazla çalışsaydın diye ama bunlarıda sallamıyoruz artık, kabullendik, o yüzden bizim gibi adamlar maalesef yerde, bu tarz adamlarda 200 can ile havada.. Sevgiler Emniyetli uçuşlar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
he heee ~ 9 yıl önce
emin ol artar ilgi ve sevgi. Sen takla at biz ilerleriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000