15 Nisan 2008, Salı 07:59:51

25 pilot eğitimini tamamladı

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda F-5 Harbe Hazırlık eğitimlerini tamamlayan 25 pilot diplomasını aldı.

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda düzenlenen mezuniyet törenine, 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı, Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Uğur Uzal, 3. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral A. Bertan Nogaylaroğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mazlum Koçoğlu, askeri personel ve mezun olan pilotların aileleri katıldı. Törende konuşan Konya 3. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral A. Bertan Nogaylaroğlu, F-5 harbe hazırlık eğitimlerini başarıyla tamamlayan genç pilotların mezun olduğunu belirterek, "3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda 8 ay gibi kısa bir sürede yoğun tempoda aldıkları eğitimle subaylarımız kıtalarına yeni bir savaşçı olarak katılacaklardır. Toplam 7 yıllık bir süreci kapsayan bu eğitimler azim ve kararlılık göstergesidir. Havacılığa gönülden bağlı arkadaşlarımız Türk milletinin en yetenekli gençleri arasından seçilerek bugünlere gelmişlerdir. Bu gençlerimiz, Türk Hava Kuvvetleri'nin en genç harbe hazır uçucuları olarak vatanımızı korumakla görevlendirildi" dedi.

1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı da, "Türk Hava Kuvvetleri olarak hava gücünü oluşturan ana unsurlar arasında iyi yetişmiş insan gücünün önemi gittikçe artmaktadır. Hava ve uzay gücümüzün temel taşlarını oluşturan personelimizin zeki, ahlaklı, yüksek motivasyona ve dünyadaki tüm hava kuvvetleri arasında en yüksek eğitime sahip havacılar olmasını hedefleyen bir yaklaşım benimsiyoruz. Bu yaklaşım sonucu uçuş eğitim başta olmak üzere tüm eğitim sistemlerimize gereken önem ve öncelik verilmekte olup, eğitimi tüm meslek yaşamımıza yayan sürekli eğitim modeli uygulanmaktadır. Hava Kuvvetlerimizi geleceğe taşıyacak genç pilotlar olarak, Atatürk'ün kurduğu laik ve demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kanatlı savaşçıları, onun aydınlık yolunun sönmeyen meşalesi ve hava kuvvetlerimizin parlak yıldızları olacaklardır" şeklinde konuştu.

Yaş kütüğüne devre birincisi Hava Pilot Teğmen Mesut Kurtulan'ın uçak maketi çakmasının ardından, devrelerinin adına konuşmayı Hava Pilot Teğmen Bilal Seymen yaptı. Eğitimlerini tamamlayan pilotlara diplomalarını 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı, Garnizon Komutanı Tümgeneral Uğur Uzal, 3. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral A. Bertan Nogaylaroğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mazlum Koçoğlu verdi. Tören sonunda eğitimini tamamlayan 25 pilot, komutanlarıyla birlikte F-5 savaş uçağı önünde hatıra fotoğrafı çektirirken, Türk Yıldızları'nın gösteri büyük beğeni gördü.

25 pilot eğitimini tamamladı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000