29 Ekim 2012, Pazartesi 10:11:39

THK’DAN ÇOK KONUŞULACAK PROJE!

Türk Hava Kurumu, Ankara sokaklarını dikkat çekici afişlerle donattı. Pilot olma hayalleri olan gençler için THK hangi sürprizi yapmaya hazırlanıyor?
  • SAS isimli yorumcunun dikkatine sunuyorum. SAYIN YORUMCU THK'NIN BAŞINDAKİLERE TEŞEKKÜRLERİNİZİ SUNMUŞSUNUZ. ACABA ŞU NEDENLERDEN DOLAYI MI SUNUYORSUNUZ: 1. OSMAN YILDIRIMIN 3 YIL İÇERİSİNDE THK'NA BANKALARDAN 64 MİLYON TL KREDİ KULLANDIRDIĞI İÇİNMİ, 2. OSMAN YILDIRIM, KARDEŞLERİNİ, KAYINBİRADERLERİNİ, BUNLARIN DA YAKINLARI VE ARKADAŞLARI OLMAK ÜZERE SAYISI 200 Ü GEÇEN KİŞİYİ VASIFLARINA BAKILMAKSIZIN KURUMA DOLDURDUĞU İÇİNMİ, 3. LOJMANINDA ÇALIŞTIRDIĞI HİZMETLİNİN MAAŞINI MİLLETİN FİTRE ZEKAT PARASINDAN ÖDETTİRDİĞİ İÇİNMİ, 4. EŞİNİN UÇAK BİLETİNİ MİLLETİN FİTRE ZEKAT PARASINDAN ÖDETTİRDİĞİ İÇİNMİ, 5.ECZANELERDEN ALDIĞI İLAÇ ÜCRETLERİNİ MİLLETİN FİTRE ZEKATINDAN ÖDETTİRDİĞİ İÇİNMİ, 6.DAHA ÖNCE TEK ŞİRKET OLAN GÖKÇENİ EN AZ 12 ŞİRKETE AYIRIP HEPSİNDEN AYRI AYRI HER AY YÖNETİM KURULU BAŞKANI MAAŞI ALDIĞI İÇİNMİ. DAHA BURAYA ONLARCASI SIRALANIR. AMA BİLMEK İSTİYORSANIZ ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA YAPILMIŞ SUÇ DUYURUSU DOSYASINI BİR İNCELEYİN, SONRA DAHA ÇOK TEŞEKKÜR EDERSİNİZ.
  • Bu kadar soz soyleniyorsa, demek ki ortada gercek bir basari var... Dunyada niye su soz baska bir ulkede yok: Meyve veren agaci taslarlar!!! Ne yazik ki bizim ulkemizde boyle... Calisanlar calismayanlara kotu ornek oluyorda ondan!!!! Ayni universiteden cikan binlerce muhendis, isletmeci, vb. var ulkemizde!!!! Hepsi is mi buluyor??? Sadece calisanlar ve azimli olanlar!!!! Ben THK yi en azindan bu kadar kiskanilir yaptiklari icin basindakilere tesekkur sunuyorum...
  • Pilotaj kursiyerine değilde THK.ya para sağlamak için bulmuşlar bu yolu galiba.THK.nun reklam amaçlı böyle haberlerini ciddiye almamak lazım.Son 2 yılda meydana gelen 8 kaza ve bu kazalarda ölen Allah rahmet eylesin 5 pilot ile hurdaya çıkan uçaklar nedeniyle THK uçuş okulları sektörde en son sıraya geriledi.THK parasını alabileceği pilotaj talebesi bulamıyor artık.Aşırı harcamaları kısa sürede karşılayacak para bulmak için yapılan çaresiz reklam faaliyetleri bunlar.THK ne yazıkki uçuş okullarına talebe bulmak için artık böyle reklamlar hazırlayıp sokaklara asmak zorunda kalıyor.Saygınlığını kurum olarak yönetici olarak bir kere yitirdikten sonra ne kadar reklam yapsan boşa gider.Kursları bitirince işsiz kalacak pilotlar yetiştirmek için insanları bu şekilde yanlış yönlendirmemek, paralarını sokağa atmalarını istememek gerekir.2 yıldır mezun olup iş bulamayan bir sürü genç pilot varken insanları bu tür reklamlarla yanlışa sürüklemek yazıktır günahtır.
  • ücretsiz olan atpl eğitimi değil, sınavlardan basarı ile gecen ve dönemini 1,2,3lük ile bitiren pilot adaylarına sunulan bir fırsat projesiymiş. uçuş okullarını aradığınızda bilgi veriyorlar...
  • Pek cok asker emeklilerine bedavadan egitim verdiler biraz da asker cocuklarina versinler bedava egitimi:) EGER VERDIGIMIZ FITRELERLE, TOPLADIGIMIZ DERILERLE AILENIZE VE TANIDIKLARINIZA EGITIM IMKANI TANIRSANIZ HAKKIMIZ SIZE HARAM OLSUN. PEKCOK YETIMIN HAKKININ OLDUGUNU UNUTMAYIN.
  • Beyefendi; bilinizki her yaptığınız konuştuğunuz peişinizden gelecektir. Yurt dışına çıktıgınız gezilerde, aldığınız eğitim danışmanlık ücretlerinde, yapılan harcamalarda. Ve çalışanlarıza, güvenlikten, şöföre kadar her yerde tutunduğunuz tavırlarda, uygulaıgınız şiddete her çalışan şahittir. Üniversiteyi ticaret haneye çeviren mantığınız, para kazanma yolu olarak seçilen 'egitim' anlayışınızdan ötürü. Er yada geç ayagınıza dolacaktır. Airport haberin tarafsız yayıncılıgı taktire şayan. Evet reklam alıyor ama haberler kalkmıyor. Bunu büyük gazeteler bile YAPAMIYOR. Size ricam; THK ÜNİVERSİTESİNDEKİ hesapsız harcamalardan ötürü bir haber yapın, biri buna dur desin. Birileri az makam arabasına binsin, birileri gerekirse daha az maaş alsın, daha fazla THK dan para çıkmasın. Muasebe kayıtları incelensin, yurt dışı gezilerdeki yemek harcamaları kontrol edilsin. Bu şaibeler ortadan kalsın. Osman Yıldırım'dan daha büyük suçlular vardır. O imzalamazsa Rektör bey, çok sinirlenir.
  • Kesinlikle güzel süpriz. Ancak, uçuşları zamanında tamamlamayan. Giren herkesin pişman oldugu, hiçbir standardizenin olmadıgı, en değerli ögretmenlerin birer birer ayrıldığı. Okulları yönetenlerin havacılık, yöneticilik, öğretmenlik'ile yakından alakalı olmadıgı. Bir yerde type eğitimi alınmaz. Burdan alınan eğitimle line'da iş bulunamaz. Ancak güzel bir girişim, düşünen iyi düşünmüş, marketing'den anlayan ama yine havacılıktan anlamayan birileri.. Ayrıca THK üniversitesinde'de işler farklı degil. Üniversite olma ile yakından alakası olmayan Bir ticarethane şeklinde çalışan YAGEM'den gelecek paralara bel bağlamış. Padişah rektör, derebeyi Semih Şahinel, eskiden oldugu gibi hakaret edip, 'beni burdan kimse kıpırdatamaz, en güçlü benim' nidaları atıp sadece masasında zorbalık yapmaya devam ediyor. Prof. olabilseydi, Rektör olmaya çalışırdı çoktan. Ancak YAGEM'den gelecek paralar üzerinde söz sahibi olmakla, zengin olmayı paralel gören biri.
  • OSMAN YILDIRIMDAN SUPER BİR ÜTOPYA DAHA. AMA TAKTİR EDİYORUM, NEDENMİ; ÇÜNKÜ İŞE YERLEŞTİRECEK KARDEŞ, YEĞEN, KAYINBİRADER, ARKADAŞ, DOST VE BUNLARIN YAKINLARI KALMAMIŞ GALİBA. AMA BUNLARIN ÖĞRENİM GÖREN ÇOCUKLARINA PARA İLE EĞİTİM VERİLSE CİDDİ BİR KÜLFET GETİRECEK. ARAYA BİR KAÇ TANE DE NORMAL VATANDAŞ ÇOCUĞU YERLEŞTİRİLİP MEDYAYA DA TAKDİM EDİLDİMİ YETERLİ. DAHA SONRA BUNLAR EĞİTİMDE BAŞARISIZ OLDU DİYE GERİ GÖNDERİLİRLER. ASIL PERDE ARKASINDA YAPMAK İSTEDİKLERİNİDE BU SAYEDE GERÇEKLEŞTİRİRLER. AYRICA ŞU ANDA KURUMUN BANKALARA OLAN KREDİ BORCUNUN GERİ ÖDEMESİNİ YAPABİLMEK İÇİN BÖYLE BİR SÜRECİ BAŞLATIP BUNLARIN MALİ GİDERLERİNİN KARŞILANABİLMESİ İÇİN KURUMUN ELİNDE BULUNAN KIYMETLİ GAYRIMENKULLERİN VE MAL VARLIKLARININ SATIŞINA KILIF HAZIRLANMASI İÇİN BAŞLATILMIŞ BİR SİSTEMDİR. OSMAN YILDIRIM KURUMU AİLE ŞİRKETİ HALİNE NASIL GETİRDİYSE, BU KONUDA DA FARKLI BİR DAVRANIŞ SERGİLEMEZ. BİLİNEN BİR SÖZ VARDIR YA: HERKESE İŞ, HERKESE AŞ.. BİZDE BU ARADA KÖŞEYİ DÖNERİZ ARKADAŞ MANTIĞI.
  • Arkadaşlar arayarak bilgi aldım eğitim süresince tüm sınavlardan gurubunuzda 1. olursanız tamamen ÜCRETSİZ, 2. olursanız aynı şekilde, 3. olursanız da 4. seviye İngilizce eğitimi ücretsiz oluyormuş. Tek istedikleri başarılı ve hep derece alan öğrenci e zaten pilot olacak insan da bunu göze almıştır zaten. Türk Hava Kurumu'nu eleştirmekten çok nasıl destek olabilir, hataları giderebiliriz konusunda kafa yorarsanız ülke havacılığımız daha hızlı gelişecektir eminim ki. Saygılarımla
  • züper ya. patetes cipslerinde de indiririm etiketleri ayrıca operatörlerden 100 dk bedava konuşma hediyesi var.ha bu arada olur da pilot olursanız.hava yollarında iş bulamazsanız.yediğinize eğlendiğinize uçtuğunuza sayın.Abicim avrupa demez mi hiç bu ülke'de okuyan çok ayrıca pilotta çok

Türk insanına havacılığı sevdirmek ve geniş kitlelere havacılık aşkını aşılamak amacıyla Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türk Hava Kurumu, pilot olmak isteyen ancak maddi durumu el vermeyen gençlerin hayallerini gerçekleştirmek için dev bir adım atıyor. THK tarafından hazırlanan ve Ankara caddelerinin çeşitli bölgelerine asılan afişlerde pilot olmak isteyenler için heyecan verici ayrıntı dikkat çekiyor.

Türk Hava Yolları ve Anadolu Üniversitesi haricindeki uçuş okullarında binlerce dolar harcamak zorunda kalan pilot adayları, Türk Hava Kurumu’nda ücretsiz pilot lisansı alma şansı yakalayabilecek. Üstelik ATP-A  eğitimi ile birlikte Boeing 737 tip eğitimi de katılımcılara ücretsiz sağlanacak. THK’nın açtığı bu kursu bitirenlere iş garantisi de sunulacak. Projenin ayrıntılarına ilişkin henüz detaylı bilgi verilmezken, THK’nın bir kaç gün içinde heyecan yaratan bu projeyle ilgili kamuouyunu bilgilendireceği kaydedildi.

İşte Ankara sokaklarına asılan o ilan:

©AirportHaber

THK’DAN ÇOK KONUŞULACAK PROJE!

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

soner ~ 11 yıl önce
SAS isimli yorumcunun dikkatine sunuyorum. SAYIN YORUMCU THK'NIN BAŞINDAKİLERE TEŞEKKÜRLERİNİZİ SUNMUŞSUNUZ. ACABA ŞU NEDENLERDEN DOLAYI MI SUNUYORSUNUZ: 1. OSMAN YILDIRIMIN 3 YIL İÇERİSİNDE THK'NA BANKALARDAN 64 MİLYON TL KREDİ KULLANDIRDIĞI İÇİNMİ, 2. OSMAN YILDIRIM, KARDEŞLERİNİ, KAYINBİRADERLERİNİ, BUNLARIN DA YAKINLARI VE ARKADAŞLARI OLMAK ÜZERE SAYISI 200 Ü GEÇEN KİŞİYİ VASIFLARINA BAKILMAKSIZIN KURUMA DOLDURDUĞU İÇİNMİ, 3. LOJMANINDA ÇALIŞTIRDIĞI HİZMETLİNİN MAAŞINI MİLLETİN FİTRE ZEKAT PARASINDAN ÖDETTİRDİĞİ İÇİNMİ, 4. EŞİNİN UÇAK BİLETİNİ MİLLETİN FİTRE ZEKAT PARASINDAN ÖDETTİRDİĞİ İÇİNMİ, 5.ECZANELERDEN ALDIĞI İLAÇ ÜCRETLERİNİ MİLLETİN FİTRE ZEKATINDAN ÖDETTİRDİĞİ İÇİNMİ, 6.DAHA ÖNCE TEK ŞİRKET OLAN GÖKÇENİ EN AZ 12 ŞİRKETE AYIRIP HEPSİNDEN AYRI AYRI HER AY YÖNETİM KURULU BAŞKANI MAAŞI ALDIĞI İÇİNMİ. DAHA BURAYA ONLARCASI SIRALANIR. AMA BİLMEK İSTİYORSANIZ ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA YAPILMIŞ SUÇ DUYURUSU DOSYASINI BİR İNCELEYİN, SONRA DAHA ÇOK TEŞEKKÜR EDERSİNİZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAS ~ 11 yıl önce
Bu kadar soz soyleniyorsa, demek ki ortada gercek bir basari var... Dunyada niye su soz baska bir ulkede yok: Meyve veren agaci taslarlar!!! Ne yazik ki bizim ulkemizde boyle... Calisanlar calismayanlara kotu ornek oluyorda ondan!!!! Ayni universiteden cikan binlerce muhendis, isletmeci, vb. var ulkemizde!!!! Hepsi is mi buluyor??? Sadece calisanlar ve azimli olanlar!!!! Ben THK yi en azindan bu kadar kiskanilir yaptiklari icin basindakilere tesekkur sunuyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık oluyor masum insanlara ~ 11 yıl önce
Pilotaj kursiyerine değilde THK.ya para sağlamak için bulmuşlar bu yolu galiba.THK.nun reklam amaçlı böyle haberlerini ciddiye almamak lazım.Son 2 yılda meydana gelen 8 kaza ve bu kazalarda ölen Allah rahmet eylesin 5 pilot ile hurdaya çıkan uçaklar nedeniyle THK uçuş okulları sektörde en son sıraya geriledi.THK parasını alabileceği pilotaj talebesi bulamıyor artık.Aşırı harcamaları kısa sürede karşılayacak para bulmak için yapılan çaresiz reklam faaliyetleri bunlar.THK ne yazıkki uçuş okullarına talebe bulmak için artık böyle reklamlar hazırlayıp sokaklara asmak zorunda kalıyor.Saygınlığını kurum olarak yönetici olarak bir kere yitirdikten sonra ne kadar reklam yapsan boşa gider.Kursları bitirince işsiz kalacak pilotlar yetiştirmek için insanları bu şekilde yanlış yönlendirmemek, paralarını sokağa atmalarını istememek gerekir.2 yıldır mezun olup iş bulamayan bir sürü genç pilot varken insanları bu tür reklamlarla yanlışa sürüklemek yazıktır günahtır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
ücretsiz olan atpl eğitimi değil, sınavlardan basarı ile gecen ve dönemini 1,2,3lük ile bitiren pilot adaylarına sunulan bir fırsat projesiymiş. uçuş okullarını aradığınızda bilgi veriyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IYI OKUYUN ~ 11 yıl önce
Pek cok asker emeklilerine bedavadan egitim verdiler biraz da asker cocuklarina versinler bedava egitimi:) EGER VERDIGIMIZ FITRELERLE, TOPLADIGIMIZ DERILERLE AILENIZE VE TANIDIKLARINIZA EGITIM IMKANI TANIRSANIZ HAKKIMIZ SIZE HARAM OLSUN. PEKCOK YETIMIN HAKKININ OLDUGUNU UNUTMAYIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Semih Şahinel'e açık mektup ~ 11 yıl önce
Beyefendi; bilinizki her yaptığınız konuştuğunuz peişinizden gelecektir. Yurt dışına çıktıgınız gezilerde, aldığınız eğitim danışmanlık ücretlerinde, yapılan harcamalarda. Ve çalışanlarıza, güvenlikten, şöföre kadar her yerde tutunduğunuz tavırlarda, uygulaıgınız şiddete her çalışan şahittir. Üniversiteyi ticaret haneye çeviren mantığınız, para kazanma yolu olarak seçilen 'egitim' anlayışınızdan ötürü. Er yada geç ayagınıza dolacaktır. Airport haberin tarafsız yayıncılıgı taktire şayan. Evet reklam alıyor ama haberler kalkmıyor. Bunu büyük gazeteler bile YAPAMIYOR. Size ricam; THK ÜNİVERSİTESİNDEKİ hesapsız harcamalardan ötürü bir haber yapın, biri buna dur desin. Birileri az makam arabasına binsin, birileri gerekirse daha az maaş alsın, daha fazla THK dan para çıkmasın. Muasebe kayıtları incelensin, yurt dışı gezilerdeki yemek harcamaları kontrol edilsin. Bu şaibeler ortadan kalsın. Osman Yıldırım'dan daha büyük suçlular vardır. O imzalamazsa Rektör bey, çok sinirlenir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yine YAGEM yine MOBBİNG ~ 11 yıl önce
Kesinlikle güzel süpriz. Ancak, uçuşları zamanında tamamlamayan. Giren herkesin pişman oldugu, hiçbir standardizenin olmadıgı, en değerli ögretmenlerin birer birer ayrıldığı. Okulları yönetenlerin havacılık, yöneticilik, öğretmenlik'ile yakından alakalı olmadıgı. Bir yerde type eğitimi alınmaz. Burdan alınan eğitimle line'da iş bulunamaz. Ancak güzel bir girişim, düşünen iyi düşünmüş, marketing'den anlayan ama yine havacılıktan anlamayan birileri.. Ayrıca THK üniversitesinde'de işler farklı degil. Üniversite olma ile yakından alakası olmayan Bir ticarethane şeklinde çalışan YAGEM'den gelecek paralara bel bağlamış. Padişah rektör, derebeyi Semih Şahinel, eskiden oldugu gibi hakaret edip, 'beni burdan kimse kıpırdatamaz, en güçlü benim' nidaları atıp sadece masasında zorbalık yapmaya devam ediyor. Prof. olabilseydi, Rektör olmaya çalışırdı çoktan. Ancak YAGEM'den gelecek paralar üzerinde söz sahibi olmakla, zengin olmayı paralel gören biri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
soner ~ 11 yıl önce
OSMAN YILDIRIMDAN SUPER BİR ÜTOPYA DAHA. AMA TAKTİR EDİYORUM, NEDENMİ; ÇÜNKÜ İŞE YERLEŞTİRECEK KARDEŞ, YEĞEN, KAYINBİRADER, ARKADAŞ, DOST VE BUNLARIN YAKINLARI KALMAMIŞ GALİBA. AMA BUNLARIN ÖĞRENİM GÖREN ÇOCUKLARINA PARA İLE EĞİTİM VERİLSE CİDDİ BİR KÜLFET GETİRECEK. ARAYA BİR KAÇ TANE DE NORMAL VATANDAŞ ÇOCUĞU YERLEŞTİRİLİP MEDYAYA DA TAKDİM EDİLDİMİ YETERLİ. DAHA SONRA BUNLAR EĞİTİMDE BAŞARISIZ OLDU DİYE GERİ GÖNDERİLİRLER. ASIL PERDE ARKASINDA YAPMAK İSTEDİKLERİNİDE BU SAYEDE GERÇEKLEŞTİRİRLER. AYRICA ŞU ANDA KURUMUN BANKALARA OLAN KREDİ BORCUNUN GERİ ÖDEMESİNİ YAPABİLMEK İÇİN BÖYLE BİR SÜRECİ BAŞLATIP BUNLARIN MALİ GİDERLERİNİN KARŞILANABİLMESİ İÇİN KURUMUN ELİNDE BULUNAN KIYMETLİ GAYRIMENKULLERİN VE MAL VARLIKLARININ SATIŞINA KILIF HAZIRLANMASI İÇİN BAŞLATILMIŞ BİR SİSTEMDİR. OSMAN YILDIRIM KURUMU AİLE ŞİRKETİ HALİNE NASIL GETİRDİYSE, BU KONUDA DA FARKLI BİR DAVRANIŞ SERGİLEMEZ. BİLİNEN BİR SÖZ VARDIR YA: HERKESE İŞ, HERKESE AŞ.. BİZDE BU ARADA KÖŞEYİ DÖNERİZ ARKADAŞ MANTIĞI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başarılıya her kapı açık ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar arayarak bilgi aldım eğitim süresince tüm sınavlardan gurubunuzda 1. olursanız tamamen ÜCRETSİZ, 2. olursanız aynı şekilde, 3. olursanız da 4. seviye İngilizce eğitimi ücretsiz oluyormuş. Tek istedikleri başarılı ve hep derece alan öğrenci e zaten pilot olacak insan da bunu göze almıştır zaten. Türk Hava Kurumu'nu eleştirmekten çok nasıl destek olabilir, hataları giderebiliriz konusunda kafa yorarsanız ülke havacılığımız daha hızlı gelişecektir eminim ki. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
birinci ol o zaman ~ 11 yıl önce
bu okulu 6 ay kadar once donemimin birincisi okul tarihinin ise (ogretmenlerin soylemiyle) yine en basarili ogrencilerinden biri olarak bitirdim.Isler THK da biraz farkli isler,birinci olmanin ucunda boyle bir odul olacaksa siradan bir insan birinci olamaz.Bu parasini verdiginiz bir egitimde ucus yazilmasinin bile torpile bagli oldugu (general cocuklarina eski personel cocuklarina )bir kurumda ancak hayal olabilir.Bu yandaslara yapilan sumen alti indirimlerin legallesmesinden baska bir ise yaramaz.ucus guvenligi bir saglansin bedava egitim sonra konusulur.
Air ~ 11 yıl önce
züper ya. patetes cipslerinde de indiririm etiketleri ayrıca operatörlerden 100 dk bedava konuşma hediyesi var.ha bu arada olur da pilot olursanız.hava yollarında iş bulamazsanız.yediğinize eğlendiğinize uçtuğunuza sayın.Abicim avrupa demez mi hiç bu ülke'de okuyan çok ayrıca pilotta çok

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000