01 Mayıs 2019, Çarşamba 14:43:19

THK’da para krizi büyüyor!

Mali sorunları bir türlü aşamayan Türk Hava Kurumu (THK), sıkıntılı süreci aşabilmek için çözümü yüksek faizli kredide buldu.
  • Havacılığın gençlere sevdirilmesi için paraşüt ve planör eğitimleri amatör havacılık kulüpleri tarafından verilebilir. Pilotaj eğitimleri şu anda ticari uçuş okulları tarafından gayet güzel bir şekilde veriliyor. THK kapatılarak soruna kökünden çözülmelidir.
  • Bu yozlaşmış ve hiç bir işe yaramayan kurum ne zaman kapatılacak? Hiç bir şey yapamıyorsanız ismindeki Türk ibaresini çıkarın.
  • Hirsizlanan paralari geri getirirlerse problem cozulur.
  • PARAŞÜT ATLAYIŞLARINDAKİ KARLILIK VE FEASİBİLİTY ÇALIŞMASI YAPILSIN...İÇ DENETİM MEKANİZMASI İYİ İŞLEMELİ....
  • Soruyorum: şimdiki ekip göreve geldiğinde maaşları ne kadardı, şimdi ne kadar? Haydi bakalım, gerisi masal.
  • Atlayislar ile ilgili feasibility karlilik calismasi yapilmali...zamaninda cok atlayis yapildi...Kontrol ve içdenetim sistemi geliştirilmeli......
  • SAYIN BERTAN NOGAYLAROGLU VE SAYIN HUKUMETIMIZ BU ISI BIRLIKTE COZER...BERTAN PASA CANLA BASLA CALISIYOR....GOKCEN HAVACILIKTA ZAMANINDA TIRNAKLARINI OJE YAPIP DEDIKODU YAPANLAR YATANLAR INSALLAH AYIKLANCAK....
  • Nasil yapilacagini bastakilerde biliyorda yemekten gozleri doymuyor canim benim.... bkz: osmonot
  • izmirden iki ogretmen ayrildi bile.....
  • Allah'tan korkmaz kuldan utanmazlar. Hepiniz emeklisiniz. Bizler tek maaşlı olanlar ne yapalım. Vakıf tarafının dernek tarafına verdiği zarar yetmedi mi? Halen kurumu zarara uğratmak için elinizden geleni yapıyorsunuz. Sizler değil misiniz bu kurumun bu hale düşmesine yardım edenler? Sizler nasıl insanlarsınız böyle

Mali sorunları bir türlü aşamayan Türk Hava Kurumu (THK), sıkıntılı süreci aşabilmek için çözümü yüksek faizli kredide buldu.

Türk Hava Kurumu'nda öğretmen pilotlar maaşlarını alamadıkları için geçtiğimiz günlerde iş bırakmış ve tüm eğitim uçuşları durdurulmuştu.

Türk Hava Kurumu (THK) Uçuş Akademisi'nde bir süredir yaşanan maaş krizi çözülemeyince çıkış yolunu yüksek faizli kredide buldu. Uçuş okulunda yaşan kriz sonrasında pilotlara bin 500’er liralık ödeme yapılmış ancak bu da krizin çözülmesine yeterli olmamıştı. Ankara ve İzmir'de göre yapan yaklaşık 25 öğretmen pilot uçuşa gitmeme kararı almıştı.

Pilotları ikna etmeye çalışan THK Yönetimi çabalarında başarılı olamayınca yüksek faizli banka kredisi çekerek maaş ödemelerini gerçekleştirdi. Krize geçici çözüm üreten Türk Hava Kurumu Yönetimi’nin bu hamlesinin kurumun geleceğini nasıl etkileyeceği ise şimdiden merak konusu oldu.

2020 HAVA OYUNLARI İPTAL EDİLİR Mİ?

Dünya Hava Sporları Federasyonu (FAI) tarafından organize edilen ve 2020’de düzenlenmesi planlanan 5. Dünya Hava Oyunları’nın da mali sıkıntılar nedeniyle iptal edilebileceği iddia edildi.

FAI’nin Türk Hava Kurumu’ndaki mali darboğazın aşılamaması durumunda söz konusu organizasyonu iptal edeceği ve bugüne kadar organizasyon için yapılan harcamaların da boşa gitmesinden endişe edildiği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.

©AirportHaber.com

THK’da para krizi büyüyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Necdet Karapınar ~ 5 yıl önce
Havacılığın gençlere sevdirilmesi için paraşüt ve planör eğitimleri amatör havacılık kulüpleri tarafından verilebilir. Pilotaj eğitimleri şu anda ticari uçuş okulları tarafından gayet güzel bir şekilde veriliyor. THK kapatılarak soruna kökünden çözülmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kokuşmuşluk ~ 5 yıl önce
Bu yozlaşmış ve hiç bir işe yaramayan kurum ne zaman kapatılacak? Hiç bir şey yapamıyorsanız ismindeki Türk ibaresini çıkarın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Parajumppilot ~ 5 yıl önce
Hirsizlanan paralari geri getirirlerse problem cozulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESKİ PARAŞÜTCÜ.....ATLAYIŞLAR ~ 5 yıl önce
PARAŞÜT ATLAYIŞLARINDAKİ KARLILIK VE FEASİBİLİTY ÇALIŞMASI YAPILSIN...İÇ DENETİM MEKANİZMASI İYİ İŞLEMELİ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atmaca ~ 5 yıl önce
Sebep olanlar hala yerlerinde tutuluyor.Yurtdışı gezilerine devam ediyorlar
Jump ~ 5 yıl önce
Bozacının şahidi şıracı.hangi denetim hangi yönetim?
Rumbacı ~ 5 yıl önce
Soruyorum: şimdiki ekip göreve geldiğinde maaşları ne kadardı, şimdi ne kadar? Haydi bakalım, gerisi masal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski paraşütçü..... ~ 5 yıl önce
Atlayislar ile ilgili feasibility karlilik calismasi yapilmali...zamaninda cok atlayis yapildi...Kontrol ve içdenetim sistemi geliştirilmeli......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARTIK ~ 5 yıl önce
SAYIN BERTAN NOGAYLAROGLU VE SAYIN HUKUMETIMIZ BU ISI BIRLIKTE COZER...BERTAN PASA CANLA BASLA CALISIYOR....GOKCEN HAVACILIKTA ZAMANINDA TIRNAKLARINI OJE YAPIP DEDIKODU YAPANLAR YATANLAR INSALLAH AYIKLANCAK....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tabi tabi ~ 5 yıl önce
Her yeni yönetimde aynı sözler olur ama hiç bir şey değişmez.aynı tas aynı hamam.
Girne ~ 5 yıl önce
Çözer tabi.altı ay daha lazım değilmi sonra bir altı ay daha sonra bir altı ay daha?yıllar geçer ama thk aynı kalır.
114.00 ~ 5 yıl önce
Nasil yapilacagini bastakilerde biliyorda yemekten gozleri doymuyor canim benim.... bkz: osmonot

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ugur Dundar ~ 5 yıl önce
Vah ulkem vah
tua ~ 5 yıl önce
izmirden iki ogretmen ayrildi bile.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim ~ 5 yıl önce
Kim ayrılanlar
yeter artık ~ 5 yıl önce
Allah'tan korkmaz kuldan utanmazlar. Hepiniz emeklisiniz. Bizler tek maaşlı olanlar ne yapalım. Vakıf tarafının dernek tarafına verdiği zarar yetmedi mi? Halen kurumu zarara uğratmak için elinizden geleni yapıyorsunuz. Sizler değil misiniz bu kurumun bu hale düşmesine yardım edenler? Sizler nasıl insanlarsınız böyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000