21 Eylül 2013, Cumartesi 13:57:56

THK ÜNİVERSİTESİ POLİS İÇİN İHA YAPTI

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, yaptığı açıklamada, THK Üniversitesi'nin Ar-Ge çalışması olarak hayata geçirilen İHA’ların protatip üretiminin yaklaşık 6 ay süren çalışma sonucunda yapıldığını belirtti.
  • Losencilis polisine mi satceniz? Abi ne yalanci adamlar ya. YUH
  • Bu projeyi tamamlayacak prof'u ve akademik personeli işten çıkarıldı. Basın biraz üzerine gitse Thkü nün reklamdan ibaret olduğunu herkes anlardı. Lakin, ışıklandırmaları yapandan, abi nasılsın diyerek telefonla konuşmalara kadar sanki basının içinde.
  • Böyle kendinizi rezil edeceğinize, bir yarışma düzenleseydiniz. (Firmalar ve üniversiteler kategorisinde) Dereceye girenlerden bir-iki tanesini üretseydiniz daha hoş olmaz mıydı? Hem memleketteki yetenekli genç mühendislere bir yol açmış olurdunuz. Hem de elinizde gerçekten bir İHA olurdu. Dünyanın sayılı eski havacılık kuruluşlarından birini bu hale düşürmeye utanır insan. Kuruluş amacından sapmış olan şu kurumun itibarını hiç mi düşünmezler yahu?! Havacılığı tekelinizde tutmak çok mu hoşunuza gidiyor? Bırakın şu; biz yaparsak havacılık var yoksa yok mantığını artık...
  • eğer 60 kilo taşıyıp, 45 dakika havada kalan uçak o resimde adamın arkasında duran uçaksa 45 dakika anırıp 45 günde 100 kiloya düşerim. yahu dışarıda 70bin dolar ama biz 10bin dolara üretiyoruz dediğin uçağın yazılımı bile yabancı (resimlerde görülüyor) bunun kasasını üretirsin en fazla kalanını hobbyking'den aldığınız aşikar ve 10dolara maal olduysa fena kazıklamışlar sizi. biz bunun aynısını 2, 3binliraya yapıyoruz hemde alasını ama en fazla 20 dakika geziniyor.
  • yarın Papua Yeni Gine'dan siparişte aldık derler.
  • Model ucaga kamera takmislar olmus İHA.En azindan Turkiye de İHA yapan firmalara ayip olmus!
  • Polisin cani sikilinca gaz atiyor sanki.Ayrica polise asi yapiliyormus kullandigi gaz etki etmiyormmus.GEREK YOK BOYLE YORUMLARA.Burada onemli olan su; yerel imkanlarla muhendislerimiz birseyler uretmek icin calisiyor ve bunu da zaten birsekilde temin edecek yerel kolluk icin yapiyor.Bundan guzeli ne olabilir ki.Ben dahil bu konulara daha fazla kafa yormayalim.URETIMe kafa yoralim.iyi akşamlar
  • eee ne yapsınlar astronot elbisesi ve peçlerden başka bir numaraları yok ki :))
  • Go pro 3 bile degil 2 az paraya kiyaydiniz ya:)
  • kontrol unitesi: yurt disi,,,,motor :yurt disi,,,,,kamera:yurt disi,,,,,,,govde turk mali. 60 kilo tasima kapasitesi: yersen, .,,,,,40 kilometre menzil: gitmesine giderde donermi bilinmez: .,,,,

THK’nın 60 yıllık model uçak ve radyo kontrolü tecrübesinin bulunduğunu dile getiren Ban, test sürüşleri devam eden İHA’nın istenilen adrese giderek, oradaki ses ve görüntülerin merkeze aktarılabildiği gibi yüz tanıma sisteminin de bulunduğunu kaydetti.

Şu an için 45 dakika havada kalma süresiyle 40 kilometre çapı olan alan içinde istenilen yere gidebilen İHA’nın, yurt dışında 70 bin dolara satıldığını, üniversitelerinde ise yaklaşık 10 bin dolara mal edildiğini bildiren Ban, “Fiyatının düşük olması nedeniyle şehir ve sınır güvenlikleri daha rahat korunabilecek. Ayrıca 60 kilograma kadar faydalı ürün taşıma kapasitesine de sahip olacak olan bu araçlar, eylemlerde ve sınır güvenliklerinin sağlanmasında polisin işini çok kolaylaştıracak” diye konuştu.

Ban, maliyetlerinin düşük olması ve yüz tanıma sisteminin bulunması nedeniyle ilk sayılabilecek söz konusu araçların seri üretiminin Emniyet Genel Müdürlüğünün isteklerinin ve kullanım alanlarının belirlenmesinin ardından gerçekleşeceğini söyledi.

Üniversite olarak cihazı sürekli geliştirme yönünde emek sarf ettiklerini dile getiren Ban, şöyle devam etti:

"Şu anda bin metre ve 3 bin feet civarında yüksekten gidişini sağlıyoruz. Uçağı sürekli menzilini artırma, havada kalış süresini artırma ve teknik özelliklerinin daha da yüksek seviyelere ulaşması için Ar-Ge çalışması yapıyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğünün istediği özelliklere göre de dizayn yapabiliyoruz.

Yani Müdürlüğün özel hareket, çevik kuvvet, trafik gibi birimleri uçağa farklı modifiye isteyebiliyor. Onların isteklerine göre de uçağımızın üzerinde teknik özelliklerini geliştirmeye çalışıyoruz.”







THK ÜNİVERSİTESİ POLİS İÇİN İHA YAPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

hanki polise ~ 11 yıl önce
Losencilis polisine mi satceniz? Abi ne yalanci adamlar ya. YUH

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Prof ~ 11 yıl önce
Bu projeyi tamamlayacak prof'u ve akademik personeli işten çıkarıldı. Basın biraz üzerine gitse Thkü nün reklamdan ibaret olduğunu herkes anlardı. Lakin, ışıklandırmaları yapandan, abi nasılsın diyerek telefonla konuşmalara kadar sanki basının içinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahh ahhh... ~ 11 yıl önce
Böyle kendinizi rezil edeceğinize, bir yarışma düzenleseydiniz. (Firmalar ve üniversiteler kategorisinde) Dereceye girenlerden bir-iki tanesini üretseydiniz daha hoş olmaz mıydı? Hem memleketteki yetenekli genç mühendislere bir yol açmış olurdunuz. Hem de elinizde gerçekten bir İHA olurdu. Dünyanın sayılı eski havacılık kuruluşlarından birini bu hale düşürmeye utanır insan. Kuruluş amacından sapmış olan şu kurumun itibarını hiç mi düşünmezler yahu?! Havacılığı tekelinizde tutmak çok mu hoşunuza gidiyor? Bırakın şu; biz yaparsak havacılık var yoksa yok mantığını artık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hahaha ~ 11 yıl önce
eğer 60 kilo taşıyıp, 45 dakika havada kalan uçak o resimde adamın arkasında duran uçaksa 45 dakika anırıp 45 günde 100 kiloya düşerim. yahu dışarıda 70bin dolar ama biz 10bin dolara üretiyoruz dediğin uçağın yazılımı bile yabancı (resimlerde görülüyor) bunun kasasını üretirsin en fazla kalanını hobbyking'den aldığınız aşikar ve 10dolara maal olduysa fena kazıklamışlar sizi. biz bunun aynısını 2, 3binliraya yapıyoruz hemde alasını ama en fazla 20 dakika geziniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sipariş ~ 11 yıl önce
yarın Papua Yeni Gine'dan siparişte aldık derler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
model! ~ 11 yıl önce
Model ucaga kamera takmislar olmus İHA.En azindan Turkiye de İHA yapan firmalara ayip olmus!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Polisin cani sikilinca gaz atiyor sanki.Ayrica polise asi yapiliyormus kullandigi gaz etki etmiyormmus.GEREK YOK BOYLE YORUMLARA.Burada onemli olan su; yerel imkanlarla muhendislerimiz birseyler uretmek icin calisiyor ve bunu da zaten birsekilde temin edecek yerel kolluk icin yapiyor.Bundan guzeli ne olabilir ki.Ben dahil bu konulara daha fazla kafa yormayalim.URETIMe kafa yoralim.iyi akşamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
empty ~ 11 yıl önce
eee ne yapsınlar astronot elbisesi ve peçlerden başka bir numaraları yok ki :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot330 ~ 11 yıl önce
Go pro 3 bile degil 2 az paraya kiyaydiniz ya:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
malzeme ~ 11 yıl önce
kontrol unitesi: yurt disi,,,,motor :yurt disi,,,,,kamera:yurt disi,,,,,,,govde turk mali. 60 kilo tasima kapasitesi: yersen, .,,,,,40 kilometre menzil: gitmesine giderde donermi bilinmez: .,,,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000