08 Haziran 2014, Pazar 08:01:23

SOLOTÜRK NEFESLERİ KESTİ

Bursa’da havacılık festivaline hazırlanan Solotürk’ün yaptığı provalar nefes kesti.
  • Türk hava kurumu ve mak timi nasıl gösteri yaptı arkadas...bunlar kendiliğindenmi havalandı....

Bursa’da havacılık festivaline hazırlanan Solotürk’ün yaptığı provalar nefes kesti.

Bursa’da Işıklar Askeri Lisesi’nin Havacılık Bilim ve Kültürel Şenliği kapsamında gösteri yapacak olan Solotürk son hazırlıklarını tamamladı. Üç gündür pisti ve yeri tanımak için festivale hazırlanan Solotürk, dün Yenişehir Havaalanı’ndan havalanarak Yunuseli Havaalanı’nda gösteri öncesi son ciddi provasını yaptı. En hızlı ve en yavaş geçişlerinin yanı sıra, kilometrelerce yukarıya çıkan Solotürk jeti, yaptığı akrobasi hareketleri ile tam not aldı. Provanın ardından Işıklar Hava Lisesi Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay İshak Dayıoğlu, telsizle Solotürk pilotunu tebrik etti.

Bugün Yunuseli’de Işıklar Askeri Lisesi’nin Havacılık Bilim ve Kültürel Şenliği’ne çok sayıda vatandaş katılacak. Saat 14.00 gibi vatandaşlar içeri girebilecek. Şenlik, 2m planör ve R/C model uçak gösterileri ile başlayacak. Daha sonra mehter takımı, Türk Hava Kurumu (THK), MAK ve Solotürk gösteri yapacak. Işıklar Askeri Lisesi Hava Bandosu ve caz orkestrasının ardından Grup Gribin sahne alacak. Festival, 22.30’da havai fişek gösterisi ile son bulacak.

Işıklar Hava Lisesi Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay İshak Dayıoğlu, “Bu sene ilk defa Solotürk’ü davet ettik. Yarın gösteri yapacak. 30 tane de sivil havacılık uçağı gösteri yapacak. Solotürk'ten 2 uçak geldi. Çevre tanıma uçuşu yaptılar. Bugün provası oldu. Yarın (Bugün) gerçek uçuşlarını yapacaklar” dedi.

Şenlikle ilgili bilgiler veren Işıklar Şenliği Uçuş Koordinatörü Yüzbaşı Fatih Yaşar, “Saat 13.00 itibariyle misafirlerimiz giriş yapacak. Yarın nefes kesen gösteriler olacak” diye konuştu.



SOLOTÜRK NEFESLERİ KESTİ

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Türk hava kurumu ve mak timi nasıl gösteri yaptı arkadas...bunlar kendiliğindenmi havalandı....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000