09 Haziran 2014, Pazartesi 08:47:02

SOLOTÜRK IŞIKLAR FEST 2014'TE NEFES KESTİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Işıklar Askeri Hava Lisesi işbirliğiyle düzenlenen Işıklar Fest 2014’te yapılan uçuş gösterileri nefes kesti.
  • Ivır zıvıra saçma sapan yorum yazanlar neredeler, bildik bilmedik bilirkişi edasıyla yorum yazanlar. Aman ha sakın diyeyim buralara yorum falan yazmayın.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Işıklar Askeri Hava Lisesi işbirliğiyle düzenlenen Işıklar Fest 2014’te Solotürk rüzgarı esti. Gösterilerin ardından en son sahneye çıkan Solotürk, yaptığı akrobasi hareketleriyle Bursalılara unutulmaz bir gün yaşattı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Işıklar Askeri Hava Lisesi işbirliğiyle düzenlenen Havacılık Bilim ve Kültür Şenliği Yunuseli Havaalanı’nda yapıldı. Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği programda sahneye ilk olarak 2m planör ve R/C model uçak gösterileri çıktı. Birbirinden güzel gösteriler yapan uçaklar, izleyenleri mest etti. Ardından mehter ve halk oyunları gösterileri sunuldu. Daha sonra Türk Hava Kurumu (THK) personeli paraşüt atlayışı gerçekleştirdi. Atlayış esnasında Türk bayrağı açılması büyük beğeni topladı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Muharebe Arama Kurtarma ekipleri de Bursalılara unutulmaz bir gösteri sundu. Helikopterden atlayan MAK ekipleri, erişilmez bir yerde yaralı halde bulunan bir kişiyi kurtarmak için operasyon yaptı. Koordinatlar sayesinde yaralıya ulaşan ekipler, ilk önce uçağı inebileceği güvenli bir yere getirdi. Ardından helikopterin inmesiyle birlikte yaralıyı taşıyan ekipler, büyük alkış aldı.

ALİ İSMET ÖZTÜRK VE SOLOTÜRK NEFES KESTİ

Öte yandan, etkinliğe katılan Ali İsmet Öztürk yaptığı uçuşlarla Bursalıları kendine hayran bıraktı. Havada en güzel gösterilerini Bursalılar için yapan Öztürk, büyük alkış aldı. Ayrıca pistin içine uzatılan ipi de uçağıyla ortasından kesen Öztürk, büyük takdir topladı. Öztürk’ün ardından programın sonunda Solotürk sahne aldı. Yenişehir Havaalanı’ndan havalanan Solotürk, Yunuseli Havaalanı'na gelerek, en güzel gösterilerini sundu. En hızlı ve en yavaş geçişlerinin yanı sıra, kilometrelerce yukarıya çıkan Solotürk jeti, yaptığı akrobasi hareketleri ile tam not aldı.

Programda konuşan Işıklar Hava Lisesi Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay İshak Dayıoğlu, etkinliği izlemeye gelenlere teşekkür etti. Programdan bahseden Dayıoğlu, herkesin çok keyifli bir gün geçireceğini ifade etti.

Şenliğe katılan Fransa’nın ilk astronotu Patrick Boundry ise, "Öncelikle bu muhteşem bir proje. Buranın belli başlı altyapısı var. Daha ileriye gidilebilir. Umuyorum ve hayal ediyorum Türkiye’nin ilk astronotu çalışmalar neticesinde Bursa’dan çıkacaktır" dedi.

NASA’da görev yapan Türk astrofizikçi Umut Yıldız ise, “Her işin bir zorluğu var. Bu işin zevki fazla. Getirisi çok oluyor. En başında dünyada kimsenin kullanmadığı teleskopları kullanıyorsunuz ve keşifler yapıyorsunuz. Türkiye’de çok fazla yetişmiş akademisyen var. Türkiye’deki bilimsel gelişim yavaş yavaş artıyor” diye konuştu.

Fransa Uluslararası Uzay Üniversitesi'nden Halit Mirahmetoğlu da, “400 kilometre yukarıda bir uzay istasyonu var. Burada herkes birlikte çalışıyor” şeklinde konuştu.

















SOLOTÜRK IŞIKLAR FEST 2014'TE NEFES KESTİ

Yorumlar

131.65 ~ 10 yıl önce
Ivır zıvıra saçma sapan yorum yazanlar neredeler, bildik bilmedik bilirkişi edasıyla yorum yazanlar. Aman ha sakın diyeyim buralara yorum falan yazmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000