13 Temmuz 2011, Çarşamba 12:05:32

SKANDAL... SİLAHLI DANIŞMAN KİMİ, NEDEN TEHDİT ETTİ?

Türk Hava Kurumu’nda Genel Başkan Osman Yıldırım’ın Danışmanı olduğunu iddia eden Tayfun Pehlül Akbıyık’ın kendisini tehdit ettiğini söyleyen Anka Havacıılık Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Sarıkaya, savcılığa suç duyurusunda bulundu. İşte THK ile Anka arasındaki kavganın ayrıntıları...
  • pehlül at ismi mi
  • THK bizim bildiğimiz nezih seçkin kurum olmaktan çıkmış, habere göre kabadayıların yeri olmuş. Artık bütün bunların hesabını vermelidirler. T.C. savcıları THK' da dönen dolaplara kayıtsız kalmayacaklardır.
  • derhal bu asker hegomonyasına son verilmeli yoksa thk şuan olduğu gibi çağ dışı kalmaya mahkumdur
  • Her ikisini de tanımıyorum. Tayfun'un Vedat'a telefonda belindeki silahı nasıl gösterebildiğini merak ediyorum. Görüntülü telefon, 3G? Yoksa hafif bir paranoya mı, senaryo mu? Bence bu iş insani değil ticari bir olay. Canı bilmem ama mal varlığının tehlikede olması normal. Ticaret böyle birşey işte. İnsan yediği kaba pislememeli.
  • Bence THK nu yönetenler, kuruluş yönergesini bir okusunlar. Sektöre destek olması gerek kurum sektörün her dalı ile rekabet içinde, bu nasıl iş. Kimin parası ile kimin uçağı ile sektörde ayakta zor duran işletmelerin elindeki lere göz dikiyorsunuz. THK her gün daha geriye gidiyor. Biz THK nu şu an onu savunanlardan daha fazla seviyoruz. Daha fazla emeğimiz var, THK nun amatör ruhunu bilmeyenler şu anda yönetimde ve ellerinde keser durmadan kendilerine yontuyorlar. Ama bu böyle gitmez. Ne çalışan memnun ne hizmet alan memnun. Yeter artık düşün milletin yakasından. Koskoca Türkiye'nin kurumu distribitörlük yapacağına gitsin uçak üretsin, pilot yetiştirsin, distribitörlüğünü yapacağı uçağın pilotu da öğretmenide yetkisi de THK da yok, çok acı
  • Yaw arkadaş THK dan ayrılınca ne iş yapabileceğinizi zannediyorsunuz. Hala aynı teraneyi söyleyip duruyorsunuz. Gökçendeki ve THK daki kadrolaşmaya bi bakın bunların kaçı işinin uzmanı. Birde diyorsunki Gökcen kazandığı parayı yine havacılığa yatırıyor. sen git onu külahıma anlat. paraların nereye gittiği belli değilmi en azından osman beyin işe aldığı akrabaları maaşlarını nerden alıyorlar. Bunların havacılık geçmişi nedir. ne kadar havacılık sektöründe önceden çalışmışlar. Adamlar THK dan önce uçağı havada görmüş insanlar. sen hala konuşuyorsun yok ahavacılık aypıyoruz paraları oraya veriyoruz diye. Açıklayın kardeşim Genel başkanın kaç akrabası THK da çalışıyor? Buna bir cevap yazsanıza
  • Orman Bakanlığı uçak tipi belirterek ihaleye çıkmaz. Cl-215 kiralayalım deye bir ihale açılmadı bilmiyorsanız şartnameye bakmanızı rica edeceğim. Ayrıca, konu Gökçen havacılığın gelirinin nereye aktarıldığı değil, konu Gökçen havacılığa Cl-215 lerin kiralanması yasaya aykırıdır. Yasanın amir hükümleri var sizin duygusal açıklamalarınız yasadışı uygulamaya gerekçe olamaz.
  • Denilmiş ki THK halkın fitre-zekatıyla, kurban derisiyle ayakta duruyor. O eskidenmiş şimdi maalesef o bağışlar ve derilerden bir kazanç yok. İnönü'ye bir ay içerisinde yaklaşık 500'e yakın öğrenci geliyor, bunların eğitimi, yemesi, içmesi, konaklamasının sizce THK'ya maliyeti ne kadardır. Malum havacılık pahalı bir uğraş. Haliyle THK gelir elde etmek zorunda, bu iş neden sizi rahatsız ediyor, THK gelir elde etsin bu elde ettiği gelirleride hizmete çevirsin ve ayakta kalmak için bırakın ticaret de yapsın.takmışsınız beli silahlı adam diye.Atatürk'ün kurduğu ve ayakta kalan nadir kurumlardan biri THK. sizde destek olmazsanız yangına körükle giderseniz, THK'nın hali ne olur. Dğünya'da eşi yok.
  • 1.THK dernek statüsünde olduğundan ticaret yapamamaktadır ve bu yüzden Hava Taksi İktisadi İşletmesi kurulmuş, 2007 de adı Gökçen Havacılık'a çevrilmiştir. 2. THK Gökçen Havacılık CL 415 alımı için Bombardier firmasına ön ödeme dahi yapmışken, Orman Bakanlığı ihalesi CL 215 için açılmış ve bunun üzerine Cl 215 ler hiçbir devlet desteği olmadan banka kredisi ile alınmıştır, ödemeleri devam etmektedir. 3. Şu anda 7 adet Cl 215 uçağı vardır, bunların 6 adedi Orman Bakanlığı için Türkiye'de, 1 adedi de Avrupa Birliği için İtalya'da görev yapmaktadır, hiçbirisi hurda değildir SHGM tarafından UE izni verilmiş uçaklardır. 4. Gökçen ticari gelirleri THK'ya aktarılmakta ve amatör havacılığın geliştirilmesi ile kredi ödemelerinde kullanılmakt
  • THK kuruluş amacı nedir??? Tüzüklerinde ne yazıyor? THK tüm havacılık şirketlerine (Gökçen dahil) eşit mesafede durması gerekmiyor mu? Bağışların % kaçı Gökçen reklamlarına harcanıyor? THK'ya yapılan bağışları söylenenler doğruysa nasıl Gökçen'e aktarır? Gökçen uçaklar için THK'ya saat başı ne kadar kira ödemekte? THK'nın amacı sivil havacılığı geliştirmek ve yaygınlaştırmak mı, yoksa milletin bağışlarını kendi kuruluşlarına "aktarmak mı"? Gökçen'in kar zarar hesabı yapılıyormu, THK bunların hesabını soruyor mu? Alınan uçaklar çok eskiymisş, dünyada yasaklanmış deniliyor, doğru mu? Bu uçaklara ne kadar para verildi, nasıl finanse edildi? Bankalara ne kadar faiz ödendi? THK yabancı pilotlara ne kadar maaş vermekte?
İtalya’da üretilen Technam model uçakların Türkiye distribütörlüğünü almak isteyen Anka Havacılık ile Türk Hava Kurumu birbirine düştü. İşte yargıya taşınan kavganın ayrıntıları...

Technam model uçakların Türkiye’deki temsilciliğini almak isteyen Anka Havacılık, uzun süren görüşmelerden sonra İtalyan firma ile anlaşma sağladı. Ancak Türk Hava Kurumu, İtalyan Technam firmasına çok sayıda uçak satın alma vaadinde bulundu ve karşılığında Technam uçaklarının Türkiye temsilciliğinin Anka Havacılık’a değil kendilerine verilmesini istedi.
 
Bunun üzerine Anka Havacılık, bu uçakları uçurma yetkisi ve pilotu bulunmayan Türk Hava Kurumu’na başvururak Technam uçaklarının Türkiye temsilciliği ısrarından vazgeçilmesini istedi. Ancak Anka’nın bu girişimi THK tarafından cevap bulmadı. Türk Hava Kurumu, iki hafta önce Hürriyet Gazetesi’ne ilan vererek Türkiye’ye getirilişi 75 bin euro’ya mal olan uçakları 60 bin euro’ya satacağını duyurdu.
 
15 yıl Türk Hava Kurumu’na hizmet verdikten sonra kurumla yollarını ayıran Anka Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Sarıkaya, özel sektörün önünü kesmek olarak nitelediği olaylarla başa çıkmaya çalışırken bir kaç hafta önce gece geç saatlerde THK Genel Başkanı Osman Yıldırım’ın danışmanı olduğunu söyleyen Tayfun Pehlül Akbıyık adlı kişi tarafından aranarak tehdit edildiğini öne sürdü.  Sarıkaya, bununla ilgili olarak 1 Temmuz’da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Vedat Sarıkaya, savcılığa sunduğu şikayet dilekçesinde kendisini arayarak tehdit eden Tayfun Behlül Akbıyık’ın, kurum içerisinde kendisi ile ilgili çalışanları toplayarak sorguya aldığını ve toplantılara belinde silahla katıldığını iddia etti. 
 
Vedat Sarıkaya, savcılığa verdiği dilekçede THK ile yaşanan sürtüşme dolayısıyla can ve mal varlığının tehlike altında olduğunu da vurguladı. Olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma devam ediyor.

©AirportHaber Özel
SKANDAL... SİLAHLI DANIŞMAN KİMİ, NEDEN TEHDİT ETTİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

Misafir ~ 13 yıl önce
pehlül at ismi mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THK bizim bildiğimiz nezih seçkin kurum olmaktan çıkmış, habere göre kabadayıların yeri olmuş. Artık bütün bunların hesabını vermelidirler. T.C. savcıları THK' da dönen dolaplara kayıtsız kalmayacaklardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
derhal bu asker hegomonyasına son verilmeli yoksa thk şuan olduğu gibi çağ dışı kalmaya mahkumdur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Her ikisini de tanımıyorum. Tayfun'un Vedat'a telefonda belindeki silahı nasıl gösterebildiğini merak ediyorum. Görüntülü telefon, 3G? Yoksa hafif bir paranoya mı, senaryo mu? Bence bu iş insani değil ticari bir olay. Canı bilmem ama mal varlığının tehlikede olması normal. Ticaret böyle birşey işte. İnsan yediği kaba pislememeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK asigi ~ 10 yıl önce
Ulan sen resmen Vedat'i tehdit ediyorsun be. Sen Turkiye'yi Texas mi sandin cesur yurek? Kimsin sen?
Misafir ~ 13 yıl önce
Bence THK nu yönetenler, kuruluş yönergesini bir okusunlar. Sektöre destek olması gerek kurum sektörün her dalı ile rekabet içinde, bu nasıl iş. Kimin parası ile kimin uçağı ile sektörde ayakta zor duran işletmelerin elindeki lere göz dikiyorsunuz. THK her gün daha geriye gidiyor. Biz THK nu şu an onu savunanlardan daha fazla seviyoruz. Daha fazla emeğimiz var, THK nun amatör ruhunu bilmeyenler şu anda yönetimde ve ellerinde keser durmadan kendilerine yontuyorlar. Ama bu böyle gitmez. Ne çalışan memnun ne hizmet alan memnun. Yeter artık düşün milletin yakasından. Koskoca Türkiye'nin kurumu distribitörlük yapacağına gitsin uçak üretsin, pilot yetiştirsin, distribitörlüğünü yapacağı uçağın pilotu da öğretmenide yetkisi de THK da yok, çok acı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yaw arkadaş THK dan ayrılınca ne iş yapabileceğinizi zannediyorsunuz. Hala aynı teraneyi söyleyip duruyorsunuz. Gökçendeki ve THK daki kadrolaşmaya bi bakın bunların kaçı işinin uzmanı. Birde diyorsunki Gökcen kazandığı parayı yine havacılığa yatırıyor. sen git onu külahıma anlat. paraların nereye gittiği belli değilmi en azından osman beyin işe aldığı akrabaları maaşlarını nerden alıyorlar. Bunların havacılık geçmişi nedir. ne kadar havacılık sektöründe önceden çalışmışlar. Adamlar THK dan önce uçağı havada görmüş insanlar. sen hala konuşuyorsun yok ahavacılık aypıyoruz paraları oraya veriyoruz diye. Açıklayın kardeşim Genel başkanın kaç akrabası THK da çalışıyor? Buna bir cevap yazsanıza

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Orman Bakanlığı uçak tipi belirterek ihaleye çıkmaz. Cl-215 kiralayalım deye bir ihale açılmadı bilmiyorsanız şartnameye bakmanızı rica edeceğim. Ayrıca, konu Gökçen havacılığın gelirinin nereye aktarıldığı değil, konu Gökçen havacılığa Cl-215 lerin kiralanması yasaya aykırıdır. Yasanın amir hükümleri var sizin duygusal açıklamalarınız yasadışı uygulamaya gerekçe olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Denilmiş ki THK halkın fitre-zekatıyla, kurban derisiyle ayakta duruyor. O eskidenmiş şimdi maalesef o bağışlar ve derilerden bir kazanç yok. İnönü'ye bir ay içerisinde yaklaşık 500'e yakın öğrenci geliyor, bunların eğitimi, yemesi, içmesi, konaklamasının sizce THK'ya maliyeti ne kadardır. Malum havacılık pahalı bir uğraş. Haliyle THK gelir elde etmek zorunda, bu iş neden sizi rahatsız ediyor, THK gelir elde etsin bu elde ettiği gelirleride hizmete çevirsin ve ayakta kalmak için bırakın ticaret de yapsın.takmışsınız beli silahlı adam diye.Atatürk'ün kurduğu ve ayakta kalan nadir kurumlardan biri THK. sizde destek olmazsanız yangına körükle giderseniz, THK'nın hali ne olur. Dğünya'da eşi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1.THK dernek statüsünde olduğundan ticaret yapamamaktadır ve bu yüzden Hava Taksi İktisadi İşletmesi kurulmuş, 2007 de adı Gökçen Havacılık'a çevrilmiştir. 2. THK Gökçen Havacılık CL 415 alımı için Bombardier firmasına ön ödeme dahi yapmışken, Orman Bakanlığı ihalesi CL 215 için açılmış ve bunun üzerine Cl 215 ler hiçbir devlet desteği olmadan banka kredisi ile alınmıştır, ödemeleri devam etmektedir. 3. Şu anda 7 adet Cl 215 uçağı vardır, bunların 6 adedi Orman Bakanlığı için Türkiye'de, 1 adedi de Avrupa Birliği için İtalya'da görev yapmaktadır, hiçbirisi hurda değildir SHGM tarafından UE izni verilmiş uçaklardır. 4. Gökçen ticari gelirleri THK'ya aktarılmakta ve amatör havacılığın geliştirilmesi ile kredi ödemelerinde kullanılmakt

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THK kuruluş amacı nedir??? Tüzüklerinde ne yazıyor? THK tüm havacılık şirketlerine (Gökçen dahil) eşit mesafede durması gerekmiyor mu? Bağışların % kaçı Gökçen reklamlarına harcanıyor? THK'ya yapılan bağışları söylenenler doğruysa nasıl Gökçen'e aktarır? Gökçen uçaklar için THK'ya saat başı ne kadar kira ödemekte? THK'nın amacı sivil havacılığı geliştirmek ve yaygınlaştırmak mı, yoksa milletin bağışlarını kendi kuruluşlarına "aktarmak mı"? Gökçen'in kar zarar hesabı yapılıyormu, THK bunların hesabını soruyor mu? Alınan uçaklar çok eskiymisş, dünyada yasaklanmış deniliyor, doğru mu? Bu uçaklara ne kadar para verildi, nasıl finanse edildi? Bankalara ne kadar faiz ödendi? THK yabancı pilotlara ne kadar maaş vermekte?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000