25 Ocak 2013, Cuma 12:11:16

SESSİZ SEDASIZ İHALE!

Sağlık Bakanlığı’nın açtığı ambulans helikopter ihalesine 4 firma katıldı, en düşük teklifi kim verdi?
  • THK şüphesiz ülkemizin en değerli kurumlarından birisi,inşallah bu saat ücretiyle de hava ambulans görevini layıkıyla yerine getirecektir.uzun süre bu operasyonlarda görev yapan bir doktor olarak koçoğlu havacılığın hakkını vermek gerektiğine inanıyorum.yorumlarda uçulmuyor denilen bölgelere nerdeyse hergün rutin olarak uçuluyordu.Hava ambulans sistemi düzgün sevk ve komuta edilirse sağlığa kolay ulaşılamayın bölgeler için halen Hayati önem taşımaktadır.Ülkemize yeni ihalenin hayırlı olması dileğiyle.
  • Bu iş çocuk oyuncağı değil ciddi alt yapı ve tecrübe gerektirir ilk defa ihaleye bu kadar düşük fiyatla girenler belli oluyorki işten anlamıyorlar bu işi hali hazırda yapan firma bu teklifi vermişse maliyetleri bildiği için bakanlığın bu konuda mantıklı karar vereceği kesin kimse boşuna kendini yormasın her kim alıyorsa hayırlı olsun ama inşallah tecrübe sahibi firmalar alır.
  • -inanilmaz para kazandi diye atifta bulunurken finansal tablolari gordu de mi konusuyor? bir zahmet hesabini gondersin de kim ne kadar kazaniyor kaybediyor gorelim. -g.dogu'da biz orayi bilmiyoruz diye ucmadi, is askere kaldi derken tum ucus loglarini mi biliyor? eger oyleyse hakkari ve yuksekovaya ucuslarini da bir zahmet cikarsin, kac kez uculdugunu herkes bilsin. -somurdugun yeter derken Turkiye'de ilk kez helikopter ambulans isini gerceklestiren sirketi takdir mi etmek istiyor yoksa densizliginden ne diyecegini mi bilmiyor? polemik/provokasyon icin hakaret mi ediyor yoksa bir kompleksi var da kendince kusuyor mu? ben anlamadim, anlayan varsa yazsin bu ezik ne demek istiyor?
  • koçoğlu bu işten inanılmaz para kazandı.... doğuda güneydoğuda bilmem şu tehdit var diye.. biz orayı bilmiyoruz.. gittik hava kapalıydı diye maalesef işler yine askeri helikoptere kalmaktadır.. sorulsun bakalım kaç defa hakkariye yüksekovaya gidebildi bu helikopterler.. ama paralarını çatır çatır aldılar.... koçoğlu artık sömürdüğün yeter....
  • Hükümetimizin çabalarıyla başlatılan hava ambulans meselesi çok ilgi görmekle beraber çok kişiye de hayat olmuştur. Konuyla yakından ilgilenen birisi olarak biliyorumki işin kontrolü tamamen sağlık bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Şöyle ki; bir kaç senedir devam eden hava ambulans hizmeti maliyetli bir hizmet olmasından dolayı 112 servisi hava ambulansla müdahaleyi kısıtlamıştır. Elbette hizmet devam etmekte fakat ilk sene yer alan müdahale konuları kısıtlanarak havacılıktan kara ambulansa bırakılmaktadır. Amacım kesinlikle projeji karalamak değil tabiki ama günden güne büyümesi gereken ve günde 1-2 değil 10-15 hastaya müdahale eden hava ambulans hizmeti temenni etmekteyiz. Herşeye rağmen bu projenin ülkeye getirilmesi ve devam ettirilmesini sağlayan hükümetimize minnettarız.
  • THK havacılık sektöründe yeterli altyapıya sahip olması bu ihalenin favorisi anlamını taşınıyor ne yazıkki söyşeki; ilgili ihale havacılık odaklı olsada ana teması sağlıktır, ve bu işin kullanıldığı hassas vakalar aşikardır. mevcut şirket bu altyapıya sahip yaklaşık 600 çalışanıyla yıllardır hizmet vermektedir. temennim en iyi şekilde yapacak bir şirketin alması, ama mevcut şirketin (Skyline) bu işi layıkıyla yaptığını da kimse inkar edemez. Hayırlısı olması diyelim...
  • Bu işi 5 yıldır yapan firma bu fiyatlara yapabiliyorsa bu üçlü konsorsiyumun bu kadar düşük fiyata yapabilmesi bence mümkün değil hayırlı olsun
  • iyi hizmet verebilecek gerekli altyapısı olan kuruluş kazansın. THK bu konuda kendine güveniyor ki diğer şirketlerden daha düşük fiyat verebilmiş.
  • vatanımıza milletimize hayırlı olsun. artık kardan yolu kapanan köylerimize bu şekilde hizmet gideceğini bilmek bizleri sevindiriyor.
  • böyle bir hizmet keşke daha önceki yıllarda olsaydı ama önemli olan geç olup güç olmaması..

Sağlık Bakanlığı, 17 helikopterlik hava ambulans ihalesini bugün yaptı. Sabah saat 10:00 sıralarında başlayan ihaleye 4 teklif sunuldu.

Barış Havacılık’ın teşekkür ederek teklif sunmadığı ihaleye THK Gökçen Havacılık, Sportif Havacılık, Skyline ve Kaan Air teklif sundu.

THK Gökçen Havacılık’ın, Betaz ve Saran Holding ile konsorsiyum kurarak katıldığı ihalede en düşük teklif bu konsorsiyumdan geldi. Sağlık Bakanlığı’nın saatlik 4 bin 664 euro muhammen bedelle açtığı ihalede THK Gökçen Havacılık’ın bulunduğu ortaklık saatlik 2 bin 940 euro’luk teklif sundu.

En iyi ikinci teklif Sportif Havacılık’tan geldi. Tek başına ihaleye giren Sportif Havacılık, saatlik 3 bin 317 euro’luk teklif verirken halen Sağlık Bakanlığı’na 17 helikopterle hizmet veren Skyline saatlik 3 bin 478 euro, Kaan Air ve Air Star ortaklığı ise 3 bin 542 euro teklif verdi.

İhale komisyonunun incelemesinden sonra ihaleyi kazanan firma belli olacak.

©AirportHaber.com ÖZEL

SESSİZ SEDASIZ İHALE!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Havacı doktor ~ 11 yıl önce
THK şüphesiz ülkemizin en değerli kurumlarından birisi,inşallah bu saat ücretiyle de hava ambulans görevini layıkıyla yerine getirecektir.uzun süre bu operasyonlarda görev yapan bir doktor olarak koçoğlu havacılığın hakkını vermek gerektiğine inanıyorum.yorumlarda uçulmuyor denilen bölgelere nerdeyse hergün rutin olarak uçuluyordu.Hava ambulans sistemi düzgün sevk ve komuta edilirse sağlığa kolay ulaşılamayın bölgeler için halen Hayati önem taşımaktadır.Ülkemize yeni ihalenin hayırlı olması dileğiyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
efeslh ~ 11 yıl önce
Bu iş çocuk oyuncağı değil ciddi alt yapı ve tecrübe gerektirir ilk defa ihaleye bu kadar düşük fiyatla girenler belli oluyorki işten anlamıyorlar bu işi hali hazırda yapan firma bu teklifi vermişse maliyetleri bildiği için bakanlığın bu konuda mantıklı karar vereceği kesin kimse boşuna kendini yormasın her kim alıyorsa hayırlı olsun ama inşallah tecrübe sahibi firmalar alır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pillot yazan kisiye ~ 11 yıl önce
-inanilmaz para kazandi diye atifta bulunurken finansal tablolari gordu de mi konusuyor? bir zahmet hesabini gondersin de kim ne kadar kazaniyor kaybediyor gorelim. -g.dogu'da biz orayi bilmiyoruz diye ucmadi, is askere kaldi derken tum ucus loglarini mi biliyor? eger oyleyse hakkari ve yuksekovaya ucuslarini da bir zahmet cikarsin, kac kez uculdugunu herkes bilsin. -somurdugun yeter derken Turkiye'de ilk kez helikopter ambulans isini gerceklestiren sirketi takdir mi etmek istiyor yoksa densizliginden ne diyecegini mi bilmiyor? polemik/provokasyon icin hakaret mi ediyor yoksa bir kompleksi var da kendince kusuyor mu? ben anlamadim, anlayan varsa yazsin bu ezik ne demek istiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pillot ~ 11 yıl önce
koçoğlu bu işten inanılmaz para kazandı.... doğuda güneydoğuda bilmem şu tehdit var diye.. biz orayı bilmiyoruz.. gittik hava kapalıydı diye maalesef işler yine askeri helikoptere kalmaktadır.. sorulsun bakalım kaç defa hakkariye yüksekovaya gidebildi bu helikopterler.. ama paralarını çatır çatır aldılar.... koçoğlu artık sömürdüğün yeter....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emre KOÇ ~ 11 yıl önce
Hükümetimizin çabalarıyla başlatılan hava ambulans meselesi çok ilgi görmekle beraber çok kişiye de hayat olmuştur. Konuyla yakından ilgilenen birisi olarak biliyorumki işin kontrolü tamamen sağlık bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Şöyle ki; bir kaç senedir devam eden hava ambulans hizmeti maliyetli bir hizmet olmasından dolayı 112 servisi hava ambulansla müdahaleyi kısıtlamıştır. Elbette hizmet devam etmekte fakat ilk sene yer alan müdahale konuları kısıtlanarak havacılıktan kara ambulansa bırakılmaktadır. Amacım kesinlikle projeji karalamak değil tabiki ama günden güne büyümesi gereken ve günde 1-2 değil 10-15 hastaya müdahale eden hava ambulans hizmeti temenni etmekteyiz. Herşeye rağmen bu projenin ülkeye getirilmesi ve devam ettirilmesini sağlayan hükümetimize minnettarız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emre KOÇ ~ 11 yıl önce
THK havacılık sektöründe yeterli altyapıya sahip olması bu ihalenin favorisi anlamını taşınıyor ne yazıkki söyşeki; ilgili ihale havacılık odaklı olsada ana teması sağlıktır, ve bu işin kullanıldığı hassas vakalar aşikardır. mevcut şirket bu altyapıya sahip yaklaşık 600 çalışanıyla yıllardır hizmet vermektedir. temennim en iyi şekilde yapacak bir şirketin alması, ama mevcut şirketin (Skyline) bu işi layıkıyla yaptığını da kimse inkar edemez. Hayırlısı olması diyelim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hava ~ 11 yıl önce
Bu işi 5 yıldır yapan firma bu fiyatlara yapabiliyorsa bu üçlü konsorsiyumun bu kadar düşük fiyata yapabilmesi bence mümkün değil hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yusuf ~ 11 yıl önce
iyi hizmet verebilecek gerekli altyapısı olan kuruluş kazansın. THK bu konuda kendine güveniyor ki diğer şirketlerden daha düşük fiyat verebilmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
köy yolları ~ 11 yıl önce
vatanımıza milletimize hayırlı olsun. artık kardan yolu kapanan köylerimize bu şekilde hizmet gideceğini bilmek bizleri sevindiriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz ~ 11 yıl önce
böyle bir hizmet keşke daha önceki yıllarda olsaydı ama önemli olan geç olup güç olmaması..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
var ~ 11 yıl önce
zaten vardı merak etmeyin var ve hala devam ediyor.. bu yeni değil yani... 7 sene olacak nerdeyse..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000