15 Şubat 2011, Salı 11:30:28

PİLOT OKULU REKABETİ KIZIŞACAK

Türk Hava Kurumu İstanbul Eğitim Uçuş Okulu'nun resmi açılışı yapıldı. Çorlu’da düzenlenen törende konuşan THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Türkiye'nin havacılık ve eğitim merkezi olması için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.
  • Olacak iş değil! Tam Türk işi yorumlar.. Olumsuz yorumun, düşüncen olabilir de bu mudur ifade ediş şekli??
  • THK de egitime baslayan tum arkadaslara basarilar. Corlu'da birlikte ucacagiz. Gorusmek uzere..
  • Kardeşim, sen yanlış anlamışsın. Benim yazım Öğretmenlere değil, doğrudan THK yönetimine idi. Elinde aslanlar gibi kendisinin yetiştirdiği kadrolu pilotlarını, yanlış politikalarla kurum dışına itmelerini kastetmiştim. Dışarı kaçırdığı kadrolu pilotları, sektörün her bölümünde cayır cayır uçuyorlar. Şimdi değişik kökenlerden, Kurum kültüründen yoksun öğretmenlerle bu iş biraz zor gibi geliyor bana. Buraya yorum yazanlar da, bir yere gelemeyenler değil, bu konuda söyleyecek sözü olanlar ve ne söylediğini bilecek insanlardır diye düşünüyorum.
  • Hayatta bir yere gelemeyenler öğrencilerden sonra binlerce saat uçuş tecrübesi olan hocalara dil uzatmış. Ne insanlar var yaa memlekette!
  • kamil koç sizi bekliyormuşşşş :))
  • eleştiri dozu başlıklı yazıyı okuda öyle yorum yap....gerçekler acı degilmi :))
  • Değerli arkadaşlar, bazen kantarın topuzunu kaçırıyoruz, lütfen dikkatli olalım. Buradaki tek eksik ne biliyor musunuz? THK çıkacak (internet sitesinde) benim Uç Öğrt lerim bunlar, tecrübeleri, öğrt uçuşları bu, bu kadar senedir benim kadromda eğitmenlik yapıyorlar vb. şeklinde ilan edecek. Kurum kurumsal yapısını bir sorgulasın bakalım. Elimdeki insanlar kim, Kurum kültürü kazanmış personele mi sahip, yoksa kendi yetiştirdiklerini çil yavrusu gibi dağıtmış, şimdi sağdan soldan gelen (düzensiz ordu görünümlü) rastgele pilotlarla mı eğitim yaptıracak? Atatürk ümüzün kurduğu THK ne yazık ki şu anda bir baltaya sap olamamış pilotlarla iş yapıyor ve emekli ordu personeline iş bulma kurumu gibi çalışıyor.
  • 1. ingilizcem olmadığını nerden biliyorsun? toefl veya toeic sınavında yanımdamıydın? 2.aldığımız eğitim hakkında bilgin ve yetkinliği olan bir insanmısın ki aldığımız eğitime laf ediyorsun? 3. pırpır diye hakaret etiğin uçaklar bu işin ilk başlangıcıdır dünyanın neresinde olursan ol ilk önce tek motor uçuşu ile bu işe başlanır. 4. ilk önce egoist kelimesinin anlamını öğren öyle yaz. 5. kendini geliştirmekden bahsediyorsun sağ koltuğu hak etmiş genç bir F/O kesinlikle kendini geliştirmiştir ki o koltuğa oturmuştur. o koltuk pamukkale seyahatin kaptan koltuğuna benzemez. sen ancak MS flightsim.de uçarken bizler senin her zaman hayalini kurduğun kokpitde uçuyo olucaz. kedi ve ciğer hikayesini sana hatırlatırım.....
  • 1.yeterli ingilizceniz yok 2.aldığınız eğitimin kalitesini herkes biliyor 3.pırpır kullanıp kendini astronot zannedenleriniz çuvalla 4.egoistlik ön sahalarda 5.kendini yenileme geliştirme hiç yok.....zaten sizede iş yok
  • canını emanet ettiğin yabancılar biz yeni mezun pilotlardan dahamı fazla uçmuşlar, onlar mezun olduklarında 1000 saat ile mezun oluyorlar öylemi?

THK’nin İstanbul Şubesi’nin açılışı için düzenlenen törene Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Belediye Başkanı Ünal Baysan,Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım ile Türk Hava Kurumu Trakya bölgesindeki şube başkanları katıldı.

Törende konuşan Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım, kurumun İstanbul Eğitim Uçuşu Okulu olarak ilk uçuşunun gerçekleştirmenin mutluğunu yaşadıklarını, eğitimlerin sonunda Türkiye'nin havacılık sektöründe ihtiyacı olan pilotların yetişeceğini söyledi. Yıldırım, Türkiye'nin otomobil üretmeden uçak ve motor üreterek ihraç ettiğini hatırlatarak, "Ülkemiz 1952 yılına kadar bunları yaptı. Bunda da Türk Hava Kurumu başrol oynadı. Ancak 1952'den sonra maalesef ülkemizdeki bazı gelişmeler nedeniyle bu sahadan çekildik. Fakat şimdi tekrar 2000'li yıllara gelince bunun değerlendirmesini yeniden yaptık. "dedi.

Türkiye'nin havacılık sanayinde çok önemli bir ülke olduğunu ve bu alanda büyük yatırımlar yapıldığının altını çizen THK Genel Başkanı Osman Yıldırım sözlerine söyle devam etti:

"Öncelikle bizim kurum olarak hedefimiz, açtığımız kurslarımızla, eğitim merkezlerimizle, kuracağımız üniversite ve yüksek okullarımızla Türkiye'nin bir havacılık eğitim merkezi olmasdır. Ülkemizde bir uçak bakım merkezi olmasını istiyoruz. Çünkü Türkiye'nin envanterinde çok çeşitli ve çok sayıda uçak var. Bu uçaklarında bir kısmının bakımı ülkemizde yapılamıyor. Bu nedenle fazla miktarda paramız dışarıya gidiyor. Tabi serbest piyasa ekonomisinde bunların olması da doğaldır. Ancak bu pazarda sektörde ülkemizin daha fazla rol almasını istiyoruz. Bunun içinde öncelikle ülkemizdeki uçakların bir kısmının daha bakım kabiliyetinin kazanılmasını istiyoruz"dedi.



Bir başka hedeflerinin kurumun okullarında teknik mühendisleri yetiştirmek ve havacılık sektörüne daha iyi hizmet etmek olduğunu anlatan Başkan Yıldırım, "Diğer önemli projelerimizden birisi de ülkemizdeki sanayi kuruluşları ile birlikte uçak üretmektir. Biz eğitim okullarını ön plana alarak projemizi hızlandırdık. Neden biz ülkemizde kendi ürettiğimiz araçlar ile önümüzdeki 10-15 yıl sonra uzaya gitmeyelim. Bunlara gelene kadar da ülkemizdeki uçakları uçuracak personeli yetiştirelim. Bunu yetiştirmek için de İstanbul'da teorik eğitimlerini yapacağımız, Çorlu'da da uçuş eğitimlerini yapacağımız bir yüksek okulumuzu bugün açmış bulunuyoruz. Bu açmış olduğumuz okulda Türkiye'nin havacılık sektöründe ihtiyacı olan pilotları yetiştireceğiz. İşsizliğin yoğun olduğu bu dönemlerde ülkemizde uçan her uçakta ben Türk gençlerinin uçmasını istiyorum"diyerek sözlerini tamamladı.

Açılış konuşmaları ardından protokol ve gazeteciler Çorlu Havaalanını apronuna çıkarak Cessna tipi eğitim uçağı ile kısa bir uçuş yaptı.













PİLOT OKULU REKABETİ KIZIŞACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

Misafir ~ 13 yıl önce
Olacak iş değil! Tam Türk işi yorumlar.. Olumsuz yorumun, düşüncen olabilir de bu mudur ifade ediş şekli??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THK de egitime baslayan tum arkadaslara basarilar. Corlu'da birlikte ucacagiz. Gorusmek uzere..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kardeşim, sen yanlış anlamışsın. Benim yazım Öğretmenlere değil, doğrudan THK yönetimine idi. Elinde aslanlar gibi kendisinin yetiştirdiği kadrolu pilotlarını, yanlış politikalarla kurum dışına itmelerini kastetmiştim. Dışarı kaçırdığı kadrolu pilotları, sektörün her bölümünde cayır cayır uçuyorlar. Şimdi değişik kökenlerden, Kurum kültüründen yoksun öğretmenlerle bu iş biraz zor gibi geliyor bana. Buraya yorum yazanlar da, bir yere gelemeyenler değil, bu konuda söyleyecek sözü olanlar ve ne söylediğini bilecek insanlardır diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hayatta bir yere gelemeyenler öğrencilerden sonra binlerce saat uçuş tecrübesi olan hocalara dil uzatmış. Ne insanlar var yaa memlekette!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kamil koç sizi bekliyormuşşşş :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
eleştiri dozu başlıklı yazıyı okuda öyle yorum yap....gerçekler acı degilmi :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Değerli arkadaşlar, bazen kantarın topuzunu kaçırıyoruz, lütfen dikkatli olalım. Buradaki tek eksik ne biliyor musunuz? THK çıkacak (internet sitesinde) benim Uç Öğrt lerim bunlar, tecrübeleri, öğrt uçuşları bu, bu kadar senedir benim kadromda eğitmenlik yapıyorlar vb. şeklinde ilan edecek. Kurum kurumsal yapısını bir sorgulasın bakalım. Elimdeki insanlar kim, Kurum kültürü kazanmış personele mi sahip, yoksa kendi yetiştirdiklerini çil yavrusu gibi dağıtmış, şimdi sağdan soldan gelen (düzensiz ordu görünümlü) rastgele pilotlarla mı eğitim yaptıracak? Atatürk ümüzün kurduğu THK ne yazık ki şu anda bir baltaya sap olamamış pilotlarla iş yapıyor ve emekli ordu personeline iş bulma kurumu gibi çalışıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1. ingilizcem olmadığını nerden biliyorsun? toefl veya toeic sınavında yanımdamıydın? 2.aldığımız eğitim hakkında bilgin ve yetkinliği olan bir insanmısın ki aldığımız eğitime laf ediyorsun? 3. pırpır diye hakaret etiğin uçaklar bu işin ilk başlangıcıdır dünyanın neresinde olursan ol ilk önce tek motor uçuşu ile bu işe başlanır. 4. ilk önce egoist kelimesinin anlamını öğren öyle yaz. 5. kendini geliştirmekden bahsediyorsun sağ koltuğu hak etmiş genç bir F/O kesinlikle kendini geliştirmiştir ki o koltuğa oturmuştur. o koltuk pamukkale seyahatin kaptan koltuğuna benzemez. sen ancak MS flightsim.de uçarken bizler senin her zaman hayalini kurduğun kokpitde uçuyo olucaz. kedi ve ciğer hikayesini sana hatırlatırım.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1.yeterli ingilizceniz yok 2.aldığınız eğitimin kalitesini herkes biliyor 3.pırpır kullanıp kendini astronot zannedenleriniz çuvalla 4.egoistlik ön sahalarda 5.kendini yenileme geliştirme hiç yok.....zaten sizede iş yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
canını emanet ettiğin yabancılar biz yeni mezun pilotlardan dahamı fazla uçmuşlar, onlar mezun olduklarında 1000 saat ile mezun oluyorlar öylemi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000