18 Nisan 2016, Pazartesi 16:10:13

Jetfest 14 -15 Mayıs'ta Karain'de gerçekleşecek

2016 Uluslararası Jet Motorlu Model Uçak Festivali, 14-15 Mayıs tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek. Festival kapsamında 4 ayrı ülkeden gelen 10 pilot Antalya'da uçuş gerçekleştirecek.
  • Yerli insansız hava araçlarının bolca olduğu festivalde akpden abilerin katılacağını umuyorum:))

2012 yılından bu yana her yıl düzenlenen ve bu yıl ekonomik sebeplerle iptali gündemde olan JetFest, BAKA'nın girişimleri ve katkısıyla bu yıl 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde THK Karain Meydanı ve Havacılık Eğitim Merkezi'nde düzenlenecek.

Festival öncesinde Antalya Valisi Muammer Türker başkanlığında toplantı düzenlendi. Toplantıya, BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, Antalya Kargo Müdürü Ebubekir Kuşak ve THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş katıldı.

"HAVACILIK SEKTÖRÜ ÜLKENİN GELECEĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ"
Toplantıda JetFest festivali hakkında değerlendirmelere bulunan Vali Türker, havacılık faaliyetlerinin bir toplumun geleceği açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti. Vali Muammer Türker, "Bütün ekonomik sektörler sadece hobi olarak değil ekonomik olarak da faaliyetlerini yürüttüğü çok önemli bir alandır. Memleketin bekası ve geleceği ile ilgili saygın ve etkin güç olma ile yakından alakalı bir kurum. Havacılık ile ilgili eğitim ve tanıtım faaliyetleri çok önemlidir. Turizm çeşitlenmesi açısından da büyük öneme sahiptir. 1997 ilk Havacılık Hava Olimpiyatı Karain Meydanında yapıldı. Ondan sonra olimpiyatlarda ilk geçen bayrak Türk bayrağı olmaya başladı. Bu ülkemiz açısından gurur verici bir tablodur" diye konuştu.

Vali Türker, 22 Nisan'da kapılarını açacak olan EXPO 2016 için Antalya'ya gelecek olan Türk Yıldızları'nın da 2 gün boyunca Antalya semalarında çeşitli uçuşlar gerçekleştireceğini söyledi.

4 ÜLKEDEN 10 PİLOT ANTALYA'DA UÇACAK
THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş ise son 1 yıldır yaşanan sıkıntılardan dolayı toplantının yapılıp yapılmaması konusunda tereddüt yaşadıklarını ifade ederek, "BAKA'nın devreye girmesi ile beraber tekrar yapma şansı elde ettik. Bir önceki yıldan daha iyi olacağını düşünüyoruz. Çalışmalarımız çok iyi gidiyor.

Organizasyonumuz yurtdışında duyulmaya başladı. Yurt dışından gelen pilotlarımız özellikle Antalya'da uçuş yapmak istiyorlar. Almanya, İsviçre, İngiltere ve İspanya'dan yaklaşık 10 pilot Antalya'ya gelerek uçuş gerçekleştirecekler" dedi.

Toplantı sonrası JetFest protokolü imzalanarak, Antalya Kargo Müdürü Ebubekir Kuşak tarafından Vali Muammer Türker'e THY Kargo Uçak Maketi hediye edildi.

Jetfest 14 -15 Mayıs'ta Karain'de gerçekleşecek

Yorumlar

:) ~ 8 yıl önce
Yerli insansız hava araçlarının bolca olduğu festivalde akpden abilerin katılacağını umuyorum:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000