16 Ağustos 2012, Perşembe 08:38:39

HAZIRLANAN RAPOR TAMAMLANDI...

Kalkıştan kısa bir süre sonra Emitesgut'ta bir tarlaya zorunlu iniş yapan uçak kazasına ilişkin rapor tamamlandı. Rapor Ulaştırma Bakanlığı'nda ilgilisini bekliyor...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Hava Aracı Kazası Araştırma ve İnceleme Raporu duyurusu, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı.

Duyuruda, kalkıştan kısa bir süre sonra Etimesgut'ta bir tarlaya zorunlu iniş yapan Türk Hava Kurumu (THK) uçağı kazasına ilişkin, “Hava Aracı Kazası Araştırma ve İnceleme Raporu”nun, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından görevlendirilen Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu'nca ilgili kişi ve kuruluşların bilgisine sunulmak üzere hazırlandığı belirtildi.

Duyuruda, “Bu nedenle konuyla ilgisini kanıtlayan kişi ve kurumlar, söz konusu Kaza Raporu'nu incelemek istedikleri takdirde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na başvuracaklar” denildi.

THK Gökçen Havacılık İktisadi İşletmesi envanterinde yer alan TC-CAR tescil işaretli Cessna U206G tipindeki uçak, 4 Nisan 2012'de pilot intibak uçuşunu gerçekleştirmek üzere Etimesgut Hava Meydanı'ndan kalkışı sonrası 29 pistine ikinci iniş/kalkış çalışması için rüzgar altından esas bacağa dönüşü sırasında motorunun durması nedeniyle gerçekleştirilen arazi üzerine mecburi iniş sırasında kabotaj (ters ya da yan dönmesi) olması sonucu kaza meydana gelmişti. (Hürriyet)

HAZIRLANAN RAPOR TAMAMLANDI...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000