21 Ağustos 2019, Çarşamba 13:15:48

THY Teknisyenleri bir bir gidiyor!

Türk Hava Yolları'nda görev yapan bazı teknisyenlerin başta Pegasus olmak üzere diğer bakım şirketlerine gitmek için istifa ettikleri öğrenildi.
  • Çok cesursunuz ama üzgünüm yalnızsınız. Kaçak oynamayı seçmek yerine dürüst olduğunuz için... Bu her sektörde böyledir. İşi bilen ve etik sahibi olan disiplinli herkes işini layığıyla yaparken, işi bilmeyen sallana sallana ve yönetimin gözüne soka soka yapar. Dil bilmenin ciddi anlamda önemli olduğu bir sektörde bile dil sınavını geçemeyince torpil yaptıranlar çok fazla, bunlar teknik terimleri karıştırır ortalığın içine eder ama yalaka olması ve ağzını açmaması onları kurtarır. "Altında" olarak gördüğü herkese adice davranır böylesi tipler tipler ama sosyal medyada "best team ever" diye paylaşır, kısacası "instagram havacısı" deniyor onlara. İşi bilmeyenler bir halta yaramadıkları gibi, onların yapmadığı her şey size kalır ama günün sonunda "çok yoruldum yaa" diyenler onlar olur ve her zaman işten kaytarmak için bahaneleri vardır. Üzgünüm, dürüst ve çalışkan olduğunuz için suçlusunuz, yaptığınız işle hava atmadığınız, caka satmadığınız, iş ahlakı ve etiğine uyduğunuz ama gece rahat uyuyan yine siz olamadığınız için...
  • Bu şirkette (ao ve teknik aş)eskiden çok daha klas ve kibar insanlar çalışırlardı. Tartışmayı bilen,uslubu olan para isterken bile çirkefleşmeyen insanlar vardı. İnsanlardan kalite kokusunu alırdın. Şimdi nerden geliyorsa bu adamlar,kim seçiyorsa yada kim bu adamlar için telefon açıyorsa işe alın diye. yanlış adamlar giriyor bu kapıdan içeri. Herkesin gözünde kaba saba açgözlü kötü düşünen insan imajı yapıştı Thy Tekniğe. Kaptanlardan Hosteslerden diğer şirket arkadaşlarımızdan ricam. Tüm tekniği aynı kefeye koymayın, bir kanadın insanı şu an bu çatı altına torpiliyle çok fazla giriyor ve kaliteyi onlar düşürüyor. ve ne yazıkki fazlalar baskınlar! üzücü ama durum bu. Thy Tekniğin gerçek teknisyeni kendini hostesle kaptanla ''BU ŞEKİLDE'' kıyaslamaz. çok ayrım görse bile belli bir uslüpla kıyaslar. karşı tarafı kötüleyerek değil,yeri gelir överekte yapar bunu fakat belli kesime ait olduğunu bildiğimiz düşünce yapısı thy tekniği resmen ele geçirdi ve kaliteyi yerlere düşürdü.
  • Geçen yurt dışında uçakta arıza var, tekniğe bakmasını söylüyoruz bakıyor. Ee birşey yapmayacak mısın diyoruz, yaparım ama zaman alır, kalkış saatini kaçırırız diyor. O kadar saat pas uçup sadece rutin iş (yakıt alımı) yapması çok anormal bir durum gibi geldi bana. Nedense böyle durumları raporlamak yerine idare etmeye çalışıyoruz. Bunlar ayıklanmadan teknikte çalışma koşullarında iyileşme olması da zor.
  • bu nasıl bir yorum şeklidir, çok yanlış hiç tasvip etmiyorum. Havacılık camiasına yakışmıyor.
  • işimize gelmiyor aslanım. var mı diyeceğin?
  • ''Yazık gerçekten milli havayolu şirketimiz adına üzülüyorum.'' Bu lafı bende çok söylerdim kardeşim ama şöyle birşey var ki burası devlet şirketiyse, devlet gelsin şirketine sahip çıksın. Senin benim düşüneceğim bir konu değil bu.
  • fazıl sen misin ?
  • Şirkette huzursuz adam çok. Sendika görevini yerine getirmiyor.Yeni yetme AO KABİN Memuru uçuşlarda 10-15 yıllık adamın önüne geçiyor.Teknik Desteklere , Teknisyenliğe geçiş için bir rota çizilmeli.Şimdide sınav mubabbeti çıktı. Lisans alıcaksan sınava giricekmişiz. Madem personeline güvenmiyosun,hadi o sınavı bütün cs lerine yap. Madem kalite istiyosun, madem bizim önümüzü kesiyosun haketmeyen almasın diyosun. Hadi topyekün yap sınavı da görelim dürüstlüğünüzü kaç tane cs kalıyo. Teknik destek üç kuruş fazla almasın diye yapılan işlere bak. 10.1 muhabbeti ayrı sıkıntı habom krizi hala sürmekte. TEKNİK DESTEKLERE ÇÖZÜM İSTİYORUZ.
  • Yöneticilere tavsiyem; 2019 yılında yapısalda ki istifalara bir bakın. Sebebini sorgulayın. Takımhanecisi bile istifa etti başka şirket ile anlaştı. Sebep sırf para değil. Ne şirkette huzur var ne birimde.
  • Tarikatlara teslim biryer, bahcesine bak, gelengiden degisik tarikat kiyafetleri giten teknisyenler

Türk Hava Yolları'nda görev yapan bazı teknisyenlerin başta Pegasus olmak üzere diğer bakım şirketlerine gitmek için istifa ettikleri öğrenildi. 

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş'de son dönemde teknisyen istifaları dikkat çekmeye başladı. Lisanslı teknisyenlerden bir bölümünün farklı bakım şirketlerinde çalışmak üzere ayrılmaya başladıkları öğrenilirken Lufthansa'nın Türkiye'de kurmayı planladığı bakım merkezi için de şimdiden THY teknisyenlerini yokladığı kaydedildi.

THY Teknik'ten ayrılan teknisyenlerin başta Pegasus olmak üzere diğer bakım onarım şirketlerinde çalışmaya başladıkları belirtilirken bir kısım teknisyenin de ayrılık hazırlığı yaptığı öğrenildi.  Lufthansa tekniğin bakım pazarına girmesi ile teknisyen piyasasında hareketlenmenin daha da artacağı öngörülüyor. Hali hazırda THY Teknik'ten ayrılan teknisyenlerin ayrılma sebeplerinin ise maaş dışında sebeplerden kaynaklandığı ifade edildi. Airporthaber'in edindiği bilgiye göre, mevcut maaşlarının çok az fazlasına şirket değiştiren teknisyenlerin, asıl istifa sebeplerinin şirketteki huzursuzluktan kaynaklandığı öne sürüldü.

©AirportHaber

THY Teknisyenleri bir bir gidiyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (103)

Dost Acısı ~ 4 yıl önce
Çok cesursunuz ama üzgünüm yalnızsınız. Kaçak oynamayı seçmek yerine dürüst olduğunuz için... Bu her sektörde böyledir. İşi bilen ve etik sahibi olan disiplinli herkes işini layığıyla yaparken, işi bilmeyen sallana sallana ve yönetimin gözüne soka soka yapar. Dil bilmenin ciddi anlamda önemli olduğu bir sektörde bile dil sınavını geçemeyince torpil yaptıranlar çok fazla, bunlar teknik terimleri karıştırır ortalığın içine eder ama yalaka olması ve ağzını açmaması onları kurtarır. "Altında" olarak gördüğü herkese adice davranır böylesi tipler tipler ama sosyal medyada "best team ever" diye paylaşır, kısacası "instagram havacısı" deniyor onlara. İşi bilmeyenler bir halta yaramadıkları gibi, onların yapmadığı her şey size kalır ama günün sonunda "çok yoruldum yaa" diyenler onlar olur ve her zaman işten kaytarmak için bahaneleri vardır. Üzgünüm, dürüst ve çalışkan olduğunuz için suçlusunuz, yaptığınız işle hava atmadığınız, caka satmadığınız, iş ahlakı ve etiğine uyduğunuz ama gece rahat uyuyan yine siz olamadığınız için...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik teknsiyen ~ 5 yıl önce
Bu şirkette (ao ve teknik aş)eskiden çok daha klas ve kibar insanlar çalışırlardı. Tartışmayı bilen,uslubu olan para isterken bile çirkefleşmeyen insanlar vardı. İnsanlardan kalite kokusunu alırdın. Şimdi nerden geliyorsa bu adamlar,kim seçiyorsa yada kim bu adamlar için telefon açıyorsa işe alın diye. yanlış adamlar giriyor bu kapıdan içeri. Herkesin gözünde kaba saba açgözlü kötü düşünen insan imajı yapıştı Thy Tekniğe. Kaptanlardan Hosteslerden diğer şirket arkadaşlarımızdan ricam. Tüm tekniği aynı kefeye koymayın, bir kanadın insanı şu an bu çatı altına torpiliyle çok fazla giriyor ve kaliteyi onlar düşürüyor. ve ne yazıkki fazlalar baskınlar! üzücü ama durum bu. Thy Tekniğin gerçek teknisyeni kendini hostesle kaptanla ''BU ŞEKİLDE'' kıyaslamaz. çok ayrım görse bile belli bir uslüpla kıyaslar. karşı tarafı kötüleyerek değil,yeri gelir överekte yapar bunu fakat belli kesime ait olduğunu bildiğimiz düşünce yapısı thy tekniği resmen ele geçirdi ve kaliteyi yerlere düşürdü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İŞSİZ TEKNİSYEN ~ 4 yıl önce
Çok basit olayların en başında cinsiyet ayrımcılığı var ben bir bayan olarak iyi ortalamayla mezun oldum dil sertifikam da var gayet iyi puanlarda fakat alınmıyorum. Neden? Bayanım. Diğer bir durum mülakata gelen insanların nitelikleri neler insanlarla ilişkisi nasıl bakılmaksızın bunun babası bu bunun dayısı şu şunun dıdısı bilmem nerenin valisi vsvs işler bu şekilde giderse insanlar diplomalarıyla sertifikalarıyla değilde akrabalarıyla işe girerse bu daha iyi halleri devam etsiler.
arıza ~ 5 yıl önce
Geçen yurt dışında uçakta arıza var, tekniğe bakmasını söylüyoruz bakıyor. Ee birşey yapmayacak mısın diyoruz, yaparım ama zaman alır, kalkış saatini kaçırırız diyor. O kadar saat pas uçup sadece rutin iş (yakıt alımı) yapması çok anormal bir durum gibi geldi bana. Nedense böyle durumları raporlamak yerine idare etmeye çalışıyoruz. Bunlar ayıklanmadan teknikte çalışma koşullarında iyileşme olması da zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 5 yıl önce
bu nasıl bir yorum şeklidir, çok yanlış hiç tasvip etmiyorum. Havacılık camiasına yakışmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karakutu ~ 5 yıl önce
işimize gelmiyor aslanım. var mı diyeceğin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karakutu ~ 5 yıl önce
''Yazık gerçekten milli havayolu şirketimiz adına üzülüyorum.'' Bu lafı bende çok söylerdim kardeşim ama şöyle birşey var ki burası devlet şirketiyse, devlet gelsin şirketine sahip çıksın. Senin benim düşüneceğim bir konu değil bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknisyen ~ 5 yıl önce
fazıl sen misin ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik Destek Personeli ~ 5 yıl önce
Şirkette huzursuz adam çok. Sendika görevini yerine getirmiyor.Yeni yetme AO KABİN Memuru uçuşlarda 10-15 yıllık adamın önüne geçiyor.Teknik Desteklere , Teknisyenliğe geçiş için bir rota çizilmeli.Şimdide sınav mubabbeti çıktı. Lisans alıcaksan sınava giricekmişiz. Madem personeline güvenmiyosun,hadi o sınavı bütün cs lerine yap. Madem kalite istiyosun, madem bizim önümüzü kesiyosun haketmeyen almasın diyosun. Hadi topyekün yap sınavı da görelim dürüstlüğünüzü kaç tane cs kalıyo. Teknik destek üç kuruş fazla almasın diye yapılan işlere bak. 10.1 muhabbeti ayrı sıkıntı habom krizi hala sürmekte. TEKNİK DESTEKLERE ÇÖZÜM İSTİYORUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arap sen lisans alma ~ 5 yıl önce
Zihniyete bakar misin? Sen 5 düşün 1 konuş bence. Marangoz falan misin anlamadim. Lisans almak için sınava girmek istememekte ne demek? Her önüne gelene verelim lisans, senin gönlün olsun.
Arap diyen Yunanlı ~ 5 yıl önce
Arap diyen arkadaş , Zamanında kendiniz aldınız illegal yollardan.Kaçınızın Yunan şirketi patladı gidip bir daha verdiniz euroları da aldınız anlatsana ? Şirkette çoğu illegal yollarla aldı bu lisansları.
Str ~ 5 yıl önce
Yöneticilere tavsiyem; 2019 yılında yapısalda ki istifalara bir bakın. Sebebini sorgulayın. Takımhanecisi bile istifa etti başka şirket ile anlaştı. Sebep sırf para değil. Ne şirkette huzur var ne birimde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teslin ~ 5 yıl önce
Tarikatlara teslim biryer, bahcesine bak, gelengiden degisik tarikat kiyafetleri giten teknisyenler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000