28 Eylül 2015, Pazartesi 12:13:06

THY Teknik Toplu İş Sözleşmesi’ne Hasret…

Hava İş Sendikası’nın THY Teknik A.Ş çalışanları konusundaki yetki kaybından sonra, ortaya çıkan tablo teknik çalışanlarını toplu iş sözleşmesine hasret bıraktı. Çelik İş Sendikası’nın yetkiyi almasına rağmen TİS görüşmeleri başlayamadı. Peki neden?
  • celik is bizi gene satacak...ben ozgurce sectigim sendikada olmak isterim...er gec adalet yerini bulacak...birlesik isciler kazanacak...
  • Habomdaki kidemleri saymadan(pas izin tecrube) yapilan her anlasma yok hukmundedir.celik is bunu bilsin.uye oldugumuza pisman etmesin bizi.
  • Bizi ya sendikasiz ya da sarı sendikalı olma konusunda tercih yapmak zorunda bırakan zihniyeti kınıyorum. Iki ucu .... değnek :( Yatacak yerleri yok...
  • Arkadaşlar birlik beraberlik dik durma zamanı parayı ve kidemleri alacağız
  • yetkili teknisyenler olarak birlik olmazsak çelik-iş kafasına göre şirket ne derse yapacak. Aç gözlü olmamak lazım elbette ama hakkımızda verilsin. şirket tarafından yeni işe alınanlara baskı yapılarak yetkili sendika diye çelik-iş'e zorla üye yaptırılıyolar. Birleşik metalin ben bir çalışmasını görmedim daha, çelik-iş sürekli bir şeylerin peşinde yapmayacakları vaadler de bulunuyolar. Habom da neler yaptıklarını bilmeyen yok. Çelik-iş bi kazanım elde edemez etmesini isteyen de yok olanları kaybetmesin yeter.
  • Bu işin memuru,müdendisi,uzmanı,teknisyeni yok. Hepimizi ilgilendiren bir konu.Şirket böl parçala yönet sistemini uyguluyor ve hala sadece kendini düşünenler yüzüne birlik olunamıyor.Arkadaşlar bu şirket var ise hepimiz bu işin bir parçasıyız.ve bugün birimize haksızlık yapılıyorsa haklar kısıtlanıyorsa her birim buna tepkisini koymalı çünkü yarın sizinde başınıza gelebilir..Şirketin en büyük anlaşmazlık yaşadığı konu şuanda Teknisyen maaşları ve haklarıdır.Memuru,mühendisi,uzmanı,işçisi destek vermeli artık.
  • Yalan Konuşan Bizim haberimiz olmadan Skalayı kabul edip Maaşlarımızı Düşüren Hava iş Tam bombasın Ve yalancısınnnn
  • Gorusmeler basladi yarin imzalanacak çünkü 30unda hava işin davasi var davadan once sozlesme imzalanacak ek protokol kalkmayacak %8 zam sadece sosyal yardimlarda brut 20 30 lira zam olucak
  • Ilk 6 ay yizde 15 diyordu ikinci yuzde 5 falan diyorlardi degilmi? Bunu alamazlarsa celik istem cikacam katara gidecem kopruden oncenson cikis
  • sendika seçimini bile yaparken şirket yöneticisinden korkan adam tis beklese ne olur beklemese ne olur.... kimse kusura bakmasın birşey haketmiyorsunuz.

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş’nin Temmuz ayında biten toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ne zaman başlayacağı belirsiz bir hal aldı.

Hava İş Sendikası’nın Teknik A.Ş’deki yetkiyi kaybetmesinin ardından metal iş dalında faaliyet gösteren sendikalar örgütlenme yarışına girmişti. Özellikle Birleşik Metal İşçileri Sendikası ile Çelik İş Sendikası arasında yaşanan üye yarışı Çelik İş Sendikası’nın çoğunluğu kazanarak yetki almasıyla sonuçlanmıştı.

Ancak Birleşik Metal İşçileri Sendikası “Usulsüz üyelik” yapıldığı gerekçesi ile dava açtı. Sadece bu dava ile yetinmeye Birleşik Metal İş Sendikası, aynı zamanda Çalışma Bakanlığı’na da usulsüz yetki verme suçlamasıyla dava açtı.

Şimdi ne olacak?

Çelik İş Sendikası, Çalışma Bakanlığı’nın verdiği yetkiye dayanarak üyelik çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da açılan mahkemelerin sonucunu beklemeye başladı.

THY Teknik A.Ş çalışanlarının Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri mahkemelerin bitişine endeksli hale geldi. Bu süreçte işverenin vereceği ile yetinmek zorunda kalacak olan teknik çalışanlarının bir önceki TİS haklarının yeni TİS yapılana kadar devam edeceği kaydedildi.

©Airporthaber.com

THY Teknik Toplu İş Sözleşmesi’ne Hasret…

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

SAD but TRUE ~ 9 yıl önce
celik is bizi gene satacak...ben ozgurce sectigim sendikada olmak isterim...er gec adalet yerini bulacak...birlesik isciler kazanacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Habomdaki kidemleri saymadan(pas izin tecrube) yapilan her anlasma yok hukmundedir.celik is bunu bilsin.uye oldugumuza pisman etmesin bizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tech ~ 8 yıl önce
bu güne kadar daha akıllanmadıysan zaten bu kafayla çok pişman olursun sen...
tech ~ 8 yıl önce
adamlar yetkiyi alıp imzayı attıktan sonra yok hükmünü var hükmünü görürsün sen....
sarı sendika ~ 9 yıl önce
Bizi ya sendikasiz ya da sarı sendikalı olma konusunda tercih yapmak zorunda bırakan zihniyeti kınıyorum. Iki ucu .... değnek :( Yatacak yerleri yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DİKME ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar birlik beraberlik dik durma zamanı parayı ve kidemleri alacağız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çelik iş ~ 8 yıl önce
çelik işle anca kendi gazını alırsın...
dışarıdan ~ 9 yıl önce
yetkili teknisyenler olarak birlik olmazsak çelik-iş kafasına göre şirket ne derse yapacak. Aç gözlü olmamak lazım elbette ama hakkımızda verilsin. şirket tarafından yeni işe alınanlara baskı yapılarak yetkili sendika diye çelik-iş'e zorla üye yaptırılıyolar. Birleşik metalin ben bir çalışmasını görmedim daha, çelik-iş sürekli bir şeylerin peşinde yapmayacakları vaadler de bulunuyolar. Habom da neler yaptıklarını bilmeyen yok. Çelik-iş bi kazanım elde edemez etmesini isteyen de yok olanları kaybetmesin yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİRLİK ~ 9 yıl önce
Bu işin memuru,müdendisi,uzmanı,teknisyeni yok. Hepimizi ilgilendiren bir konu.Şirket böl parçala yönet sistemini uyguluyor ve hala sadece kendini düşünenler yüzüne birlik olunamıyor.Arkadaşlar bu şirket var ise hepimiz bu işin bir parçasıyız.ve bugün birimize haksızlık yapılıyorsa haklar kısıtlanıyorsa her birim buna tepkisini koymalı çünkü yarın sizinde başınıza gelebilir..Şirketin en büyük anlaşmazlık yaşadığı konu şuanda Teknisyen maaşları ve haklarıdır.Memuru,mühendisi,uzmanı,işçisi destek vermeli artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 9 yıl önce
Yalan Konuşan Bizim haberimiz olmadan Skalayı kabul edip Maaşlarımızı Düşüren Hava iş Tam bombasın Ve yalancısınnnn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lgciu ~ 9 yıl önce
Gorusmeler basladi yarin imzalanacak çünkü 30unda hava işin davasi var davadan once sozlesme imzalanacak ek protokol kalkmayacak %8 zam sadece sosyal yardimlarda brut 20 30 lira zam olucak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
line ~ 8 yıl önce
yeter bence çok bile böyle bir çalışan kitlesine... yüzde 6 yeterliydi...
Zam oranlari ~ 9 yıl önce
Ilk 6 ay yizde 15 diyordu ikinci yuzde 5 falan diyorlardi degilmi? Bunu alamazlarsa celik istem cikacam katara gidecem kopruden oncenson cikis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sen git ~ 9 yıl önce
çelik işten çıkıp katara gidecekmişş... sanki çelik iş çalıştıgı şirket.
line ~ 9 yıl önce
sendika seçimini bile yaparken şirket yöneticisinden korkan adam tis beklese ne olur beklemese ne olur.... kimse kusura bakmasın birşey haketmiyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000