14 Temmuz 2017, Cuma 13:41:27

O davada ilk duruşma görüldü

Çelik İş tarafından THY'nin bir genelge yayınlayarak lisanslı lisanssız teknisyen yerine yetkili yetkisiz tanımı getirmesine karşılık açılan davanın ilk duruşması görüldü.
  • arkadaşlar Bir arkadaşım avukatlar thy yanıltıyor demiş haklı 2 yıl önce önerilen sözleşmeyi kabul etmedim habom teknik geçişinde 100%38 maaş düşürme nedeni ile tazminatımımın yarısı kesilerek kabul etmediğim brüt tutardan yatırdılar TEKRAR DAVA açtım aslında hem beni hemde THY zora ve zarara soktular davayı zaten kazandım feto davaları nedeni DAVALAR ertelendi benim gibi bir çok kişi var. yazıklar olsun..
  • insanları ikilik yaratıp çoğunu işden el çektirdiniz bir kısmı kendisi gitti veya sözleşme yenilemedi bu nasıl yönetim anlayışı kockoca şirketi ne hale getirdiler . uyanın olay habom teknik olayı değil insanlara ve thy zarar vermek son 4 yılı incelesin aklı başında birileri bu milletin yetişmiş değerlerini tek tek harcayın nereye kadar yazıklar olsun . Haa bu çelik iş tam eyyam kimse birşey beklemesin (ESKİ BİR ÜYESİ OLARAK)
  • O değilde Habom dan sonra girip qm yetkisi olan teknisyen 40 tl mühür parası alırken bir o kadar sorumluluğun altına girip işi onaylıyor , sorumluluk alıyor , fakat Tk girişli bir qm 300 tl nin üstünde yetki parası alıyor böyle adaletsizlik olur mu ? Aynı sorumluluğu al taşı elinin altına koy sorumluluk ala 40 tl ben alayım o arkadaş 400 tl alsın , hak mı bu adalet mi ?
  • Konuya hakim oldugum kadariyla TİS e gore zaten yetki alanlar artik 10.1 e gecemiyor. Yine 10.0 da kaliyor. Sendika hak kaybinin babasini tis de yapti. Simdi zaten 10.1 de kalan bir avuc insan var onlarda 10.3 olunca kimse kalmayacak. Belki komponent atolyelerinde komponent c/s olmamis kisiler varsa en cok onlar etkileniyor. Önce sari ökuzu verdiler simdide vay efendim ökuzumuzu aldiniz diye gostermelik davalar açiyorlar. Dostlar alisveriste gorsun ;)
  • THY avukatları THY yönetimine tam doğru bilgi vermiyor davadan davaya sürüklüyor
  • aralık bence erken olmuş meslea 2080 falan daha iyi olurdu!

Çelik İş tarafından THY'nin bir genelge yayınlayarak lisanslı lisanssız teknisyen yerine yetkili yetkisiz tanımı getirmesine karşılık açılan davanın ilk duruşması görüldü.

İstanbul Anadolu Adliyesi 14. İş Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tarafların avukatları katıldı. Sözkonusu değişikliğin toplu iş sözleşmesine aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edilmesi talebiyle açılan davada, taraflar yazılı dilekçe sundu.

Duruşma, tanıkların da dinlenileceği 27 Aralık tarihine ertelendi.

İşte davaya konu olan o genelge: TIKLAYINIZ...

O davada ilk duruşma görüldü

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Ayrılan teknisyen ~ 7 yıl önce
arkadaşlar Bir arkadaşım avukatlar thy yanıltıyor demiş haklı 2 yıl önce önerilen sözleşmeyi kabul etmedim habom teknik geçişinde 100%38 maaş düşürme nedeni ile tazminatımımın yarısı kesilerek kabul etmediğim brüt tutardan yatırdılar TEKRAR DAVA açtım aslında hem beni hemde THY zora ve zarara soktular davayı zaten kazandım feto davaları nedeni DAVALAR ertelendi benim gibi bir çok kişi var. yazıklar olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik vs habom ~ 7 yıl önce
insanları ikilik yaratıp çoğunu işden el çektirdiniz bir kısmı kendisi gitti veya sözleşme yenilemedi bu nasıl yönetim anlayışı kockoca şirketi ne hale getirdiler . uyanın olay habom teknik olayı değil insanlara ve thy zarar vermek son 4 yılı incelesin aklı başında birileri bu milletin yetişmiş değerlerini tek tek harcayın nereye kadar yazıklar olsun . Haa bu çelik iş tam eyyam kimse birşey beklemesin (ESKİ BİR ÜYESİ OLARAK)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kare yetkili ~ 7 yıl önce
O değilde Habom dan sonra girip qm yetkisi olan teknisyen 40 tl mühür parası alırken bir o kadar sorumluluğun altına girip işi onaylıyor , sorumluluk alıyor , fakat Tk girişli bir qm 300 tl nin üstünde yetki parası alıyor böyle adaletsizlik olur mu ? Aynı sorumluluğu al taşı elinin altına koy sorumluluk ala 40 tl ben alayım o arkadaş 400 tl alsın , hak mı bu adalet mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 7 yıl önce
Tam da farki soyleyerek cevabini kendin vermissin.Bir kismi elini tasin altina koyuyor bir kismi da tasi elinin altina koyuyor,aradaki fark oradan kaynaklaniyor :-))))
Kör cahil olabilir misin? ~ 7 yıl önce
Arkadaşım ben 2010 Tk girişliyim, QMMEC yetkim var ama bir TL almıyorum bu bahsettiğin yetki ve sorumluluk için. Bir ara UBM Çayocağı Teknisyen Dinlenme Odası'na gel de sana bordro koleksiyonumu göstereyim. Bu arada iki kuruş para için ağlıyorsun, Tk Habom diye acitasyon yapıyorsun ama merak etme biz Tk'lılar olarak en az sizin kadar sizden hazetmiyoruz, emin olabilirsin. Zira bu Çelik-İş denilen alakasız sendikayı Tekniğe siz Habomcular getirdiniz. Şimdi git bizim seni duyamayacağımız bi' köşede ağla.
Kör cahil e yanıt ~ 7 yıl önce
Seninle aramda 1 sene var. Benden 1 sene önce işe girmişsin ahkam kesiyorsun. Habom da iş başı yapan ilk grupta Teknik diye geldi. Sen sanki typ den geçmedin. Görende sanki 15 yıl önce işe girmiş sanır. Hala QM olduğuna göre kendini birşey sanma. Bu sendikayı Habom değil şirket getirdi. Çoğunluk Habom olduğu için Habom üzerinden yürüdü. Bütün sıkıntıları abilerinçekmiş, bütün hakları onlar kazanmış sen yan gelip yatmışsın. Bizim neler çektiğimzi abilerin anlar ancak senin gibi sünepeler değil.
Tech ~ 7 yıl önce
Konuya hakim oldugum kadariyla TİS e gore zaten yetki alanlar artik 10.1 e gecemiyor. Yine 10.0 da kaliyor. Sendika hak kaybinin babasini tis de yapti. Simdi zaten 10.1 de kalan bir avuc insan var onlarda 10.3 olunca kimse kalmayacak. Belki komponent atolyelerinde komponent c/s olmamis kisiler varsa en cok onlar etkileniyor. Önce sari ökuzu verdiler simdide vay efendim ökuzumuzu aldiniz diye gostermelik davalar açiyorlar. Dostlar alisveriste gorsun ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik ~ 7 yıl önce
THY avukatları THY yönetimine tam doğru bilgi vermiyor davadan davaya sürüklüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güzel ~ 7 yıl önce
aralık bence erken olmuş meslea 2080 falan daha iyi olurdu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000