03 Şubat 2016, Çarşamba 12:40:00

Bu kursu bitiren THY Teknik'e geçiyor

THY Teknik AŞ'nin yardımcı uçak bakım teknisyeni ihtiyacını karşılamak üzere KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri tarafından verilen eğitim programına katılanların yüzde 90'ı istihdam edildi.
  • Aaaa ama ne zaman açacaklar şu ilanı ya.
  • Emniyet eğitimle değil vicdanla oluyo diyen zihniyet diyebilceğim hiç bişey yok sana. Bu arada 5 sene okuyup iş bulamadığım falan yok 2 senedir bir şirkette zaten çalışıyorum ama insan ne olursa hak yenmesine sessiz kalamıyor , hiç bi zaman TK hedefim olmadı çünkü orada senin gibi insanların olduğunu bilmek maalesef içimi acıtıyor. Neyse siz vicdanla bakım yapmaya devam edin uçaklarıda yolcularıda Allah korusun. Ha bi herkes üniversite mezunu diyosun ya aç googledan bi okuduğun okulun puanına bide SHYO ların puanına bak,bi arkadaş cok güzel demiş zeki insan istemiyorlar. Dışarda iş bulamayıp 2200 lirayla çalışmaya devam zaten bu sektör dısında o parayı kazanma şansınız yok.
  • Sınavı mülakatı geçip ardından dayisi sağlam diye elenenlerden biri de benim umarim bir daha hak yenmez torpil işi biter
  • Hic merak etme. Allah. Haksizlik yapan hak yiyen mutlak suretle Onlarin yeri cehennemdir. Kuranin her suresinde vardir. , allha Siginin yeter Bu dunya. Oyalayici dir Merak etme
  • Kimse kimseyi kandirmasin. Bu sorunun temeli unvan sorunudur. Ucak teknisyenligi lisans mezunu adamin yapacagi is degildir. Iki yillik onlisans mezunu olmak fazlasiyla yeterlidir. Cok aci bir gercek; mezun oldugu SHYO/HUBF' nin teknisyen yetistirdigini zanneden insanlar var. Kardesim sizin oklunuz teknisyen, muhendis, uzman, elma, armut yetistirmiyor! Ne yetistirdigi belli degil. Oncelikli amaciniz hakkettiginiz unvani almak olmali. Unutmayin ucak teknisyenligine fazla olanlar liseli veya typ li kardeslerim degil sizlersiniz. Bu yuzden insanlarla munakasaya girmek yerine bu amac icin mucadele etmelisiniz. UBMDER'den fikir alabilirsiniz.
  • 2014 mezunuyum askerlik hizmetini bile tamamlamış bulunmaktayım o kadar başvuru yaptım ve hâlâ işsizim. Bizi torpile sürüklüyor ama kimsenin hakkını yiyemem. Allah büyüktür bunun diğer tarafı da var elbet.
  • Beyler sessiz olun da dinleyin!! Şarkı söylemek için illa konservatuar mı bitirmek gerekiyor?
  • Birincisi teknikte bir tane bile mobilya mezunu teknisyen yok meydani bos bulup sallamayin. Ikincisi ben on lisans makina mezunuyum ve suan teknikte yaptigim isi cocuklugumdan beri yapiyorum. Birakin millete laf atmayida kendi onunuze bakin bes sene shyo okumus olabilirsin. Ama burada komponent atolyeleri diye bir birim var ve burda calismasi gereken teknisyenlerde bizleriz. Shyo yada ucak lisesi mezunu adamlarin hepsi ucak ustunde zaten ki bu adamlar komponent bakimi yapamazlar cunku komponent atolyelerindeki teknisyenlerin yuzde yetmisi o isi daha once yapmis insanlar. Bilip bilmeden konusup insanlara camur atnayin. Kusura bakmayin ama benim teknikte yaptigim isi ne mezunu olursan ol bes sene cirakligini yapmadan yapamazssin insallah ise girersinizde ne demek istedigimi anlarsiniz.
  • Kendi öğrencilerinizin ayağına sıktınız. Hakkını yediniz. Ekmeğiyle - emeğiyle oynadınız. Sırf para kazanın diye mezunlarınızın istihdamını sattınız. Yazıklar olsun.
  • Sivil Havacılık mezunuyum bu kursu bitirdim ve işsiz kaldım. Sınavlarda yeterlilik göstermeme ingilizce sınavını geçmeme rağmen "şirket politikası neden alınmadıgınız hakkında bilgi veremeyiz" diyerek 7-8 ayım heba oldu. Üstelik bir şirkette bakım personeli çalışırken istifa edip bu kursa katılmıştım sonundada "şirket politikası almıyoruz" hiç bir hak iddaa etme şansı yok kursu bitirenlerin alınmadığı zaman. Verdiğim modül sınavları azda olsa tecrübem okul mezunu olmama rağmen yerime hangarı sanayi gibi bi ortam sanan insanlar alındı.Haa bide bu kursa girmeden yazılı sınav + mülakat yaptıkları seçtikleri halde bu durumlar. Nacizane öneri olarak bu kursa giderken iyi ölçüp biçin.

THY Teknik AŞ'nin yardımcı uçak bakım teknisyeni ihtiyacını karşılamak üzere KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri tarafından verilen eğitim programına katılanların yüzde 90'ı istihdam edildi. KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz: "3. havalimanının bitmesiyle sektörde eleman açığı artacak. Bu nedenle sadece okullar yetmediği için, İŞKUR'un da desteğiyle kurslar düzenleyerek, açığı kapatmaya çalışıyoruz"

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ'nin yardımcı uçak bakım teknisyeni ihtiyacını karşılamak için Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi tarafından verilen, istihdam garantili eğitim programına 2012 yılından bu yana 500 kişi katıldı.

KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıllık bir yüksekokul olan kurumun, farklı alanlarda da eğitim verebilmesi için geçen yıl fakülteye çevrildiğini söyledi. Yılmaz, fakültede bakım teknisyeni yetiştiren elektrik, elektronik ve motor gövdenin yanı sıra havacılık yönetimi bölümlerinde de eğitim verildiğini ifade ederek, özellikle Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu uçak bakımı alanındaki boşluğu doldurmak ve kaliteli eleman yetiştirmek için çalışma yaptıklarını vurguladı.

Havacılık yönetimi bölümünü de çok önemsediklerini belirten Yılmaz, bu bölümden mezun olanların hava meydanlarında uçuşların organize edilmesi konusunda istihdam edildiğini anlattı.

Yılmaz, uçak bakım teknisyeni konusunda çok büyük bir personel açığı bulunduğuna, eleman ihtiyacının karşılanması için çeşitli kurslar da düzenlendiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu: "THY'nin teknisyen ihtiyacını karşılamak için İŞKUR'la ortaklaşa bir çalışma yürütüyoruz. THY'nin ihtiyaç duyduğu dallarda motor gövde üzerine veya uçak yapısı üzerine hangi dalda ihtiyaç varsa kurslar düzenliyoruz. Bu kurslar 6 aylık ve THY tarafından yüzde 50 istihdam garantisi verilen kurslar. Yani 100 kişiden 50'sini THY işe almayı garanti ediyor. İstihdam ise genelde yüzde 90'ların üzerinde gerçekleşiyor. Bugüne kadar THY için 500 civarında eleman yetiştirdik. "Kursa öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Yılmaz, yapılan sınav ve mülakatta başarılı olanların kursa katılabildiğini bildirdi. Pilotaj alanında da eleman açığı yaşandığını, THY'de çok sayıda yabancı pilotun görev yaptığını aktaran Yılmaz, "Ayrıca Türk pilotlarını Ortadoğu'ya da gönderiyoruz. Yani biz sadece Türkiye pazarına değil, Ortadoğu pazarına da hitap edecek durumdayız. Benzer şey teknisyenler için de var. Özellikle İngilizcesi iyi olan mezunlarımız Ortadoğu'da daha iyi şartlarda iş imkanları buluyor. Bu şartları da düşündüğümüzde açık daha da fazla oluyor" ifadelerini kullandı.-

"3. havalimanının bitmesiyle eleman açığı çok artacak"

Yılmaz, dünyada ve Türkiye'de 10 yıl içinde havacılık sektöründe çok büyük bir gelişme beklendiğini ifade ederek, şunları kaydetti:"Üstelik ülkemizde henüz hava taksi dediğimiz oluşumlar da çok fazla kullanılmamaktadır. Bunları da göz önüne alırsak, gerek bakım gerekse pilot alanında gerçekten büyük bir açık olacak. Biz bu doğrultuda pilotaj bölümü de açmayı düşünüyoruz. Bu konuda THY ile görüşmeler yapıyoruz. Tabii önemli bir bölüm. Bununla ilgili altyapı çalışmalarını da tamamladığımızda bir pilotaj bölümü kazandırmak istiyoruz. Şu anda zaten çok büyük bir eleman açığı var. 3. havalimanının bitmesiyle sektörde eleman açığı çok daha artacak. Bu nedenle sadece okullar yetmediği için İŞKUR'un da desteğiyle kurslar düzenleyerek bu aradaki açığı kapatmaya çalışıyoruz. Buradan mezun olan bir öğrencinin işe girme potansiyeli çok yüksek. Eğer yabancı dili de varsa, yüzde 99 hemen işe başlar."

Bu kursu bitiren THY Teknik'e geçiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (66)

İş ~ 8 yıl önce
Aaaa ama ne zaman açacaklar şu ilanı ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
..... ya ~ 8 yıl önce
Emniyet eğitimle değil vicdanla oluyo diyen zihniyet diyebilceğim hiç bişey yok sana. Bu arada 5 sene okuyup iş bulamadığım falan yok 2 senedir bir şirkette zaten çalışıyorum ama insan ne olursa hak yenmesine sessiz kalamıyor , hiç bi zaman TK hedefim olmadı çünkü orada senin gibi insanların olduğunu bilmek maalesef içimi acıtıyor. Neyse siz vicdanla bakım yapmaya devam edin uçaklarıda yolcularıda Allah korusun. Ha bi herkes üniversite mezunu diyosun ya aç googledan bi okuduğun okulun puanına bide SHYO ların puanına bak,bi arkadaş cok güzel demiş zeki insan istemiyorlar. Dışarda iş bulamayıp 2200 lirayla çalışmaya devam zaten bu sektör dısında o parayı kazanma şansınız yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
....... ~ 8 yıl önce
ben 2200 lira maası 2010 yılında alıyordum gereksiz.gerçekler acıtıyor anlıyorum seni
Hakki yenen ~ 8 yıl önce
Sınavı mülakatı geçip ardından dayisi sağlam diye elenenlerden biri de benim umarim bir daha hak yenmez torpil işi biter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyaset. ~ 8 yıl önce
Hic merak etme. Allah. Haksizlik yapan hak yiyen mutlak suretle Onlarin yeri cehennemdir. Kuranin her suresinde vardir. , allha Siginin yeter Bu dunya. Oyalayici dir Merak etme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Glide slope ~ 8 yıl önce
Kimse kimseyi kandirmasin. Bu sorunun temeli unvan sorunudur. Ucak teknisyenligi lisans mezunu adamin yapacagi is degildir. Iki yillik onlisans mezunu olmak fazlasiyla yeterlidir. Cok aci bir gercek; mezun oldugu SHYO/HUBF' nin teknisyen yetistirdigini zanneden insanlar var. Kardesim sizin oklunuz teknisyen, muhendis, uzman, elma, armut yetistirmiyor! Ne yetistirdigi belli degil. Oncelikli amaciniz hakkettiginiz unvani almak olmali. Unutmayin ucak teknisyenligine fazla olanlar liseli veya typ li kardeslerim degil sizlersiniz. Bu yuzden insanlarla munakasaya girmek yerine bu amac icin mucadele etmelisiniz. UBMDER'den fikir alabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
peh ~ 8 yıl önce
2014 mezunuyum askerlik hizmetini bile tamamlamış bulunmaktayım o kadar başvuru yaptım ve hâlâ işsizim. Bizi torpile sürüklüyor ama kimsenin hakkını yiyemem. Allah büyüktür bunun diğer tarafı da var elbet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 8 yıl önce
Burdaki torpilliler farklı bir Allaha tapıyor zaten.
Konserve ~ 8 yıl önce
Beyler sessiz olun da dinleyin!! Şarkı söylemek için illa konservatuar mı bitirmek gerekiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T6S1 ~ 8 yıl önce
Erkeklerin doğum yapabileceğine inanan bir zihniyet daha.
Hep bos hep bos ~ 8 yıl önce
Birincisi teknikte bir tane bile mobilya mezunu teknisyen yok meydani bos bulup sallamayin. Ikincisi ben on lisans makina mezunuyum ve suan teknikte yaptigim isi cocuklugumdan beri yapiyorum. Birakin millete laf atmayida kendi onunuze bakin bes sene shyo okumus olabilirsin. Ama burada komponent atolyeleri diye bir birim var ve burda calismasi gereken teknisyenlerde bizleriz. Shyo yada ucak lisesi mezunu adamlarin hepsi ucak ustunde zaten ki bu adamlar komponent bakimi yapamazlar cunku komponent atolyelerindeki teknisyenlerin yuzde yetmisi o isi daha once yapmis insanlar. Bilip bilmeden konusup insanlara camur atnayin. Kusura bakmayin ama benim teknikte yaptigim isi ne mezunu olursan ol bes sene cirakligini yapmadan yapamazssin insallah ise girersinizde ne demek istedigimi anlarsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
senin gibi bos ~ 8 yıl önce
Bahsedeilen yapı bu zaten insanların korktuğu olay bu havacılık mantıgından uzak insanlar önce emniyet yerine senin mantığındaki insanlar işe girdiğimizde sen okul mezunusun ben değilim ama sen benim çırağımsın mantığındaki kafalar. Ne iş yapıyosunda beş senede yapılmıyomuş çok merak ediyorum.Okulda ilk öğretilen havacılık emniyeti zaten ama şu andaki teknikte maalesef bu yok , aman zeki adam gelmesin benim keyfim bozulmasın diyen senin gibi alaylılarla dolu. Merak etme ama daha cok TYP açar bunlar.Okulunu okumuş adamlar işsiz kalmaya devam eder.
....... ~ 8 yıl önce
önce emniyet, eğitimle değil dikkat ve vicdanla olur. teknik eğitim fakultesi yada önlisans mezunu bir adam thy de iş başı yapıyorsa bu bir başarıdır. ama sen beş sene shyo okuyup iş başı yapamıyorsan sorunu ya kendinde yada eğitim sisteminde arayacaksın. buradaki adamların hepsi üniv. mezunu millete ilkokul mezunuymuş gibi muamele yapacaksın sonrada haktan hukuktan bahsedeceksin.inşallah iş başı yaparsın ama iş başı yaptığında komponent atölyelerini bir gez sonra düşün bakalım. bende kou typ denim sizin kendi hocalarınız söylüyor bizim öğrencilerimizden çok çok iyisiniz diye
Haram olsun ~ 8 yıl önce
Kendi öğrencilerinizin ayağına sıktınız. Hakkını yediniz. Ekmeğiyle - emeğiyle oynadınız. Sırf para kazanın diye mezunlarınızın istihdamını sattınız. Yazıklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 8 yıl önce
havacılık okumayan typye katılmamalı. zaten havacılık okuyanı da typye sokmaya gerek yok
shyolulara ~ 8 yıl önce
bu haberin altında hepiniz ahkam kesiyodunuz ilan açılınca kediye döndünüz çok komiksiniz ya:D typ yapılmamalı... 4 yıllık mezunlarını daha yüksek kıdemde başlatmalılar, 2 yıllık ve liseli çocukları da daha düşük seviyeden. uçakla alakası olmayan insanların, özellikle öğretmenlerin, havacılıkta yeri olmamalı
Mağdur ~ 8 yıl önce
Sivil Havacılık mezunuyum bu kursu bitirdim ve işsiz kaldım. Sınavlarda yeterlilik göstermeme ingilizce sınavını geçmeme rağmen "şirket politikası neden alınmadıgınız hakkında bilgi veremeyiz" diyerek 7-8 ayım heba oldu. Üstelik bir şirkette bakım personeli çalışırken istifa edip bu kursa katılmıştım sonundada "şirket politikası almıyoruz" hiç bir hak iddaa etme şansı yok kursu bitirenlerin alınmadığı zaman. Verdiğim modül sınavları azda olsa tecrübem okul mezunu olmama rağmen yerime hangarı sanayi gibi bi ortam sanan insanlar alındı.Haa bide bu kursa girmeden yazılı sınav + mülakat yaptıkları seçtikleri halde bu durumlar. Nacizane öneri olarak bu kursa giderken iyi ölçüp biçin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
typ ye giricek ~ 7 yıl önce
Merhaba.ben yazili sinavi ve mulakati gectim 6 aylik egitime alicaklar kocaeli arslanbeyde.6 aylik egitimde neler ogretiyorlar, gecme notu kac, hangi dersler var, haftanin kac gunu gidiyordunuz ve son olarakta yuzde kaci kesin olarak aliyorlar.seninle birlekte kalan kac kisi vardi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000