26 Mayıs 2023, Cuma 13:46:02

Yurt dışı oylar Türkiye'ye getirildi

Türkiye'de Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci turu için yurt dışı temsilciliklerde kullanılan ve Ankara'ya iniş yapan uçakların taşıdığı oylar ATO Congresium'a ulaştırıldı.
  • hem ülkede yaşama hem de ülkenin kaderine etki et. çözümü basit . 1 seçim döneminin en yarısından 1 gün fazla olmak üzere ülke içersinde ikamet etmeyenler oy kullanamaz. Türk vatandaşlığına geçen bireyler ülke sınırları içersinde 3600 gün ikamet etmeden seçme hakkı kazanamazlar.
  • Bu alamancılar yaşamadıkları bir ülke için neden oy kullanıyorlar? Yeter ya

Türkiye'de Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci turu için yurt dışı temsilciliklerde kullanılan ve Ankara'ya iniş yapan uçakların taşıdığı oylar ATO Congresium'a ulaştırıldı. Yurt dışında en fazla oy kullanımı 760 bin 882 ile Almanya oldu.

Yurt dışı temsilciliklerde tamamlanan oy kullanma işlemlerinin ardından, Avrupa'da Türk vatandaşlarının yoğun yaşadığı ülkelerde kullanılan oylar, kiralanan uçaklarla Ankara'ya getirildi.


Oyları taşıyan Türk Hava Yolları'uçakları Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı.

YURT DIŞI TEMSİLCİLİKLERDE KULLANILAN OYLARIN TÜRKİYE'YE YOLCULUĞU

Havalimanına iniş yapan ilk uçakta görevli, Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eş Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, oyların taşınma işleminin özel güvenlik önlemleri alınarak yapıldığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı seçiminde birinci tura kıyasla bu sefer daha fazla katılım gösterildiğini aktaran Karayel,"Yurt dışı temsilciliklerimizin de beş günlük bir oy verme süresi vardı. Bu süre içerisinde yine insanlarımız yoğun bir şekilde katılım gösterdiler. Hafta sonu çoğunlukla oylarını kullandılar." diye konuştu.

Karayel, ikinci turdaki yoğun katılımın, Türk insanının demokratik olgunluğunun göstergesi olduğunu belirtti. (ntv)

Yurt dışı oylar Türkiye'ye getirildi

Yorumlar

hem ülkede yaşama ~ 10 ay önce
hem ülkede yaşama hem de ülkenin kaderine etki et. çözümü basit . 1 seçim döneminin en yarısından 1 gün fazla olmak üzere ülke içersinde ikamet etmeyenler oy kullanamaz. Türk vatandaşlığına geçen bireyler ülke sınırları içersinde 3600 gün ikamet etmeden seçme hakkı kazanamazlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alamancılar ~ 10 ay önce
Bu alamancılar yaşamadıkları bir ülke için neden oy kullanıyorlar? Yeter ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000