12 Temmuz 2019, Cuma 09:05:29

Yüksek bilet fiyatlarına tepki

İPEKYOLU Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu (İPEKYOLUSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Alim, son günlerde gündem oluşturan uçak bilet fiyatlarına tepki gösterdi.
  • foroz okuduğunu anlamıyorsun herhalde.
  • Gardaşim ne pahalisi yav ? Ben yurtici 60 tl , yurtdisi 60 avroya ucuyorum.Su vermiyolar ama typlilerin bakim yaptigi ucaga da binmiyorum en azindan.hehehehe
  • Full eko genis gövde Ucak Kalmadimi? Peki TC-LOJ,TC-LOK ve TC-LOL ne likler?
  • Ekonomi nedir, alım gücü nedir bilmeyen tipler cikmis ahkam kesiyor, saksakcilari da buraya yorum kasıyor. Arz-talebin dengede olduğu bir yerde daha cok aglarsınız fiyatlar düşsün diye. Sunun idrakinda olun once: bu ülkede insanlar TL kazanıyor, USD/EUR harcıyor. Aldığınız malların/hizmetlerin rakamlarını döviz bazında kıyaslarsanız belki bir parça aydınlanır bu zam diye aglayan tayfa.
  • Yaw insaf ne iç ne dış hatlardaki fiyatlar akıl kâr işi değil ya
  • thy yönetmesi en kolay şirket ,zarar edersen devlete daya sırtını, kar edersen yasla vatandaşına ,başka özel şirket hat mı açacak engelle rekabet olmasın yüklen fiyatlara istanbul-ankara uçabilen başka şirket yok sadece saw a gidebiliyorsun, bu nasıl 'Türk' hava yolları anlamadım ben
  • arkadaşlar ben indirim istemiyorum. bu fiyatlar benim keseme uygun. ben çok rahatlıkla alabiliyorum. ben alabiliyorsam herkes alabilir. bu fiyatlar düşük bile. biraz yükseltsinler ki herkes binemesin zaten farkımız olsun.
  • Cok yanlis bir talep! Serbest piyasada fiyatlar talebe göre ayarlanir... vatani milleti bahane ederek gelip burda cebine kimse menfaatlik yapmasin... talep varsa biletler iki katina cikabilirde ve olmasi gereken bu!
  • Hani yeni havalimanının açılması ile bilet fiyatları düşecekti? Önceden erken rezervasyon ile yurtiçi ve yurtdışı hesaplı bilet fiyatları vardı ya şimdi? Uçak seyahati yine 2000'ler öncesindeki gibi herkesin erişemeyeceği bir yol olacak. Bu ülkeyi borç batağına sürükleyenlerden hesap sorulmadıkça, dolar da, bilet fiyatları da, alan vergileri de, hayat pahalılığı da, enflasyon da her şey artacak. Hatta özel sektörün işlettiği havalimanı sayesinde fiyatlar bir yerine iki kat artacak. Onuncu köyü ücretsiz tarif edebilecek varsa etsin. Yoksa ben başımın çaresine bakarım.
  • İstiyorlar ki bedava uçalım. Maliyetleri kimse düşünmüyor.

İPEKYOLU Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu (İPEKYOLUSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Alim, son günlerde gündem oluşturan uçak bilet fiyatlarına tepki gösterdi.

İPEKYOLU Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu olarak yapılan onca tepkilere karşılık olarak THY yetkililerinden ses çıkmamasına tepki göstererek, “THY Erzurum için resmen çifte standart uygulamakta olup hem uçak seferlerinde azalmaya gidip hem de uçuşların pahalı olması bizleri mağdur etmektedir. Erzurum halkı sahipsiz değildir bizler İPEKYOLUSİFED olarak Erzurum’ un sahibi olduğumuzu ve bu haksızlık ve çifte standart karşısında asla susmayacağımızı belirtmek isterim” diye konuştu.

THY’nın çifte standart uyguladığını öne süren Alim, “THY Ankara - Erzincan 160,00 TL İstanbul - Trabzon 335.00 sadece ülkemiz içinde değil Dünyanın bir çok ülkesine Erzurum’dan daha da ucuza götürüyorken mesela İstanbul - Londra 467.00 TL İstanbul - Almanya 437. 00 TL İ STANBUL - Kıbrıs 215 TL ye uçarken İstanbul - Erzurum ve Ankara arası fahiş fiyat uygulaması yapılmaktadır. Dünyanın birçok ülkesine daha uygun fiyatlar ile uçarken her daim vatan vatanın ve milletinin yanında olan Erzurum’a bu fahiş fiyatları nasıl reva görüyorsunuz Erzurum’a karşı yapılan bu haksızlığa bir an önce dur denilerek normal fiyatlara inmesi gerekiyor.
Hem uçak sayısında azalmaya gidilmesi hem saatlerin düzensiz olması münasebeti ile aynı işin için farklı illerden gelen iş insanları sabah gelip işini halledip akşam dönerken bizim 1 gün önce gidip bazen 1 günde sonra gelmemize, böylesine bir durum da büyük ölçüde maddi ve manevi olarak kayıplara neden olmaktadır.
Erzurum’a yapılan bu haksızlığın karşısında olduğumuzu ve çifte standardın bir an önce durdurarak hem uçak seferlerinin artmasını hem de uçuş fiyatlarının düzeltilmesi hususunda gerekli adımların atılmasını ve yetkililerden de bir an önce açıklama beklediğimizin altını çizerek belirtmek istiyorum.

İPEKYOLUSİFED olarak uçak biletlerindeki fahiş bilet uygulaması, saatlerdeki dengesizlik ve uçak seferlerinin azalması hususundaki hazırlamış olduğumuz raporumuzu başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turan ve THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’ye de götürerek çözüm yollarının bulunması noktasında gerekli tüm adımların atılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Tüm STK THY ının uygulamış olduğu yüksek fiyat ve çifte standardın üzerinde kararlılıkla gitmeleri içinde çağrıda bulunuyorum” diye konuştu. 

Yüksek bilet fiyatlarına tepki

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

foroz'a ~ 5 yıl önce
foroz okuduğunu anlamıyorsun herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heheh ~ 5 yıl önce
Gardaşim ne pahalisi yav ? Ben yurtici 60 tl , yurtdisi 60 avroya ucuyorum.Su vermiyolar ama typlilerin bakim yaptigi ucaga da binmiyorum en azindan.hehehehe

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilene ~ 5 yıl önce
Full eko genis gövde Ucak Kalmadimi? Peki TC-LOJ,TC-LOK ve TC-LOL ne likler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
x. ~ 5 yıl önce
Ekonomi nedir, alım gücü nedir bilmeyen tipler cikmis ahkam kesiyor, saksakcilari da buraya yorum kasıyor. Arz-talebin dengede olduğu bir yerde daha cok aglarsınız fiyatlar düşsün diye. Sunun idrakinda olun once: bu ülkede insanlar TL kazanıyor, USD/EUR harcıyor. Aldığınız malların/hizmetlerin rakamlarını döviz bazında kıyaslarsanız belki bir parça aydınlanır bu zam diye aglayan tayfa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abarttınız artık ~ 5 yıl önce
Yaw insaf ne iç ne dış hatlardaki fiyatlar akıl kâr işi değil ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şaşırtmadı ~ 5 yıl önce
thy yönetmesi en kolay şirket ,zarar edersen devlete daya sırtını, kar edersen yasla vatandaşına ,başka özel şirket hat mı açacak engelle rekabet olmasın yüklen fiyatlara istanbul-ankara uçabilen başka şirket yok sadece saw a gidebiliyorsun, bu nasıl 'Türk' hava yolları anlamadım ben

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AIRLINES ~ 5 yıl önce
FLAG CARRIER OLSUN O KADAR
indirim FELAN yok! ~ 5 yıl önce
arkadaşlar ben indirim istemiyorum. bu fiyatlar benim keseme uygun. ben çok rahatlıkla alabiliyorum. ben alabiliyorsam herkes alabilir. bu fiyatlar düşük bile. biraz yükseltsinler ki herkes binemesin zaten farkımız olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 5 yıl önce
Kendini ne zannediyorsun ukala? Sen dua et anonim yazıyorsun bir ismini felan yazda seni almayayım bi uçağa. İnsanlardan farkı olacakmış. Fark uçağa binmekle mi oluyor? Kalitesiz bir kişinin tekisin. Diğer insanlardan tek farkın bu.
Cpt'na ~ 5 yıl önce
Anladigim kadariyla bir trolleme calismasina kurban gitmissin cpt. Sinir yapman gereksiz bence.
Eko ~ 5 yıl önce
Senin gibilere biz "white trash" diyoruz Kanadada. Ukala herif.
Yanlis ~ 5 yıl önce
Cok yanlis bir talep! Serbest piyasada fiyatlar talebe göre ayarlanir... vatani milleti bahane ederek gelip burda cebine kimse menfaatlik yapmasin... talep varsa biletler iki katina cikabilirde ve olmasi gereken bu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayhan ~ 5 yıl önce
Fiyatlar talebe göre değil "arz ve talebe" göre belirlenir demek daha uygun olur...
Doğrucu Davut ~ 5 yıl önce
Hani yeni havalimanının açılması ile bilet fiyatları düşecekti? Önceden erken rezervasyon ile yurtiçi ve yurtdışı hesaplı bilet fiyatları vardı ya şimdi? Uçak seyahati yine 2000'ler öncesindeki gibi herkesin erişemeyeceği bir yol olacak. Bu ülkeyi borç batağına sürükleyenlerden hesap sorulmadıkça, dolar da, bilet fiyatları da, alan vergileri de, hayat pahalılığı da, enflasyon da her şey artacak. Hatta özel sektörün işlettiği havalimanı sayesinde fiyatlar bir yerine iki kat artacak. Onuncu köyü ücretsiz tarif edebilecek varsa etsin. Yoksa ben başımın çaresine bakarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Foroz ~ 5 yıl önce
2000 öncesine gidersen saçmalarsın. O zaman ki tek yön fiyatı bugünün fiyatıyla en az 3000₺ idi. Büyük işinsanları ve zenginler dışında kimse uçağa binemiyordu.
Maliyet? ~ 5 yıl önce
İstiyorlar ki bedava uçalım. Maliyetleri kimse düşünmüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000