23 Ağustos 2009, Pazar 07:45:34

Yolcular perişan oldu!

Uç-Sen dün 23 saatlik uyarı grevi yaptı. Grev nedeniyle KTHY’nin seferleri yapılamadı. Yüzlerce yolcu, gerek İngiltere ve Türkiye’de, gerekse KKTC’de perişan oldu...
  • Yakında yer işletmede grev yaparsa şaşmayın.
  • kthy nin grev günü zarara ugratıldığı rakam,afedersiniz ama bu rakamın boyle olacağını bilmiyormuydunuz nasıl işletmecisiniz siz haberlerde cıkıpta zarar ettirdiler demeye utanmıyormusunuz kim zarar ettirdi, 15 nde boylemi söz verilmişti de bu boyuta getirdiniz pes vallahi
  • su an ki genelmudur ve ucuş işletme başkanı mutlak birgün o koltuğunuza baskası oturacak zaman yakındır acı ama gercek
  • MADEM BİLİYORSUN YATIRIMLARINI AÇIKLA LÜTFEN HERKES BİLSİN .
  • BOŞYERE ATIP TUTUYOSUNUZ ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ BEYLER...GENEL MÜDÜRÜNÜZ VE BAŞKANINIZIN ŞİMDİKİ YATIRIMLARINDAN HABERİNİZ VARMI?? SİZ PİLOTLARIDA HARCADILAR YALANLARIYLA NE YAZIKKİ ONLARDA PİLOTMUŞŞŞŞ.....
  • ŞİRKETLERİ HANGİ İŞLERE NE KADAR KOMİSYON VERİR.% LERİ NELERDİR. HAVACILIKTA GİZLİ KALMIŞ HESAPLAR VARMIDIR..BÜTÜN ŞİRKETLER KENDİ İÇLERİNDE BU KONUYU ÇÖZERLER .NEDEN HEP AYNI YERLERE REVİZYONA MALZEME GÖNDERİLİR HER ŞİRKETİN AYRIDIR ADRESLERİ. HADİ BAKALIM İŞİN İÇİNDEN ÇIKIN ŞİMDİ..
  • TEKNİK HİÇMİ PLANLAMA YAPMADIDA SİZ BİR ANDA 6 MİLYON $ ÖDEDİNİZ.ÇOK AYIP YAHU HEMEN BU EKİBİ SORGULAYIN BAKALIM NASIL BİR YILLIK PLAN YAPMIŞLAR MOTORLARIN HEPSİMİ AYNI ANDA BAKIMI GELMİŞ ..GERÇİ PROBLEM DEĞİL ORADAKİ TEK MD ..GEÇMİŞTEDE KOSKOCA 747 UÇAĞINI ÖMRÜ BİTMİŞ MOTORLARLA ALMIŞ TÜRKİYEYE GETİRMİŞ ..YENİ KURULAN BİR KOÇAIR MOTOR REVİZYON YAPTIRAMAYINCA KAPANMIŞ BÖYLE BİR OLAY DİYE ANLATILIR.İŞTE KKTHY DE ZOR GÜNLER GEÇMEYECEK ANLAŞILAN
  • 25 AGUSTOSTA DA HAVA SEN SENDIKASININ GREVI OLACAK HADI BUYRUN BAKALIM
  • UÇAKLARIN BOS UÇMADIGINI DOLULUK ORANINI , ANTALYADAN YAPILAN KUZEY ULKELERINE FULL UCULDUGUNU NASIL INKAR EDEBILIRSINIZ AFEDERSINIZ AMA YAPTIGINIZ ACIKLAMALARA GULUYORUM YANI AYIP YAA
  • GARDAÇCIĞIM ; HER ZAMAN SÖYLERİM, ÖZELLEŞTİRİN BU KTHY' Yİ , SİZ DA GURTULUN BİZ DA. AMA YAPAMAZSINIZ. ÇÜNKÜ LEFKOŞA DİNOZORLARI BURADAN BESLENİR. TAVİZ VERDİKÇE SENDİKA DİKLENİR , SENDİKA DİKLENDİKÇE , SORUNLAR ARTAR..... KISIR DÖNGÜ YANİ. ELİNİZE , YÜZÜNÜZE BULAŞTIRDINIZ BU İŞİ. ONURU OLAN , GURURU OLAN YAPAMADIM DER GİDER . AMA GİTMEYENİN BELKİ 13. - 23. .... MAAŞI VARDIR KİMBİLİR. BURADAN DUYUYORUM YARABBİ ŞÜKÜR SESLERİNİ, SİZ DE DUYDUNUZ MU ?..


Kıbrıs Türk Sivil Havacılık Sendikası (Uç-Sen), örgütlü olduğu Kıbrıs Türk Hava Yolları’nda (KTHY) dün sabah 01.00’den gece saat 24:00’e kadar 23 saatlik bir uyarı grevi yaptı. Grev nedeniyle KTHY’nin dünkü seferlerinin bir çoğu yapılamadı. Grev nedeniyle yüzlerce yolcu, gerek İngiltere ve Türkiye’de, gerekse KKTC’de perişan oldu. Gazetemizi ulaşan çok sayıda yolcu kızgınlıklarını belirterek, özellikle sendika yetkililerini eleştirdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy dün akşam saat 23.00 sıralarında STAR KIBRIS’a yaptığı açıklamada grevle ilgili olarak şunları söyledi:

“Umudumuz bu grevin bugün son bulmasıdır. Zaten kar edemeyen şirket zarara uğratılmıştır. Grevin şirkete maliyeti 250 Bin Euro’dur. Şirkette yapılan her aksi hareketin bir bedeli vardır. Şirket zarara değil kara geçirmek için uğraşılmalıdır. Geçmişte ‘zarar etti hesabını soracağız” diyenler tek taraflı düşünmemelidir.”

Uç-Sen’den yapılan açıklamada grevin, iki aydan fazla bir süredir sendika üyesi pilot ve uçuş harekat uzmanlarının KTHY’deki sorunlarının çözümüne yönelik girişimlerinden hiçbir sonuç alınmaması nedeniyle yapıldığına işaret edildi.

TAK muhabirinin Uç-Sen Genel Sekreteri Yener Erler’den aldığı bilgiye göre grev, sendika üyesi olmayan 4 pilot dışında 49 pilot ve uçuş hareket uzmanın “tam katılımıyla başarılı bir şeklide uygulandı.”

Sivil Havacılık verilerine göre grev saatleri arasında Ercan’dan geliş ve gidiş olmak üzere toplam 43 uçuş yapılması gerekiyordu.

Ayda 8 Bin Dolar maaş
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Uç-Sen’in KTHY grevinin, zorda olan şirketi daha da zor duruma sokmaktan başka bir sonuca hizmet etmeyeceğini bildirdi.

TAK muhabirinin konuyla ilgili sorusuna, grevin temel nedeninin haziran ayından ödenmesi gereken 13’üncü maaşlar olduğuna işaret ederek, “`Para olduğunda ödeyeceğiz’ dedim. Şirketin durumunu bile bile böyle bir harekete kalkışmaları anlaşılır değil” diye konuştu.

Bakanlık olarak kelimenin tam anlamıyla “ıkına sıkına” KTHY çalışanlarının maaşlarını ödediğini ifade eden Taçoy, uçuş güvenliği için uçak motorlarının yenilenmesine 6 milyon dolar ödendiğini, bu nedene bazı sıkıntılar yaşanmakta olduğunu kaydetti.

Hasan Taçoy, pilot ve onların kararlarına saygılı olmalarına karşın, 50 kişinin yanında KTHY’den “ekmek yiyen” 600 çalışanı da düşünmek gerektiğini belirterek, Haziran’da ödenmesi gereken ve mali sıkıntı nedeniyle ödenemeyen 13’üncü maaşların toplamının 1 milyon 500 bin dolar olduğunu söyledi. Taçoy, pilotların 13’üncü maaşlarının toplamının 300-400 bin dolar olduğunu, bunların belki biraz daha sıkılarak ödenmesinin mümkün olduğunu, ancak 8 bin dolar maaş alan pilota 13’üncü maaş ödenirken maaşı 1000, 1500 dolar alan insana bunun ödenmemesini de doğru bulmadığını belirtti.

Taçoy, grev nedeniyle 3-4 bin yolcunun etkileneceğini, bunun kabul edilemeyeceğini söyledi.

Azizoğlu: başarılı grev
Öte yandan, Uç-Sen Başkanı Tamer Azizoğlu, 23 saatlik uyarı grevinin başarıyla uygulandığını bildirdi.

Azizoğlu, TAK muhabirine yaptığı açıklamada, “insanların toplantılarda söylediklerini basının önünde ve gazetecilere inkar etmesinin” kabul edilemez olduğunu belirterek, bir tek bunun bile eylemlerinin ne kadar haklı olduğunu gösterdiğini savundu.

Greve gelene ve sabah grev yapana kadar çözüm amacıyla iyi niyetlerinin bir sonucu olarak 3 kez grev ertelediklerini, ancak artık yapacak başka bir şey kalmadığını anlatan Azizoğlu, yetkili makamlarda oturanların sorun çözmek yerine anayasal haklarını kullanan pilot ve uçuş hareket uzmanlarını “küçük bir azınlık” olarak değerlendirmesinin kabul edilemeyeceğini belirtti.

Tamer Azizoğlu, maaşlarının öyle söylenildiği gibi yüksek olmadığını, THY ve Türkiye’de operasyon yapan başka şirketlerdeki ücretlerden bile düşük maaşlarla çalıştıklarını kaydetti, isteklerinin “yerlerde sürünüyor” dediği maaşlarının artırılması olmadığını söyledi.

Azizoğlu, yaşanan zorlukları iyi bildiklerini, bu nedenle maaşlarını artırmak gibi bir talepleri bulunmadığını, tek isteklerinin 6 aydır “maaşlarının şirkette duran kısmının” kendilerine ödenmesi, özlük haklarının düzenlenmesi olduğunu belirtti.

ERK: zarar büyük
Öte yandan, CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, KTHY pilotlarının turizmin en faal olduğu günlerde yaptığı grevin ülke turizmine büyük zarar verdiğini, zararın bu boyutta da kalmayacağını ve turizmin geleceğini de etkileyeceğini belirtti.

Erk, eylemin yarattığı kayıpların, yüzlerce mağdur turist yolcuya verecekleri tazminat, KTHY’nin iş kaybı maliyeti, en pahalı sezonda uçak kiralama bedelleri hesaplandığında, çalışanlara ödenecek meblağdan daha az olmayacağı görüşünü de belirterek hükümeti “kayıpların muhasebesini hesaplamaktan aciz” olduğunu iddia etti.

Yolcular perişan oldu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 15 yıl önce
Yakında yer işletmede grev yaparsa şaşmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kthy nin grev günü zarara ugratıldığı rakam,afedersiniz ama bu rakamın boyle olacağını bilmiyormuydunuz nasıl işletmecisiniz siz haberlerde cıkıpta zarar ettirdiler demeye utanmıyormusunuz kim zarar ettirdi, 15 nde boylemi söz verilmişti de bu boyuta getirdiniz pes vallahi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
su an ki genelmudur ve ucuş işletme başkanı mutlak birgün o koltuğunuza baskası oturacak zaman yakındır acı ama gercek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
MADEM BİLİYORSUN YATIRIMLARINI AÇIKLA LÜTFEN HERKES BİLSİN .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BOŞYERE ATIP TUTUYOSUNUZ ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ BEYLER...GENEL MÜDÜRÜNÜZ VE BAŞKANINIZIN ŞİMDİKİ YATIRIMLARINDAN HABERİNİZ VARMI?? SİZ PİLOTLARIDA HARCADILAR YALANLARIYLA NE YAZIKKİ ONLARDA PİLOTMUŞŞŞŞ.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ŞİRKETLERİ HANGİ İŞLERE NE KADAR KOMİSYON VERİR.% LERİ NELERDİR. HAVACILIKTA GİZLİ KALMIŞ HESAPLAR VARMIDIR..BÜTÜN ŞİRKETLER KENDİ İÇLERİNDE BU KONUYU ÇÖZERLER .NEDEN HEP AYNI YERLERE REVİZYONA MALZEME GÖNDERİLİR HER ŞİRKETİN AYRIDIR ADRESLERİ. HADİ BAKALIM İŞİN İÇİNDEN ÇIKIN ŞİMDİ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
TEKNİK HİÇMİ PLANLAMA YAPMADIDA SİZ BİR ANDA 6 MİLYON $ ÖDEDİNİZ.ÇOK AYIP YAHU HEMEN BU EKİBİ SORGULAYIN BAKALIM NASIL BİR YILLIK PLAN YAPMIŞLAR MOTORLARIN HEPSİMİ AYNI ANDA BAKIMI GELMİŞ ..GERÇİ PROBLEM DEĞİL ORADAKİ TEK MD ..GEÇMİŞTEDE KOSKOCA 747 UÇAĞINI ÖMRÜ BİTMİŞ MOTORLARLA ALMIŞ TÜRKİYEYE GETİRMİŞ ..YENİ KURULAN BİR KOÇAIR MOTOR REVİZYON YAPTIRAMAYINCA KAPANMIŞ BÖYLE BİR OLAY DİYE ANLATILIR.İŞTE KKTHY DE ZOR GÜNLER GEÇMEYECEK ANLAŞILAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
25 AGUSTOSTA DA HAVA SEN SENDIKASININ GREVI OLACAK HADI BUYRUN BAKALIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
UÇAKLARIN BOS UÇMADIGINI DOLULUK ORANINI , ANTALYADAN YAPILAN KUZEY ULKELERINE FULL UCULDUGUNU NASIL INKAR EDEBILIRSINIZ AFEDERSINIZ AMA YAPTIGINIZ ACIKLAMALARA GULUYORUM YANI AYIP YAA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
GARDAÇCIĞIM ; HER ZAMAN SÖYLERİM, ÖZELLEŞTİRİN BU KTHY' Yİ , SİZ DA GURTULUN BİZ DA. AMA YAPAMAZSINIZ. ÇÜNKÜ LEFKOŞA DİNOZORLARI BURADAN BESLENİR. TAVİZ VERDİKÇE SENDİKA DİKLENİR , SENDİKA DİKLENDİKÇE , SORUNLAR ARTAR..... KISIR DÖNGÜ YANİ. ELİNİZE , YÜZÜNÜZE BULAŞTIRDINIZ BU İŞİ. ONURU OLAN , GURURU OLAN YAPAMADIM DER GİDER . AMA GİTMEYENİN BELKİ 13. - 23. .... MAAŞI VARDIR KİMBİLİR. BURADAN DUYUYORUM YARABBİ ŞÜKÜR SESLERİNİ, SİZ DE DUYDUNUZ MU ?..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000