30 Temmuz 2016, Cumartesi 11:29:48

Yolcu uçağı kaçırdı THY kusurlu bulundu

Özel bir şirkette çalışan M.T Hopa'ya THY'den bilet satın alıp yurt dışı uçuşu olduğunu havalimanında öğrenince uçağı kaçırdı, THY bilet ücreti ve tur ücretini ödemeye mahkum edildi.
  • her şeye çağrı merkezini ara derseniz adamlarda yalan yanlış bilgi verip yollarlar adam amerikadan kayıp bagaj için türkiye saatiyle 3 te arıyor karşısında türkiyedeki çağrı merkezi çıkıyor muhattap yok
  • THY ekonomik acidan zor gunler geciriyordu. Bu ceza son darbe oldu..
  • Thy Çağrı merkezi kadar bilinçsiz bilgisiz fikirsiz bir başka kurum yoktur. Transit yolcu bir sonraki ucagini kaciriyor yolcuya otel vericez otel icin vizeye ihtiyaci oluyor yolcuyu zar zor ikna edip vize aldirtiyoruz ki aldigin vizenin ucretini sonradan cagri merkezini arayip geri alabilirsin diye. Yolcu yanimizda cagri merkezini ariyor vize parasi mevzusundan dolayi, cagri merkezinin ucundaki idiot öyle bir seyin mumkun olmadigini soyluyor. Tey allahim. Yolcunun karisininda beni yalanci cikardi ya la. Bu ve bunun gibi niceleri mevcuttur
  • Call center :) leshhhhh
  • Çağrı merkezi hep yanlış bilgi veriyor. Adamların umrunda değil ki sonra yolcu ile uğraşan biz oluyoruz.
  • Cennet gibi memleketi birbirimize çekilmez hale getiririz. İnsanın mutluluğuna odaklanmalı. Bu iş mutlu son ile bitmiş, Türk adaletini kutlarım. Ama bu gibi sorunların hiç yasanmaması icin calışırsak, daha huzurlu olmaz mıyız?!..
  • Hopa'nin anisi bende hem iyi hem kotudur. Kumarhane'ler cenneti bu yerde 2 ayda bir giderim 5-10.000 dolar yanima alip, cok kazandigimda olmustur , kaybettigimde, ama kumarsiz bir yasam dusunemiyorum.
  • thy odeyecektir tazminati..akp lilerden ne koparabilirsek koparacaz..zarara ugraticaz akp kurumlarini insallah.
  • Zaten ohal den dolayı kimlik taşıma zorunluluğu yok mu .. ?? Tüketicide bilinçli olması lazım insan bi gideceği yeri arastırır .. Aldığı acenta vbvb ler de önemli tabi ama thy hiç bir şekilde kimseyi magdur etmez
  • burada haberi okudum ve thy kesinlikle haksızdır.

Özel bir şirkette çalışan M.T Hopa'ya THY'den bilet satın alıp yurt dışı uçuşu olduğunu havalimanında öğrenince uçağı kaçırdı, THY bilet ücreti ve tur ücretini ödemeye mahkum edildi.

İstanbul’dan Hopa’ya uçakla gitmek için önce Batum’a inilmesi gerektiğini pek çok kimse bilmez. Reklâm sektöründe çalışan M.T. de bilmeyenler arasındaydı. M.T., uçak biletini aldıktan sonra da, şirket tarafından da uyarılmayınca olanlar oldu. Ogün ki uçağı kaçıran M.T., tatil dönüşü hava yolu şirketine dava açtı. Hem bilet için ödediği ekstra ücreti hem de bir gün katılamadığı tur ücretini geri aldı.

M.T., geçtiğimiz yıl, yıllık izninin bir bölümünü, Artvin’in ilçelerine yönelik düzenlenen bir tur kapsamında değerlendirmek istedi. Bunun, için bir ayHopa'nın nerede olduğu karıştırılınca!
öncesinden internet üzerinden THY’den gidiş-dönüş biletini satın aldı. M.T.’nin İstanbul-Hopa uçuşuna ilişkin biletinde, varış yeri olarak ‘Artvin-Hopa/ Hopa Havalimanı’ yazıyordu.

EHLİYETLE BİNİŞE İZİN YOK
M.T., check-in işlemini de yine şirketin mobil uygulaması üzerinde yaptı. M.T., geçtiğimiz yıl 18 Ağustos sabahı havalimanına ulaştı. T., uçağın kalkışını beklerken, tesadüfen Hopa uçuşunun yurt dışı uçuş olduğunu öğrendi. T. telaşla, yurt dışı uçuşların olduğu bölüme gitti. T., burada bulunan görevlilere ehliyetini uzattı. Ancak görevliler, ehliyet ile sadece yurt içi uçuş yapılabildiğini; ancak Hopa uçuşunun ‘yurt dışı’ olduğu için ehliyet ile uçağa binmesine izin veremeyeceklerini söyledi. Görevliler M.T.’ye nüfus cüzdanını ibraz etmesini istedi; ancak M.T., yurt içi uçuş olarak değerlendirdiği için yanına yalnızca ehliyetini almıştı.

ÇAĞRI MERKEZİ ‘BİNEBİLİRSİNİZ’ DEDİ

M.T. telaşla, THY’nin çağrı merkezini aradı durumu anlattı. Çağrı merkezi görevlileri “Bilette Hopa yazıyor. Hopa yurt içidir. Ehliyetle uçuşa kabul edilmeniz gerekir” dese de alandaki görevliler T.'nin uçağa binmesine izin vermedi. M.T. uçağı kaçırınca valizini emanete bıraktı, taksi ile evine döndü. M.T. bir sonraki gün ki uçak için bir bilet satın aldı. Ekstra bir ücret ödeyen M.T. Hopa’daki tura da bir gün geç katılabildi.

HAKEM HEYETİ HAKLI BULDU

M.T.’nin tatil dönüşü ilk işi THY ile temasa geçmek oldu. M.T.’nin talebi, fazladan ödediği bilet ücreti ve katılamadığı tur parasının iadesine ilişkindi. Ancak şirketten olumsuz yanıt aldı. M.T. bu kez, Beşiktaş Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurdu. M.T. başvurusunda, Hopa uçuşunun yurt dışı olduğuna dair kendisinin hiçbir şekilde uyarılmadığını söyledi; elindeki biletin örneğini de dosyaya sundu. THY tarafı Heyet’e savunma yapmadı. Heyet kararını M.T. lehine verdi. M.T.’ye ‘Ayıplı hizmet verildiğine’ hükmeden Heyet, 142 lira bilet parası ve 289 lira da tur parası olmak üzere toplam 431 liranın geri ödenmesine karar verdi.

VERİLEN HİZMET AYIPLI

THY avukatları bu kararın iptali için İstanbul Tüketici Mahkemesi’nde dava açtı. Davaya bakan İstanbul 4. Tüketici Mahkemesi’nin verdiği gerekçeli karar önceki gün taraflara ulaştı. Mahkeme, “Tüketiciyi bilgilendirmeyen şirketin (THY) kusur ve sorumluluğu bulunuyor. Şirket, taşıma hizmetini ayıplı bir biçimde yaptı” diyerek THY avukatlarının yaptığı başvuruyu geri çevirdi. Mahkeme, Tüketici Hakem Heyeti’nin verdiği kararın doğru olduğuna hükmettiği gibi, dava masraflarını da şirketin üzerinde bıraktı.

BENZER MAĞDURİYETLERİN DE ÖNÜNE GEÇER

M.T.'nin avukatı Şenol Özçakıcı, "THY tarafından düzenlenen elektronik bilette, varış hava limanı olarak Hopa Havalimanı yazıyor. Vatandaşın Hopa uçuşunun dış hat prosedürü ile, dış hatlar terminalinden yapıldığını bilmesi tahmin edilemezdi. Tüketici Hakem Heyeti ve Tüketici Mahkemesi tüketicinin yanında ve hukuka uygun bir karar verdi. Tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi ve benzer mağduriyetlerin önüne geçilmesi adına önemli bir karar olduğunu düşünüyorum"  şeklinde konuştu. (Hürriyet)

Yolcu uçağı kaçırdı THY kusurlu bulundu

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

tgs ~ 8 yıl önce
her şeye çağrı merkezini ara derseniz adamlarda yalan yanlış bilgi verip yollarlar adam amerikadan kayıp bagaj için türkiye saatiyle 3 te arıyor karşısında türkiyedeki çağrı merkezi çıkıyor muhattap yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 8 yıl önce
THY ekonomik acidan zor gunler geciriyordu. Bu ceza son darbe oldu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Memuristan ~ 8 yıl önce
Thy Çağrı merkezi kadar bilinçsiz bilgisiz fikirsiz bir başka kurum yoktur. Transit yolcu bir sonraki ucagini kaciriyor yolcuya otel vericez otel icin vizeye ihtiyaci oluyor yolcuyu zar zor ikna edip vize aldirtiyoruz ki aldigin vizenin ucretini sonradan cagri merkezini arayip geri alabilirsin diye. Yolcu yanimizda cagri merkezini ariyor vize parasi mevzusundan dolayi, cagri merkezinin ucundaki idiot öyle bir seyin mumkun olmadigini soyluyor. Tey allahim. Yolcunun karisininda beni yalanci cikardi ya la. Bu ve bunun gibi niceleri mevcuttur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cağrı merkezi ~ 8 yıl önce
Thy çağrı merkezi özel bir şirket. Asgari ücretli sık sık değişim oluyor sonuç bu
Kimseli ~ 8 yıl önce
Call center :) leshhhhh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 8 yıl önce
Çağrı merkezi hep yanlış bilgi veriyor. Adamların umrunda değil ki sonra yolcu ile uğraşan biz oluyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seyyah ~ 8 yıl önce
TGS işini çok iyi yapıyor da çağrı merkezini eleştiriyorsunuz. Kendi bilet numarasını bulamayıp yolcusunu Lufthansaya gönderip Amerika uçuşunu kacırtan bilet personelleri, kapıdan içeriye bir yolcuyu 5 parça 25'er kilo bagajla sokup kendi boardingini geciktiren boarding personelleri, uçağın içine girip ben İngilizce bilmiyorum yolcuya siz söyler misiniz diye hosteslerden yardım isteyen personeller de çağrı merkezi personeli o zaman. 40 kiloluk hostesler 30 kiloluk el bagajları kaldırıyor uçaklar da tgs yüzünden. Hostesler olmasa Thy nolurdu bilmem.
Biz bize benzeriz. ~ 8 yıl önce
Cennet gibi memleketi birbirimize çekilmez hale getiririz. İnsanın mutluluğuna odaklanmalı. Bu iş mutlu son ile bitmiş, Türk adaletini kutlarım. Ama bu gibi sorunların hiç yasanmaması icin calışırsak, daha huzurlu olmaz mıyız?!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alper ~ 8 yıl önce
Hopa'nin anisi bende hem iyi hem kotudur. Kumarhane'ler cenneti bu yerde 2 ayda bir giderim 5-10.000 dolar yanima alip, cok kazandigimda olmustur , kaybettigimde, ama kumarsiz bir yasam dusunemiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal ~ 8 yıl önce
thy odeyecektir tazminati..akp lilerden ne koparabilirsek koparacaz..zarara ugraticaz akp kurumlarini insallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thyyyyy ~ 8 yıl önce
Zaten ohal den dolayı kimlik taşıma zorunluluğu yok mu .. ?? Tüketicide bilinçli olması lazım insan bi gideceği yeri arastırır .. Aldığı acenta vbvb ler de önemli tabi ama thy hiç bir şekilde kimseyi magdur etmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben ~ 8 yıl önce
Haberi doğru okumadan birini hemen suçlamasak tüketicisi ? Olay 18 agustosta olmuş yani geçen sene. Ohalle ne alakası var ?
kadir ~ 8 yıl önce
burada haberi okudum ve thy kesinlikle haksızdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000