18 Temmuz 2013, Perşembe 17:33:19

'YOLCU SAYISI YARI YARIYA DÜŞTÜ'

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, Türk Hava Yolları'nca (THY) Siirt-İstanbul direkt seferlerine bir an önce başlanmasını beklediklerini bildirdi...
  • Önüne gelen THY'den uçak istiyor ama yolcu yok. Benim verdiğim vergiyle THY uçak koymasın arkadaş. Borajet Siirt için riski göze aldı da ne oldu sanki. Önce Borajet'e sahip çıkın siz. THY ne zaman Borajet hattı tutturur para kazanma zamanı gelir o zaman uçak koyar. Bu da nasıl bir ortaklıktır anlamadım ben.
  • Bir ara tokata sefer isteyen bi arkadaş vardı. Nerde kendisi :)
  • sahip çıkın da haftada 3 gün olan sefer yok olmasın fiyatlara gelince elbette digerlerine göre yüksek olabilir ama yakıt parasına da uçulmaz
  • aynı durum uşak meydanı içinde geçerli.devlet büyüklerimiz bu işe el atmalı.thy uşak'a bekliyoruz tekrardan.
  • naapacaktı 10 kişi için uçak mı uçuracaktı siirte kıymetini bilseydiniz o zaman, o şirketinde yolcusuz bırakmasaydınız.
  • ben de bizim evin yanindaki yola direkt ist seferi isterim, hem de ucuz olsun haa

Kuzu, yaptığı yazılı açıklamada, mevcut havalimanının büyük uçakların inmesine olanak verdiğini kaydederek, yeni bir havalimanı yapılana kadar İstanbul'a direkt uçuşların yapılması gerektiğini belirtti. Açıklamasında finans merkezi olması planlanan İstanbul'a direkt uçuşların ihtiyaç olduğuna yer veren Kuzu, şunları kaydetti:

"Yeni hava limanı yapılana kadar THY'nin küçük uçak alımına giderek, İstanbul'a sefer düzenlemesi gerekir. Mevcut havaalanının fiziki şartları müsait değil. 2,5 yıl önceki girişimler ile sadece Ankara'ya Anadolujet ile ortak uçuş yapan Borajet firmasınca direkt uçuş yapılıyor. Ancak bu firma tarafından yapılan sefer sayısı bir süre önce haftada 3 güne düşürüldü. Bu durumu ileride seferlerin tamamen durdurulacağı şeklinde yorumluyoruz. Araştırmalarımızıda yolcu sayısının son üç ay içinde yarı yarıya düştüğünü öğrendik. Bunun en büyük etkeni ise firmanın uyguladığı yüksek fiyat politikasıdır. Bu fiyat politikası gözden geçirilmelidir. Siirt'e yatırımın çekilmesi için İstanbul'a direkt seferlerin konulması gereklidir. THY'ce Siirt-İstanbul direkt seferlerine bir an önce başlanmasını bekliyoruz. İstanbul ile direk uçuş bağlantısı, sermayenin başkenti olan İstanbul'dan yatırımcı çekebilmemizi kolaylaştıracaktır. Bu konudaki gelişmeleri TSO Meclis Başkanı ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ile takip edeceğiz."

'YOLCU SAYISI YARI YARIYA DÜŞTÜ'

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

THY Uçak Koysun ~ 11 yıl önce
Önüne gelen THY'den uçak istiyor ama yolcu yok. Benim verdiğim vergiyle THY uçak koymasın arkadaş. Borajet Siirt için riski göze aldı da ne oldu sanki. Önce Borajet'e sahip çıkın siz. THY ne zaman Borajet hattı tutturur para kazanma zamanı gelir o zaman uçak koyar. Bu da nasıl bir ortaklıktır anlamadım ben.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yasas ~ 11 yıl önce
Bir ara tokata sefer isteyen bi arkadaş vardı. Nerde kendisi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ısrarcı ~ 11 yıl önce
sahip çıkın da haftada 3 gün olan sefer yok olmasın fiyatlara gelince elbette digerlerine göre yüksek olabilir ama yakıt parasına da uçulmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
idevice ~ 11 yıl önce
aynı durum uşak meydanı içinde geçerli.devlet büyüklerimiz bu işe el atmalı.thy uşak'a bekliyoruz tekrardan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nankör ~ 11 yıl önce
naapacaktı 10 kişi için uçak mı uçuracaktı siirte kıymetini bilseydiniz o zaman, o şirketinde yolcusuz bırakmasaydınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sefer isteruk ~ 11 yıl önce
ben de bizim evin yanindaki yola direkt ist seferi isterim, hem de ucuz olsun haa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cumali ~ 11 yıl önce
thy bizim mahalleyede uçsun, ist'a direkt uçsun, avrupaya direkt uçsun para da almasın, thy personelinin parada ihtiyacı yok zaten, sendikada fos cıktı..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000