11 Ağustos 2009, Salı 15:13:38

YILDIRIM'DAN 'KONTROLÖR' AÇIKLAMASI

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, son dönemde tartışma konusu olan hava trafik kontrolörleriyle ilgili iddiaları yanıtladı.
  • ATCO lardan bu kadar rahatsız olan ve aynı kurumda çalışmaktan dahi huzursuzluk duyan arkadaşlarımıza yapılacak en büyük iyilik ve sorunu kökten halledcek çözüm; kurumları ayırmak olsa gerek...Ondan sonra kafaları rahat bir şekilde çalışırlar sanırım.
  • Havaalanlarından elde edilen gelir, hava seyrüsefer hizmetlerinden elde edilen gelirin 2 katıdır. Havaalanı gelirlerinden, diğer devlet kuruluşlarındaki gibi personele yönelik iyileştirme yapılması için döner sermaye uygulaması yapılabilirliği araştırılabilir. Personelin ve eşi ile bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının hizmet verdiği Havacılık sektöründe ulaşım şekli olarak hava yolunu kullanabilmesi için en düşük bilet ücreti üzerinden %50 indirim sağlanması gibi benzer uygulamalarla Özlük Hakları bakımından iyileştirmeler yapılabilir.
  • Avrupa ülkelerindeki Havacılık alanında çalışan hava trafik kontrolörü, CNS Havacılık Elektronik Mühendisleri, vb.. çalışanlarına göre, hizmet edilen sektörün ekonomik boyutuna ve işin spesifik olması ve uçuş emniyet ve güvenliğinin ön planda olması gibi kriterler göz önüne alındığında ülkemizdeki personel ücretleri düşük kalmaktadır.
  • allah sizin iyiliğinizi versin arkadaşlar yine güldürdünüz beni sabah sabah. Haberi okumadan yorumları okudum hemen kesin malzeme vardır diye, ki 15 sayfa olmuş :)) Sevgili ATC'ler yormayın kendinizi tenezzül bile etmeyin okuyun daha eğlenceli. Bu arada; İstanbul ATC'deki arkadaşım nöbet istirahatinde de yazılabiliyor bu yazılar, sen de boşluk bulup yazabildiğine göre... Yeterince uğraşan var zaten ayıptır...
  • bizler de bunu istiyoruz zaten.ama diğer birimler sırtımızdan havacılık tazminatından sebeplendiği için paçamıza yapışıyor.çünkü biz ayrılırsak onlar havasını alır.avrupada hava trafik bazı ülkelerde özerk bazılarında özellleşmiş.biz de bu modelleri istiyoruz zaten.neden mi.daha iyi eğitim,alt yapı,maaş ve en önemlisi saygı için.sana aynı işi komuşu ülkelerde yapanların maaşını söyleyeyim:7-8 bin euro.özelleşmemiz için desteklerinizi daha fazla bekliyoruz.biz özelleşince iyi olur da sizzler ne olursunuz bunu da düşünün bu arada.gelirleriniz bayağı bir azalacak çünkü arkadaşlar.ama olsun sizler öenmli birimler olarak her zaman değerlisiniz
  • merak etiğim konus seyrüsefer birimi sadece atc lerden olusmuyor. bütün bu tartışmaların sebebi çok bilmişli havalarının tek sebebi para. kısa ve net. devlet maası veriyor. sende kazanmak istiyorsan sartları sagla gir. önunde duran yok. bu kdar komik olmaya gerek yok. yok emekli asker yok yabancı kontrolör... iş komedi boyutunu aştı ilerliyor. bakalım para merkezli yapılan bu tartışma nereye kadar gidecek..
  • ATC hizmetleri hizmet alımı yoluyla alınabilir,neden bu kadar kızıyorsunuz sizi özelleştirelim diyenlere.en önemlisi sizin iş gerisi tu kaka öylemi.uzatmaya gerek görmeyen arkadaşa katılıyorum,değişik fikirleri var.ATC hizmetleri özele verilsin diyenlere bende katılıyor ve destekliyorum.
  • abicim neymiş bu çavuşlar askerler be.herkesi çıkar işten al bunları her türlü işi yaparlar.can simitlerim benim.ya arkadaşlar akıllı olun biraz ya boş boş yorumlar yazmayın
  • ATC lerin düzensiz dağılımından dolayı istanbul ATC leri tam anlamıyla(afedersiniz) köle gibi çalışıyorlar.öte yandan meydanlarda hatta esenboğada yan gelip yatan istanbuldaki arakadaşlarının feryatları ile nemalanan tiplerde klavye silahşörlüğü yaparak(zaten vakitleri oldukça bol)ATC lere diğer personeli düşman ediyorlar. her zaman söylerim pilotlar gibi ATC lerde yabancı olabilir.hiçde bir sakıncası yok.yok ülke güvenliği hepsi traş.istanbulda eksikmi var ?adanada fazlamı var(örneğin)kura çektik sana çıktı misali,gelmiyomu?iş akdini fesh et hemen dışardan yabancı kontrolör al. garanti veriyorum beş dakika gecikme olmaz trafikte. her zaman derim özelleşme özelleşme özelleşme.mesela OYAK a verin toplar emekli başçavuşları yapar işi...
  • üstelik bir hastane düşünün ki hemşirenin doktorla niye eşit tazminat almıyorum dediği,bir mahkeme düşünün ki mübaşirin kendini avukatla bir tuttuğu ve bir banka düşünün ki güvenlikçinin müfettişe amaaan buda ne iş yapıyorki onun yaptığını ben de yaparım dediği..işte bunların hepsi bir kurumumuzda var..hangisi mi?onu da siz bulun..

 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sabah Gazetesi köşe yazarı Sevilay Yükselir’in THY eski Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen ile görüşmesinden sonra gündeme gelen hava trafik kontrolörleriyle ilgili ilk kez konuştu.


"Para ayrı şey, hizmet ayrı şeydir. Az para alıyoruz diye
sorumluluklarımızı ihmal edemeyiz, bunu hizmete yansıtamayız. Bu ahlaki değil” diyen Yıldırım, şöyle konuştu:

 

“Yönettiğiniz pilot bir uçağı yönetiyor, siz 50 uçağı yönetiyorsunuz. Yapacağınız bir hata telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurur. 'Az para alıyorlar da işi ağırdan alıyorlar' gibi bir sebebi, bir isnadı kabul etmek mümkün değil.  Arkadaşlarımız büyük bir fedakarlıkla çalışıyorlar. Son yıllarda hava trafik kontrolörleri konusunda çok ciddi adımlar attık. Hem ücretlerini iyileştirdik, daha da iyileştireceğiz. Daha da güzeli sayılarını çok artırdık. 600 civarındaydı, binin üzerine çıktık. Şimdi bir grup daha alacağız. Sayıda da ciddi bir sıkışıklık yok."


YILDIRIM'DAN 'KONTROLÖR' AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

Misafir ~ 15 yıl önce
ATCO lardan bu kadar rahatsız olan ve aynı kurumda çalışmaktan dahi huzursuzluk duyan arkadaşlarımıza yapılacak en büyük iyilik ve sorunu kökten halledcek çözüm; kurumları ayırmak olsa gerek...Ondan sonra kafaları rahat bir şekilde çalışırlar sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Havaalanlarından elde edilen gelir, hava seyrüsefer hizmetlerinden elde edilen gelirin 2 katıdır. Havaalanı gelirlerinden, diğer devlet kuruluşlarındaki gibi personele yönelik iyileştirme yapılması için döner sermaye uygulaması yapılabilirliği araştırılabilir. Personelin ve eşi ile bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının hizmet verdiği Havacılık sektöründe ulaşım şekli olarak hava yolunu kullanabilmesi için en düşük bilet ücreti üzerinden %50 indirim sağlanması gibi benzer uygulamalarla Özlük Hakları bakımından iyileştirmeler yapılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Avrupa ülkelerindeki Havacılık alanında çalışan hava trafik kontrolörü, CNS Havacılık Elektronik Mühendisleri, vb.. çalışanlarına göre, hizmet edilen sektörün ekonomik boyutuna ve işin spesifik olması ve uçuş emniyet ve güvenliğinin ön planda olması gibi kriterler göz önüne alındığında ülkemizdeki personel ücretleri düşük kalmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
allah sizin iyiliğinizi versin arkadaşlar yine güldürdünüz beni sabah sabah. Haberi okumadan yorumları okudum hemen kesin malzeme vardır diye, ki 15 sayfa olmuş :)) Sevgili ATC'ler yormayın kendinizi tenezzül bile etmeyin okuyun daha eğlenceli. Bu arada; İstanbul ATC'deki arkadaşım nöbet istirahatinde de yazılabiliyor bu yazılar, sen de boşluk bulup yazabildiğine göre... Yeterince uğraşan var zaten ayıptır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bizler de bunu istiyoruz zaten.ama diğer birimler sırtımızdan havacılık tazminatından sebeplendiği için paçamıza yapışıyor.çünkü biz ayrılırsak onlar havasını alır.avrupada hava trafik bazı ülkelerde özerk bazılarında özellleşmiş.biz de bu modelleri istiyoruz zaten.neden mi.daha iyi eğitim,alt yapı,maaş ve en önemlisi saygı için.sana aynı işi komuşu ülkelerde yapanların maaşını söyleyeyim:7-8 bin euro.özelleşmemiz için desteklerinizi daha fazla bekliyoruz.biz özelleşince iyi olur da sizzler ne olursunuz bunu da düşünün bu arada.gelirleriniz bayağı bir azalacak çünkü arkadaşlar.ama olsun sizler öenmli birimler olarak her zaman değerlisiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
merak etiğim konus seyrüsefer birimi sadece atc lerden olusmuyor. bütün bu tartışmaların sebebi çok bilmişli havalarının tek sebebi para. kısa ve net. devlet maası veriyor. sende kazanmak istiyorsan sartları sagla gir. önunde duran yok. bu kdar komik olmaya gerek yok. yok emekli asker yok yabancı kontrolör... iş komedi boyutunu aştı ilerliyor. bakalım para merkezli yapılan bu tartışma nereye kadar gidecek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ATC hizmetleri hizmet alımı yoluyla alınabilir,neden bu kadar kızıyorsunuz sizi özelleştirelim diyenlere.en önemlisi sizin iş gerisi tu kaka öylemi.uzatmaya gerek görmeyen arkadaşa katılıyorum,değişik fikirleri var.ATC hizmetleri özele verilsin diyenlere bende katılıyor ve destekliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
abicim neymiş bu çavuşlar askerler be.herkesi çıkar işten al bunları her türlü işi yaparlar.can simitlerim benim.ya arkadaşlar akıllı olun biraz ya boş boş yorumlar yazmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ATC lerin düzensiz dağılımından dolayı istanbul ATC leri tam anlamıyla(afedersiniz) köle gibi çalışıyorlar.öte yandan meydanlarda hatta esenboğada yan gelip yatan istanbuldaki arakadaşlarının feryatları ile nemalanan tiplerde klavye silahşörlüğü yaparak(zaten vakitleri oldukça bol)ATC lere diğer personeli düşman ediyorlar. her zaman söylerim pilotlar gibi ATC lerde yabancı olabilir.hiçde bir sakıncası yok.yok ülke güvenliği hepsi traş.istanbulda eksikmi var ?adanada fazlamı var(örneğin)kura çektik sana çıktı misali,gelmiyomu?iş akdini fesh et hemen dışardan yabancı kontrolör al. garanti veriyorum beş dakika gecikme olmaz trafikte. her zaman derim özelleşme özelleşme özelleşme.mesela OYAK a verin toplar emekli başçavuşları yapar işi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
üstelik bir hastane düşünün ki hemşirenin doktorla niye eşit tazminat almıyorum dediği,bir mahkeme düşünün ki mübaşirin kendini avukatla bir tuttuğu ve bir banka düşünün ki güvenlikçinin müfettişe amaaan buda ne iş yapıyorki onun yaptığını ben de yaparım dediği..işte bunların hepsi bir kurumumuzda var..hangisi mi?onu da siz bulun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000