26 Mayıs 2013, Pazar 10:14:06

YILDIRIM'DAN ÇAĞLAYAN'A 'HELAL ETMİYORUM' CEVABI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan THY'yi eleştiren Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a yanıt geldi.
  • Grev de işçi alımının bedeli 1500 tl, 100 tane alırsan 150000 tl, 400 alırsan 600000 tl, mayıs ta ödenmeyecek maaşlara ikramiye bakarsanız TK yine karda sağol Ayçin gol ata ata bu şirketi çökerttin
  • sayin bakan zafer caqglayan havada trafik canavari istiyor galiba hava da kurallar var malesef karayollarinda aceleci bakan gibi söförler öldugu icin hergün üc bes kisi ölüyor ogünki konusmasi bakan icin cok kendisi acisindan cok irtifa kaybettirici idi böyle mesuliyet sahibi kisiler isabetli ve örnek konusmalilar
  • benim bildigim birsey varsa bu sendika baskani ideolojik yaklasmaktadir. amaci uzum yemek degil bagci dovmektir. yalniz hesaba katamadigi sey, sene 1980 degil 2013. birileri bagci dovecem diye ugrasirken birileri de ne diye alet olur anlamam ki???
  • Bakan ne de güzel söylemiş, "Böyle bir grev BAŞKA BİR YERDE yaşansaydı..." Diyor ki şair "İtikadı bu sözde zahirdir." Çünkü o kastettiği yerde hem çalışan, hem işveren, hemde o işten hizmet alan (yolcu), hem o işten üstüne vazife alıp lak lak eden (gazeteci, televizyoncu, hatta politikacılar, hatta ben), hemde seyircileri birbirlerinin hak arama çabasına saygı duyarlardı. Çalışanı yaptığın politikalarla hakkını arama konusunda bile pıstıracak, korkutacak, tehdit edecek, hükümet olarak, hükümetin bakanları olarak pişman ederim, bertaraf ederim üslubunda açıklamalar yapacaksın, sonrada başka bir yerde yaşansaydı diyeceksin. Çok anlamlı. Ortalık birbirine girmiş vatandaş perişan, aç, mutsuz, korku içinde, Suriye sınırı kan gölüne dönmüş, ülkemizde işsizlik başını almış gidiyor, işsiz pilotlar hamal pazarında iş arayacak, kabin görevlileri evlere temizliğe gidecek neredeyse, yabancı pilotlar paraları çuvalla yurt dışına taşıyor, Sayın Bakanımız çıkmış baskı rejiminin faydalarını anlatıyor
  • tüm sektörlerde işçiler ve çalışanlar sendikal haklar için mücadele verirken siz thy çalışanları bu hakkınızdan vazgeçmelisiniz. çünkü planlama bunu istiyor (aslında sendika planlamanın da hakkını savunuyor ama olsun). ayrılın sendika üyeliğinden ve bırakın kendinizi hamdinin kollarına bakalım ne oluyor? greve katılıp katılmamak onurla şerefle açıkalnacak bir şey değildir. cesaret meselesidir. kimi insan şartlar doğrultusunda buna cesaret edemez grevi kırar. son derece normaldir, insanidir. ama o grev kırıcı bile grevin başarılı olmasını hakların genişletilmesini yönetimin geri adım atmasını ister... bakıyorum yorumlarada bildiğin thy yöneticileri ve maaşlı yorumcular (türkçeye bile hakim olamayan zavallılar) sayfaları doldurmuş dezenformasyon yapıyor. yazıklar olsun.
  • Grev patladı.Ayçin ağa rezil oldu.Şirketimiz gerekli önlemleri alıp seferlerimiz rotarsız kalkmıştır.Şirketine sahip çıkanlardan Allah razıolsun.
  • BAKANIN ACIKLAMASI SON DERECE DÜSÜNCESIZ VE CAHILCE YAKLASIM OLDU. ORGANIZASYONUN PERDE ARKASINIDAN HIC HABERI YOK. MUTLAKA ÖZÜR DILEMELI. HER ACIKLAMANI BIR ADABI VAR. HIC YAKISMADI VE KINIYORUM
  • Allah'a şükür bugüne kadar böyle bir sorun yaşamadık derken amsterdam kazası çabuk unutulmuşa benziyor.
  • Grevdeyken isci alimi nasil yapiyorsunuz? Hadi yaptiniz bu nasil bir utanmazlik ki alenen söyleyebiliyorsunuz? İyice yüzsüzlügü ele almissiniz rezillik diz boyu arkadas.. Bunun hesabini mahkemelerde verirsiniz artik.
  • grevci arkadaslar gm de isiklari yanan katin ekip planlamanin resmini cekmisler.haziran programina atifta bulunmuslar. cok iyi biliyorlarki o isiklar ekip callcenterda calisan arkadaslar icin yaniyor. haziran programina gelince sizler daha az yorulun diye min ekipten fazla verilen ekipleri azaltarak program cikiyor. sirket zaten 1400 kisi yeni p/t aldi. hazirana 500 kisi basliyor. kisacasi programda sorun yok. haziran mayisin ikinci yarisindan da rahat gececek. gundede 300 nobetci ile cikacak. grevdeki arkadaslar tekrar dusunsun, 8.haziranda alamadiklari maaslarini sendika oder umarim, hicbir arkadasim odemelerinde sıkıntı yasamaz. ayrica size bir de bilgi verecegim. evli ciftlerden biri grev e katilirken digeri katilmiyor. sendikaya yakin olanlar interbid ten 15/16 ya bos gun tslebi yapmislar, mszeret almislar. kimisi de rapor. peki ya siz? oyuna gelmeyin arkadaslar. sendikacilar profosyonel, maasli sendikacilar. onlarin tuzu kuru. Ya sizin...

THY'nin son 10 senede önemli başarılara imza attığını söyleyen Yıldırım, "10 kere eleştirirsek bir kere de takdir etmemiz lazım" diye konuştu.

Bakan Yıldırım şöyle devam etti;

"2003 yılında THY sadece 60 noktaya uçuş yapıyordu, şu anda 220 noktaya uçuş yapıyor dış hatlarda. İç hatlarda 26 noktaya yapıyordu, şimdi 49 noktaya uçuş yapıyor. 10 sene önce 8,5 milyon yolcu taşıyordu, şimdi ise taşınan yolcu sayısı 40 milyon.

THY Avrupa'nın 3. dünyanın 7. büyük şirketi oldu 10 yıl içinde. 10 yıl önce esamesi okunmayan bir şirketti. Sefer, ikram ve hizmet kalitesi noktasında 2 yıl üst üste Avrupa'nın en iyi şirketi seçildi. Grev yaşandı, grev süresince de seferlerin hiçbiri de aksamadan yapıldı.

Böyle bir grev dünyanın başka yerinde olsaydı tek bir uçak kalkmazdı. Dün İngiltere'de A319 tipi uçak havalandı, motorunun biri alev aldı, mecburi iniş yaptı o gün bütün seferler iptal oldu. Allah'a şükür bugüne kadar böyle bir sorun yaşamadık.

Gecikmeler, bazen elimizde olmayan nedenlerle olabiliyor. İşi abartmanın anlamı yok. Atatürk Havalimanı şu anda müthiş yoğunluğa rağmen kapasitesinin yüzde 50 üzerinde çalışıyor. Bütün bunları dikkate aldığımız zaman biraz daha müsamahayla yaklaşmamız lazım.

Ben bakanımızın söyleminin yani özünde bir sitem taşıdığını düşünüyorum. Onun ötesinde bir şey değil. Onun hayıflandığı, gecikmeden ziyade randevusuna verdiği söze vaktinde yetişememesidir. Onun üzüntüsüyle söylenmiş bir söz olarak kabul ediyorum.

10 kere eleştirirsek bir kere de takdir etmemiz lazım. Takdir hizmet kalitesinin hızını arttırır. Boşuna dememişler; marifet iltifata tabidir. Alıcısı olmayan mal zayidir. İyiye iyi yanlışa da yanlış demesini de bilmemiz lazım."

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, geç kaldığı MÜSİAD Ekonomi Basını Başarı Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmada rötar yapan THY'yi suçlamış ve "Geçikmemin müsebbibi THY’dir. Hakkımı helal etmiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

ÇAĞLAYAN: "THY'YE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"

YILDIRIM'DAN ÇAĞLAYAN'A 'HELAL ETMİYORUM' CEVABI

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

İşçi aımı ~ 11 yıl önce
Grev de işçi alımının bedeli 1500 tl, 100 tane alırsan 150000 tl, 400 alırsan 600000 tl, mayıs ta ödenmeyecek maaşlara ikramiye bakarsanız TK yine karda sağol Ayçin gol ata ata bu şirketi çökerttin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
develi 3838 ~ 11 yıl önce
sayin bakan zafer caqglayan havada trafik canavari istiyor galiba hava da kurallar var malesef karayollarinda aceleci bakan gibi söförler öldugu icin hergün üc bes kisi ölüyor ogünki konusmasi bakan icin cok kendisi acisindan cok irtifa kaybettirici idi böyle mesuliyet sahibi kisiler isabetli ve örnek konusmalilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ideolojik ~ 11 yıl önce
benim bildigim birsey varsa bu sendika baskani ideolojik yaklasmaktadir. amaci uzum yemek degil bagci dovmektir. yalniz hesaba katamadigi sey, sene 1980 degil 2013. birileri bagci dovecem diye ugrasirken birileri de ne diye alet olur anlamam ki???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumum ~ 11 yıl önce
Bakan ne de güzel söylemiş, "Böyle bir grev BAŞKA BİR YERDE yaşansaydı..." Diyor ki şair "İtikadı bu sözde zahirdir." Çünkü o kastettiği yerde hem çalışan, hem işveren, hemde o işten hizmet alan (yolcu), hem o işten üstüne vazife alıp lak lak eden (gazeteci, televizyoncu, hatta politikacılar, hatta ben), hemde seyircileri birbirlerinin hak arama çabasına saygı duyarlardı. Çalışanı yaptığın politikalarla hakkını arama konusunda bile pıstıracak, korkutacak, tehdit edecek, hükümet olarak, hükümetin bakanları olarak pişman ederim, bertaraf ederim üslubunda açıklamalar yapacaksın, sonrada başka bir yerde yaşansaydı diyeceksin. Çok anlamlı. Ortalık birbirine girmiş vatandaş perişan, aç, mutsuz, korku içinde, Suriye sınırı kan gölüne dönmüş, ülkemizde işsizlik başını almış gidiyor, işsiz pilotlar hamal pazarında iş arayacak, kabin görevlileri evlere temizliğe gidecek neredeyse, yabancı pilotlar paraları çuvalla yurt dışına taşıyor, Sayın Bakanımız çıkmış baskı rejiminin faydalarını anlatıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumuma ek ~ 11 yıl önce
Beğenmeyenlere de saygı duyarız ama bunların değnekçisi değillerse. İnşallah öyledirler, yoksa herkesin izanı var. Herkes eğriyi de doğruyu da görüyor. Yoksa herkes hak ettiği gibi yönetilir tezi x sayısı kadar destek bulur. Ya da x sayısı kadar yöneten ve şakşakçısı, sistemden besleneni var demektir.
tyler ~ 11 yıl önce
tüm sektörlerde işçiler ve çalışanlar sendikal haklar için mücadele verirken siz thy çalışanları bu hakkınızdan vazgeçmelisiniz. çünkü planlama bunu istiyor (aslında sendika planlamanın da hakkını savunuyor ama olsun). ayrılın sendika üyeliğinden ve bırakın kendinizi hamdinin kollarına bakalım ne oluyor? greve katılıp katılmamak onurla şerefle açıkalnacak bir şey değildir. cesaret meselesidir. kimi insan şartlar doğrultusunda buna cesaret edemez grevi kırar. son derece normaldir, insanidir. ama o grev kırıcı bile grevin başarılı olmasını hakların genişletilmesini yönetimin geri adım atmasını ister... bakıyorum yorumlarada bildiğin thy yöneticileri ve maaşlı yorumcular (türkçeye bile hakim olamayan zavallılar) sayfaları doldurmuş dezenformasyon yapıyor. yazıklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çalış ~ 11 yıl önce
Grev patladı.Ayçin ağa rezil oldu.Şirketimiz gerekli önlemleri alıp seferlerimiz rotarsız kalkmıştır.Şirketine sahip çıkanlardan Allah razıolsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAYGISIZLIK ~ 11 yıl önce
BAKANIN ACIKLAMASI SON DERECE DÜSÜNCESIZ VE CAHILCE YAKLASIM OLDU. ORGANIZASYONUN PERDE ARKASINIDAN HIC HABERI YOK. MUTLAKA ÖZÜR DILEMELI. HER ACIKLAMANI BIR ADABI VAR. HIC YAKISMADI VE KINIYORUM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 11 yıl önce
Allah'a şükür bugüne kadar böyle bir sorun yaşamadık derken amsterdam kazası çabuk unutulmuşa benziyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyi guzel hosta.. ~ 11 yıl önce
Grevdeyken isci alimi nasil yapiyorsunuz? Hadi yaptiniz bu nasil bir utanmazlik ki alenen söyleyebiliyorsunuz? İyice yüzsüzlügü ele almissiniz rezillik diz boyu arkadas.. Bunun hesabini mahkemelerde verirsiniz artik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
planlama ~ 11 yıl önce
grevci arkadaslar gm de isiklari yanan katin ekip planlamanin resmini cekmisler.haziran programina atifta bulunmuslar. cok iyi biliyorlarki o isiklar ekip callcenterda calisan arkadaslar icin yaniyor. haziran programina gelince sizler daha az yorulun diye min ekipten fazla verilen ekipleri azaltarak program cikiyor. sirket zaten 1400 kisi yeni p/t aldi. hazirana 500 kisi basliyor. kisacasi programda sorun yok. haziran mayisin ikinci yarisindan da rahat gececek. gundede 300 nobetci ile cikacak. grevdeki arkadaslar tekrar dusunsun, 8.haziranda alamadiklari maaslarini sendika oder umarim, hicbir arkadasim odemelerinde sıkıntı yasamaz. ayrica size bir de bilgi verecegim. evli ciftlerden biri grev e katilirken digeri katilmiyor. sendikaya yakin olanlar interbid ten 15/16 ya bos gun tslebi yapmislar, mszeret almislar. kimisi de rapor. peki ya siz? oyuna gelmeyin arkadaslar. sendikacilar profosyonel, maasli sendikacilar. onlarin tuzu kuru. Ya sizin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bitti bitti ~ 11 yıl önce
evladım katılan katıldı greve, katılmayan katılmadı bitti... sonradan kimse de greve katılamayacağına göre sen hala neyin derdindesin... oyuna gelmeyin ne?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000