22 Haziran 2009, Pazartesi 00:02:11

Yıldırım: "Tokat kendi işini kendi görmeli"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Tokat havaalanında seferlerin yakın zamanda başlaması hususunda Tokatlılardan gayret istedi.
  • Tamamen Hayal.Havaalanınız riskli. Uçak seçiyor.Uçaklar nazlı havaalanı beğenmiyor.Lütfen dikkatli olun. Uçak Uçurmak Otobüs Çalıştırmaya Benzemez.Bir Yerden Bir Yere İnsan,can uçuruyorsunuz.Kamyon ile meyve sebze taşımaya hiç benzemez.Bilginiz yok bilmediğiniz ve yapamadığınız bir sürü işi başkalarına yüksek ücret karşılığı yaptırmak zorundasınız.Üstelik Tokat dışından kimselere belkide yabancılara. Uçak uçurmaya başlarsınız 3 ay sonra biz ne yapıyoruz? Delimiyiz , bu sorumluluğun altına nasıl giriyoruz.Bu paralar nereye gitti.Uçaklar tık dese çalışanlar mık dese ne olur halimiz diye düşünür durursunuz.Birde bakarsınız ki paraları kediler götürmüş.Uçaklar yerde kalmış.Borçlar gırtlağa dayanmış.
  • acaba baska 1 grup olsaydı yine aynı teklıfte bulunurmuydular... o soylenen rakamlarla bu ıs gerceklestırılemez... ayrıca turkıyede kımse kalkıp turboprob ucaga bınmez jetler varken... ayrıca bu sırket kuruldugu anda onunu kesen sırketler olucak. kıbrıstan pespese 4 ucak birden kalkıyor. bu sırket boyle bır rekabetle tutunamaz... o ucakların tıp lısansları (hem pılot hem teknısyenler ıcın)... ve 2 yıl sonra ne olucak ve ayrıca dıger sırketler nasıl tepkı gosterıcek.... sımdılık bıraz hayal gıbı gözukuyor...

Tokatlılar kursunlar bir şirket. Buna uygun uçak alsınlar. Biz havaalanından beş para da almıyoruz. Tamamen konma, konaklama, yer hizmetlerini de sıfırlıyoruz, uçuşlara başlasınlar. Ben buradan çağrı yapıyorum. Sanayi Ticaret Odası, Tokatlı müteşebbisleri bir araya getirsin, uygun uçak şeylerinde biz gerekli teknik destekleri veririz, alsınlar ve 2 yıl süreyle de hiçbir ücret almayacağız havaalanından.”

Tokat AK Parti İl Teşkilatı’nın genel kurulu için ilimize gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım sabah genel kurula geçmeden önce basın toplantısında basın mensuplarının sorularına yanıt verdi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın basın toplantısında Vali Dr. Recai Akyel ile Tokat Milletvekilleri Dr. Şükrü Ayalan, Prof. Dr. Osman Demir, Hüseyin Gülsün, Dilek Yüksel, Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek bulundular.

Tokatlıların bilhassa seferlerin durdurulduğu havaalanına yönelik açıklamalarını merakla beklediği Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım havaalanında seferlerin başlatılması için yakın, orta ve uzun vadede yapılacak olanları anlatırken Tokatlılara da sorumluluk düştüğünü vurguladı. Tokatlıların stol tipi havaalanları için uygun olabilecek uçakları alabilecek şirket kurmalarına sıcak baktığını beyan etti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım gazetemiz muhabirinin stol tipi havaalanları için sefer yapabilecek özel bölgesel havayolu taşımacılığı yapacak şirketin kurulmasını kârlı görüp/görmeyeceğine yönelik sorusunu şu şekilde yanıtladı:

TOKATLILAR KURSUNLAR BİR ŞİRKET BİZ 2 YIL SÜREYLE HİÇ BİR ÜCRET ALMAYIZ

“Bizim devlet veya bakanlık olarak birinci derecede görevimiz havaalanlarını açık tutmaktır. Şuanda Türkiye’de sivil uçuşlara müsait 43 havaalanı açıktır. Tokat da açık bir havaalanıdır ama havaalanına uygun SRJ tipi uçaklarla sefer yapan şirket 2006-2008 arası burada uçuş yaptı. Sonra bu uçakları envanterinden çıkardığı için zorunlu olarak seferler durdu. Şimdi yapmamız gereken bunlar gibi veya bunlara benzer uçakları yine bu özel şirketlerin veya Türk Hava Yolları’nı teşvik etmek suretiyle getirmek ve uçuşları yeniden başlatmaktır. Kısa vadede yapılacak olan budur. Uzun vadede ise bu pistin tahditlerden kurtarılarak orta ve büyük gövdeli uçuşlara uygun hale getirilebilir mi, bunun etütlerini yapmaktır. Bunu da bir yandan yapıyoruz. Özel şirket her zaman mümkün. Tokatlılar kursunlar bir şirket. Buna uygun uçak alsınlar. Biz havaalanından beş para da almıyoruz. Tamamen konma, konaklama, yer hizmetlerini de sıfırlıyoruz, uçuşlara başlasınlar. Ben buradan çağrı yapıyorum. Sanayi Ticaret Odası, Tokatlı müteşebbisleri bir araya getirsin, uygun uçak şeylerinde biz gerekli teknik destekleri veririz, alsınlar ve 2 yıl süreyle de hiçbir ücret almayacağız havaalanından.”

TOKAT KENDİ İŞİNİ KENDİSİ GÖRMELİ

Basın mensuplarının THY bünyesine stol tipi havaalanlarına inebilecek uçakların kazandırılması sağlanamaz mı? sorusuna da yanıt veren Bakan Yıldırım “bunlar ticari konular. Ben gereken tavsiyeleri yaptım. Hesap kitap yapıyor herkes. Biliyorsunuz THY özelleşti, hepsi özelleşti. Uçuş yapmak için mutlaka başa başı yakalaması lazım. Birçok ilimizde Sanayi Ticaret Odaları, Sivil toplum kuruluşları, o ilin ileri gelen sanayicileri destek verdi ve öyle seferleri başlattık. Burada da kâr etmeyen iş vakıf işidir. Eğer kâr ederse, başa başı yakalarsa burada herkes bu işi yapar. Biz ona artı bir şey daha getiriyor ve diyoruz ki, gelin siz bu işe girin, biz 2 yıl süre ile hiçbir ücret almayacağız havaalanından. Daha bundan fazla ne yapabiliriz. Başkasından beklemektense Tokat kendi işini kendisi görmesi lazım.” Dedi.

TOKATLILAR GAYRET GÖSTERSİN

Bakan Yıldırım yanıtı üzerine, Tokat Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan söze girdi ve “Türk Havayollarından bir uçak kiralarız sayın bakanım” dedi. Bu beyan üzerine Bakan Yıldırım da “hava yolları da bu konuda çalışmasını yapıyor. Biz gerekli talimatları, tavsiyeleri kendilerine verdik ama nihayetinde bu bir ticari karardır. O kararı vermelerini bekliyoruz ama Tokatlıların da bu konuda biraz gayret göstermeleri gerektiğini düşünüyorum” diyerek karşılık verdi.

Yıldırım: "Tokat kendi işini kendi görmeli"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Tamamen Hayal.Havaalanınız riskli. Uçak seçiyor.Uçaklar nazlı havaalanı beğenmiyor.Lütfen dikkatli olun. Uçak Uçurmak Otobüs Çalıştırmaya Benzemez.Bir Yerden Bir Yere İnsan,can uçuruyorsunuz.Kamyon ile meyve sebze taşımaya hiç benzemez.Bilginiz yok bilmediğiniz ve yapamadığınız bir sürü işi başkalarına yüksek ücret karşılığı yaptırmak zorundasınız.Üstelik Tokat dışından kimselere belkide yabancılara. Uçak uçurmaya başlarsınız 3 ay sonra biz ne yapıyoruz? Delimiyiz , bu sorumluluğun altına nasıl giriyoruz.Bu paralar nereye gitti.Uçaklar tık dese çalışanlar mık dese ne olur halimiz diye düşünür durursunuz.Birde bakarsınız ki paraları kediler götürmüş.Uçaklar yerde kalmış.Borçlar gırtlağa dayanmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
acaba baska 1 grup olsaydı yine aynı teklıfte bulunurmuydular... o soylenen rakamlarla bu ıs gerceklestırılemez... ayrıca turkıyede kımse kalkıp turboprob ucaga bınmez jetler varken... ayrıca bu sırket kuruldugu anda onunu kesen sırketler olucak. kıbrıstan pespese 4 ucak birden kalkıyor. bu sırket boyle bır rekabetle tutunamaz... o ucakların tıp lısansları (hem pılot hem teknısyenler ıcın)... ve 2 yıl sonra ne olucak ve ayrıca dıger sırketler nasıl tepkı gosterıcek.... sımdılık bıraz hayal gıbı gözukuyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000