15 Haziran 2011, Çarşamba 10:28:57

YERLİ UÇAKTA ORTAK D-8 ÜLKELERİ Mİ?

D-8 Ülkeleri, Havacılık ve Uzay Sanayinde işbirliği yapacak…
  • inançlı insanların birşeyler yapmaya çalışması birilerinin kanına dokunuyor sanırım unutmayınki bu müslüman ülkeler zamanında birçok bilim adamı yetiştirdi insanlık için birçok buluşlar bu ülkelerden çıktı ilerde bu yeniden olmayakmı yada olamazmı sizce
  • ideal uğruna çalışmak iyidir. ama eziklik psikolojisiyle olmayacak adamlarla olmayacak işlerin peşinde halkın parasını harcamak, ülkeye zaman kaybettirmek fenadır. "karteller" kim bilmiyorum, ben ne yapılması gerektiğini de yazdım. böyle saçma sapan şovlarla uğraşacaklarına işin takvimini belirlesinler, thy sipariş versin, ciddi bir türk şirkete işi versinler ve kontrol etsinler. "bangladeşle ortak uçak yapacağım" diyen adamı dünyada kimse ciddiye almaz. devleti küçültelim diye özelleştirmedik işletme bırakmadılar, ithalatı özendirdiler; uçak yapmaya gelince devletçi kesiliyorlar.
  • adamlar islamcı geçmişlerinden gelen bir şeyi ispat etmek için bir şeyler yapmaya çalışıyorda sen ne için uğraşıyorsun anladığım kadarıyla biraz çap meselen var.bir ideal uğruna çalışanlara destek olacağına kartellere borazanlık yapman senin çapıını belli ediyor
  • Bunda bir iş çıkmayacağı toplantı yerinden belli. Otel lokantasında mı yapmışlar nedir? Yanındaki de tercuman olsa gerek ...
  • Sivil havacılık ne zaman çalışmaya başlayacak. seçimler bitti hala şu bizim dispeç sınavı yapılmadı. hayır yapmayacaksanız söyleyin bizde ümitlenmeyelim. ayıp ama yaa
  • toplantiya jet fadil davet edilseydi kesinlikle sonuc alinirdi en azindan IMZA markasiyla bir ucak uretir katilimci ulkelere satardi yazik olmus firsat kacti
  • Banglades kim? Iran ve Pakistan mimli ulkeler. Misir daha kendini kurtarmaya calisiyor. Nijerya'da petrol harici ne var? Geriye kaliyor Endonezya ve Malezya, tamam olur. Onemli olan bunlarla is ortakligi degil anladigim kadari ile, yapilmak istenen zamani gelince (Korelilerle, Batililarla) ucak yapip bu D-8lilere kakalamak.
  • bangladeş, endonezya, iran, malezya, mısır, nijerya, pakistan.. cami projesi mi yapıyorsunuz, uçak mı? biraz teknik birikimi olan ülke kalmadı mı? gidin rusya'ya atıl kalmış bir uçak şirketini satın alın veya mühendisleri getirin, thy'nin kolunu bükün zorlayın 100 tane uçak sipariş versin, 10 senede uçağı çıkartın, çevre ülkelere de satın. adamlar hala islamcı geçmişlerinden gelen birşey ispatlama kompleksini tatmin etmek için kamu parasını israf ediyor.
Türkiye’nin öncülüğünde oluşturulan D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Çalışma Grubu, “Havacılık ve Uzay Sanayi” ile “Havaalanı Yapım ve İşletimi” konularında işbirliği için kolları sıvadı.

Sivil Havacılıkta Bölgesel İşbirliği Projesi kapsamında oluşturulan ve Başkanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal EKŞİ tarafından yürütülen D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Çalışma Grubu, Haziran ayında Endonezya’da gerçekleştirilen toplantıda önemli kararlara imza attı.

Endonezya Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde, 08-09 Haziran 2011 tarihlerinde Cakarta’da düzenlenen toplantıya, Bangladeş, Endonezya, İran, Malezya, Mısır, Nijerya, Pakistan ve Türkiye sivil havacılık yetkililerinin yanısıra üye ülkelerin özel sektör temsilcileri ile THY, THY Teknik, TAI, TEI, TAV, IFTC, MNG Teknik ve My Teknik gibi çok sayıda kuruluş katıldı.

1 milyar civarındaki toplam nüfusu ile Dünya nüfusunun yüzde 15’ini oluşturan D-8 Ülkeleri’nin sivil havacılıkta işbirliği imkanlarının masaya yatırıldığı toplantıdan, Türkiye’de TAI tarafından “D-8 Havacılık ve Uzay Sanayii Çalıştayı” ile TAV tarafından “D-8 Havaalanı Yönetimi ve İşletimi Çalıştayı” düzenlenmesi kararı çıktı.

Havayolu işletmeciliği, uçak bakımı, eğitim, havaalanı yapım ve işletimi ile uçak üretimi konularında faaliyet gösteren THY, THY Teknik, TAI, TEI, TAV, IFTC, MNG Teknik ve My Teknik olmak üzere 8 kuruluşumuzun toplantıda gerçekleştirdiği sunumlar çerçevesinde, üye ülkelerin sivil havacılık otoriteleri ülkemizde söz konusu çalıştayların düzenlemesi konusunda mutabakat sağladı.

Söz konusu toplantıda alınan karar; Türkiye’nin 2023 hedefleri arasında yer alan yerli uçak üretimi başta olmak üzere; uçak bakımı, eğitim ve havaalanı yapım ve işletimi konularında önümüzdeki dönemde bölgedeki etkinliğini arttırması ve ülke ekonomisine sağlanacak katkı açısından büyük önem taşıyor.

Toplantıda Malezya’nın da “Sivil Havacılıkta İşbirliği için D-8 Ülkeleri Çalışma Grubu Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı”nı imzalaması ile, işbirliğine tüm üye ülkeler dahil edilmiş oldu. 2009 yılında İstanbul’da gerçekleştirilen toplantıda taslakları oluşturulan Görev Gücü Yönergelerine Malezya’nın da katılımı ile son şekli verildi.

Bu çerçevede; “Ticari Konular”, “Eğitim ve Kapasite Yaratma”, “Emniyet ve Güvenlik”, “Hava Seyrüsefer ve Hava Trafik Yönetimi” olmak üzere dört ana başlıkta görev yapacak alt çalışma gruplarının Başkan ve Başkan Yardımcıları da belirlendi. Türkiye, “Eğitim ve Kapasite Yaratma Görev Gücü” Başkanlığı ve “Ticari Konular Görev Gücü” Başkan Yardımcılığı’na seçildi.

Toplantıda ayrıca, sivil havacılık konularında bilgi alışverişini sağlamak ve veritabanı oluşturmak üzere D-8 web sitesine sivil havacılık forumunun eklenmesine karar verildi.


YERLİ UÇAKTA ORTAK D-8 ÜLKELERİ Mİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
inançlı insanların birşeyler yapmaya çalışması birilerinin kanına dokunuyor sanırım unutmayınki bu müslüman ülkeler zamanında birçok bilim adamı yetiştirdi insanlık için birçok buluşlar bu ülkelerden çıktı ilerde bu yeniden olmayakmı yada olamazmı sizce

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ideal uğruna çalışmak iyidir. ama eziklik psikolojisiyle olmayacak adamlarla olmayacak işlerin peşinde halkın parasını harcamak, ülkeye zaman kaybettirmek fenadır. "karteller" kim bilmiyorum, ben ne yapılması gerektiğini de yazdım. böyle saçma sapan şovlarla uğraşacaklarına işin takvimini belirlesinler, thy sipariş versin, ciddi bir türk şirkete işi versinler ve kontrol etsinler. "bangladeşle ortak uçak yapacağım" diyen adamı dünyada kimse ciddiye almaz. devleti küçültelim diye özelleştirmedik işletme bırakmadılar, ithalatı özendirdiler; uçak yapmaya gelince devletçi kesiliyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
adamlar islamcı geçmişlerinden gelen bir şeyi ispat etmek için bir şeyler yapmaya çalışıyorda sen ne için uğraşıyorsun anladığım kadarıyla biraz çap meselen var.bir ideal uğruna çalışanlara destek olacağına kartellere borazanlık yapman senin çapıını belli ediyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bunda bir iş çıkmayacağı toplantı yerinden belli. Otel lokantasında mı yapmışlar nedir? Yanındaki de tercuman olsa gerek ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sivil havacılık ne zaman çalışmaya başlayacak. seçimler bitti hala şu bizim dispeç sınavı yapılmadı. hayır yapmayacaksanız söyleyin bizde ümitlenmeyelim. ayıp ama yaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
toplantiya jet fadil davet edilseydi kesinlikle sonuc alinirdi en azindan IMZA markasiyla bir ucak uretir katilimci ulkelere satardi yazik olmus firsat kacti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Banglades kim? Iran ve Pakistan mimli ulkeler. Misir daha kendini kurtarmaya calisiyor. Nijerya'da petrol harici ne var? Geriye kaliyor Endonezya ve Malezya, tamam olur. Onemli olan bunlarla is ortakligi degil anladigim kadari ile, yapilmak istenen zamani gelince (Korelilerle, Batililarla) ucak yapip bu D-8lilere kakalamak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bangladeş, endonezya, iran, malezya, mısır, nijerya, pakistan.. cami projesi mi yapıyorsunuz, uçak mı? biraz teknik birikimi olan ülke kalmadı mı? gidin rusya'ya atıl kalmış bir uçak şirketini satın alın veya mühendisleri getirin, thy'nin kolunu bükün zorlayın 100 tane uçak sipariş versin, 10 senede uçağı çıkartın, çevre ülkelere de satın. adamlar hala islamcı geçmişlerinden gelen birşey ispatlama kompleksini tatmin etmek için kamu parasını israf ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000