23 Nisan 2011, Cumartesi 08:52:05

YERLİ UÇAK ÜRETİMİ HAYATİ BİR KONU

THY Teknik Genel Müdürü İsmail Demir, yerli uçak üretiminin hayati bir konu olduğunu ifade etti.
  • ATALARIMIZ BOŞUNA SÇYLEMEMİŞLER MEYVA VEREN AĞAÇ TAŞLANIR KİM BU ÜLKE İÇİN İYİ BİR ŞEY YAPMAYA KALKSA MUHAKKAK ŞEKİLCİLİKLE VEYA BAŞKA BİR NEDENLE ELEŞTİRİLER VE AŞAĞILAMALAR BAŞLIYOR ADAMLAR UZAYA ÇIKTI DERİNİLİKLERİNDE YENİ KEŞİFLER YAPIYORLAR BİZDE İSE HALEN ESKİ HAMAM ESKİ TAS MİSALİ BİR ADIM ÖNE GİDEMİYORUZ BIRAKIN BU BASİT VE GEREKSİZ YORUMLARI KİM BU ÜLKE İÇİN FAYDALI VE GELECEK NESİLLER İÇİN GÜZEL VE FAYDALI BİRŞEYLER YAPACAK YANINDA OLALIM DERŞİM
  • YAHU İNSANLARIN BIYIĞINA KAŞINA GÖZÜNE BAKMAYI BIRAKIN ARTIK YAPTIĞINA BAKIN.İNGİLTEREDE SİHLER EŞŞEK KADAR SARIKLA GEZİYOR KİMSENİN UMRUNDA DEĞİL.KİMSE KİMSEYE BİRŞEY KESTİRMESİN HATTA KARIŞMASIN İNSANLARI BIRAKIN ÖZGÜR YAŞASINLAR.BIYIKSIZLIKLA BU İŞ OLSAYDI ŞİMDİ BU DURUMDA OLMAZDIK.YALANMI?(BU ARADA BENİMDE BIYIĞIM YOK AMA KENDİTERCİHİM)
  • Ülkemizde her kamu kurumunun başındaki kişi veyahut kişiler tornadan çıkmış gibi aynı bıyık şeklini tercih ediyor?Bu neyin göstergesi bu eski zamanda da vardı, sarkık,pos,badem ama o zamanlarda bir çeşitlilik vardı.Şimdi tek tip oldu kadınlarda baş örtüsü erkeklerde üst dudak gözükür şekilde bir bıyık, yapmayın farkında olmadan en çok sıkıntı sıkıntı duyduğunuz şeyi yani ötekileştirmeyi yapıyorsunuz.Ya kesin ya değiştirin.Zamanında Sn.Çiller kestirmişdi iyi yapmış meğerse.Ben kendi payıma bu görüntüden çok sıkıldım,bırakın sembolleri işinizi yapın.
  • Yorumu yazan arkadas, Allah bilir en ufak bir sey yapmisligin yoktur ama milleti asagilamaktan derdin baska, gel sen yap da millet olarak biz helal olsun diyelim....
  • 1930'lu yıllarda türkiyede bir vatan sever, NURİ DEMİRAĞ, ilk yerli uçağı seri olarak üretti. ama ne oldu ? siparişler iptal edildi, fabrikalar mühürlendi, adamın bütün feryatlarına ismet inönü başta hiç kimse kılını kıpırdatmadı. merak etmeyin bu ülkede kim bir şey yapmaya kalksa, kim dürüstçe bu ülkenin esenliğini savunsa, perde arkasındaki güçler tarafından taş koyulur. boşuna kendimizi kandırmayalım...
  • çok güldüm vallahi...Çek Cumhuriyeti ve Polonya gibi ülkelerde 5 mühendis biraraya gelip uçak üretiyor ve satıyor, biz hala "olmalı,hayati önem" diyoruz. TAİ bünyesinde 1100 civarında mühendis çalışmakta ve hala tek motorlu bir eğitim uçağını yapmadılar. Amerika ve birçok ülkelerde kit olarak sıradan vatandaşlar evin garajında montaj yapıyor...geçin bu lafları, yorulduk. yapın artık!

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ, yerli uçak üretimine büyük katkı sağlayacak 'parça üretimi' konusunda seferberlik başlattı. Geçen yıl düzenlediği ve 750 katılımcının ziyaret ettiği Parça İmalat Sergisi'nin ikincisini gerçekleştirmeye hazırlanan THY Teknik, Avrupalı Airbus, Amerikalı Boeing, Kanadalı Bombardier, Brezilyalı Embraer ve Hollandalı Fokker gibi dünyanın en büyük uçak üreticileri ile uçak yan sanayii firmalarını, yerli üreticilerle bir araya getirecek. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 28-30 Nisan'da gerçekleşecek '2. Havacılık Endüstrisi Sergisi ve Forumu'na, bini aşkın firmadan yaklaşık 3 bin kişinin katılması bekleniyor.

THY'nin iştiraki THY Teknik, 10. Ulaştırma Şûrası'nda havacılık sektörüne ilişkin alınan kararlar arasında 'Hava aracı ve/veya parçasının sertifikasyonunun Türkiye tarafından sağlanabilir hale getirilmesi' ve 'Yerli imalat olarak en az iki tip uluslararası bilinirliği olan tek/çift motor pervaneli ve çift motorlu hafif jet uçağı üretiminin gerçekleştirilmesi' hedefi doğrultusunda çalışmalarına hız verdi. Bu amaçla geçen yıl martta Atatürk Havalimanı'ndaki 2. uçak bakım-onarım hangarında Parça İmalat Sergisi düzenlendi. 3 gün süren sergide, 3 bini aşkın uçak parçası, 450'yi aşkın firmayı temsil eden 750'yi aşkın şirket yetkilisi tarafından incelendi. THY Teknik AŞ Genel Müdürü Doç. Dr. İsmail Demir, gördükleri ilgi ve talep nedeniyle 28 Nisan'da 3 gün sürecek Parça İmalat Sergisi'nin ikincisini düzenleyeceklerini söyledi. Havacılık sektöründe nelerin imal edildiğini göstermek istediklerini ve yerli firmaların imalat yapmasını özendirmeye çalıştıklarını anlatan Demir, "İlk sergimizde, yerli imalatçılarımız ürünleri gelip gördü. Daha sonra imalatçılarımıza çeşitli eğitimler verdik. 2. sergimizde de, yerli imalatçılarımızla Airbus, Boeing Bombardier, Embraer, Fokker gibi uçak üreticilerinin yanı sıra motor ve komponent üreticilerini bir araya getireceğiz. Böylece imalatçı firmalarımızın sektöre daha aktif şekilde girmesini sağlayacağız." dedi.

Demir, yerli uçak üretim projesinin 'hayati bir konu' olduğuna dikkat çekerek, havacılık endüstrisi alanında yan sanayi desteği bulunmadan montaj hattı kurulmasının tam manasıyla arzulanan beklentiyi karşılayamadığını bildirdi. Mevcut sanayinin, uçaklar için bir şeyler üretiyor olması gerektiğine işaret eden Demir, "2010 boyunca biz bu işin pazarlamasını yaptık. Türkiye'de çok büyük kabiliyet bulunduğunu ve potansiyelin mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini anlattık. Dünyanın önde gelen uçak üreticileri de, geçen yıldan itibaren Türkiye'ye heyet gönderip yerli imalatçılarımızı gezmeye başladı." şeklinde konuştu. (Zaman)

YERLİ UÇAK ÜRETİMİ HAYATİ BİR KONU

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
ATALARIMIZ BOŞUNA SÇYLEMEMİŞLER MEYVA VEREN AĞAÇ TAŞLANIR KİM BU ÜLKE İÇİN İYİ BİR ŞEY YAPMAYA KALKSA MUHAKKAK ŞEKİLCİLİKLE VEYA BAŞKA BİR NEDENLE ELEŞTİRİLER VE AŞAĞILAMALAR BAŞLIYOR ADAMLAR UZAYA ÇIKTI DERİNİLİKLERİNDE YENİ KEŞİFLER YAPIYORLAR BİZDE İSE HALEN ESKİ HAMAM ESKİ TAS MİSALİ BİR ADIM ÖNE GİDEMİYORUZ BIRAKIN BU BASİT VE GEREKSİZ YORUMLARI KİM BU ÜLKE İÇİN FAYDALI VE GELECEK NESİLLER İÇİN GÜZEL VE FAYDALI BİRŞEYLER YAPACAK YANINDA OLALIM DERŞİM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
YAHU İNSANLARIN BIYIĞINA KAŞINA GÖZÜNE BAKMAYI BIRAKIN ARTIK YAPTIĞINA BAKIN.İNGİLTEREDE SİHLER EŞŞEK KADAR SARIKLA GEZİYOR KİMSENİN UMRUNDA DEĞİL.KİMSE KİMSEYE BİRŞEY KESTİRMESİN HATTA KARIŞMASIN İNSANLARI BIRAKIN ÖZGÜR YAŞASINLAR.BIYIKSIZLIKLA BU İŞ OLSAYDI ŞİMDİ BU DURUMDA OLMAZDIK.YALANMI?(BU ARADA BENİMDE BIYIĞIM YOK AMA KENDİTERCİHİM)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ülkemizde her kamu kurumunun başındaki kişi veyahut kişiler tornadan çıkmış gibi aynı bıyık şeklini tercih ediyor?Bu neyin göstergesi bu eski zamanda da vardı, sarkık,pos,badem ama o zamanlarda bir çeşitlilik vardı.Şimdi tek tip oldu kadınlarda baş örtüsü erkeklerde üst dudak gözükür şekilde bir bıyık, yapmayın farkında olmadan en çok sıkıntı sıkıntı duyduğunuz şeyi yani ötekileştirmeyi yapıyorsunuz.Ya kesin ya değiştirin.Zamanında Sn.Çiller kestirmişdi iyi yapmış meğerse.Ben kendi payıma bu görüntüden çok sıkıldım,bırakın sembolleri işinizi yapın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumu yazan arkadas, Allah bilir en ufak bir sey yapmisligin yoktur ama milleti asagilamaktan derdin baska, gel sen yap da millet olarak biz helal olsun diyelim....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1930'lu yıllarda türkiyede bir vatan sever, NURİ DEMİRAĞ, ilk yerli uçağı seri olarak üretti. ama ne oldu ? siparişler iptal edildi, fabrikalar mühürlendi, adamın bütün feryatlarına ismet inönü başta hiç kimse kılını kıpırdatmadı. merak etmeyin bu ülkede kim bir şey yapmaya kalksa, kim dürüstçe bu ülkenin esenliğini savunsa, perde arkasındaki güçler tarafından taş koyulur. boşuna kendimizi kandırmayalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
çok güldüm vallahi...Çek Cumhuriyeti ve Polonya gibi ülkelerde 5 mühendis biraraya gelip uçak üretiyor ve satıyor, biz hala "olmalı,hayati önem" diyoruz. TAİ bünyesinde 1100 civarında mühendis çalışmakta ve hala tek motorlu bir eğitim uçağını yapmadılar. Amerika ve birçok ülkelerde kit olarak sıradan vatandaşlar evin garajında montaj yapıyor...geçin bu lafları, yorulduk. yapın artık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000