20 Nisan 2013, Cumartesi 16:30:07

"YERLİ SİVİL UÇAK" MASAYA YATIRILDI

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Makine Sektör Kurulu tarafından Eskişehir Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Makine Sektör Zirvesi’nde, ‘Yerli Sivil Uçak’ konusu ele alındı.
  • kimseye kaptırmam, ilk uzay adamı ben olucam, ülkemizin ilk Tayyibot'u olucam..
  • ---kendinizi çok akıllı sanıyorsunuz öylemi? Bu coğrafya öyle güzeldir ki, her bir vatandaşına parıltılı zeka sunmuştur ve sizler de o zeka ile alay edeceksiniz öylemi? Siz değilmisiniz gavura uşaklık edip devrim arabalarını heba ettiren, siz değilmisiniz bir daha yerli araba yapılmasına izin vermeyen...şimdi çıkacaksınız sırf bu milleti uyutmak adına, yerli uçak yapacağız diyeceksiniz. Efendiler önce yüzde yüz yerli bir otomobil yapın bundan sonra uçak da yapacağız deyin de inandırıcı olsun. Şimdi gelelim konuya; bütün bu söylenenlere rağmen hala kendinizi uçak yapma konusunda gerçekçi kabul edip ısrar ediyorsanız bunu bir de Necmettin Erbakan merhumun kabrine gidip kendinize söyleyin de bakalım ağzınızın söylediğine kalbinizde inanacakmı........
  • Yerli ucak icin akil kisiler komisyonu kurulmali. Bu sefer Bulent Ersoy kesinlikle komisyona secilmeli.
  • Kanuni MZ mobilet yapabiliyoruz.Ümit bisikletlerinin başarısı ortada.Uçaklar , uzay gemileri neden olmasın.Ben umutluyum.Hem böylece cep tlfnu,fotokopi mak,ATM,işitme cihazı,saat,klavyeli çalgı üretemediğimiz için dışarıya vermek zorunda kaldığımız 30 milyar doları geri almış oluruz.
  • Ülkenin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne İngilizce bilen eleman bulamayanların uçak yapmaya yeltenmeleri yok mu çok komik.
  • Osmanot dangozu yok mu? Jet pilotu emekli general o....
  • Yerli uçağı teknolojik olarak belki yapabiliriz ama bu işin zor noktası satmak ve bakım desteği sağlamak. Ayrıca model serisi oluşturmak yani tek uçakla olmuyor. Bir uçağın para kazanması için 1000 civarında üretmek lazım. Ruslar bile bu işi beceremiyor. O nedenle belki Bombardier veya Embraer'le başlamak doğru olur. Teknoloji transferi konusunda da SAAB düşünülebilir. MÜSİAD bunları düşünüyor mu acaba? Kanal İstanbul gibi saçma sapan bir şey yapmaya kalkmayalım lütfen. İlk ekonomik krizde tüm bunların harcamalarını dünya bize faiziyle ödetecek unutmayalım, dikkatli olalım.
  • Yerli ucagin adi AKP-Akil olur bu durumda
  • Bu sefer tamam

Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştiren etkinliğe bir çok iş adamı katıldı. Etkinlikte konuşan MÜSİAD Makine Sektör Kurulu Başkanı Bekir Ertuş, Türkiye’nin uçak yapımına yabancı olmadığını söyledi. Erkuş, 1920’li yıllarda Türkiye’nin kendi uçağını üretip, ihraç edecek seviyeye geldiğini hatırlatarak, “Nuri Demirağ ,ülkemizin gerçek cevheri olarak bu işi yokluk içinde başarmıştır. Türkiye’nin de bu işi istediği takdirde başarabileceğine inanıyorum” diye konuştu.

Türkiye’de makine imalatına da değinen Erkuş, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Bir çok ülkede olduğu gibi, Türkiye’de de makine imalatçılarının büyük çoğunluğu KOBİ niteliğinde olmaktadır. Bu yapı değişen ekonomik koşullara ve teknolojik gelişmelere karşı daha esnek ve hızlı cevap verme imkanı sağlamaktadır. Gelişmiş ülkelerden Almanya’ya baktığımızda en büyük işveren endüstrisi olarak halen makine sektöründe 948 bin çalışanı bulunuyor. 2011 yılında makine yapımının cirosu 200 Milyar Euro’ya ulaştı. Bu da önceki yıllara oranla yüzde 15,7 arttığını gösteriyor. Ülkemizde 2023 hedefleri ve sonrası için ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmaların temelinde ülkemizi orta gelir tuzağına düşürmemek yatmaktadır. Orta gelir tuzağı, iktisat literatüründe yeni bir kavram değildir. Orta gelir seviyesine ulaşmış ekonomilerin, çok uzun yıllar boyunca bu seviyede kaldıkları görülüyor. Gelir tuzağına düşmüş ülkeler orta seviyede uzun süre kalarak, bir üst seviye geçememektedirler. Gelir tuzaklarını belirleyen en iyi gösterge, belli bir gelir düzeyine ulaşmış ülkedeki sürdürülebilir büyüme oranlarıdır. Bu doğrultuda, uzun vadede büyüme hızını belli bir oranda götürebilen ekonomiler, sağlıklı olup geleceğe umutla bakmaktadır. Bundan sonra benimsenecek büyüme modelinde, ihracat önemli bir yer tutmalıdır. Artması hedeflenen ihracat gerek ürettiği gelirle, gerekse teknoloji yatımlar gibi beraberinde getirdiği pozitif dışsallıklarla, kalkınmaya büyük bir katkıda bulunacaktır.”

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı (ESO), Başkanı Savaş Özaydemir ise, ülkede üniversite mezunlarının fazla olduğunu söyledi. Özaydemir, diplomalı gençlerin memur olmak için heves ettiğini, yeteneklerini kullanamadığını kaydederek, “Türkiye’de üniversite mezunu gencimiz fazla. Ancak gençlerimiz, memur olmak istiyor. Yetenekli gencimizin sayısı az. Zenginliğin temelinde sanayi yatar. Bundan dolayı bizler gençleri sanayiye yönlendirmeliyiz. Sanayiye verilen önem arttıkça, başarıda gelecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Özkol, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Cavcar, Türk Hava Yolları (THY), Teknik Anonim Şrketi Genel Müdür Yardımcısı Halil Tokel ve Altınay Robot Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay, yerli sivil uçak hakkında katılanlara bilgi aktardı.

Toplantıya, Türkiye’nin ilk yerli sivil uçağını yapan Nuri Demirağ’ın torunları Banu Oral ve Canan Çağlayan da katıldı.

"YERLİ SİVİL UÇAK" MASAYA YATIRILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Tayyibot ~ 11 yıl önce
kimseye kaptırmam, ilk uzay adamı ben olucam, ülkemizin ilk Tayyibot'u olucam..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zeka ~ 11 yıl önce
---kendinizi çok akıllı sanıyorsunuz öylemi? Bu coğrafya öyle güzeldir ki, her bir vatandaşına parıltılı zeka sunmuştur ve sizler de o zeka ile alay edeceksiniz öylemi? Siz değilmisiniz gavura uşaklık edip devrim arabalarını heba ettiren, siz değilmisiniz bir daha yerli araba yapılmasına izin vermeyen...şimdi çıkacaksınız sırf bu milleti uyutmak adına, yerli uçak yapacağız diyeceksiniz. Efendiler önce yüzde yüz yerli bir otomobil yapın bundan sonra uçak da yapacağız deyin de inandırıcı olsun. Şimdi gelelim konuya; bütün bu söylenenlere rağmen hala kendinizi uçak yapma konusunda gerçekçi kabul edip ısrar ediyorsanız bunu bir de Necmettin Erbakan merhumun kabrine gidip kendinize söyleyin de bakalım ağzınızın söylediğine kalbinizde inanacakmı........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akil Bulent Ersoy ~ 11 yıl önce
Yerli ucak icin akil kisiler komisyonu kurulmali. Bu sefer Bulent Ersoy kesinlikle komisyona secilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 11 yıl önce
yılmaz morgülle kuşum aydını da alsınlar akiller komisyonuna, adı üstünde kuş
süper fikir ~ 11 yıl önce
Kanuni MZ mobilet yapabiliyoruz.Ümit bisikletlerinin başarısı ortada.Uçaklar , uzay gemileri neden olmasın.Ben umutluyum.Hem böylece cep tlfnu,fotokopi mak,ATM,işitme cihazı,saat,klavyeli çalgı üretemediğimiz için dışarıya vermek zorunda kaldığımız 30 milyar doları geri almış oluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seyirci ~ 11 yıl önce
Ülkenin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne İngilizce bilen eleman bulamayanların uçak yapmaya yeltenmeleri yok mu çok komik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osman? ~ 11 yıl önce
Osmanot dangozu yok mu? Jet pilotu emekli general o....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli Uçak ~ 11 yıl önce
Yerli uçağı teknolojik olarak belki yapabiliriz ama bu işin zor noktası satmak ve bakım desteği sağlamak. Ayrıca model serisi oluşturmak yani tek uçakla olmuyor. Bir uçağın para kazanması için 1000 civarında üretmek lazım. Ruslar bile bu işi beceremiyor. O nedenle belki Bombardier veya Embraer'le başlamak doğru olur. Teknoloji transferi konusunda da SAAB düşünülebilir. MÜSİAD bunları düşünüyor mu acaba? Kanal İstanbul gibi saçma sapan bir şey yapmaya kalkmayalım lütfen. İlk ekonomik krizde tüm bunların harcamalarını dünya bize faiziyle ödetecek unutmayalım, dikkatli olalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AKP-Akil ~ 11 yıl önce
Yerli ucagin adi AKP-Akil olur bu durumda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tamam ~ 11 yıl önce
Bu sefer tamam

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000