07 Mayıs 2009, Perşembe 16:08:56

Yeni terminal binaları geliyor

Küresel krize rağmen hava yolunu tercih edenlerin sayısının artması Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ni (DHMİ) harekete geçirdi...
  • Personelmi dediniz .Adamın nesine lazım personel ;onun için personel ATC ve MUHABERE birimlerinden oluşuyo.Gerisini insan olarak görmüyo ?Buda nerden çıktı diyebilirsiniz ama en basit örneği HAVACILIK TAZMİNATI nın dağılımındaki adaletinden belli.Çünkü kuleci veya muhabereci değilseniz bu kurumda insan olarak görlmüyosunuz.??????????????????? Ama Bu koltuk sizede kalmaz sayın Genel Mdr Hükmeet gider sizin koltukta gider.Ayrıca kurumun adınıda değiştirin. Erzincanlılar Hava Meydanları İşletmesi G.Müd.olsun yakışır.Çnkü başka bişey yapığınız yok TOPRAKÇILIK tan başka.E H M İ güzel oldu ama????????
  • sayın orhan bırdala bi sorun bakalım personelın mutlumu dıe bu işler sadece termınal yapmakla bıtmıyo..bıde personelın sorunlarına eğilmek lazım ama nerdeee..!
  • neden çekemiyosunuz ve çatlamaktasınız ? elinizde karizma ölçer mi var nasıl bu kanıya vardınız ? o kişinin ismi de sizin ağzınıza hiç yakışmıyor.. insanlara bu gibi çirkin saldırılarda bulunmak ezikliğin daniskasıdır..
  • sn.orhan birdal dhmi nin her kademesini bilen, bulunduğu yere liyakatle gelmiş bir şahsiyettir.dhmi ne her zaman faydalı olacak ve dünya havacılığıyla yarış edecektir.onu çekemeyenler olabilir.ama o bu kurumun yüz akıdır.tokatta kendisine saygılar.allah işlerini daim etsin.
  • erzincan meydanın en çok kazandığı ay ele geçen para meydanın elektrik giderini bile karşılamıyormuş ..tabi bu benim bildiğim diğerleri nasıldır bilinmez kurum para kazanıyo kazanmasına ama parayı istanbul antalya kazanıyo paralar bürorasiye ve rant a kurban gidiyo bence her ile hatta her ilçeye liman yapılmalı para çok nasılsa :))
  • bulunduğu yere bu kadar yakışmayan biri olabilir mi ey yarab ???
  • hatay havaalanının uluslararası olması lazım.ortadoğu seferlerinin havayolları şirketlerine büyük kazanç getireceği apaçık ortadadır.ayrıca rusyaya hatay üzerinden inanılmaz ölçüde sebze ve meyve ihraç edilmektedir. havaalanımızın uluslararası olması halinde ülkemizin hava kargo şirketlerinede epeyi bir katkı sağlayacağına inanıyorum
  • gözüm ilk ezs yi aradı . bu yolcu potalsiyeli varken ve birilerinin seçim arifesinde verdiği sözler hala haber sayfalarının kayıtlarında dururken bu şehire o bina yapılmazsa bunun bedelini halk mutlaka yansıtıcaktır .. bi arındırılmış salon var 40 kişi zor sığıyor elzdan kalkan her uçak min 100 yolcuyla kalkıyor millleti o salona sokmak yolculara büyük haksızlık orda ne yiyecek içecek ne lavoba vb imkan var resmen "sen uçağa binicen cezalısın burda bi süre gözetim altındasın çek bakalım" deniyor yolculara.. oraya giren çıkamıyor çıkmak için birçok engeli aşmak zorunda .. ELZLI bu kabusa çok dayanmaz gereken cvbı verir
  • Sayın Birdal Elazığ Havaalanı terminal binasına ne zaman sıra gelecek? Sayın Başbakanın terminal binası ve havalimanı yapılması ile ilgili verdiği sözler rafa mı kaldırıldı yoksa? Hani Elazığ Havaalanı havalimanına dönüştürülecekti ve de yeni terminal binası yapılacaktı? Herhalde seçim bittiği için başka bahara kaldı bu sözler. Sİvas, Erzincan, Erzurum, Kars gibi birbirine çok yakın illerimizin hepsine iç ve dış terminal binaları yapmak ne derece doğru ve akıllıca bir yaklaşım? Elazığ gibi coğrafik öneme sahip ve sivil havaalanı olan bir ilimize yeni terminal binası yapılmıyor. Bu çelişkiyi anlamak imkansız. Ama ben milletvekillerimizin becerisizliğine bağlıyorum bunları. Gelecek seçimlerde milletvekillerine gereken ders verilecektir.

Krizin şiddetle hissedildiği yılın ilk üç ayında, seyahatinde uçağı tercih edenlerin sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 545 bin 285 kişi arttı. Söz konusu artışa dikkat çeken DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, "2009'un ilk çeyreğinde özellikle iç hatlarda yüzde 13'lük bir artış oldu. Bu artışa cevap verebilmek için 6 ildeki havaalanına yeni terminal binaları yapıyoruz." dedi. 

Başta Türk Hava Yolları olmak üzere küresel krize rağmen olumlu bir seyir gösteren havacılık sektöründeki bu gelişme yurtiçinde bazı yatırımları da beraberinde getiriyor. DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, yaptığı açıklamada, krize rağmen uçak yolcusu sayısında azalma olmadığı gibi artış yaşanmasının bazı havaalanlarındaki kapasitelerin artırılması ihtiyacını ortaya çıkardığını söyledi. Yolcu sayısındaki artışa cevap verebilmek için 6 şehirdeki havaalanlarına yeni terminal binaları yaptıklarını açıklayan Birdal, 2009 yatırım projelerinin sene sonuna kadar hayata geçireceklerini ifade etti.

Modernize edilen havaalanlarının genişletilmesi için ihalelerin yapıldığını belirten Birdal, şu bilgileri verdi: "Hatay Havaalanına yeni iç ve dış hatlar binası, Kayseri Havaalanına iç hatlar binası, Sivas Havaalanı iç ve dış hatlar terminal binası, Erzincan'a iç ve dış hatlar binası yapılacak. Malatya'nın mevcut terminal binasını büyüteceğiz. Batman havaalanına terminal binaları ve diğer sivil havaalanlarının ihalesini yaptık, uygulamasını yapacağız. Kars havaalanına da iç ve dış hatlar terminali yapacağız."

DHMİ Genel Müdürü Birdal, geçen yıl 80 milyona yakın kişinin uçakla yolculuğu tercih ettiğini aktardı. 2008'in genelinde yüzde 6'lık bir artışın söz konusu olduğunu belirten Orhan Birdal, bu yıl da artışın devam etmesini beklediklerini ifade etti. Yılın ilk üç ayında yakalanan yüzde 13'lük artış oranının, turizm sezonuyla daha da yukarılara çıkmasını beklediğini söyleyen Birdal, "Dünyayı etkileyen kriz Türkiye'de uçak yolcu sayılarına olumsuz etkisi olmadı. Krize rağmen yolcu sayısı arttı." dedi.

Birdal'ın verdiği bilgiye göre geçen yılın ilk çeyreğinde 13 milyon 103 bin yolcu uçağı tercih ederken, bu yılın aynı döneminde bu rakam 13 milyon 649 bine ulaştı. Türk insanın uçakla yolculuğu seçtiğinin iç hatlardaki yolcu sayısının artışıyla açıklayan Birdal, dış hatlarda yüzde 1,5 gibi gerileme söz konusu olduğunu ancak bunun yaz aylarında telafi edileceğini söyledi.

Yıllar İç hat Dış hat Toplam yolcu*

2008

Ocak 2.406.412 1.715.711 4.122.123

Şubat 4.898.935 3.343.342 8.242.277

Mart 7.565.960 5.537.757 13.103.717


2009

Ocak 2.803.801 1.578.376 4.382.177

Şubat 5.597.795 3.134.779 8.732.514

Mart 8.485.518 5.163.484 13.649.002

DHMİ verileri

Yeni terminal binaları geliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 15 yıl önce
Personelmi dediniz .Adamın nesine lazım personel ;onun için personel ATC ve MUHABERE birimlerinden oluşuyo.Gerisini insan olarak görmüyo ?Buda nerden çıktı diyebilirsiniz ama en basit örneği HAVACILIK TAZMİNATI nın dağılımındaki adaletinden belli.Çünkü kuleci veya muhabereci değilseniz bu kurumda insan olarak görlmüyosunuz.??????????????????? Ama Bu koltuk sizede kalmaz sayın Genel Mdr Hükmeet gider sizin koltukta gider.Ayrıca kurumun adınıda değiştirin. Erzincanlılar Hava Meydanları İşletmesi G.Müd.olsun yakışır.Çnkü başka bişey yapığınız yok TOPRAKÇILIK tan başka.E H M İ güzel oldu ama????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sayın orhan bırdala bi sorun bakalım personelın mutlumu dıe bu işler sadece termınal yapmakla bıtmıyo..bıde personelın sorunlarına eğilmek lazım ama nerdeee..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
neden çekemiyosunuz ve çatlamaktasınız ? elinizde karizma ölçer mi var nasıl bu kanıya vardınız ? o kişinin ismi de sizin ağzınıza hiç yakışmıyor.. insanlara bu gibi çirkin saldırılarda bulunmak ezikliğin daniskasıdır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sn.orhan birdal dhmi nin her kademesini bilen, bulunduğu yere liyakatle gelmiş bir şahsiyettir.dhmi ne her zaman faydalı olacak ve dünya havacılığıyla yarış edecektir.onu çekemeyenler olabilir.ama o bu kurumun yüz akıdır.tokatta kendisine saygılar.allah işlerini daim etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
erzincan meydanın en çok kazandığı ay ele geçen para meydanın elektrik giderini bile karşılamıyormuş ..tabi bu benim bildiğim diğerleri nasıldır bilinmez kurum para kazanıyo kazanmasına ama parayı istanbul antalya kazanıyo paralar bürorasiye ve rant a kurban gidiyo bence her ile hatta her ilçeye liman yapılmalı para çok nasılsa :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bulunduğu yere bu kadar yakışmayan biri olabilir mi ey yarab ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hatay havaalanının uluslararası olması lazım.ortadoğu seferlerinin havayolları şirketlerine büyük kazanç getireceği apaçık ortadadır.ayrıca rusyaya hatay üzerinden inanılmaz ölçüde sebze ve meyve ihraç edilmektedir. havaalanımızın uluslararası olması halinde ülkemizin hava kargo şirketlerinede epeyi bir katkı sağlayacağına inanıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
gözüm ilk ezs yi aradı . bu yolcu potalsiyeli varken ve birilerinin seçim arifesinde verdiği sözler hala haber sayfalarının kayıtlarında dururken bu şehire o bina yapılmazsa bunun bedelini halk mutlaka yansıtıcaktır .. bi arındırılmış salon var 40 kişi zor sığıyor elzdan kalkan her uçak min 100 yolcuyla kalkıyor millleti o salona sokmak yolculara büyük haksızlık orda ne yiyecek içecek ne lavoba vb imkan var resmen "sen uçağa binicen cezalısın burda bi süre gözetim altındasın çek bakalım" deniyor yolculara.. oraya giren çıkamıyor çıkmak için birçok engeli aşmak zorunda .. ELZLI bu kabusa çok dayanmaz gereken cvbı verir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın Birdal Elazığ Havaalanı terminal binasına ne zaman sıra gelecek? Sayın Başbakanın terminal binası ve havalimanı yapılması ile ilgili verdiği sözler rafa mı kaldırıldı yoksa? Hani Elazığ Havaalanı havalimanına dönüştürülecekti ve de yeni terminal binası yapılacaktı? Herhalde seçim bittiği için başka bahara kaldı bu sözler. Sİvas, Erzincan, Erzurum, Kars gibi birbirine çok yakın illerimizin hepsine iç ve dış terminal binaları yapmak ne derece doğru ve akıllıca bir yaklaşım? Elazığ gibi coğrafik öneme sahip ve sivil havaalanı olan bir ilimize yeni terminal binası yapılmıyor. Bu çelişkiyi anlamak imkansız. Ama ben milletvekillerimizin becerisizliğine bağlıyorum bunları. Gelecek seçimlerde milletvekillerine gereken ders verilecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000