27 Şubat 2009, Cuma 09:25:49

Yeni tartışma; uçakta hangi koltuk güvenli?

THY’nin Amsterdam’da üçe ayrılan uçağı, ‘En güvenli koltuk hangisi?’ sorusunu akla getirdi. Analizlere göre, bir uçaktaki en güvenli yerler kanatların üzerindeki acil çıkış kapılarının üstü ya da yakınları...
  • ölümle pazarlık yapamazsınız..ona bakarsanız hiçbir koltuk güvenli değil,yakıt depoları da kanatlarda
  • ANCAK SİZLER VEDE BİZLER ŞİMDİ AÇIKLAYACAĞIM. YANİ BAKIM CILAR VEDE PİLOTLAR İŞTE BU ALETİ EN İYİ TANIYAN İKİ GURUP .BU GURUPLAR İŞLERİNİ NE KADAR PROFOSYONELCE YAPARLARSA UÇAK KOLTUKLARIDA TÜMÜ SAĞLAM VEDE SIHHATLİ UÇMANIZI SAĞLARLAR.YOKSA BİR YAKIT TANKININ ÜSTÜNE BİNMİŞ HER TÜRLÜ TEHLİKEYE AÇIK .DAHİLİ VEYA HARİCİ TÜM ETKENLERDEN ZARAR GÖRÜRLER. EĞER DAHA EVELDE YAZDIM TEK KURAL VARDIR ..TÜM MÖRFİLERE KARŞI CHECK LİST...UYGULA SONRASINI DÜŞÜNME.DERİM ZANNEDERİMKİ BU YAZDIKLARIMA HAVACILK TAN NASİBİNİ ALMIŞ HİÇ KİMSE YANLIŞ DEMEZ YOKSA KENDİNİ İNKAR ETMİŞ SAYILIR . DAHA SONRA ...MÖRFİ,Yİ ANLATACAĞIM SEVECEKSİNİZ.
  • kazanın oluş biçimine göre değişir,yangın çıkması durumunda yakıt depolarının kanatlar ve kanat araları olmasından dolayı daha riskli olabilir.

Önceki gün Amsterdam’da kaza yapıp üçe ayrılan THY uçağı, dünyanın da bu konuyla yakından ilgilenmesine yol açtı, ‘Uçakta en güvenli koltuklar hangileridir?’ sorusunu da hatırlattı. İngiliz The Times gazetesinin yer verdiği analize göre kaza, uçaktaki en güvenli yerlerin kanatların üzerindeki acil çıkış kapılarının üstü ya da yakınları olduğu teorisini doğruladı.
Gazete, dünyanın en popüler kısa mesafe uçağı Boeing 737’nin gövdesinin iki ayrı yerden parçalandığını ancak kırılan noktaların kanattan uzak olduğunu hatırlattı. Kanatlar arasındaki gövde kısmının çok sağlam bir çelik kutuyla güçlendirildiğine işaret eden gazete, bu alandaki yolcuların metal parçaları ya da enkaz arasında sıkışma ihtimalinin diğer alanlarda oturanlardan daha düşük olduğu yorumunu yaptı. Geçen ay New York’ta Hudson Nehri’ne inen uçak olayında da gövde zarar görmemişti.

Çıkıştan itibaren ikiyle beş sıra arası
Analize göre, çıkışlara yakın olan yolcular daha çabuk dışarı çıkabiliyor. Gazete Columbia’da 159 kişinin öldüğü, 1995 tarihli American Airlines kazasını ve bu kazada kurtulan dört kişinin, kanatların üzerinde oturanlar olduğunu hatırlattı.

Greenwich Üniversitesi’nin bir araştırmasına göre de çıkıştan itibaren ikiyle beş sıra arasındaki koltuklarda yolcuların yangın halinde kaçma şansı daha yüksek. Ama bu koltuklarda oturanların hayatta kalmayla ölme ihtimali arasındaki fark belirgin biçimde azalıyor. Çıkıştan altı ya da daha fazla sıra uzağa oturanın ölme ihtimaliyse hayatta kalma ihtimalinden çok daha yüksek.
Kazaların büyük kısmı da kalkıştan hemen sonra ya da inişten kısa süre önce oluyor. Uçak yere makul inerse ölümler çarpma değil, sert iniş sonrasında yangın çıkınca oluyor. THY kazasında yangın çıkmaması, daha büyük facia yaşanmamasının da temel sebebi görülüyor.

The Times

Yeni tartışma; uçakta hangi koltuk güvenli?

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
ölümle pazarlık yapamazsınız..ona bakarsanız hiçbir koltuk güvenli değil,yakıt depoları da kanatlarda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ANCAK SİZLER VEDE BİZLER ŞİMDİ AÇIKLAYACAĞIM. YANİ BAKIM CILAR VEDE PİLOTLAR İŞTE BU ALETİ EN İYİ TANIYAN İKİ GURUP .BU GURUPLAR İŞLERİNİ NE KADAR PROFOSYONELCE YAPARLARSA UÇAK KOLTUKLARIDA TÜMÜ SAĞLAM VEDE SIHHATLİ UÇMANIZI SAĞLARLAR.YOKSA BİR YAKIT TANKININ ÜSTÜNE BİNMİŞ HER TÜRLÜ TEHLİKEYE AÇIK .DAHİLİ VEYA HARİCİ TÜM ETKENLERDEN ZARAR GÖRÜRLER. EĞER DAHA EVELDE YAZDIM TEK KURAL VARDIR ..TÜM MÖRFİLERE KARŞI CHECK LİST...UYGULA SONRASINI DÜŞÜNME.DERİM ZANNEDERİMKİ BU YAZDIKLARIMA HAVACILK TAN NASİBİNİ ALMIŞ HİÇ KİMSE YANLIŞ DEMEZ YOKSA KENDİNİ İNKAR ETMİŞ SAYILIR . DAHA SONRA ...MÖRFİ,Yİ ANLATACAĞIM SEVECEKSİNİZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kazanın oluş biçimine göre değişir,yangın çıkması durumunda yakıt depolarının kanatlar ve kanat araları olmasından dolayı daha riskli olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000