19 Ocak 2011, Çarşamba 09:02:25

YENİ ŞİRKETİN LONDRA UÇUŞLARINDA SORUN OLUR MU?

Yeni Hava Yolu şirketinin Kuzey Kıbrıs Hava Yolları adıyla kuruluş anlaşması dün imzalandı. Ancak, şirket henüz Türkiye’de resmi olarak tescil ettirilmeden İngiltere’ye uçuşlarında sorun yaşanacağı belirtildi.
  • yazık... bizim vergilerimizle geçinirler,nankörlük ederler. başları sıkışsın, yardım edelim. başka? thy büyük hata yaptı.. yazıklar olsun. keşke pegasus alsaydı da cin ali 10 kişinin yapacağı işi 1 kişinin nasıl yaptığını gösterseydi. zira kthy de 1 kişiniğn yapacagını 10 kişi yaptı yıllarda..
  • THY ortak oldu ama bu defa sadece % 10 una. Ben sahsen THY yerınde olsam asla ortak olmazdım. % 1 bile yatırmazdım çünkü Kıbrıslı çalışmadan kazanmaya ve sendikayu bu şirketin başına bela etmeye çoktan başlamıştır bile... Ben sahsen yatırımcı olarak asla ve asla Kıbrıs adasında iş kurmazdım, iş kuranada ortak olmazdım !
  • THY de bu hataya ortak mı oldu..neden thy araştırmadı ortak olduğu şirkete yoksa ilerde THY nin başınada böle araştırmadan geleceği şeyler mi var...

KTHY’nin iflasının ardından yeni bir hava yolu şirketi kurulması ve bu şirketin yüzde 60 özel sektör, yüzde 30 devlet, yüzde 10 da THY ortaklığıyla çalışması yönündeki çalışmaların tamamlandığı açıklandı. Kuzey Kıbrıs Hava Yolları adı altındaki şirketin ‘Ortaklık Sözleşmesi’ de dün imzalandı. Ancak bir belge, şirketin kuruluş aşamasında gerekli araştırmanın yapılmadığını ortaya koydu.

AYNI İSİMDE İNGİLTERE’DE ŞİRKET VAR

Belgeye göre, İngiltere’de 7410901 Şirket numarasıyla 18 Ekim 2010 tarihinde kurulan ‘North Cyprus Airlines LTD’in iki uçağı var. Şirket şu anda uçaklarını Avrupa’nın çeşitli şehirlerine uçuşlar yapmak üzere değişik şirketlere kiralıyor. Şirketin İngiliz Şirketler Mukayyitliğindeki tescil belgesinde, özel bir şirket olduğu ve aktif durumda bulunduğu belirtiliyor.

ŞİRKET KURULURKEN YETERLİ ARAŞTIRMA YAPILDI MI?

İngiltere’deki North Cyprus Airlines adlı şirket dün Kuzey Kıbrıs’taki şirketin ortaklık sözleşmesi imzalanırken Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner’in de bilgisine getirildi ve uçuşların ne olacağı soruldu. Bakan Saner, böyle bir şirketin olabileceğini, ancak Kuzey Kıbrıs Hava Yolları’nın uçuşlarını etkilemeyeceğini söyledi. Bakan’ın böyle bir şirketin varlığından haberinin olmadığının anlaşılması, Kuzey Kıbrıs Hava Yolları şirketi kurulurken yeterli araştırmanın yapılmadığını ve böylesi riskli bir durumla karşı karşıya kalınmasına neden olunduğunu da ortaya koydu.

İNGİLTERE’DEKİ ŞİRKET KIBRIS’A UÇMA KARARI ALIRSA NE OLACAK?

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, ‘İngiltere’deki şirket uçuşlarımızı etkilemez’ diyor ancak North Cyprus Airlines şirketinin Kuzey Kıbrıs’a kendi adıyla uçuş yapma hakkı bulunduğunu ve böyle bir durumda yaşanacak karmaşayı göz ardı ediyor. Londra’daki North Cyprus Airlines şirketi, elindeki iki uçağı şu anda başka hava yolu şirketlerine kiralayarak kullanıyor. Ancak şirketin Kuzey Kıbrıs-İngiltere arasındaki seferlerdeki boşluk düşünüldüğünde, her an Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne sefer başlatması da olası. Böyle bir durumda Kuzey Kıbrıs Hava Yolları’nın ne olacağı ise büyük bir soru işareti.

(Star Kıbrıs)

YENİ ŞİRKETİN LONDRA UÇUŞLARINDA SORUN OLUR MU?

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
yazık... bizim vergilerimizle geçinirler,nankörlük ederler. başları sıkışsın, yardım edelim. başka? thy büyük hata yaptı.. yazıklar olsun. keşke pegasus alsaydı da cin ali 10 kişinin yapacağı işi 1 kişinin nasıl yaptığını gösterseydi. zira kthy de 1 kişiniğn yapacagını 10 kişi yaptı yıllarda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY ortak oldu ama bu defa sadece % 10 una. Ben sahsen THY yerınde olsam asla ortak olmazdım. % 1 bile yatırmazdım çünkü Kıbrıslı çalışmadan kazanmaya ve sendikayu bu şirketin başına bela etmeye çoktan başlamıştır bile... Ben sahsen yatırımcı olarak asla ve asla Kıbrıs adasında iş kurmazdım, iş kuranada ortak olmazdım !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY de bu hataya ortak mı oldu..neden thy araştırmadı ortak olduğu şirkete yoksa ilerde THY nin başınada böle araştırmadan geleceği şeyler mi var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000