19 Haziran 2009, Cuma 07:47:17

Yeni havaalanına VETO!

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Ahmet Arat, Tokat Havaalanı'nda incelemelerde bulunan heyetin yeni bir havaalanı yapılması yönünde 'olumsuz' rapor verdiğini söyledi.
  • nihayet bu ülkede doğruları yazabilecek bir teknik heyet çıktı.şimdi bu atıl yatırımları yapan milletin parasını çarçur eden alçaklardan hesap soracak mahkemeleri özlemle bekliyoruz.

Tokat Havaalanı'na sefer yapan Atlasjet'in seferlerini durdurmasının ardından yaklaşık 5 aydır uçuş yapılamayan havaalanında THY, DLH, DHMİ ve Sivil Havacılık'tan gelen heyet incelemelerde bulunmuştu.

Heyetin çalışmalarının sonucunu basın mensupları ile paylaşan TSO Başkanı Ahmet Arat, mevcut şartlarda Tokat'a yeni bir havaalanı yapılmasının söz konusu olmadığını söyledi. Başkan Arat, "Maalesef üzülerek söylüyorum geçen haftalarda ilimize gelerek havaalanında incelemelerde bulunan heyet, pistin açısı değişse bile şuan ki var olan bölgeye 'yeni bir havaalanı' yapılması noktasında 'olumsuz raporunu' tuttular. Heyete göre pistin açısı değişip yeni bir yatırım söz konusu değil. Bununla birlikte yeni bir pist için düşünülen iki ayrı yerde Turhal OSB'nin arka tarafından Kaz Gölü nedeniyle uçakların yapacağı sesten dolayı ÇED raporunda problem var. Sivas-Çamlıbel mevkisi ise ekonomik bulunmuyor. Bu yüzden ortada net bir şey yok. Yani mevcut şartlarda yeni bir havaalanı gözükmüyor. Mevcut pistimiz kullanılamıyor" dedi.

Tokat Havaalanı'na inebilecek kapasitede THY ve diğer şirketlerde uçak olmadığını ifade eden Başkan Arat, "Mevcut havaalanımıza THY ve diğer şirketler belirli bir dönem burada sefer düzenlediyse yine olabilir. Ben 11 kişilik heyetin 'burada havaalanı olmaz' raporuna şahsen konunu uzmanı olmamama rağmen katılmıyorum. Çünkü bugüne kadar havaalanı çalışmazdı. En azından sivil havacılığa veya THY'nın filosuna Tokat Havaalanı'na inebilecek kapasitede bir uçak kazandırılır ise o şekilde en kısa bir çözüm gözüküyor. Yeni bir havaalanı yapılması gündeme gelse bile bu çalışmalar 2 yıllık zamanımızı alır. Ama küçük uçak kiralaması ile bu sorun çözülebilir. Bugün sadece Tokat değil, çalışmayan başka havaalanları da var. Onları kapsayan çalışma ile THY'nin filosuna katacağı küçük uçakla bu sorun ortadan kalabilir kanaatindeyim" diye konuştu.

Başkan Arat ayrıca, sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımı ile 'sivil inisiyatif' adı altında yeni bir oluşumla güç birliği sağlayarak kentin her türlü sorununa çözüm arayacaklarını sözlerine ekledi.

Yeni havaalanına VETO!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
nihayet bu ülkede doğruları yazabilecek bir teknik heyet çıktı.şimdi bu atıl yatırımları yapan milletin parasını çarçur eden alçaklardan hesap soracak mahkemeleri özlemle bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000