03 Ağustos 2010, Salı 08:51:06

YENİ BİR UÇUŞ OKULU MU GELİYOR?

Trabzonlu elektrik mühendisi Fahrettin Tanınmış, Türkiye’de memurluk, öğretim üyeliği yaptı, Doğu Anadolu’da enerji nakil hatları kurdu. Tanınmış, pilotaj eğitimi verecekleri bir okul için kolları sıvadıklarını söyledi.
  • ayjet in internet sitesinde mezun görünüp te shgm'nün yaptıgı sınava hala giren ögrencileri var. ayjet cok iyi pazarlam yapmışş.
  • shgm nin yerinde olsam tm asker kökenli pilotların maaşına zam işine son derdim :))
  • uçuş okuluna gitmeyi düşünen bir arkdaş şunları göz önünde bulundurmalıdır.. 1.. 4ıllık bir üniversite mezunu olmalı 2.. çok iyi derecede ingilizcesi olmalı 3..temel matematik ve fiizk yetileri olmalı..analitik düşünebilmeli 4.. DLR sınavına hazırlıklı olmalı eğer bu şartları taşıyorsanız bugünlerde işsiz kalmanzı çok zor.. bu sene THY tipsiz uçuş okulu mezunu genç pilotlardan onlarcasını istihdam etti..Ama herkesi değil..üniversite mezunu olam,TOEIC belgesi olan..DLR ı geçmiş olan ve yapılan similatör ve mülakatta başarı gösteren..inanmayan floryada uçuş eğitim başkanlığına bir uğrasın... yani lise mezunu olup bi d eingilizcveis kötü olan arkdaş...sen bu işe başlarken soruşturmadaın mı hiç..bu şartlarda iş bulamayıcağını sölem
  • Türkiye'ye DLR ithal eden asker kökenli pilotlar Almanya'da neden askeri pilotların sivil havacılığa adım attırılmadığını tartışmaz ya da kamuoyunun gözünün önünden uzak tutmak ister?
  • Ülkemizde pilot açığı olduğu doğrudur fakat havayolları tamamen ticari düşünceyle tecrübeli pilot almaktadırlar. Bunu da yabancı pilotlarla kapatıyorlar. Uçuş okulu mezunu pilota tecrübesiz diye yüzüne bakmıyorlar. 50000€ ver rezil ol. Hadi 25000€ daha fazla ver tip eğitimi al, havayolu tecrüben yok diye almasınlar yine rezil ol. Özetle THY akademiye girdin ya da Anadolu Üniversitesi mezunusun şanslısın. Öbür türlü hiçsin. pilot olmak isteyenler bir kere daha düşünsünler. Aklıma gelmişken 28 yaşını geçmişsen hiç rahatını bozma. Yaklaşık 2 eğitim sürüyor yaş oluyor 30. Yine almıyorlar. Falconeye
  • degerli sivil pilot arkadaşlarım sivi havacılıktan bu asker pilotları temizlemediginiz sürece daha çok iş diye beklersiniz....artık asker pilota son demenin zamanı çoktan geldide geçti bile...
  • Sunekspres Alman'ların arka bahçesidir ve ne kadar az Türk pilot testleri geçerse Alman pilotlara o kadar çok iş bulma şansı yaratılır.
  • iki arkadaşım start verdi allah sonlarını hayır etsin. iş bulma korkusundan malesef yeltenemdim. sektördeki haberleri milletin durumlarını okudukça hayal diyorum kendim için. SXS dlr sınavına katılıp mülakatta biz kusursuz pilot kusurusz insan istemiyoruz diye cevaplanarak red edilen arkadaşın yazısınıda okuduktan sonra bu işlerin torpilden öteye gidemeyeceğini anladım. başlamamakla sanırım iyi bir karar verdim. arkadaşlarımın sonunu dört gözle bekliyorum. Ama inşallah herkes hakettiği yeri bulur.
  • Bence mezun olan pilotların uzun süre işsiz kalma şansı çok yüksek. Kimse kızmasın ama gerçek şu ki : Eğer torpiniz, babadan kaptanlık, ya da tip parası cebinizde yoksa zaten maça yenik başlıyorsunuz. Haberlerde geçen bir okulumuzun haberi vardı. ısmarlama olduğu o kadar belliydi ki! Hele pilotluğa rağbet yok dediler, inanamadım..demek arkadan gelen az. Mezun ettiklerini de kendi ilişkileriyle iteliyorlar bir yerlere..hayırlısı..zor cok zor.. yerlere..Zor hakkaten zor..
  • Hükümette korku bacayı sardı anlaşılan: http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/csgb.portal?page=duyuru&id=duyuru13 http://www.yabancicalismaizni.gov.tr/tr/sss/suresiz_izin.html Ancak bugüne kadar yabacı pilotlar şirketler doldurulurken neredeydiniz diye insan sormadan edemiyor.Doldurulan yabancı pilotlar için bundan sonraki uygulama nasıl olacak diye insan soruyor kendi kendine.Aklınız ya referandumda gelir ya da seçimde.Korkmakta haklısınız tabii.Elin gavurunun seçme hakkı yok değil mi?Bu güne kadar pilot adayı olarak süründüm ve inadına referandumda ailem ile birlikte HAYIR oyu kullanacağım , hadi bakalım el mi yaman bey mi.Sandıkta temiz bir Osmanlı tokatı üzerinize farz oldu.

SENAS Group Başkanı Fahrettin Tanınmış, Ekobi'den Sadi Özdemir'e verdiği röportajda ilginç girişimini “Küçük yaştan beri uçma merakım vardı. 2000 senesinde pilotluk eğitimi aldım ve uçmaya da başladım. Bu sektördeki insan kaynağı açığını yakında gördüm. Özellikle de pilot açığı çok büyük problem. Ancak ne yazık ki 6-7 tane pilot yetiştiren okul var ve hepsi yine devletin koyduğu takozlar yüzünden zordalar. Oysa THY’de 350’den fazla yabancı pilot çalışıyor. THY şimdi 120 yeni uçak alıyor ve sadece bunlar için 1600 pilot lazım. Ben de bu konudaki eğitim potensiyeli gördüğüm için eğitim amaçlı 4 uçak aldım ve pilot okullarına kiraladım" sözleriyle anlattı.

Tanınmış, "Şimdi kendi okulumuz için çalışıyoruz. Bu konudaki bürokrasiyi aşarsak kendi okulumuz olacak.” diyerek de yeni bir uçuş okulu için kolları sıvadıklarını ifade etti.

SENAS Group Başkanı Fahrettin Tanınmış'ın verdiği bu röportaj sonrasında havacılık sektörü, kurulum için adım atılan uçuş okuluyla ilgili meraklı bir bekleyiş içerisine girdi...

AirportHaber.com

YENİ BİR UÇUŞ OKULU MU GELİYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 14 yıl önce
ayjet in internet sitesinde mezun görünüp te shgm'nün yaptıgı sınava hala giren ögrencileri var. ayjet cok iyi pazarlam yapmışş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
shgm nin yerinde olsam tm asker kökenli pilotların maaşına zam işine son derdim :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçuş okuluna gitmeyi düşünen bir arkdaş şunları göz önünde bulundurmalıdır.. 1.. 4ıllık bir üniversite mezunu olmalı 2.. çok iyi derecede ingilizcesi olmalı 3..temel matematik ve fiizk yetileri olmalı..analitik düşünebilmeli 4.. DLR sınavına hazırlıklı olmalı eğer bu şartları taşıyorsanız bugünlerde işsiz kalmanzı çok zor.. bu sene THY tipsiz uçuş okulu mezunu genç pilotlardan onlarcasını istihdam etti..Ama herkesi değil..üniversite mezunu olam,TOEIC belgesi olan..DLR ı geçmiş olan ve yapılan similatör ve mülakatta başarı gösteren..inanmayan floryada uçuş eğitim başkanlığına bir uğrasın... yani lise mezunu olup bi d eingilizcveis kötü olan arkdaş...sen bu işe başlarken soruşturmadaın mı hiç..bu şartlarda iş bulamayıcağını sölem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiye'ye DLR ithal eden asker kökenli pilotlar Almanya'da neden askeri pilotların sivil havacılığa adım attırılmadığını tartışmaz ya da kamuoyunun gözünün önünden uzak tutmak ister?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ülkemizde pilot açığı olduğu doğrudur fakat havayolları tamamen ticari düşünceyle tecrübeli pilot almaktadırlar. Bunu da yabancı pilotlarla kapatıyorlar. Uçuş okulu mezunu pilota tecrübesiz diye yüzüne bakmıyorlar. 50000€ ver rezil ol. Hadi 25000€ daha fazla ver tip eğitimi al, havayolu tecrüben yok diye almasınlar yine rezil ol. Özetle THY akademiye girdin ya da Anadolu Üniversitesi mezunusun şanslısın. Öbür türlü hiçsin. pilot olmak isteyenler bir kere daha düşünsünler. Aklıma gelmişken 28 yaşını geçmişsen hiç rahatını bozma. Yaklaşık 2 eğitim sürüyor yaş oluyor 30. Yine almıyorlar. Falconeye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
degerli sivil pilot arkadaşlarım sivi havacılıktan bu asker pilotları temizlemediginiz sürece daha çok iş diye beklersiniz....artık asker pilota son demenin zamanı çoktan geldide geçti bile...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sunekspres Alman'ların arka bahçesidir ve ne kadar az Türk pilot testleri geçerse Alman pilotlara o kadar çok iş bulma şansı yaratılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
iki arkadaşım start verdi allah sonlarını hayır etsin. iş bulma korkusundan malesef yeltenemdim. sektördeki haberleri milletin durumlarını okudukça hayal diyorum kendim için. SXS dlr sınavına katılıp mülakatta biz kusursuz pilot kusurusz insan istemiyoruz diye cevaplanarak red edilen arkadaşın yazısınıda okuduktan sonra bu işlerin torpilden öteye gidemeyeceğini anladım. başlamamakla sanırım iyi bir karar verdim. arkadaşlarımın sonunu dört gözle bekliyorum. Ama inşallah herkes hakettiği yeri bulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence mezun olan pilotların uzun süre işsiz kalma şansı çok yüksek. Kimse kızmasın ama gerçek şu ki : Eğer torpiniz, babadan kaptanlık, ya da tip parası cebinizde yoksa zaten maça yenik başlıyorsunuz. Haberlerde geçen bir okulumuzun haberi vardı. ısmarlama olduğu o kadar belliydi ki! Hele pilotluğa rağbet yok dediler, inanamadım..demek arkadan gelen az. Mezun ettiklerini de kendi ilişkileriyle iteliyorlar bir yerlere..hayırlısı..zor cok zor.. yerlere..Zor hakkaten zor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hükümette korku bacayı sardı anlaşılan: http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/csgb.portal?page=duyuru&id=duyuru13 http://www.yabancicalismaizni.gov.tr/tr/sss/suresiz_izin.html Ancak bugüne kadar yabacı pilotlar şirketler doldurulurken neredeydiniz diye insan sormadan edemiyor.Doldurulan yabancı pilotlar için bundan sonraki uygulama nasıl olacak diye insan soruyor kendi kendine.Aklınız ya referandumda gelir ya da seçimde.Korkmakta haklısınız tabii.Elin gavurunun seçme hakkı yok değil mi?Bu güne kadar pilot adayı olarak süründüm ve inadına referandumda ailem ile birlikte HAYIR oyu kullanacağım , hadi bakalım el mi yaman bey mi.Sandıkta temiz bir Osmanlı tokatı üzerinize farz oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000