24 Nisan 2013, Çarşamba 13:38:23

YARGITAY'DAN THY İÇİN ŞOK KARAR!

THY'de işten çıkarılan 305 çalışanın hukuki süreci devam ederken Yargıtay 15 çalışanın işe iade kararını onadı.
  • Nası bi şok karar bu ben onu anlamadım...thy nin bu davayı kaybediceği başından beri belliydi...hukuk yargı bu kadar bariz olan bişeyi bozamazdı heralde...artık yaptıkları haksızlığı ve hukuksuzluğu tamamen ortadan kaldırma vakti
  • Kardeşler, arkadaşlar. Bu hamdi beyin uygulaması değil. O da aldığı talimatı uyguluyor. ayrıca bu işin tazminatı 8 maaş tutarında değil. Bunu bilenleriniz vardır mutlak.
  • Yapilmasi gereken su ufak beyinlerinizle kimin ne karar alacagina sizlee karar veremezsiniz... oldu mu
  • Yapılacak şey basit; işe iade kararlarında işverene de bir hak tanınır, o da şudur; şayet işveren işe iadeyi kabul etmezde şu kadar maaş tazminat öder der! yani 7-8 maaş civarında bir tazminatı ödemeyi göze alırsa işe iade almama hakkına sahiptir işveren! şimdi yapılması gereken şu; o kadar insanı o gün mağdur eden ve haklı olarak kapının önüne konan bu şahıslara mahkemin belirlediği o tazminat ödenir fakat gene de işe alınmazlar! mesele bu kadar basittir. Hamdi Bey ve ekibinin uygulaması gereken yol da budur! aklın yolu birdir!!!
  • Zaten sen bir şeyide anlasan.... Madem anlamıyorsun o zaman neden anlamadığın konuda bıdı bıdı yorum üstüne yorum yapıyorsun?
  • bu ülkede hala adaletin var olduğunu görmüş olduk!
  • bakalım mahkeme kararlarını uygulamayan yönetim yargıtay kararlarını uygulayacak mı? hep beraber göreceğiz.
  • 305 kişi hakkını aramış çokmu ? Evet sonrada çok sevdikleri işlerin geri dönmek istemişler. Hatalı olduklarını da kabul etmek demek bu aynı zamanda . Ama inat edildi. Bu iş çok daha uygun THY nin adına ve klasına yakışır biçimde çözülebilirdi. 305 kişi geri alınır onlarla kucaklaşılır gerçekten sorunları ne dinlenilir THY nin ekonomik gerçekleri ve kısa dönem hedefi anlatılır ortak bir akılla herkes işinin başına daha da şevkli dönerdi. Sıcağı sıcağına tam tadında ne de güzel olurdu. Olmadı bundan sonrada benden değildi ne halt edersen et mantığı oldukça çözüm bulunmayacak. Bu konularda sağduyu her zaman üst yönetimde olmalı.Adı üstünde üst yönetim.
  • ŞOK KARAR MI????? BU ZATEN BEKLENEN KARARDI
  • Sen kimsin kardeşim böyle saçma sapan yorumlar yapıyorsun?Sen kendi işine gücüne baksana..Ben şirketimi zarara falan sokmadım.Boş günümde atıldım..Bunada varmı cevabın?

Türk Hava Yolları'nın yasadışı eylem yaptıkları gerekçesiyle işten çıkardığı 305 çalışanın işe iade konusunda mahkeme süreci devam ederken Yargıtay'dan çalışanlara müjde gibi haber geldi.

Mahkemenin işe iade kararını verdiği çalışanlardan 15'inin işe iadesi Yargıtay 12. Dairesi tarafından onaylandı. 

Hava İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Sendikamız Hukuk Müşavirliğince yürütülen grev yasağına karşı çıktıkları gerekçesi ile işten çıkarılan 305 işçimizin işe iade davalarında Bakırköy 12. İş Mahkemesinde işe iade ile sonuçlanan davalardan ilk planda 15'nin davaları Yargıtay'ca onandı ve kesinleşti.

Halen grev uygulama aşamasında olduğumuz THY'de 24. Dönem toplu iş sözlşemesinde masadaki en önemli uyuşmazlık olan bu işçilerimizin işe geri dönüşü ile ilgili talebimizin ne kadar haklı olduğu da böylelikle ortaya çıkmıştır.

Bu gelişme ile birlikte THY'den beklediğimiz bu sorunun ortak çözümünün sağlanarak toplu iş sözlşmenin uzlaşma ile sonlandırılmasıdır."

©AirportHaber.com

YARGITAY'DAN THY İÇİN ŞOK KARAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

304 ~ 11 yıl önce
Nası bi şok karar bu ben onu anlamadım...thy nin bu davayı kaybediceği başından beri belliydi...hukuk yargı bu kadar bariz olan bişeyi bozamazdı heralde...artık yaptıkları haksızlığı ve hukuksuzluğu tamamen ortadan kaldırma vakti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KİMİNSE KİMİN. ~ 11 yıl önce
Kardeşler, arkadaşlar. Bu hamdi beyin uygulaması değil. O da aldığı talimatı uyguluyor. ayrıca bu işin tazminatı 8 maaş tutarında değil. Bunu bilenleriniz vardır mutlak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
Yapilmasi gereken su ufak beyinlerinizle kimin ne karar alacagina sizlee karar veremezsiniz... oldu mu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uzman ~ 11 yıl önce
Senin beyninde arşa eriyor maşaallah yavruma
Yok öyle yağma!!! ~ 11 yıl önce
Yapılacak şey basit; işe iade kararlarında işverene de bir hak tanınır, o da şudur; şayet işveren işe iadeyi kabul etmezde şu kadar maaş tazminat öder der! yani 7-8 maaş civarında bir tazminatı ödemeyi göze alırsa işe iade almama hakkına sahiptir işveren! şimdi yapılması gereken şu; o kadar insanı o gün mağdur eden ve haklı olarak kapının önüne konan bu şahıslara mahkemin belirlediği o tazminat ödenir fakat gene de işe alınmazlar! mesele bu kadar basittir. Hamdi Bey ve ekibinin uygulaması gereken yol da budur! aklın yolu birdir!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
Tabi canim sana sormadan karar almazlar...
nato kafa ~ 11 yıl önce
valla her yerde bu işi bilenler,başından geçenler yada yonetımde olanlar aylardır aynı şeyleri söyluyorlar fakat arkadaslar halen anlamıyorlar.bu karar thy ıcın şok bir karar degıldir.rapor olsun,aksaklık olsun,yada bu olaydakı gıbı kanunlu yada kanunsuz ne dersenız deyın bır olayda şirket atmışsa zaten tarafların mahkemede karsılasacagını bılır ve ona göre atar.attıgı adamıda daha ornegı yoktur kı gerı almıs olsun..bunu artık anlayıp gıdıp iş bakın sendıkanın hala arkasından mınnet etmeyın hayatınıza cekı duzen verın. cunku yonetım verır mahkeme ıle sabıt mıktarı ve yollar .bu 305 e 20 bın kısıyı meze etmez..
THK İ.Kaynakları ~ 11 yıl önce
Merhaba, Yorumunuzu okuduk hayretler içindeyiz. Nasıl düşünemediğimize anlam veremiyoruz hala.. İletişim bilgilerinizi iletirseniz,insan kaynaklarında bir pozisyon ile ilgili sizle görüşmek isteriz.. Şaka,şaka :) Sen boş yorumlarına devam et..
Basın ~ 11 yıl önce
daha önce işi fesh edilen calışanlara uygulanan işten atılan fakat mahkeme ile işe iade kararı cıkan 305 kişi icinse tazminatı öder işe geri almaz.Önceki davalara bakın lütfen sonucları ne olmuş görürsünüz.
@camaroth ~ 11 yıl önce
Zaten sen bir şeyide anlasan.... Madem anlamıyorsun o zaman neden anlamadığın konuda bıdı bıdı yorum üstüne yorum yapıyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işte adalet! ~ 11 yıl önce
bu ülkede hala adaletin var olduğunu görmüş olduk!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 11 yıl önce
bakalım mahkeme kararlarını uygulamayan yönetim yargıtay kararlarını uygulayacak mı? hep beraber göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sözcü ~ 11 yıl önce
305 kişi hakkını aramış çokmu ? Evet sonrada çok sevdikleri işlerin geri dönmek istemişler. Hatalı olduklarını da kabul etmek demek bu aynı zamanda . Ama inat edildi. Bu iş çok daha uygun THY nin adına ve klasına yakışır biçimde çözülebilirdi. 305 kişi geri alınır onlarla kucaklaşılır gerçekten sorunları ne dinlenilir THY nin ekonomik gerçekleri ve kısa dönem hedefi anlatılır ortak bir akılla herkes işinin başına daha da şevkli dönerdi. Sıcağı sıcağına tam tadında ne de güzel olurdu. Olmadı bundan sonrada benden değildi ne halt edersen et mantığı oldukça çözüm bulunmayacak. Bu konularda sağduyu her zaman üst yönetimde olmalı.Adı üstünde üst yönetim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bravo ~ 11 yıl önce
ancak böyle açık anlatılır tabi anlayana
isim ~ 11 yıl önce
ŞOK KARAR MI????? BU ZATEN BEKLENEN KARARDI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth'a ~ 11 yıl önce
Sen kimsin kardeşim böyle saçma sapan yorumlar yapıyorsun?Sen kendi işine gücüne baksana..Ben şirketimi zarara falan sokmadım.Boş günümde atıldım..Bunada varmı cevabın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000