05 Nisan 2011, Salı 08:32:40

"YAPACAK BİRŞEY YOK"

Uçağın tavanı delindi, Boeing 'firmalara tavsiyemiz yok' dedi...
  • Değerli arkadaşlar, üretici bugün konuyla ilgili SB yayınlamış , yayında BELİRTİLEN ÖZELLİLTEKİ B737-300/400 uçaklarının kontrolünü istemiştir. Bu tür olaylar havacılıkta yaşanması daha öncede defalarca olmuştur, olacaktır, doğaldır. Havacılık normlarına göre operatörler gereğini yapar, endişeye, hele gevezeliğe gerek yoktur.
  • THY pilot alımlarında 4 yıllık fakülte mezunu istiyor ya , fakülteye girip bitirenler ŞİFRELİ mi yoksa ŞİFRESİZ mi olsun?
  • Sana ve türdaşlarına söylenecekleri Yılmaz Özdil bugünkü "DANI'ŞIK" adlı yazısıyla söylemiş , fazlasına gerek yok.
  • MKEK da satışa çıkarmışsınız hayırlı olsun hangi yandaşa satacaksınız?
  • Plazadan yazı yazınca yüksek havacılık bilgili yazarlar Corendon'da B733 olduğu bilgisini es geçivermişler canım.
  • şu an THY ile bir işimiz yok , ÖSYM de soruları çalanlarla işimiz var.ÖSYM istifa.
  • Haberde Türk şirketlerinde 737-300 yok denmiş ama Corendon'un filosunda 1 adet var. Bu adamlar havacılık uzmanı kesilip TV'de programlar yapıyorlar, gazetelerde havacılık köşeleri hazırlıyorlar ama bu kadar kolay ulaşılabilecek bir bilgiyi kontrol etme zahmetine bile girmiyorlar.
  • kestiginiz devenin kani felaketleri onluyor ondan......!!!!!!!!!!!!
  • THY'de olsaydı önce yönetimden sonrada hükümetten istifa isterlerdi. Ellerine geçse tüm yöneticileri kovarlardı.
  • Uçak bakımının ne denli önemli olduğunu hala anlamayanlar var ya, burada niye yazarlar anlaşılmaz. Ayrıca da yazıdaki "daha çok bakım yapacağız" lafı da gayet komik. Ne demek "daha çok"? Kitaba göre yaptın mı yapmadın mı? Bence oralardan bir şeyler çıkacak. Fazla uçuş yapayım diyen her ucuz taşıyıcının en büyük derdi bu olmalı. Zamanında ve gereken titizlikle yapılmayan bakımlar.
Amerikan uçak üreticisi Boeing, Southwest Hava Yolları uçağının uçuş esnasında kabin üstünün delinmesi üzerine havayolu şirketlerine bir açıklama gönderdi.

Yazıda, 'kazayla ilgili incelemelerin devam ettiği ve bu konuda tavsiyelerinin bulunmadığı' belirtildi. Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) geçtiğimiz cuma günü kabinde açılan delik sebebiyle B 737-300 tipi uçağı acil iniş yapan Southwest Hava Yolları, 77 uçağını bakıma almıştı. THY ve özel havayolu şirketlerinde B 737-300 tipi uçak bulunmuyor. Ancak havayolu şirketlerinin filosunda 737 serisindeki diğer uçaklar yer alıyor.

Boeing'in, Türk Hava Yolları (THY) ile özel havayolu şirketlerine gönderdiği yazıda, Southwest Hava Yolları uçağında yaşanan kaza anlatıldı. Uçağın 'gövde sol üst bölgesinde delinme' meydana geldiği belirtilirken, araştırmaların sürdüğü ve şu an için yapılacak bir şeyin bulunmadığı ifade edildi. Yazıda ayrıca, havayolu şirketlerine bu konuda 'uyarıda' bulunulmadı. Şirket yetkilileri, kabindeki deliğin neden açıldığının belirlenmesi halinde diğer uçaklarla ilgili kontrollerin yapılabileceğini kaydetti.

Southwest Hava Yolları'ndan yapılan açıklamada ise benzer çatlaklara rastlanan 2 uçakta incelemelerin devam edeceği ve uçaklara hizmete girmeden önce daha fazla bakım yapılacağı ifade edildi. Şirketin Boeing 737-300 tipi 19 uçağının özel test uygulanarak incelendiği ve herhangi bir soruna rastlanmadığı ifade edilerek, kontrolleri yapılan uçakların hizmete sunulacağı ve diğer 58 uçağın bakım işlemlerinin birkaç gün daha süreceği kaydedildi. Şirket, kazanın ardından uçaklarını bakıma almış ve yaklaşık 600 uçuş hafta sonu iptal edilmişti.

(Mustafa Gün - Zaman)
"YAPACAK BİRŞEY YOK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
Değerli arkadaşlar, üretici bugün konuyla ilgili SB yayınlamış , yayında BELİRTİLEN ÖZELLİLTEKİ B737-300/400 uçaklarının kontrolünü istemiştir. Bu tür olaylar havacılıkta yaşanması daha öncede defalarca olmuştur, olacaktır, doğaldır. Havacılık normlarına göre operatörler gereğini yapar, endişeye, hele gevezeliğe gerek yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY pilot alımlarında 4 yıllık fakülte mezunu istiyor ya , fakülteye girip bitirenler ŞİFRELİ mi yoksa ŞİFRESİZ mi olsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sana ve türdaşlarına söylenecekleri Yılmaz Özdil bugünkü "DANI'ŞIK" adlı yazısıyla söylemiş , fazlasına gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
MKEK da satışa çıkarmışsınız hayırlı olsun hangi yandaşa satacaksınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Plazadan yazı yazınca yüksek havacılık bilgili yazarlar Corendon'da B733 olduğu bilgisini es geçivermişler canım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şu an THY ile bir işimiz yok , ÖSYM de soruları çalanlarla işimiz var.ÖSYM istifa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Haberde Türk şirketlerinde 737-300 yok denmiş ama Corendon'un filosunda 1 adet var. Bu adamlar havacılık uzmanı kesilip TV'de programlar yapıyorlar, gazetelerde havacılık köşeleri hazırlıyorlar ama bu kadar kolay ulaşılabilecek bir bilgiyi kontrol etme zahmetine bile girmiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kestiginiz devenin kani felaketleri onluyor ondan......!!!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY'de olsaydı önce yönetimden sonrada hükümetten istifa isterlerdi. Ellerine geçse tüm yöneticileri kovarlardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uçak bakımının ne denli önemli olduğunu hala anlamayanlar var ya, burada niye yazarlar anlaşılmaz. Ayrıca da yazıdaki "daha çok bakım yapacağız" lafı da gayet komik. Ne demek "daha çok"? Kitaba göre yaptın mı yapmadın mı? Bence oralardan bir şeyler çıkacak. Fazla uçuş yapayım diyen her ucuz taşıyıcının en büyük derdi bu olmalı. Zamanında ve gereken titizlikle yapılmayan bakımlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000