29 Mart 2010, Pazartesi 08:35:55

Yabancı pilotların yerini yerliler alacak!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Türkiye'de sayıları 300'ü aşan yabancı pilotların yerine yerli pilotların istihdam edilmesi amacıyla havayolu şirketleri ile ortak çalışma başlatacak.
  • Bugunku durumda bile hala toplanti yapiliyor ve vaatte bulunuyorlar.Elde somut bir sonuc yok.Durum bu hale gelene kadar akliniz neredeydi,neden daha once bir girisimde bulunmadiniz?Yine de pozitif yaklasimla 'hic olmazsa sonunda uyandilar' demek istiyorum ama bunun sonucundan elle tutulur bir sonuc gormeden olmaz...
  • bence buda bir oyalama taktiği yabancı pilotlardan vazgeçemezler bu kritik dönemde...sistem aynen deam eder..
  • SHGM THY'DEN AYRILAN PİLOTLAR HAKKINDA YASADIŞI OLARAK SİCİL TUTMAKTADIR. HAVA YOLU ŞİRKETLERİ TÜRK PİLOTU ALMADAN ÖNCE SHGM'YE SORUYOR. LİSANS DAİRESİ BAŞKANI D.K. "BU ADAMI ALMAYIN YOKSA ZORLUKLAR ÇIKARTIRIZ" DİYOR. BÖYLECE ŞİRKETLER YABANCI PİLOT ALMAK ZORUNDA KALIYOR. ARIDURU GÖSTERMELİK İŞ YAPACAĞINA UYGULADIĞIN YASAKLARI VE TUTTUĞUN YASADIŞI SİCİLLERİ TEMİZLE...BİNLERCE TÜRK PİLOTU SHGM TARAFINDAN MAĞDUR EDİLMEKTEDİR.
  • Çok geç kalınmış bir hareket. Birileri bizdeki yabancı hayranlığına dur demeli artık. Umarım somut bir adım olur lafta kalmaz.
  • Umarım dediklerini yaparlar TOSHİD'in sözünden çıkabilirlerse tabii. Zaten SHGMnin yayınladığı genelgede öncelikle Türk pilotların tercih edilmesi gerektiği yazıyor ama takan kim. Kanımca sadece bu konuda artan tepkileri bir nebze olsun susturmak için verilen bir demeç. Bu benim düşüncem umarım utandırırlar beni...
  • Sanırım bu pilot sorunlarını masaya yatıran Airport TV ekranlarını bu çözüm arayışlarında en büyük itici güç olarak görmek gerekiyor. İssiz pilotlar sorunu en çok Airport TV de işlendi. Şahsım olarak teşekkür ediyorum.
  • anlamak mümkün değil bunun toplantılık halimi kaldı sizce???Tr de zaten kaç çalışabilen pilot varki 350 tanesi yabancı olsun,git yurtdışına...TÜRKSÜN die işe alınmıyosun...bizde yabancı pilot futbolcu vs vs elini ayağını öpersin yazıklar olsun
  • Neden yabancı fotbolcular gibi bir kota sınırlaması yapılmıyor? 1/100 bence iyidir....
  • daha oncede yabancı pilot yerine turk pilot ucacak dediler ne oldu? thy de bile yabancı pilot hemde yunan pilot var! 2 senedir işsiz geziyoruz neden? type yok diye haha! dunyada hemen her millet kendi vatandasını destekliyor bi bizde kostek işin yosa 27000€ ode işe alırız belki diyorlar hahaha shgm imiş!töshid ne derse onu yapıyor!3. dunya ulkelerinde bile yabancı pilot calıştırmıyorlar grev yapıyorlar .... shgm imiş peh! havayolları uzerinde yaptırım gucu olmayan kendi pilotunu korumayan kurum!
  • Toplantıda "havanda su dövülmüş" . Ele avuca gelir hiçbir karar yok. Tam Aziz Nesinlik. Antalya merkezli bir firmada şu anda yabancı sayısı Türkleri geçti. Buna ne diyeceksiniz Sayın ARIDURU?

Zaman Gazetesi'nde yer alan habere göre; SHGM Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, pilot eğitimi sunan uçuş okulu yöneticileri ile bir araya gelerek, Türkiye'deki pilot eğitimindeki sıkıntıların çözümüne katkı sağlamak amacıyla görüş alışverişinde bulundu. Uçuş okullarının sorunlarının tespiti ve yapılması gereken uygulamaların ele alındığı toplantıda, SHGM'nin 79 ülke ile imzaladığı anlaşmaların ilk maddesinde Türkiye'nin pilot eğitim merkezi olmasının hedeflendiğine vurgu yapıldı. Türkiye'de 300'ün üzerinde yabancı pilot çalıştığına dikkat çekilen toplantıda, yabancıların yerine yerli pilotların istihdam edilmesi amacıyla havayolu şirketleri ile ortak çalışma yapılması kararlaştırıldı.

SHGM yetkilileri, 2010'da Türkiye'nin eğitim merkezi olmasına öncelik verileceğini ifade ederek, uçuş okullarının havayollarına direkt pilot yetiştirmesi konusunun görüşülmesinin kararlaştırıldığını söyledi. Eğitim gören pilot adaylarının eğitim kalitelerinin artırılması amacıyla THY ile diyalog halinde olunması kararı alındığını anlatan yetkililer, "Türkiye'nin pilot eğitim merkezi olması için mevcut avantajları ve yeni ne gibi avantajlar eklenebileceği görüşülen toplantıda ayrıca uçuş okullarının eğitim kalitesinin artırılması için havayolları ile hava taksi şirketlerindeki kalifiye personelden istifa edilmesi gibi çeşitli alternatifler üzerinde duruldu." dedi. SHGM yetkilileri, yabancı pilot adaylarının Türkiye'de daha çok eğitim alması amacıyla uçuş okullarına gereken desteğin verileceğini belirterek, yabancı öğrencilerin Türkiye'de eğitim görmesi için yaşanılan bürokratik sorunların çözümü noktasındaki çalışmaları takip edeceklerini söyledi.

Yabancı pilotların yerini yerliler alacak!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bugunku durumda bile hala toplanti yapiliyor ve vaatte bulunuyorlar.Elde somut bir sonuc yok.Durum bu hale gelene kadar akliniz neredeydi,neden daha once bir girisimde bulunmadiniz?Yine de pozitif yaklasimla 'hic olmazsa sonunda uyandilar' demek istiyorum ama bunun sonucundan elle tutulur bir sonuc gormeden olmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bence buda bir oyalama taktiği yabancı pilotlardan vazgeçemezler bu kritik dönemde...sistem aynen deam eder..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SHGM THY'DEN AYRILAN PİLOTLAR HAKKINDA YASADIŞI OLARAK SİCİL TUTMAKTADIR. HAVA YOLU ŞİRKETLERİ TÜRK PİLOTU ALMADAN ÖNCE SHGM'YE SORUYOR. LİSANS DAİRESİ BAŞKANI D.K. "BU ADAMI ALMAYIN YOKSA ZORLUKLAR ÇIKARTIRIZ" DİYOR. BÖYLECE ŞİRKETLER YABANCI PİLOT ALMAK ZORUNDA KALIYOR. ARIDURU GÖSTERMELİK İŞ YAPACAĞINA UYGULADIĞIN YASAKLARI VE TUTTUĞUN YASADIŞI SİCİLLERİ TEMİZLE...BİNLERCE TÜRK PİLOTU SHGM TARAFINDAN MAĞDUR EDİLMEKTEDİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çok geç kalınmış bir hareket. Birileri bizdeki yabancı hayranlığına dur demeli artık. Umarım somut bir adım olur lafta kalmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Umarım dediklerini yaparlar TOSHİD'in sözünden çıkabilirlerse tabii. Zaten SHGMnin yayınladığı genelgede öncelikle Türk pilotların tercih edilmesi gerektiği yazıyor ama takan kim. Kanımca sadece bu konuda artan tepkileri bir nebze olsun susturmak için verilen bir demeç. Bu benim düşüncem umarım utandırırlar beni...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sanırım bu pilot sorunlarını masaya yatıran Airport TV ekranlarını bu çözüm arayışlarında en büyük itici güç olarak görmek gerekiyor. İssiz pilotlar sorunu en çok Airport TV de işlendi. Şahsım olarak teşekkür ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
anlamak mümkün değil bunun toplantılık halimi kaldı sizce???Tr de zaten kaç çalışabilen pilot varki 350 tanesi yabancı olsun,git yurtdışına...TÜRKSÜN die işe alınmıyosun...bizde yabancı pilot futbolcu vs vs elini ayağını öpersin yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Neden yabancı fotbolcular gibi bir kota sınırlaması yapılmıyor? 1/100 bence iyidir....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
daha oncede yabancı pilot yerine turk pilot ucacak dediler ne oldu? thy de bile yabancı pilot hemde yunan pilot var! 2 senedir işsiz geziyoruz neden? type yok diye haha! dunyada hemen her millet kendi vatandasını destekliyor bi bizde kostek işin yosa 27000€ ode işe alırız belki diyorlar hahaha shgm imiş!töshid ne derse onu yapıyor!3. dunya ulkelerinde bile yabancı pilot calıştırmıyorlar grev yapıyorlar .... shgm imiş peh! havayolları uzerinde yaptırım gucu olmayan kendi pilotunu korumayan kurum!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Toplantıda "havanda su dövülmüş" . Ele avuca gelir hiçbir karar yok. Tam Aziz Nesinlik. Antalya merkezli bir firmada şu anda yabancı sayısı Türkleri geçti. Buna ne diyeceksiniz Sayın ARIDURU?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000