05 Şubat 2011, Cumartesi 11:06:58

YABANCI PİLOTLAR KARA BORSA

Türk Hava Yolları, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da pilot avına çıktı. Bölgeye hitap eden bir dergiye ilan veren THY, Airbus 330, 340, 320 ve Boeing 777 ve 737 tiplerine pilot alacağını duyurdu.
  • 1)Kendi adamını "kendi" yetiştirene kadar geçici çözüm olarak bunu kullanacaklar orası kesin, tabi anlık çözümlerle de nereye kadar gidilir onu da görücez.. 2)Gelelim baba parası muhabbetine, varını yoğunu çoluğuna çocuğuna harcamaktan çekinmeyen insanlarla ve onların evlatlarıyla ne alıp veremediğiniz var? Ayrıca adamın pilotluğunun kalitesini tartışmak size düşseydi sanırım şu anda bir havayolu şirketinin Pilot Alımlarında görevli olurdunuz burada yorum yapmazdınız.. Devrin adamı olucam diye birilerinin yalakası olmaktansa, babamın parasıyla pilot olmayı tercih ederim..Ettim de zaten, çok da güzel oluyor.. Başka derdi olan?...:D
  • Yabancı sayısının 1000 i bulduğunu gördüğü halde kendi ince hesaplarıyla buna tepki vermeye tüm havacılara yazıklar olsun kampanyasımı başlatsak ne.
  • Hava kuvvetlerinden ol, istersen SS ol farketmez Tk alır. Sivil olursan sansın cok az..durum aynen budur..
  • Adına ne dersen de bunların gözünü para hırsı bürümüş , benliklerini kaybetmişler. Babasının 30 yıl çalışıp emekli ikramiyesi diye aldığını 1,5 aylık maaş olarak alan bu insanlar kim olduğunu unutup , çeşitli mazeretlerin arkasına saklanıp 1000 sayısına dayanan yabancılara tepki göstermek ve insanına, gencine sahip çıkmak yerine onları küçümsemeyi ne zannediyorlar bilmiyorum ama içimden bazılarını gördükçe yazıklar olası diyesim geliyor. Ana babaları bu hallerini görse ne derlerdi acaba. Yada çocuklarına bu tip bir muamele yapılsa yada o işe girmeye çalışan çocuk kendi çocukları olsa neler hissederlerdi acaba. Bazen yazıklar olsun diyesim geliyor ama hepsinin öyle olmadığını bilerek genelleme yapmak istemiyorum. Ama bende yabancılara sahip
  • Açıkçası dün geldiği yeri , ilk iş başvuruları yaparken ki heyecanını işe başladığın daki seviyesini ve işi nasıl öğrendiğini unuttuğunu gözlemleme şansı bulduğum sektörün en eski ve yeni ama erken yükselebilmiş büyükleri. Lütfen ama lütfen gençlerimizi bu kadar küçümsemeyin ; bazıları gibi baba parasıyla, ev ipoteğiyle veya benim gibi senelerin emeğini ortaya koyarak bu yola girmiş olan insanları lütfen profesyonellik vb yaklaşımlar ile dışlayıp, işe alımda yabancılara öncelik vererek devletinizin ve milletinizin üzerinizde olan hakkını yanlış kullanmayın. Eğer gördüğüm bazı insanların yaklaşımı gibi yaklaşıyorsanız unutmayın bizimde üzerinizde hakkımız var ve ben bunu helal etmiyorum o tip büyüklerimize...
  • Ayrica kucuk bir not, ozel sirketlerin hemen hepsinde yeni yetme yabanci F/O ustune para alinarak istihdam ediliyor. O ucaga nasil biniyorsun peki? Tum bunlarin cevabi cekememezlik ve kuyruk acisindan baska bir sey degil. Ben olamiyorsam o yada onlarda olamasinda kim olursa olsun zihniyeti. Keser birgun sizede doner merak etmeyin siz. Ama ne olursa olsun ben lisansimi almis koymusum cebime, sizin giptayla baktiginiz ise hazirim er gec baslamaya.Siz istediginiz kadar yazin. Yakin zamanda ben yukarda ucarken siz boyle yazmaya devam edersiniz daha hasetten catlayarak. (yazi sadece dusmanca davranis sergileyen cekemezlere hitaben yazilmistir, diger kisileri tenzih ederim)
  • Burada yabanci olsun camurdan olsun, turk olmasinda kim olursa olsun, canimi yeni yetme turk pilota teslim etmem naralari atanlar. Size tek bir soru: Siz su anda yaptiginiz is icin yillarca ugrasip, gece gunduz ders calisip tum teorik,pratik sinavlari gecip elinize lisansinizi almis olsaniz ve is ararken birileri sizin yerinize gidip ne yedugu belirsiz, kendi ulkesinde is bulamayan bi suru yabanciyi istihdam etse ne yapardiniz? Yine boyle gobek ata ata oh neguzel yabanci gelsin alsin elimi isimden, nolcak canim global dunya iste. Hem adam yabanci daha iyisini yapar, bilir derdiniz de mi? Eminim :)
  • Piramit tepesinde oturan , kendilerinin firavun soyundan geldiğini iddia eden ve TANRI(!) zannedenip sıradan biz halkı borçla modern köle haline getirdiklerini zannedenler , kapitalizmin çıkış noktasının daha önce olduğu gibi dünya nüfusunun planlaması olduğunu düşünüyorlar.İnsan sayısını azalt , kişi başı milli gelir artsın. Bunun araçları ise bellidir:Küresel çapta hastalıklar , terör , savaş . Bununla amaçlanan , sistem yöneticisi insan piramidinin özellikle gençler tarafından tüm dünya çapında sorgulanarak açığa çıkmasını engellemek için , korku ile insanları sağduyusunu manüple etmektir.Mevcut sisteme göre işsizler , çalışan kesimi aza razı etmek için hep var olacaktır.
  • Aynı İngiltere gibi Türkiye'de de gençler arasında şu eğilim müthiş yayılıyor:"Ben iş bulamayacaksam neden o kadar para harcayarak okuyorum ya da eğitim alıyorum?Liste her zamanki gibi belli" Esas dikkat edilmesi gereken nokta budur.Dünyadaki bu borç krizi devam ederken havacılık sektörü diğer sektörler gibi dip noktasından çıktığında kafası çalışan ama farkındalığı yüksek olan gençler eğitimlerine elbetteki devam etmemiş olacaklar.Havacılık sektörü dahil tüm sektörleri bekleyen esas tehlike budur.Komünizm ve kapitalizmin kitabını yazan ve birbirine tez-antitez çıkaran küresel çete , şimdilerle ise kapitalizmin içinde bulunduğu krizden çıkış için bir dünya savaşı peşinde koşuyor ve onun planlamasını yapıyor.Sebep belli:
  • Senin yabancı pilot dediğin gelir Türkiye'de ATPL'i olmadan 4 sene boyunca kaptan uçar , sen de kendini baba parası ile pilot lisansı almış pilot arkasında uçmuyorum diye kendini avutursun...Bunu yapan da Avrupalı olursa , Araplardan ne çıkar gerisini sen düşün.

Türk Hava Yolları, pilot ihtiyacını yurtdışından ithal ettiği yabancı pilotlarla karşılamaya devam ediyor. Son rakamlara göre 240 yabancı pilot istihdam eden Türk Hava Yolları’nın, büyüyen filosuna paralel olarak pilot ihtiyacı da artıyor.

155 uçaklık filoya ulaşan Türk Hava Yolları, Airbus ve Boeing’den sipariş ettiği geniş gövdeli 330 ve 777 tipi uçakları filosuna katmaya devam ederken, bu uçaklara pilot bulmakta güçlük çekiyor. Türkiye’deki pilot rezervlerinin ihtiyaçlara cevap vermemesi sebebiyle de THY tıpkı diğer özel havayolu şirketleri gibi, pilot ihtiyacını yurtdışından getirttiği yabancı pilotlarla gidermeye çalışıyor.

Halen filoda görev yapan farklı milletlerden 240 yabancı pilota sahip olan THY, bu kez gözünü Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya çevirdi.

O bölgedeki havacılık endüstrisine yönelik yayın yapan bir dergide Parc Aviation adlı bir broker şirketi aracılığıyla ilan veren THY, Airbus 330, 340 ve 320 tipi ile Boeing 777 ve 737NG serisi uçak modelleri için pilot alacağını duyurdu. THY, yine Parc Aviation şirketi kanalıyla Avrupa’daki birkaç kariyer sitesine de ilan verdi.
THY, Airbus modelleri için sadece kaptan pilot ararken diğer tipler için belirli koşulları taşıyan ikinci pilot ve kaptan pilot alacak.

Bu arada yabancı pilot arayan bir başka şirket ise Atlasjet oldu. Airbus 320 ve 321 tipi uçaklar için kaptan pilot ve ikinci pilot alacağını duyuran Atlasjet, kaptan pilotlara 6 bin 500 euro, ikinci pilotlara ise 3 bin 800 euro maaş verecek. Pilotlara, 500’er euro da kira yardımı yapılacak.

©AirportHaber.com ÖZEL

YABANCI PİLOTLAR KARA BORSA

Yorumlar Tüm Yorumlar (65)

Misafir ~ 13 yıl önce
1)Kendi adamını "kendi" yetiştirene kadar geçici çözüm olarak bunu kullanacaklar orası kesin, tabi anlık çözümlerle de nereye kadar gidilir onu da görücez.. 2)Gelelim baba parası muhabbetine, varını yoğunu çoluğuna çocuğuna harcamaktan çekinmeyen insanlarla ve onların evlatlarıyla ne alıp veremediğiniz var? Ayrıca adamın pilotluğunun kalitesini tartışmak size düşseydi sanırım şu anda bir havayolu şirketinin Pilot Alımlarında görevli olurdunuz burada yorum yapmazdınız.. Devrin adamı olucam diye birilerinin yalakası olmaktansa, babamın parasıyla pilot olmayı tercih ederim..Ettim de zaten, çok da güzel oluyor.. Başka derdi olan?...:D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yabancı sayısının 1000 i bulduğunu gördüğü halde kendi ince hesaplarıyla buna tepki vermeye tüm havacılara yazıklar olsun kampanyasımı başlatsak ne.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hava kuvvetlerinden ol, istersen SS ol farketmez Tk alır. Sivil olursan sansın cok az..durum aynen budur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Adına ne dersen de bunların gözünü para hırsı bürümüş , benliklerini kaybetmişler. Babasının 30 yıl çalışıp emekli ikramiyesi diye aldığını 1,5 aylık maaş olarak alan bu insanlar kim olduğunu unutup , çeşitli mazeretlerin arkasına saklanıp 1000 sayısına dayanan yabancılara tepki göstermek ve insanına, gencine sahip çıkmak yerine onları küçümsemeyi ne zannediyorlar bilmiyorum ama içimden bazılarını gördükçe yazıklar olası diyesim geliyor. Ana babaları bu hallerini görse ne derlerdi acaba. Yada çocuklarına bu tip bir muamele yapılsa yada o işe girmeye çalışan çocuk kendi çocukları olsa neler hissederlerdi acaba. Bazen yazıklar olsun diyesim geliyor ama hepsinin öyle olmadığını bilerek genelleme yapmak istemiyorum. Ama bende yabancılara sahip

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Açıkçası dün geldiği yeri , ilk iş başvuruları yaparken ki heyecanını işe başladığın daki seviyesini ve işi nasıl öğrendiğini unuttuğunu gözlemleme şansı bulduğum sektörün en eski ve yeni ama erken yükselebilmiş büyükleri. Lütfen ama lütfen gençlerimizi bu kadar küçümsemeyin ; bazıları gibi baba parasıyla, ev ipoteğiyle veya benim gibi senelerin emeğini ortaya koyarak bu yola girmiş olan insanları lütfen profesyonellik vb yaklaşımlar ile dışlayıp, işe alımda yabancılara öncelik vererek devletinizin ve milletinizin üzerinizde olan hakkını yanlış kullanmayın. Eğer gördüğüm bazı insanların yaklaşımı gibi yaklaşıyorsanız unutmayın bizimde üzerinizde hakkımız var ve ben bunu helal etmiyorum o tip büyüklerimize...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ayrica kucuk bir not, ozel sirketlerin hemen hepsinde yeni yetme yabanci F/O ustune para alinarak istihdam ediliyor. O ucaga nasil biniyorsun peki? Tum bunlarin cevabi cekememezlik ve kuyruk acisindan baska bir sey degil. Ben olamiyorsam o yada onlarda olamasinda kim olursa olsun zihniyeti. Keser birgun sizede doner merak etmeyin siz. Ama ne olursa olsun ben lisansimi almis koymusum cebime, sizin giptayla baktiginiz ise hazirim er gec baslamaya.Siz istediginiz kadar yazin. Yakin zamanda ben yukarda ucarken siz boyle yazmaya devam edersiniz daha hasetten catlayarak. (yazi sadece dusmanca davranis sergileyen cekemezlere hitaben yazilmistir, diger kisileri tenzih ederim)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Burada yabanci olsun camurdan olsun, turk olmasinda kim olursa olsun, canimi yeni yetme turk pilota teslim etmem naralari atanlar. Size tek bir soru: Siz su anda yaptiginiz is icin yillarca ugrasip, gece gunduz ders calisip tum teorik,pratik sinavlari gecip elinize lisansinizi almis olsaniz ve is ararken birileri sizin yerinize gidip ne yedugu belirsiz, kendi ulkesinde is bulamayan bi suru yabanciyi istihdam etse ne yapardiniz? Yine boyle gobek ata ata oh neguzel yabanci gelsin alsin elimi isimden, nolcak canim global dunya iste. Hem adam yabanci daha iyisini yapar, bilir derdiniz de mi? Eminim :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Piramit tepesinde oturan , kendilerinin firavun soyundan geldiğini iddia eden ve TANRI(!) zannedenip sıradan biz halkı borçla modern köle haline getirdiklerini zannedenler , kapitalizmin çıkış noktasının daha önce olduğu gibi dünya nüfusunun planlaması olduğunu düşünüyorlar.İnsan sayısını azalt , kişi başı milli gelir artsın. Bunun araçları ise bellidir:Küresel çapta hastalıklar , terör , savaş . Bununla amaçlanan , sistem yöneticisi insan piramidinin özellikle gençler tarafından tüm dünya çapında sorgulanarak açığa çıkmasını engellemek için , korku ile insanları sağduyusunu manüple etmektir.Mevcut sisteme göre işsizler , çalışan kesimi aza razı etmek için hep var olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Aynı İngiltere gibi Türkiye'de de gençler arasında şu eğilim müthiş yayılıyor:"Ben iş bulamayacaksam neden o kadar para harcayarak okuyorum ya da eğitim alıyorum?Liste her zamanki gibi belli" Esas dikkat edilmesi gereken nokta budur.Dünyadaki bu borç krizi devam ederken havacılık sektörü diğer sektörler gibi dip noktasından çıktığında kafası çalışan ama farkındalığı yüksek olan gençler eğitimlerine elbetteki devam etmemiş olacaklar.Havacılık sektörü dahil tüm sektörleri bekleyen esas tehlike budur.Komünizm ve kapitalizmin kitabını yazan ve birbirine tez-antitez çıkaran küresel çete , şimdilerle ise kapitalizmin içinde bulunduğu krizden çıkış için bir dünya savaşı peşinde koşuyor ve onun planlamasını yapıyor.Sebep belli:

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Senin yabancı pilot dediğin gelir Türkiye'de ATPL'i olmadan 4 sene boyunca kaptan uçar , sen de kendini baba parası ile pilot lisansı almış pilot arkasında uçmuyorum diye kendini avutursun...Bunu yapan da Avrupalı olursa , Araplardan ne çıkar gerisini sen düşün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000