20 Eylül 2011, Salı 10:52:43

YABANCI PİLOT UÇMUYOR, TÜRK YEDEKTE BEKLİYOR

Türk Hava Yolları, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yaptığı uçuşlarda görevli kokpit ekibini taşıdığı servisleri kaldırınca, bazı yabancı pilotlar uçuşlara gitmeme kararı aldı. Operasyonun aksamaması için THY ilginç bir yola başvurdu.
  • BU HABERDEKİ PİLOT RESMİ DEĞİŞTİRİLMELİ BENCE!! BURADA PİLOT DİYE NAZİ SUBAYININ RESMİNİ KOYMUŞLAR!!!
  • bravo gerçekleri yazma cesaretin için tebrikler..anlayan anladı sanırım
  • THY Bünyesinde çalışan bir pilot değilim; başka bir şirkette çalışan bir First Officer' ım. Uçuşlarımın çoğunluğu tamamı sivil kökenli yabancı kaptanlarla oluyor. İstemeden de olsa söylemek zorundayım ki bir hususta üstünlük gösteriyorlar. Bu da CRM bakış açıları ve CRM' i nasıl uyguladıkları.
  • yazıklar olsun size...başka ne diyeyim sizeeee...sizede bu yakışır
  • Sözde kabin ekibi geçinen ama oldugundan kuşku duydugum provakatör arkadaş... Şahsen gerçekten öyleysen de, sen neler yiyor içiyorsun tek konusabildiğin sey bumu? İstendiğinde çokda güzel veriyorsun ama o zaman vermeyeceksin! :) Uyanın asker ve sivil kökenli arkadaşlar bunlar provokasyon. Sanki pilotmuşçasına pilot olmayanların ağzından birbirimize düşürülmeye çalışıyoruz. Dikkatli olalım
  • alır alı yakında sizlerde alacaksınız :))))
  • Pilot büyüklerin isterse sandviç alır isterse sizden makas alır,siz de her zaman ki gibi tatlı bir tebessümle karşılarsınız bu durumu..Gevşeyin artık sevgili kabin ekibi :)
  • sizleride görüyoruz asker abilerim....oto pilotun uzmanı sizsiniz..yanlış meydana inenleri,daga toslayanları,iniş takımını bile açmayı unutanları,şavaş uçakları tarafından önleme yapılanları daha yazsak roman olur..ne diyelim..ize çamur atacağınaza önce kendinizi düzeltin..hadi byeee
  • yine güldürdün beni yaaa..tam showman sin..asker hocalar da akıl olsa bu hallere düşerlermiydi yaww...onların maceralarını sağır sultan bile duymuş gülüyormuş...önce onlara yardım edelim de zavallılar ters köşeye yatmaktan kurtulsunlar..eee ne diyelim belkide şu yabancı kaptanlar dan birşeyler öğrenirsiniz ama nerdeeeee
  • Çok yakın zamanda kabin ekibine de yabancı ekipler katılmaya başlanacak. Şu anda konu ile ilgili birçok şirketin çalışması var.Sadece THY değil, özel şirketler de bunu yapacak, yapıyor da zaten. İşlerine geliyor. Bu paraya yabancı çalışmaz demeyin, bir hesap yapın, Türklere verdiği paranın neredeyse üçte ikisini veriyor yabancıya. Tercih etmesi çok normal. İşin bittiği tek adres var. SHGM. Hakkımızı koruyamıyorsunuz!!!
Türk Hava Yolları yönetimi, uçucu ekiplerini Sabiha Gökçen Havalimanı’na taşımak için koyduğu servis araçlarını kaldırdı.

Atatürk Havalimanı’ndaki uçuşlar için servis hizmeti vermeyen THY’nin Sabiha Gökçen Havalimanı için koyduğu servis uygulamasını kaldırması uçucu ekipler tarafından tepkiyle karşılandı.

THY Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Asaf Bora’nın kararıyla kaldırılan servislerin kaldırılma sebebinin emniyetsizlik olduğu bildirilirken, bu kez de bir başka sorun ortaya çıktı.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan uçuşu bulunan bazı yabancı pilotların, kendi imkanlarıyla gitmek zorunda oldukları havaalanına gitmek istemedikleri ve bu yüzden operasyonel anlamda bazı sıkıntılar ortaya çıktığı kaydedildi.

Yabancı pilotların uçuşa gitmemesine geçici çözüm bulundu. Sabiha Gökçen Havalimanı çıkışlı uçuş verilen her yabancı pilota bir Türk pilot yedek olarak yazıldı.

Böylelikle yabancı pilotun uçuşa gitmemesi halinde Türk pilot operasyonda görevlendirildi. Uçuşa gitmeyen yabancı pilotlar yerine Türk pilotları görevlendiren THY uçuş işletmenin bu karanının özellikle Türk pilotlar arasında ciddi rahatsızlıklara sebep olduğu belirtildi.

©AirportHaber.com Özel
YABANCI PİLOT UÇMUYOR, TÜRK YEDEKTE BEKLİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (103)

Misafir ~ 13 yıl önce
BU HABERDEKİ PİLOT RESMİ DEĞİŞTİRİLMELİ BENCE!! BURADA PİLOT DİYE NAZİ SUBAYININ RESMİNİ KOYMUŞLAR!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bravo gerçekleri yazma cesaretin için tebrikler..anlayan anladı sanırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY Bünyesinde çalışan bir pilot değilim; başka bir şirkette çalışan bir First Officer' ım. Uçuşlarımın çoğunluğu tamamı sivil kökenli yabancı kaptanlarla oluyor. İstemeden de olsa söylemek zorundayım ki bir hususta üstünlük gösteriyorlar. Bu da CRM bakış açıları ve CRM' i nasıl uyguladıkları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yazıklar olsun size...başka ne diyeyim sizeeee...sizede bu yakışır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sözde kabin ekibi geçinen ama oldugundan kuşku duydugum provakatör arkadaş... Şahsen gerçekten öyleysen de, sen neler yiyor içiyorsun tek konusabildiğin sey bumu? İstendiğinde çokda güzel veriyorsun ama o zaman vermeyeceksin! :) Uyanın asker ve sivil kökenli arkadaşlar bunlar provokasyon. Sanki pilotmuşçasına pilot olmayanların ağzından birbirimize düşürülmeye çalışıyoruz. Dikkatli olalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
alır alı yakında sizlerde alacaksınız :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pilot büyüklerin isterse sandviç alır isterse sizden makas alır,siz de her zaman ki gibi tatlı bir tebessümle karşılarsınız bu durumu..Gevşeyin artık sevgili kabin ekibi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sizleride görüyoruz asker abilerim....oto pilotun uzmanı sizsiniz..yanlış meydana inenleri,daga toslayanları,iniş takımını bile açmayı unutanları,şavaş uçakları tarafından önleme yapılanları daha yazsak roman olur..ne diyelim..ize çamur atacağınaza önce kendinizi düzeltin..hadi byeee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yine güldürdün beni yaaa..tam showman sin..asker hocalar da akıl olsa bu hallere düşerlermiydi yaww...onların maceralarını sağır sultan bile duymuş gülüyormuş...önce onlara yardım edelim de zavallılar ters köşeye yatmaktan kurtulsunlar..eee ne diyelim belkide şu yabancı kaptanlar dan birşeyler öğrenirsiniz ama nerdeeeee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çok yakın zamanda kabin ekibine de yabancı ekipler katılmaya başlanacak. Şu anda konu ile ilgili birçok şirketin çalışması var.Sadece THY değil, özel şirketler de bunu yapacak, yapıyor da zaten. İşlerine geliyor. Bu paraya yabancı çalışmaz demeyin, bir hesap yapın, Türklere verdiği paranın neredeyse üçte ikisini veriyor yabancıya. Tercih etmesi çok normal. İşin bittiği tek adres var. SHGM. Hakkımızı koruyamıyorsunuz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000