08 Nisan 2010, Perşembe 09:01:33

Ya Silivri'ye havaalanı yapılacak ya da...

Bakan Yıldırım, 'Beş yıl sonraki ihtiyacımız için ya Silivri'ye üçüncü havaalanı kuracağız ya da Çorlu ile Atatürk Havalimanı'nı hızlı ulaşımla birleştireceğiz' dedi.
  • sen ne iş yapıyosun çok merak ettim, flight similator de sanal B777 pilotumusun? yok yok hiç sanmam onlar bile senden daha bilgili, kıyaslama yapmadan önce bütün faktörleri değerlendirebiliyormusun?
  • Seni new york gibi meydanlara göndermek lazım kontrollük nasıl daracık alanlarda yapılıyor görmen lazım. İş bulamadığından kapağı devlete atmış adamlarla ancak bu kadar oluyor.
  • bingöl, ığdır,ağrı,şırnak ve yüksekova hayırlı olsun.sıra ne zaman ORGİ ye gelecek. herhalde doğu ve güneydoğuda havaalanı olmayan KÖY kalınca sıra bize gelecek.bizde bu ülkenin insanıyız. biraz insaf lütfen.
  • tabi marmara denizinin derinliği ne kadar.doldurabilmek için ne kadar kaya,toprak getirilmeli.ama kalkar bir geminin dümeni kilitlenir gelir oraya çarpar hadi sonra havaalanını birkaç gün kapat.bizde işler böyle.bak hong kong ve kansai havaalanlarına.adamlar aşmış,denizin ortasındaki dağı dinamitle patlata patlata denizi ordan çıkan kayalarla doldurdu.koca dağ gitti havaalanı geldi
  • marmara denizi ni doldurup arazi kazanabiliriz hemde hepsini doldurcan yok köprü yok bilmem ne diye ugraşmıycan hem böylelikle tüm türkiyeyi avrupanın parçası yapıcan ama AB ye girmicen inadına
  • ah ah şimdi bol bol paran olacak Atatürk havaalanının yerine müthiş yeni bir havaalanı yapacaksın hem yeri çok iyi,hem istanbula da bu yakışır.ama aç tavuk kendini buğday ambarında sanarmış bizimki de hayal dünyası.silivri ye yapılacağına hiç yapılmasın.
  • 3. havalimanımı? çorlu mu? çözümünüz bumu? yaklaşma kontrol kapasitesi ne olacak? atatürk üzerinden sabiha gökçene inen pilotların ve sektörde çalışan kontrolörlerin neler çektiğini bilen varmı? bu kadar küçük ve dört bir yanı askeri, yasaklı sahalarla dolu bir havasahasında nasıl olacakta 3. havaalanını yapacaksınız? yani pilotlar ve kontrolörler cambazlık yapacaklar ve hava trafiği artacak öylemi? Hani öncelik uçuş emniyetindeydi?Kim karar veriyor bu işlere akıl hocalarınız kim? Bu gidişat iyi değil
  • YIKIN GECEKONDULARI VE ACIN UZATIN PISTLERI....
  • bence 3ncü havalimanı çok gereksiz.. silivriye havalimanı yapılacağında çorlu istanbula ulaşım altyapıalrı ile daha kolay bağlanır... havalimanı için harcanacak paraya çok daha iyi ulaşımlar sağlanabilir.. zaten silivri ile çorlu arası kaç km yol var ki? ben şahsen yeni bir havalimanını gereksiz buluyorum.. özellikle de silivriye...
  • THY hub olarak sadece istanbulu düşünmemeli, ankara da hub olmak için sonderce müsait.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul’da hava trafiğindeki artış nedeniyle yoğunlaşan sıkıntının alınmakta olan önlemlerle çözümleneceğini belirterek ‘Ancak bu önlemler bizi ancak birkaç yıl daha idare edebilir’ dedi. Yıldırım, hem İstanbul’da sonlanan hem de İstanbul çıkışlı hava trafiğinin artmasının yanısıra transit taşımacılıkta da her yıl yüzde 25 artış olduğunu belirterek şunları söyledi:

Yeni pist 1 Temmuz’da açılacak

 “Kısa pisti hem uzatıyoruz, hem de ortasındaki 7 metrelik çukuru kapatıyoruz. 8 Mart’ta kapattığımız bu pisti 1 Temmuzda açacağız. Eğer havalar bekledğimiz gibi giderse belki haziranda devreye girecek. Rahat ve sürekli çalışılsın pisti gümrüklü alan dışına çıkardık. Devreye girecek olan SMART sistemiyle iniş ve kalkışları hızlandıracağız. Arka rüzgâr limitini uluslararası standart olan 10 mile yükseltip hızlanma sağlayacağız. Ancak bunların hepsi bize ancak birkaç yıl kazandırır . Orta vadede mesela 5 yıl sonra ihtiyacımızı ya Silivri bölgesinde bir üçüncü havaalanını devreye sokarak, ya da Çorlu havaalanı ile Atatürk Havalimanını hızlı bir ulaşımla birleştirip tek havaalanı haline getireceğiz. Şimdi bu iki alternatiften hangisini daha kısa sürede devreye sokabileceksek onu tercih edeceğiz.” Yıldırım çeşitli konularda şu görüşleri dile getirdi:

Hava taşımacılığında Türkiye vakası yarattık: Türkiye’de hava taşımacılığında rekor bir gelişim oldu. Dünlyada büyüme her yıl yüzde 5 olurken, biz hep katlayarak gittik. Büyüme kriz döneminde bile devam etti. İç hatlarda büyüme yüzde 14 oldu, genelde ise yüzde 7.4’lik bir büyüme söz konusu. Toplam yolcu sayısı 86 milyona ulaştı. Havayolu taşımacılığında ekonomistlerin incelemesi gereken bir Türkiye vakası yarattık.

Tersanelere 2.2 milyar dolarlık destek: Krizde gemi fiyatları düştü, tersanelerde siparişler iptal edildi. Bu zor dönemde gemi inşaa sanayimizi destekledik. Kriz döneminde Tuzla’daki tersanelere kamu olarak 2.2 milyar dolarlık sipariş verdik. Bunun 2 milyar dolarlık bölümü askeri gemi. Ziraat Bankası da gemi yapımcılarıyla birlikte çalışıyor ve şimdi SWOT analizi yapıyorlar. Bunun sonucunda sektörün zayıflıkları ortaya çıkacak ve destek o noktalara yoğunlaşacak.

Marmaray 2013 sonu bitecek: Marmaray Projesi Yenikapı’da tarihi eserler bulunması nedeniyle 4.5 yıl gecikti. Bu tabii bir maliyet artışına neden oldu. Ancak bu maliyet artışı hesaplanacak ve proje tamamlanacak. Biz ortaya çıkan arkeolojik eserler nedeniyle frene bastık ancak bu gecikmenin bir faydası da oldu. İstanbul’da 2500 yıllık tarihi hakkında bilgimiz vardı, şimdi bu şehirle ilgili 8500 yıllık tarihi bilgimiz var. Hem projeyi tamamlayacağız, hem de bu konuda duyarlılığımız devam edecek. Proje 2013 sonunda devreye girecek.
Metro yapımında devreye girebiliriz: Yerel yönetimler bu konuda zorlanıyor çünkü metro pahalı bir yatırım. Bir düzenleme yaptık ve yasa taslağı hazırladık. Buna göre gerekli hallerde metro yapımı için bakanlık olarak biz devreye gireceğiz. Tasarı yasalaştıktan sonra hangi projeden başlayacağımıza karar vereceğiz.

3. köprü 1992’den beri gündemde: İstanbu’a 3. köprü 1991 ylılında DPT tarafından yatırım programına alındı. Yani o günden beri hep var. Yok biz bir günde karar vermişiz, yok helikohtere binip karar verimişiz bunlar hep spekülasyon. Güzergaâh için 6 koridor vardı, biri üzerinde karar kıldık. Ancak bu işin ÇED tarafı, Belediye tarafı var. Çok tarafı var. Hepsiyle görüşülüyor. Gelişmeler var, yakında kamuoyuyla paylaşacağız.

THY hisselerinin satışına ilişkin soru üzerine Yıldırım, Özelleştirme İdaresi’nin THY ile ilgili çalışma yaptığına değinerek, kamunun ortak olduğu kuruluşlarda büyük hisselerle varlığını devam ettirmesini istemediklerini ancak THY gibi bayrak taşıyıcı kuruluşlar da küçük de olsa bir stratejik kamu hissesinin bulunmasını gerektiğine inandıklarını söyledi. Türk Telekom’un yüzde 45 hissisini elinde bulunduran Hariri Grubu’nun da halka arz çalışması süren hisselerle ilgilendiğini belirterek ‘Bize yüzde 10’luk bir hisse grubu için primli fiyattan teklif vermek istediklerini söylediler’ dedi. Yıldırım, Bingöl, Iğdır, Ağrı havaalanlarının bu yıl sonunda, Şırnak, Yüksekova havaalanlarının 2011-2012’de tamamlanacağını belirtti.

Kaynak: Radikal

Ya Silivri'ye havaalanı yapılacak ya da...

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 14 yıl önce
sen ne iş yapıyosun çok merak ettim, flight similator de sanal B777 pilotumusun? yok yok hiç sanmam onlar bile senden daha bilgili, kıyaslama yapmadan önce bütün faktörleri değerlendirebiliyormusun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Seni new york gibi meydanlara göndermek lazım kontrollük nasıl daracık alanlarda yapılıyor görmen lazım. İş bulamadığından kapağı devlete atmış adamlarla ancak bu kadar oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bingöl, ığdır,ağrı,şırnak ve yüksekova hayırlı olsun.sıra ne zaman ORGİ ye gelecek. herhalde doğu ve güneydoğuda havaalanı olmayan KÖY kalınca sıra bize gelecek.bizde bu ülkenin insanıyız. biraz insaf lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tabi marmara denizinin derinliği ne kadar.doldurabilmek için ne kadar kaya,toprak getirilmeli.ama kalkar bir geminin dümeni kilitlenir gelir oraya çarpar hadi sonra havaalanını birkaç gün kapat.bizde işler böyle.bak hong kong ve kansai havaalanlarına.adamlar aşmış,denizin ortasındaki dağı dinamitle patlata patlata denizi ordan çıkan kayalarla doldurdu.koca dağ gitti havaalanı geldi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
marmara denizi ni doldurup arazi kazanabiliriz hemde hepsini doldurcan yok köprü yok bilmem ne diye ugraşmıycan hem böylelikle tüm türkiyeyi avrupanın parçası yapıcan ama AB ye girmicen inadına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ah ah şimdi bol bol paran olacak Atatürk havaalanının yerine müthiş yeni bir havaalanı yapacaksın hem yeri çok iyi,hem istanbula da bu yakışır.ama aç tavuk kendini buğday ambarında sanarmış bizimki de hayal dünyası.silivri ye yapılacağına hiç yapılmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
3. havalimanımı? çorlu mu? çözümünüz bumu? yaklaşma kontrol kapasitesi ne olacak? atatürk üzerinden sabiha gökçene inen pilotların ve sektörde çalışan kontrolörlerin neler çektiğini bilen varmı? bu kadar küçük ve dört bir yanı askeri, yasaklı sahalarla dolu bir havasahasında nasıl olacakta 3. havaalanını yapacaksınız? yani pilotlar ve kontrolörler cambazlık yapacaklar ve hava trafiği artacak öylemi? Hani öncelik uçuş emniyetindeydi?Kim karar veriyor bu işlere akıl hocalarınız kim? Bu gidişat iyi değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
YIKIN GECEKONDULARI VE ACIN UZATIN PISTLERI....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bence 3ncü havalimanı çok gereksiz.. silivriye havalimanı yapılacağında çorlu istanbula ulaşım altyapıalrı ile daha kolay bağlanır... havalimanı için harcanacak paraya çok daha iyi ulaşımlar sağlanabilir.. zaten silivri ile çorlu arası kaç km yol var ki? ben şahsen yeni bir havalimanını gereksiz buluyorum.. özellikle de silivriye...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY hub olarak sadece istanbulu düşünmemeli, ankara da hub olmak için sonderce müsait.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000