10 Haziran 2011, Cuma 16:05:36

WIZZAIR’E SOĞUK DUŞ!

17 Aralık 2010’da Macaristan’ın başkenti Budapeşte’den İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na seferlere başlayan Wizzair, sürpriz bir kararla bu hattan çekildi. Wizzair’in çekilme gerekçesiyle ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı...
  • Arkadaşlar, Dünyada artık birsürü ucuz hava yolu var.Ucuzluk, uçaklarının kötülüğünden değil,işletme politikalarından kaynaklanıyor.Ben göz göre göre yolunmak istemeyenlerdenim. THY(Ta Havadan Yolarım) ile uçmak için ya çok paran olmalı yada mecbur kalmalısın.Ben yıllardır ucuz şirketlerle,Türkiye nin ve Avrupa'nın her yerine uçuyorum.Türkiye Gidiş dönüş (40-50 TL)Avrupa (50-80 €)Bir sürü arkadaşımında en uygun maliyetle uçmasına yardımcı oldum. Burada asıl konu bu uçuş sonrası haklarımızı biliyormuyuz,haklarımızı almak için ne yapabiliriz.Web sayfalarında ,başka bir firma ile uçma hakkımızın olduğu,ve 250€ tazminat ve başka bazı haklarımızın verileceği belirtiliyor.Lütfen güç birliği yapalım.Boş konuşarak havanda su dövmeye
  • THY hala SGH ye inatla Macaristan uçuşunu neden koymuyor. Wizz air i seçmemizdeki yegane sebep : Sabiha Gökçene uçması ve uçuş saatlerinin biz çalışanlara çalışma saatlerinden kazandırması idi. Sonuçta kimse kazanmadı entrikalar ile insanlar rencide edildi. Sonuçta Türkiyeye daha az insan gelecek. Ama bunun bazı şirketlerin ticari kaygılarının önüne geçtiğini hiç zannetmiyorum
  • thy 440 euro olan bilet wizz airde 100 euro neden 4 kat daha fazla para vermek zorunda bırakılıyoruz ki?? ben burda ogrencıyım ve wizz air ilaç gıbı gelmıstı simdı yıne thyye kazıklancaz!
  • Digerlerine de sira gelecek acele etmeyin zamani var kimler geldi kimler gecti saw dan. Malev de yakinda cekilir ahl den bombos ucuyor. Sadece thy kalir o da 10 cikarmis zaten. Gule gule wizz wizz
  • Muz cumhuriyeti değil burası nidaları atan arkadaşlar...Bakın haberde sıralanmış aynı şekilde uçan firmaları. Demek ki burası muz cumhuriyeti. Ha eğer değilse, sıkıyorsa, biraz delikanlıysan diğer şirketlere de koy postanı. Elin garibanına değil.
  • benimde wizzairden aldığım bilet vardı.2 kişi toplam gidiş-dönüş 200 avro. thy de tek bilet 289 avro. Uzatmayalım, çarşamba günü önce macaristan dan aradılar, uçuşlar iptal oldu paranızı mı istersiniz yoksa yeni bir uçuş mu diye. bende parayı dedim çünkü aynı gün thy ile uçmak zorunda kalacağım 3 katı fiyatına. Tamam dediler parayı bravofly.com a aktarıyoruz bundan sonrası onların işi. ardından bravofly.com a mesaj attım, önce mesaj ile daha sonra da arayarak ulaştılar. bu kez italya dan arandım. Parayı mı istiyorsunuz diye sordular. evet dedim, tamam dediler. 10 gün içinde kredi kartıma iade olacakmış.
  • Macar sivil Havacilik teskilatinin tepkisini bekleyelim.Her zaman derim kisasa kisas vardir uluslararasi iliskilerde. Ikili anlasmalar gozden gecirilcek, ucaklar cok detayli olarak kontrol edilecektir bundan sonra macaristanda.
  • THY'yi savunmak adina milliyetcilikten bahseden arkadaslar THY'de sayilari surekli artan yabanci pilotlar konusunda ne diyorlar acaba, merak ettim??? Boyle milliyetcilik mi olur? Global sirket vs. demeyin bana, 70-80 milyon insanin yasadigi bir ulkede milli havayolu ucaklarini ucuracak yeterli sayida pilot bulamiyorsa sucu biraz da kendinde aramali...
  • Cok dogru karar burasi muz cumhuriyeti mi diyen dogru soyluyor alsin adam gibi ucus izni gelsin c tipi charter ne demek. Bizim firmalarimiza adamlar neler yapiyor haberiniz yok mu? Bravo SHGM ye cok dogru is yapmis.Parasini alamayanlar da Marco Pasaya. Ata sozu aza tamah cok zarar getirir. Dolmusa binersen boyle olur muhatap bulamazsin wizz gelir wizz gider.
  • Desenize 25 yıl öncesine döndük. THY'yi korumak anlaşıyla yıllar önce bu tür işler yapılırdı hani 2003 yılından itibaren havacılıkta serbestleşme olmuştu. Ayıptır ya Dubayiye bakın utanın. SHGM'yi THY'nin Ankara şübesi yaparak havacılığımıza zarar vermeğe başlarsak gelinen bu noktadan orta çağa dönüş yaparız.
2009 yılı Eylül ayında yapılan görüşmeler sonrası Aralık 2010’da Budapeşte’den Sabiha Gökçen Havalimanı’na haftada 4 sefer düzenlemeye başlayan Macar Wizzair’in Türkiye macerası kısa sürdü.

Türkiye’ye seferlere başlayacağı dönemde Atina ile İstanbul arasındaki tercihini İstanbul’dan yana kullanan Wizzair, Türkiye pazarında kısa sürede beklediği performansı sergiledi. Tarifeli sefer hakkı olmadığı için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden C tipi denilen charter permi alan Wizzair, sefer yaptığı süre boyunca 16 binden fazla turist taşıdı.
 
Macaristan merkezli, Doğu Avrupa'nın en ucuz maliyetli havayolu şirketi olan Wizz Air, Türkiye hattında umduğu rakamları yakalasa da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden gelen şok bir haberle sarsıldı. SHGM, C tipi permi ile Türkiye uçuşları yapan Wizzair’in uçuşlarını durdurma kararı aldı. SHGM’nin bu kararı Macar şirket cephesinde şok etkisi yarattı.
 
SHGM’nin bu beklenmedik kararı ile ilgili bir de iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, Macaristan hattında Wizzair ile rekabete giren Türk Hava Yolları, Macar şirketten rahatsız oldu ve C tipi permi öne sürülerek şirketin uçuşları durduruldu. Bu iddiayı güçlendiren en önemli gelişme ise, THY’nin bugün bir basın açıklaması yayınlayarak  Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye haftada 7 olan seferlerini 11 Temmuz’dan itibaren 10'a çıkarması oldu. Bazı kaynaklar THY, Malev ve Wizzair’in birlikte uçtuğu Macaristan pazarında Pegasus Havayolları’nın da girmek istediğini ancak Budapeşte için verilen fazladan üç frekansın tamamının THY’ye verilerek Pegasus’un Budapeşte planlarının da  suya düştüğünü iddia etti.
 
C TİPİ PERMİ İLE UÇUYORLAR
 
C tipi permi ile Türkiye’ye charter uçuş yapan birçok havayolu şirketi bulunuyor.  Redwings, Nordavia, Skyexpres C tipi permi ile Atatürk Havalimanı’na operasyon düzenlerken FlyDubai, Air Arabia, Petra Rolay Wings gibi şirketler de yine aynı uçuş izniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’na sefer yapıyor. 
 
2017’DE 132 UÇAK
 
Budapeşte merkezli Wizz Air,  2017 yılında 132 uçaklık bir filo hedefliyor. Wizz Air, Türkiye pazarında  İstanbul’un yanı sıra Budapeşte-Antalya uçuşlarına da başlamayı planlıyordu.  
 
Avrupa’nın en hızlı büyüyen havayolu şirketlerinden biri olan Wizair’in Avrupa’da 13 hub’ı bulunuyor ve 220 destinasyona uçuyor. Halen şirket filosunda 35 uçak bulunuyor. 

©AirportHaber Özel
WIZZAIR’E SOĞUK DUŞ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşlar, Dünyada artık birsürü ucuz hava yolu var.Ucuzluk, uçaklarının kötülüğünden değil,işletme politikalarından kaynaklanıyor.Ben göz göre göre yolunmak istemeyenlerdenim. THY(Ta Havadan Yolarım) ile uçmak için ya çok paran olmalı yada mecbur kalmalısın.Ben yıllardır ucuz şirketlerle,Türkiye nin ve Avrupa'nın her yerine uçuyorum.Türkiye Gidiş dönüş (40-50 TL)Avrupa (50-80 €)Bir sürü arkadaşımında en uygun maliyetle uçmasına yardımcı oldum. Burada asıl konu bu uçuş sonrası haklarımızı biliyormuyuz,haklarımızı almak için ne yapabiliriz.Web sayfalarında ,başka bir firma ile uçma hakkımızın olduğu,ve 250€ tazminat ve başka bazı haklarımızın verileceği belirtiliyor.Lütfen güç birliği yapalım.Boş konuşarak havanda su dövmeye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY hala SGH ye inatla Macaristan uçuşunu neden koymuyor. Wizz air i seçmemizdeki yegane sebep : Sabiha Gökçene uçması ve uçuş saatlerinin biz çalışanlara çalışma saatlerinden kazandırması idi. Sonuçta kimse kazanmadı entrikalar ile insanlar rencide edildi. Sonuçta Türkiyeye daha az insan gelecek. Ama bunun bazı şirketlerin ticari kaygılarının önüne geçtiğini hiç zannetmiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy 440 euro olan bilet wizz airde 100 euro neden 4 kat daha fazla para vermek zorunda bırakılıyoruz ki?? ben burda ogrencıyım ve wizz air ilaç gıbı gelmıstı simdı yıne thyye kazıklancaz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Digerlerine de sira gelecek acele etmeyin zamani var kimler geldi kimler gecti saw dan. Malev de yakinda cekilir ahl den bombos ucuyor. Sadece thy kalir o da 10 cikarmis zaten. Gule gule wizz wizz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Muz cumhuriyeti değil burası nidaları atan arkadaşlar...Bakın haberde sıralanmış aynı şekilde uçan firmaları. Demek ki burası muz cumhuriyeti. Ha eğer değilse, sıkıyorsa, biraz delikanlıysan diğer şirketlere de koy postanı. Elin garibanına değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
benimde wizzairden aldığım bilet vardı.2 kişi toplam gidiş-dönüş 200 avro. thy de tek bilet 289 avro. Uzatmayalım, çarşamba günü önce macaristan dan aradılar, uçuşlar iptal oldu paranızı mı istersiniz yoksa yeni bir uçuş mu diye. bende parayı dedim çünkü aynı gün thy ile uçmak zorunda kalacağım 3 katı fiyatına. Tamam dediler parayı bravofly.com a aktarıyoruz bundan sonrası onların işi. ardından bravofly.com a mesaj attım, önce mesaj ile daha sonra da arayarak ulaştılar. bu kez italya dan arandım. Parayı mı istiyorsunuz diye sordular. evet dedim, tamam dediler. 10 gün içinde kredi kartıma iade olacakmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Macar sivil Havacilik teskilatinin tepkisini bekleyelim.Her zaman derim kisasa kisas vardir uluslararasi iliskilerde. Ikili anlasmalar gozden gecirilcek, ucaklar cok detayli olarak kontrol edilecektir bundan sonra macaristanda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY'yi savunmak adina milliyetcilikten bahseden arkadaslar THY'de sayilari surekli artan yabanci pilotlar konusunda ne diyorlar acaba, merak ettim??? Boyle milliyetcilik mi olur? Global sirket vs. demeyin bana, 70-80 milyon insanin yasadigi bir ulkede milli havayolu ucaklarini ucuracak yeterli sayida pilot bulamiyorsa sucu biraz da kendinde aramali...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Cok dogru karar burasi muz cumhuriyeti mi diyen dogru soyluyor alsin adam gibi ucus izni gelsin c tipi charter ne demek. Bizim firmalarimiza adamlar neler yapiyor haberiniz yok mu? Bravo SHGM ye cok dogru is yapmis.Parasini alamayanlar da Marco Pasaya. Ata sozu aza tamah cok zarar getirir. Dolmusa binersen boyle olur muhatap bulamazsin wizz gelir wizz gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Desenize 25 yıl öncesine döndük. THY'yi korumak anlaşıyla yıllar önce bu tür işler yapılırdı hani 2003 yılından itibaren havacılıkta serbestleşme olmuştu. Ayıptır ya Dubayiye bakın utanın. SHGM'yi THY'nin Ankara şübesi yaparak havacılığımıza zarar vermeğe başlarsak gelinen bu noktadan orta çağa dönüş yaparız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000