17 Şubat 2013, Pazar 10:52:54

VURUN THY'YE

Star Gazetesi yazarlarından Fehmi Koru, ulusal medya tarafından Türk Hava Yolları'nın üzerine çok gelindiğini ifade ederek "Vurun THY'ye..." başlıklı bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı...
  • bırak bu işleri koru! sen ve yularını tutan zihniyet o korktugunuz ATA dan hala korktugunuzdan asıl maskenızı gizliyorsunuz!! yoksa siz varya siz adamı kıtır kıtır kesersiniz..geçin bu ayakları biz kimlerin taliban ın dizinin dibinde oturduğunu kimlerinde o oturana hizmet ettiğini çok iyi biliyoruz yalakalar!!
  • Yahu Fehmi Koru, abiciğim herşeyi bırak bir kenara da sadece sen şu sorunun cevabını ver. Bütün bunlar neyin kafası? Hangi zihniyetten çıkıyor böyle fikirler? Sen ve arka çıktıklarının dünya görüşünüz ne? Bu görüşmüydü ülkeye 90 yılönce modern devlet olma şansı sunan. Sizin gibilerin elinde olsaydı THY nin envanterindeki uçaklara "Gavur İcadı" diye dönüp bakarmıydınız?
  • Hamdi abisinin gözüne girmek icin seri taklalar atilmaya baslanildi. Muhtamel bir amerika seyahati var, kizini gormeye gidecektir ki beles business bileti icin yalan yanlis bilgiler ile takla atiliyor. Buve bunun gibi adamciklarin attiklari taklalar ve sonucunda elde ettikleri kisisel faydalar elbet birgun ortaya cikacaktir.
  • ne THY miş arkadaş! ülke meselesi oldu
  • canım bak konu alkol, fehmi korunun yalanları. sana kadar 1 kişi bile kılık kıyafetle ilgili bir şey yazmışmı hayır? neden etekle açık saçık kıyafetlere bu kadar ilgilisin? konu kılık kıyafet değilken mini eteklerden neden bahsedersin camaroth? hostesler neden toplum genelinden daha açık giyinir biliyormusun? karşı çıkmadan önce hiç bunu düşündünmü camaroth? belki o kızlarımız genel algıdan daha açık giyinirken namusları ile çalışabilineceğini gösteriyorlardır? NE YAZMIŞSIN? uçağın içi piyasa yeri değildir oturdum koltuğa biraz şey göreyim şunu da göreyim güzelmiş yok böyle artık edepli olacak kıyafet yapmayın aman bunun dışında ihtiyaç gidermesi gereken varsa onlarda ihtiyaçlarını uçakta havada değil karada gidelmesi gereken yerlerde gidersinler.. NE DEMEK İSTİYORSUN? HOSTESLER NE? ADAM GİBİ YAZSANA ! CESUR OLSANA! CAMAROTH HOSTESLERİ BİLDİĞİN FAHİŞE YERİNE KOYUYOR, SİZLERDE BU ŞEYİN YAZDIKLARINI YAYINLIYORSUNUZ. YUH.
  • Dunyada "en"lerin bu kadar acik ara onde gittigi bir baska toplum var midir? Bu kadar takiyye, bu kadar demagoji neye ve nereye kadar. Yuce Allah bu milleti uykudan ne zaman uyandiracak??? ABD dedigin ulke vahsi kapitalizmin sapina kadar hakim oldugu ileri bir ulkedir. Bu ulkede paran yok ise yok diye bir sey vardir ama tamamen YASAK diye bir sey yoktur. Bazi Havayollari daha once bedava olarak verdikleri alkollu icecekleri para ile satarak ucus basina biraz daha fazla kazanma yoluna gitmislerdir. Hatta bazi havayollarinda kucuk bir paket patates cipsi, sandevic gibi yiyeceklerde para ile satilmakta dahasi, bir kucuk valizin disindaki bagajlarinizdan ayrica kargo parasi alinmaktadir. Bu nedenle ABD ve diger Ulkelerdeki benzer kar amaci guden uygulamalari alkol yasagi gibi gostermek milletimizi aptal yerine koyan zihniyetin en son ve en guzel ornegidir. Anlayana, "bu dunya Sultan Suleyman'a da kalmamistir ve bu dunya herkeze aittir.
  • Kimse kusura bakmasın ama yolcularını bu kıvama getiren yine Thy'nin ta kendisidir.Diğer havayolu şirketlerine fark atıcam,her yıl Avrupa'da 1.olucam diye yolcuya bol keseden ikram verillirse ve yolcu alıştığından farklı birşeyle karşılaşırsa sosyal medyada bunu paylaşırda paylaşır.Yolcular o kdr pohpohlanıyorki,kendilerinde bunu hak görüyorlar. Ödediği ücreti koltuğa ödediğinin farkında değil,bi tane su getirilmesin hooopp genel müdüre msj,vay efendim 1,5 saatlik viyana seferinde neden suyu getirilmemiş.Herkes Hamdi Bey'in Temel Bey'in ahbabı,en ufak bişeyde sizi şikayet edeceğim deniliyor,sen kimsin ki genel müdüre mail atıabiliyosun,ona gelene kadar kaç şef var departtman var yolcu şikayetleri için, siz izin veriyorsunuz işte,yolcu da size karşı kullanıyor.
  • Emirates Havayolları'nın Bangkok-Hong Korıg uçuşunda Airbus 380 tipi uçağın kapılarından biri 8 bin 230 metrede açık işareti verdi. Kapı bantlandı ve önüne battaniye konuldu.
  • Yalancının mumu yatsıya kadar yanar...
  • Hukumet THY'i kendi imaji icin kullaniyor. THY elbette muhafazakarlasiyor, olmamasi imkansiz, idarecilerine bakin. Turkiye'de hersey hukumetin baskisi altinda yapilir, eskidende boyleydi simdide oyle. Su anda Turkiye tutucu dindar kesimin konturolunda oldugu icin muhafazakar yapi ve gorunus hakim. AB'den uzaklastikca bu gorunus de artacak.

Ülkemizin dünyada en fazla bilinen markası Türk Hava Yolları (THY) ateş hattında. Rakip firmalar, Türkiye’yi çekemeyen devletlerin propaganda araçları saldırmıyor THY’ye, hayır; kendi ülkemizin en kıskanılan markasını yaralamak için hiçbir fırsatı kaçırmıyan bizim medya...

THY ülkenin en fazla medya reklâmı veren firmalarının ilk sıralarında yer aldığı halde hem de...

Gazetelerin reklam bölümleriyle haber merkezlerinin birbiriyle ilintisi bulunmadığından söz edilir ya, bunun doğru (!) olduğunu ispatlıyor THY’ye saldırılar...

Ya da bir başka şeyi...

Son saldırılar iki alanda yoğunlaşıyor: Uçakta hizmet sunan personelin yeni kıyafetleriyle ilgili çalışmalar... Bazı hatlarda alkol sunumunun kaldırılması...

Hosteslerin etekleri uzatılıyor, başlarına fes geçiriliyor, sırtlarına da kaftan giydiriliyormuş... “İşte fotoğrafı” diye ‘yeni kıyafet’ olduğu öne sürülen görüntüler sunuluyor... Kıyafetleri hazırlamakta olan modacı, “Bunlar onlarca tasarımdan sadece birkaçı, çok farklı tasarımlarım da var” diyedursun, ilk görüntüler üzerinden son kararmış gibi yorumlar yapılıyor...

Bazı hatlarda alkol sunumunun kaldırılması daha ciddi bir saldırı konusu... Sanki dünyanın bütün havayolları her hatta alkollü içki sunuyor ve bir tek THY bu uygulamaya kısıtlama getiriyor... Gürültüyü duyan böyle bir evhama kolayca kapılabilir.

Kıyafet ve alkol kısıtlaması birarada Türkiye’nin farklı bir yöne doğru yol aldığının kanıtı olarak tartışılıyor.

“Muhafazakârlaşıyoruz, hayat tarzlarına müdahale THY’ye de sıçradı” deniliyor...

Acaba öyle mi? Acaba her havayolu şirketi alkol sunuyor mu yolcularına? Yoksa THY, ismi önünde ‘İslâm cumhuriyeti’ sıfatı bulunan ülkelerin havayollarının peşine mi takılmış durumda?

Amerika’nın iki büyük havayolu, US Airways ve United yolcularına alkol ikram etmiyor; hem iç hatlarda hem de dış hatlarda... Air Canada, AirAsia, Austrian Airlines, Bangkok Airways, Egyptair, Finnair, Jetblue Airways, Royal Brunei Airlines, Spirit Airlines, Thai Airways de, kimi yalnız iç hatlarda kimi hem iç hem de dış hatlarda, alkol ikramı yapmayan havayolları...

Listeyi konuyla ilgili bir örgütün internet sitesinden aynen aldım. Görüldüğü gibi, tek bir mahallenin tercihiyle izahı zor bir durum söz konusu. Küçük bir araştırmayla, hava yolu şirketlerinin giderek yaygınlaştırdıkları ‘non-alcoholic beverages’ uygulamasının, uçuş güvenliğiyle ilgili olduğu anlaşılıyor.

Neymiş? THY’nin alkol servisinden vazgeçtiği hatlarda benzer bir uygulama başka havayolları tarafından yıllar önce başlatılmış... Başta ABD ve Kanada gibi ülkelerin havayolları tarafından...

Daha daha neymiş? Uçuş personeli üniformaları için yapılan hazırlık çalışması henüz bitmemiş; tasarımı hazırlayan modacı, kıyafetlere verilecek son şeklin, koparılan gürültüyü hak etmeyeceğini söylüyor...

Öyle anlaşılıyor ki, ortalık yatıştığında, ülkemizin en bilinir markasını kendi ellerimizle sakatladığımız gerçeğiyle baş başa kalacağız. Başka ülkelerde milli havayolları birbiri ardına iflâs ederken bayrağımızı dünyanın dört bir tarafında şerefle dalgalandıran, yıllık cirosu 5 milyar doları bulan, bu yıl 46 milyon yolcu taşımayı hedefleyen THY’nin...

Vardır bir sebebi... Ama ne?

VURUN THY'YE

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

koru ~ 11 yıl önce
bırak bu işleri koru! sen ve yularını tutan zihniyet o korktugunuz ATA dan hala korktugunuzdan asıl maskenızı gizliyorsunuz!! yoksa siz varya siz adamı kıtır kıtır kesersiniz..geçin bu ayakları biz kimlerin taliban ın dizinin dibinde oturduğunu kimlerinde o oturana hizmet ettiğini çok iyi biliyoruz yalakalar!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neyin Kafası ~ 11 yıl önce
Yahu Fehmi Koru, abiciğim herşeyi bırak bir kenara da sadece sen şu sorunun cevabını ver. Bütün bunlar neyin kafası? Hangi zihniyetten çıkıyor böyle fikirler? Sen ve arka çıktıklarının dünya görüşünüz ne? Bu görüşmüydü ülkeye 90 yılönce modern devlet olma şansı sunan. Sizin gibilerin elinde olsaydı THY nin envanterindeki uçaklara "Gavur İcadı" diye dönüp bakarmıydınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F.Koru ~ 11 yıl önce
Hamdi abisinin gözüne girmek icin seri taklalar atilmaya baslanildi. Muhtamel bir amerika seyahati var, kizini gormeye gidecektir ki beles business bileti icin yalan yanlis bilgiler ile takla atiliyor. Buve bunun gibi adamciklarin attiklari taklalar ve sonucunda elde ettikleri kisisel faydalar elbet birgun ortaya cikacaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boink boink ~ 11 yıl önce
ne THY miş arkadaş! ülke meselesi oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PROMETHEUS -camaroth ~ 11 yıl önce
canım bak konu alkol, fehmi korunun yalanları. sana kadar 1 kişi bile kılık kıyafetle ilgili bir şey yazmışmı hayır? neden etekle açık saçık kıyafetlere bu kadar ilgilisin? konu kılık kıyafet değilken mini eteklerden neden bahsedersin camaroth? hostesler neden toplum genelinden daha açık giyinir biliyormusun? karşı çıkmadan önce hiç bunu düşündünmü camaroth? belki o kızlarımız genel algıdan daha açık giyinirken namusları ile çalışabilineceğini gösteriyorlardır? NE YAZMIŞSIN? uçağın içi piyasa yeri değildir oturdum koltuğa biraz şey göreyim şunu da göreyim güzelmiş yok böyle artık edepli olacak kıyafet yapmayın aman bunun dışında ihtiyaç gidermesi gereken varsa onlarda ihtiyaçlarını uçakta havada değil karada gidelmesi gereken yerlerde gidersinler.. NE DEMEK İSTİYORSUN? HOSTESLER NE? ADAM GİBİ YAZSANA ! CESUR OLSANA! CAMAROTH HOSTESLERİ BİLDİĞİN FAHİŞE YERİNE KOYUYOR, SİZLERDE BU ŞEYİN YAZDIKLARINI YAYINLIYORSUNUZ. YUH.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Globally OURS ~ 11 yıl önce
Dunyada "en"lerin bu kadar acik ara onde gittigi bir baska toplum var midir? Bu kadar takiyye, bu kadar demagoji neye ve nereye kadar. Yuce Allah bu milleti uykudan ne zaman uyandiracak??? ABD dedigin ulke vahsi kapitalizmin sapina kadar hakim oldugu ileri bir ulkedir. Bu ulkede paran yok ise yok diye bir sey vardir ama tamamen YASAK diye bir sey yoktur. Bazi Havayollari daha once bedava olarak verdikleri alkollu icecekleri para ile satarak ucus basina biraz daha fazla kazanma yoluna gitmislerdir. Hatta bazi havayollarinda kucuk bir paket patates cipsi, sandevic gibi yiyeceklerde para ile satilmakta dahasi, bir kucuk valizin disindaki bagajlarinizdan ayrica kargo parasi alinmaktadir. Bu nedenle ABD ve diger Ulkelerdeki benzer kar amaci guden uygulamalari alkol yasagi gibi gostermek milletimizi aptal yerine koyan zihniyetin en son ve en guzel ornegidir. Anlayana, "bu dunya Sultan Suleyman'a da kalmamistir ve bu dunya herkeze aittir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Poşetçay ~ 11 yıl önce
Kimse kusura bakmasın ama yolcularını bu kıvama getiren yine Thy'nin ta kendisidir.Diğer havayolu şirketlerine fark atıcam,her yıl Avrupa'da 1.olucam diye yolcuya bol keseden ikram verillirse ve yolcu alıştığından farklı birşeyle karşılaşırsa sosyal medyada bunu paylaşırda paylaşır.Yolcular o kdr pohpohlanıyorki,kendilerinde bunu hak görüyorlar. Ödediği ücreti koltuğa ödediğinin farkında değil,bi tane su getirilmesin hooopp genel müdüre msj,vay efendim 1,5 saatlik viyana seferinde neden suyu getirilmemiş.Herkes Hamdi Bey'in Temel Bey'in ahbabı,en ufak bişeyde sizi şikayet edeceğim deniliyor,sen kimsin ki genel müdüre mail atıabiliyosun,ona gelene kadar kaç şef var departtman var yolcu şikayetleri için, siz izin veriyorsunuz işte,yolcu da size karşı kullanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasas ~ 11 yıl önce
çok doğru bir yazı.
Emirates ~ 11 yıl önce
Emirates Havayolları'nın Bangkok-Hong Korıg uçuşunda Airbus 380 tipi uçağın kapılarından biri 8 bin 230 metrede açık işareti verdi. Kapı bantlandı ve önüne battaniye konuldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XXXXX ~ 11 yıl önce
Yalancının mumu yatsıya kadar yanar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muhafazakarlar ~ 11 yıl önce
Hukumet THY'i kendi imaji icin kullaniyor. THY elbette muhafazakarlasiyor, olmamasi imkansiz, idarecilerine bakin. Turkiye'de hersey hukumetin baskisi altinda yapilir, eskidende boyleydi simdide oyle. Su anda Turkiye tutucu dindar kesimin konturolunda oldugu icin muhafazakar yapi ve gorunus hakim. AB'den uzaklastikca bu gorunus de artacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000