06 Haziran 2009, Cumartesi 17:29:38

Vize'siz girişte belirsizlik sürüyor

Almanya'ya "vizesiz giriş" uygulamasında,havayolu şirketleri, yazılı talimat olmadığı için vize uygulamasını sürdürüyor...
  • koskoca türkiye cumhuriyetinin vatandaşlarının düştüğü durumları gördükçe içim acıyor maksimum 200 ila 300 euro burakıcaklar diye nüfus kağıdıyla içeriye aldığımız bu ülkelerin konsolasluklarının önlerine çile çeken ve keyfi vize veren vermezsede aldığı paraları geriye iade etmiyen bu ülkelerin vatandaşlarına acaba ne zaman misliyle karşılık vereceğiz en azından bizim nesillerimiz bunu görebilecek mi? adı sanı belli olmayan ülkeler bile bize vize uyguluyor biz içeriye buyur ediyoruz kaçak çalışan almanlar bile var artık isveçliler ruslar ukraynalılar vs... bu hükümetle olmaz ama artık herkeze vize uygulamanın vaktidir kimseyi içeriye buyur etmemeliyiz ancak o zaman büyük ülke olunur haliylede bu çirkeflikleri yapanlar vizeyi hemen kaldırır

Avrupa Adalet Divanının kararı doğrultusunda sanatçılar, bilim adamları, sporcular ve şoförlerin Türkiye'deki ikametlerini korumak kaydıyla ve iki ayı geçmeyecek şekilde Almanya'ya vizesiz giriş hakkı kazanması, havalimanında uygulamada belirsizlik yarattı.

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliğinin, Avrupa Adalet Divanı kararı doğrultusunda 5 Haziran 2009 tarihinden geçerli olmak üzere, Almanya'ya vizesiz giriş uygulaması ile ilgili açıklamasına rağmen, Atatürk Havalimanı'ndaki Lufthansa Havayolları ve Türk Hava Yolları (THY) yetkilileri, Almanya'ya seyahat edecek yolcular için vize uygulamalarına devam ediyor.

Her iki şirketin yetkilileri yaptıkları açıklamada, Avrupa Adalet Divanının aldığı ''vizesiz giriş'' kararıyla ilgili haberleri okuduklarını ancak kendilerine bu konuda yazılı bir talimat gelmediğini belirtti.

Yetkililer, Almanya'ya vizesiz gitmek için kendilerine henüz bir başvuru olmadığını ifade ederek, başvuran olsa bile ellerinde yeni uygulamaya ilişkin bir talimat olmadığı için eski uygulamanın yürürlükte olduğunu ve buna devam ettiklerini bildirdiler.

Almanya'ya vizesiz giriş konusunda hangi kriterleri uygulayacakları konusunda ellerinde bir belge bulunmadığını da dile getiren yetkililer, bir yolcunun yanlış şekilde Almanya'ya gitmesi ve yolcunun tekrar geri gönderilmesi durumunda kendilerine ağır para cezaları gelebileceğini belirttiler.

"VİZESİZ GİRİŞ" UYGULAMASI

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği, Avrupa Adalet Divanının ''Soysal davasında'' verdiği 19 Şubat 2009 tarihli kararı doğrultusunda, idari uygulamada değişiklik yapılarak, sanatçı, bilim adamı, sporcu ve şoför Türk vatandaşlarının, 5 Haziran 2009 tarihinden geçerli olmak üzere, Türkiye'deki ikametlerini korumak kaydıyla ve iki ayı geçmeyecek şekilde Almanya'ya vizesiz giriş yapabileceğini açıklamıştı.

Vize'siz girişte belirsizlik sürüyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
koskoca türkiye cumhuriyetinin vatandaşlarının düştüğü durumları gördükçe içim acıyor maksimum 200 ila 300 euro burakıcaklar diye nüfus kağıdıyla içeriye aldığımız bu ülkelerin konsolasluklarının önlerine çile çeken ve keyfi vize veren vermezsede aldığı paraları geriye iade etmiyen bu ülkelerin vatandaşlarına acaba ne zaman misliyle karşılık vereceğiz en azından bizim nesillerimiz bunu görebilecek mi? adı sanı belli olmayan ülkeler bile bize vize uyguluyor biz içeriye buyur ediyoruz kaçak çalışan almanlar bile var artık isveçliler ruslar ukraynalılar vs... bu hükümetle olmaz ama artık herkeze vize uygulamanın vaktidir kimseyi içeriye buyur etmemeliyiz ancak o zaman büyük ülke olunur haliylede bu çirkeflikleri yapanlar vizeyi hemen kaldırır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000