31 Mart 2011, Perşembe 08:03:48

VİZESİZ GİRİŞ İÇİN ALMANYA'YI DAVA ETTİ

Almanya'ya vizesiz gitmek isteyen Murat Gül adlı Türk vatandaşı, Almanya Dışişleri Bakanlığı aleyhine dava açtı.
  • 1. Türklerin Almanya bankalarından paralarını çekmeleri bir şey değiştirmez ! Alman hükümetinin ekonomisi türklerin paralarını çekmesiyle çökecek bir yapıya sahip değildir ! 80.000.000 lık ülkede 5.000.000 türk var... *** 2. Gümrük birliği Çiller tarafından kabul edildi. Keşke kabul edilmeseydi. 1995 den beri zararımız açıklanamayacak kadar büyük ! *** 3- Almanya ile vize kalkmasının tek şartı onların bize uyguladıgı vize zorluklarını bizlerinde onlara uygulaması lazım. *** 4- Merkel gibi Türk düşmanı oldukca vize nin kalkması hayaldır *** 5- Güzel bir haber ise 2 gün önce Almanyada Merkelın partisi yenilgiye ugradı. Çöküş uzak değil...
  • sorun avrupa da değil, bizde. tek taraflı gümrük birliğine girersen sonun böyle olur. hükümet çıkıp gümrük birliğinden çıkıyorum, bundan sonra türkiye ye mal satmak istersen şu kadar gümrük vergisi ödersin, derse beş dakikada bu işler düzelir. avrupa da yaşayan varadaşlarımız yarın sabah bankalara koşup paralarını çekmeye başlarsa beş dakikada bu işler çözülür.ama nerde? ne biçim millet olduk?
  • Birgün, Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, milletvekilleri, müsteşarlar, generaller, muhalefet partileri liderleri ve yöneticileri, üst düzey bürokratlar, konsoloslar, diplomatik pasaportlarını bırakır, yanlarına normal vatandaşların kullandığı pasaportlarını alır ve vize almadan aynı gün içinde tarifeli seferlerle Almanya'nın çeşitli şehirlerine giderek giriş yapmak isterlerse ne olur ? 1) Kendileri vatandaşların ne çektiğini görürler 2) Almanya karışır. Almazlarsa Türkiye Cumhuriyetinin başını, başbakanını reddetmiş olurlar, alırlarsa normal pasaportların da vizesiz girişi teyit edilmiş olur. Ey yöneticiler, var mısınız böyle bir harekete ? Yoksa sıkar mı ?
  • Almanya'daki çok büyük bir işi, müşterinin "24 saatte servis" şartı nedeniyle kaybettik. Alman Konsolosluğuna şartnameyi göstererek yaptığımız "isimlerini verdiğimiz 8 mühendisimiz ve 4 teknisyenimiz için 5 yıllık çok girişli vize" isteği reddedildi. Sonunda müşteri çok istemesine rağmen, ileride bir sorun çıktığında, sisteminin duracağı endişesiyle işi İtalyanlara verdi. Bu işten bizim, dolayısıyla Türkiye'nin kaybı 980,000 EURO. Aynı İtalyan firma Türkiyedeki ihalelerde de karşımıza çıkıyor ve hiç çekinmeden "24 saatte servis" garantisi veriyor. Bunun adı dünyanın her yerinde "HAKSIZ REKABET" tır ve iş hukukuna da, ahlağına da aykırıdır. Bu durumda olan birçok Türk firması vardır. İşte Avrupa adaleti budur.

Gül'ün avukatı Mülayim Hüseyin,yaptığı açıklamada, Bursa'da yaşayan Murat Gül'ün, 3 yıl önce evlendiğini ve Hamburg'da bir dil kursuna yazıldığını anlattı. Hüseyin, müvekkilinin, Almanya'da "hizmet alımı" için vize gerekmediği için vizesiz dolaşma hakkının bulunduğunu tasdik etmesi amacıyla Almanya Dışişleri Bakanlığına yazılı başvuruda bulunduğunu, ancak Bakanlığın buna ret cevabı verdiğini söyledi. 

Mülayim Hüseyin, Avrupa Adalet Divanı'nın "soysal kararını", Türkiye-Avrupa Ekonomik Birliği Ortaklık Anlaşmasının 14. maddesini ve benzer bir olayda diğer bir Türk vatandaşını haklı bulan Münih Bavyera İdare Mahkemesinin 9 Şubat 2011 tarihli kararını gerekçe göstererek, müvekkili Gül'e vizesiz dolaşım hakkı olduğunun tasdik edilmesini talep etmişti. 

Bu mahkeme kararlarını örnek göstererek, vizesiz dolaşma hakkını reddeden Almanya Dışişleri Bakanlığını mahkemeye verdiklerini belirten Hüseyin, şunları anlattı: 

"Almanya Dışişleri Bakanlığına, 16 Mart 2011 tarihli bir yazıyla, müvekkilime Almanca kursuna katılmak üzere Almanya'ya vizesiz giriş yapmasına izin vermesini ve bunu Hamburg havaalanı gümrük yetkilileri ve THY'ye 14 Nisan tarihine kadar bildirmesini yazılı olarak talep ettik. Ancak Almanya Dışişleri Bakanlığı, 25 Mart tarihli bir yazıyla, özellikle Münih İdare Mahkemesi'nin kararının kesinlik kazanmamasından dolayı bu kararın kendilerini bağlamadığını gerekçe gösteren bir açıklama yaptı. Şimdi top Berlin İdare Mahkemesi'nde ve muhatap da doğrudan Dışişleri Bakanlığı." 

Hüseyin, Alman yargısından müvekkili için olumlu bir karar çıkmasını beklediğini kaydetti.

 

VİZESİZ GİRİŞ İÇİN ALMANYA'YI DAVA ETTİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
1. Türklerin Almanya bankalarından paralarını çekmeleri bir şey değiştirmez ! Alman hükümetinin ekonomisi türklerin paralarını çekmesiyle çökecek bir yapıya sahip değildir ! 80.000.000 lık ülkede 5.000.000 türk var... *** 2. Gümrük birliği Çiller tarafından kabul edildi. Keşke kabul edilmeseydi. 1995 den beri zararımız açıklanamayacak kadar büyük ! *** 3- Almanya ile vize kalkmasının tek şartı onların bize uyguladıgı vize zorluklarını bizlerinde onlara uygulaması lazım. *** 4- Merkel gibi Türk düşmanı oldukca vize nin kalkması hayaldır *** 5- Güzel bir haber ise 2 gün önce Almanyada Merkelın partisi yenilgiye ugradı. Çöküş uzak değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sorun avrupa da değil, bizde. tek taraflı gümrük birliğine girersen sonun böyle olur. hükümet çıkıp gümrük birliğinden çıkıyorum, bundan sonra türkiye ye mal satmak istersen şu kadar gümrük vergisi ödersin, derse beş dakikada bu işler düzelir. avrupa da yaşayan varadaşlarımız yarın sabah bankalara koşup paralarını çekmeye başlarsa beş dakikada bu işler çözülür.ama nerde? ne biçim millet olduk?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Birgün, Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, milletvekilleri, müsteşarlar, generaller, muhalefet partileri liderleri ve yöneticileri, üst düzey bürokratlar, konsoloslar, diplomatik pasaportlarını bırakır, yanlarına normal vatandaşların kullandığı pasaportlarını alır ve vize almadan aynı gün içinde tarifeli seferlerle Almanya'nın çeşitli şehirlerine giderek giriş yapmak isterlerse ne olur ? 1) Kendileri vatandaşların ne çektiğini görürler 2) Almanya karışır. Almazlarsa Türkiye Cumhuriyetinin başını, başbakanını reddetmiş olurlar, alırlarsa normal pasaportların da vizesiz girişi teyit edilmiş olur. Ey yöneticiler, var mısınız böyle bir harekete ? Yoksa sıkar mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Almanya'daki çok büyük bir işi, müşterinin "24 saatte servis" şartı nedeniyle kaybettik. Alman Konsolosluğuna şartnameyi göstererek yaptığımız "isimlerini verdiğimiz 8 mühendisimiz ve 4 teknisyenimiz için 5 yıllık çok girişli vize" isteği reddedildi. Sonunda müşteri çok istemesine rağmen, ileride bir sorun çıktığında, sisteminin duracağı endişesiyle işi İtalyanlara verdi. Bu işten bizim, dolayısıyla Türkiye'nin kaybı 980,000 EURO. Aynı İtalyan firma Türkiyedeki ihalelerde de karşımıza çıkıyor ve hiç çekinmeden "24 saatte servis" garantisi veriyor. Bunun adı dünyanın her yerinde "HAKSIZ REKABET" tır ve iş hukukuna da, ahlağına da aykırıdır. Bu durumda olan birçok Türk firması vardır. İşte Avrupa adaleti budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000