28 Şubat 2010, Pazar 08:55:49

"Vizelerin kaldırılması en çok bize yarıyor"

Kotil, vizelerin kaldırılmasından en kârlı çıkan kurumlar arasında yer aldıklarını belirtti.
  • Vizelerin kaldirilmasi sonucta politik bir adimdir. Suriye-Lübnan gibi ülkelerle kaldirilmasinin uzun dönemde farkli etkileri olabilir. Örnegin Bati Avrupa'da Türkiye kapilarini terörist ülkelere mi aciyor gibi yorumlar duyulmaya baslandi. Bence o kadar riskli olmasa da THY yolcularinin vizelerini siki sekilde kontrol etmeye devam etmeli ve Disisleri biraz da AB'ye vize nasil kalkar üzerinde calismalidir. Rusya ile vizenin kalkmasi ise cok dogru ve önemli bir adim olur.
  • elin arabi tr ye gelsin, ee turkler avrupa ulkelerini nasil gidecek, ab ye girecez diyolar, suriyeyle kenyayla vize kalkiyor, ne alaka simdi?
  • Anti-THY ile ne alakasi var hic anlamadim. Elestirilen, Turkiye'nin limitli de olsa gelismis ulkelere olan baglantisinin gelismis ulkelerle hic bir baglantisi olmayan kesime acilmasi ve bize bu nedenle kapilarin hepten kapanmasi riski. THY degil de baska biri "biz vizelerin kalkmasindan memnunuz, cok kar ediyoruz" deseydi, onlarin da ayni yorumlara maruz kalacagini dusunuyorum. Olaya biraz ticari acidan bakin lutfen, firma milliyetciligi yapmak firmalari gelistirmez, onlara katma deger yatarmaz, ilerletmez. Rekabet gucunu de zayiflatir diyecegim ama rakip birakmiyorlar ki piyasada.
  • evet anti thyciler iş başında. bu haberde eleştirilcek bişey bulamıyorum ama anticiler bulabiliyor. ne alakası var terörle kardeşim.
  • Yakında o ülkelerden transit geçenler sebebiyle Türkiye terörle bağlantılı ülke ilan edilir, kendi aranızda gider gelirsiniz.
  • Özellikle suriye, lübnan ile karşılıklı vizelerin kaldırılmasının faydaları insanların rahatça Türkiyeye gelmesini sağlıyor. Bir kısmı karayolunu tercih ederken diğer bir kısmı da havayolunu tercih ediyor. Daha uzak mesafelerden gelenler. Önümüzdeki aylarda eğer Rusya ve Suudi Arabistanla da karşılıklı vizelerin kaldırılmasına kara verilirse işte o zaman mükemmel olur. Rusya ile turizm patlar, ticaret patlar aynı şekilde Suud ile de. Thy nin de uçakları full dolu olur ne güzel..
  • simid sirada afrika ulkeleri var.

THY Genel Müdürü Temel Kotil, hükümetin komşularla açılım politikası ve vizelerin kaldırılmasından duyduklarını memnuniyeti dile getirerek, "Dışişleri'ne teşekkür ediyoruz. Vizeler kalkıyor, bu bize yolcu olarak dönüyor. Mesela Libya'ya yolcu sayısı üç kat arttı. Şam'a sefer sayımız 4'ten 21'e çıktı." dedi.

Öte yandan Kotil, vizelerin kaldırılmasından en kârlı çıkan kurumlar arasında yer aldıklarını da sözlerine ekledi.

"Vizelerin kaldırılması en çok bize yarıyor"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
Vizelerin kaldirilmasi sonucta politik bir adimdir. Suriye-Lübnan gibi ülkelerle kaldirilmasinin uzun dönemde farkli etkileri olabilir. Örnegin Bati Avrupa'da Türkiye kapilarini terörist ülkelere mi aciyor gibi yorumlar duyulmaya baslandi. Bence o kadar riskli olmasa da THY yolcularinin vizelerini siki sekilde kontrol etmeye devam etmeli ve Disisleri biraz da AB'ye vize nasil kalkar üzerinde calismalidir. Rusya ile vizenin kalkmasi ise cok dogru ve önemli bir adim olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
elin arabi tr ye gelsin, ee turkler avrupa ulkelerini nasil gidecek, ab ye girecez diyolar, suriyeyle kenyayla vize kalkiyor, ne alaka simdi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Anti-THY ile ne alakasi var hic anlamadim. Elestirilen, Turkiye'nin limitli de olsa gelismis ulkelere olan baglantisinin gelismis ulkelerle hic bir baglantisi olmayan kesime acilmasi ve bize bu nedenle kapilarin hepten kapanmasi riski. THY degil de baska biri "biz vizelerin kalkmasindan memnunuz, cok kar ediyoruz" deseydi, onlarin da ayni yorumlara maruz kalacagini dusunuyorum. Olaya biraz ticari acidan bakin lutfen, firma milliyetciligi yapmak firmalari gelistirmez, onlara katma deger yatarmaz, ilerletmez. Rekabet gucunu de zayiflatir diyecegim ama rakip birakmiyorlar ki piyasada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
evet anti thyciler iş başında. bu haberde eleştirilcek bişey bulamıyorum ama anticiler bulabiliyor. ne alakası var terörle kardeşim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yakında o ülkelerden transit geçenler sebebiyle Türkiye terörle bağlantılı ülke ilan edilir, kendi aranızda gider gelirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Özellikle suriye, lübnan ile karşılıklı vizelerin kaldırılmasının faydaları insanların rahatça Türkiyeye gelmesini sağlıyor. Bir kısmı karayolunu tercih ederken diğer bir kısmı da havayolunu tercih ediyor. Daha uzak mesafelerden gelenler. Önümüzdeki aylarda eğer Rusya ve Suudi Arabistanla da karşılıklı vizelerin kaldırılmasına kara verilirse işte o zaman mükemmel olur. Rusya ile turizm patlar, ticaret patlar aynı şekilde Suud ile de. Thy nin de uçakları full dolu olur ne güzel..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
simid sirada afrika ulkeleri var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000