20 Mayıs 2010, Perşembe 13:40:35

VE THY'DE GREV KARARI ALINDI

Hava-İş sendikasınca yapılan basın açıklmasında THY 22. Dönem toplu iş sözleşmesi ile ilgili oluşan uyuşmazlıkla ilgili 'Grev Kararı'nın alındığı duyuruldu.
  • 2.pilot maasi gercekten az kalıyor 12bin tl net alıyoruz yatılarla beraber 13-14 arası oluyor yüzde 20lik bir düzenlemeyle sorun hallolur 15bin net olsa sorun olmaz
  • thy içinde birazcık hakkınız oldugunu düsünseydiniz dalga gecercesine isteklerde bulunmaz orta yolu bulurdunuz. siz sadece thy içeriden yıpratmak adına kullanılan piyonlarsınız. thy marka olmak adına yapması gerekeni yapmıstır sponsorluklarıyla. bu sponsorluklarla reklamdan elde edilen gelirlerle maaşlarınız vermiyorlarmı? thy sesleniyorum thy tamamını özellestirinde sonraki yıllarda nasıl haklarını arayacaklar yada ellerindekilere nasıl sahip cıkacaklar görelim...
  • yer personeli olarak çalışan arkadaşlarında haklarını yememek lazım. milyonlarca yolcu, yüzlerce uçuş ve 100 küsür uçak. bu yoğun yolcu, uçak ve uçuş hatını başarı ile ve özveri ile yönetmek zor iş. çok büyük başarılara imza atıyorlar. şoföründen genel müdürlük personeline kadar herkes çok büyük özveriler gösteriyorlar. bütün uçakların zamanında ve eksiksiz havalanması gerek ve onlar bu işi başarıyorlar. insanları beraberlerindeki bagajlarla uçağa bindirmek onlarca seferi düzenlemek ve bu seferlerin aksamadan sağlanmasıda onların işi. yani herkesin aklında kaldığı gibi THY sadece pilotların ve kabin memurlarının görev yaptığı bir kuruluş değil. THY yek vücut ve güçlü bir şirkettir. Bunlarında üstesinden gelir. Hayırlı günler buda son artık.
  • Thy yönetiminin başarısını da görmemek onlara haksızlık olur. şirketin mali açıdan ilerlemesi ve filo yapısını genişletmesi büyük bir başarı. Sayın Temel Kotil çok bnaşarılı bir yönetici ve ileri görüşlü bir insan. kendisini tebrik ediyorum ve saygı duyuyorum. Sorunu kişiselleştirmemek lazım. sonuçta kendisi bir şirket yöneticisi ticari bir kuruluşun başında olarak görevi olarak kar odaklı olmak zorunda çalışanlarda kendileri açısından hakkettiklerini istemek durumunda. bence dışardan yorum yapıp galeyana gelip bilmeden içinde olmadan yorumlar yapılmamalı. hataya düşmektense susmak bazen daha etik olur. çalışanları ve yöneticileriyle THY bu işi kendileri çözmelidir. Tüm THY çalışanlarına ve yöneticilerine saygılar ve güvenli uçuşlar.
  • size göre uçan garson olan kabin memurları. uçak biraz sallandığında herkes onların gözüne bakıyor hemen. neden acaba. acil bi iniş yaptınız diyelim yorum yapan arkadaşlar. kapıyı nasıl açacaksın. yangın çıktı uçakta nasıl söndüreceksiniz. durum maaş durumu değil bi kere bu parasal konularada girmek yanlış. insanlar çalışma koşullarının iyileştirilmesini istiyor. ailelerini daha sık görmek onlara daha etkin zaman ayırmak istiyor. asıl para göz olan milletin aldığı maaşlara yorum yapanlar. futbolcular trilyon liralar para alır ama siz para verip onların isimlerini ciğerleriniz yırtılırcasına haykırırsınız. siz adaleti aramıyorsunuz. siz ulaşamadığınız mevkideki insanları kendi egolarınızla eleştiriyor ve kendinizi tatmin ediyorsunuz.saygılar
  • herkes kendine göre yorum yapmış. 10 gündür eşimi sadece 2 saat gördüm. çocuk olursa naparız bilmiyorum. parasal konuda Allah'a şükür durumumuz iyi. her seferinde evden helalleşip ayrılıyoruz. birbirimizi göreceğimiz muallak. uçak düşünce ailelerimize bu da senin evladın diye bir dirhem et veremiyorlar. anlıcanız cenaze var ama ceset yok ortada. gıyabında cenaze namazı. Allah saklasın ölümünüzü göre göre gidiyorsunuz bişey olsa. pilot olmak zor. arkada 200 kişi ve senin bir hatana bakıyor hepsinin canı. doğru kararı doğru zaman da doğru yerde vermen lazım. stresin biri bin para. yağmurda araba kullanazken siz, onlar fırtınada uçak indiriyor. hangi para haram onlara acaba.
  • zamanında spor toto kuponu yerine hocanın anlattığı dersi dinleseydin sen de kaptan olurdun o kıskandığın maaşları alırdın.canım kardeşim ben 200 milyon dolara uçak alsam onu 1000 tl maaş alan insanlara teslim etmem.hatta lise mezununu yanına bile yaklaştırmam.yaklaştırınca ne oluyor görüyorsunuz(uçağın kapısına çarpan operatör tek hareketi ile 500 bin dolar zarar verebiliyor.737-800 fwd pass door AOG fiyatı)
  • Grevin kabin ve uçuş tayfasıyla alakası yoktur..Yerde olan,çalışan emektarlarla alakası vardır..Ve yaptığımız işin(kabin de dahil) ballı yer olduğnu belirten arkadaşları da kınıyorum...Bilmeden görmenden böle bir açıklama yapılamaz...
  • volvo nickli arkadaş demişki benim maaşımdan kesilen vergilerle thy çalışanının maaşı haram olsun. biz maaşımızı vergilerden gelen gelirle almıyoruz. önce bunu bil. vergiler polis doktor öğretmen vs. devlet memurlarına dağıtılır. hiç merak etme senin kaçırdığın vergileri devlete biz ödüyoruz. her ay aldığımız maaşın yarısını devletimize vergi veriyoruz. son kuruşuna kadar da helal olsun.
  • yazdığın şeyler sadece kabin personeli için geçerlidir(özelde çalışanların thy'ye girmek istemesi).thy teknik için durum tam tersidir.thy tekniğin en değerli personelleri hızlı bir şekilde özel şirketlere geçmektedir.son 4 yıldır özel şirketlere geçen thy teknisyenlerinin sayısı artmıştır.istersen araştırabilirsin.bu sayı önümüzdeki 2-3 yıl içinde UÇAK TEKNİSYENİ lisans işlemlerinin düzenlenmesi ve onur air ve mng'nin yeni hangarlarının hizmete girmesi ile daha da artacaktır.

Hava-İş tarafından yayınlanan basın açıklamasında şöyle denildi:

Değerli Basın ve Kamuoyuna;

GREV KARARIMIZ 21 Mayıs 2010 Cuma Günü Saat 12.30 da THY Genel Müdürlüğü Önünde Yapılacak Basın Açıklaması ile İŞVERENE TEBLİĞ EDİLECEKTİR.

19 Ocak 2010 tarihinden bu yana sürdürdüğümüz, THY A.O 22. Dönem toplu iş sözleşmesinde, resmi arabulucu raporunun verildiği 10 Mayıs 2010 tarihinden bu yana işveren yetkilileri ile yapılan görüşmelerde üyelerimizin temel taleplerini karşılayan bir yaklaşım oluşmamıştır.

Bu nedenle yasal prosedür gereği sendikamız 20.05.2010 tarihinde GREV KARARI almıştır.

Sendikamızın bugün toplanan Genel Merkez ve Şube Kurulları ile Temsilciler Kurullarının aldığı ortak kararlar aşağıdaki gibidir.

• Kurullarımız sendikamızın bugüne kadar yürüttüğü toplu iş sözleşme görüşmelerinde izlediği politikayı onaylamış, Grev Kararı alınması ve Grev Kararının uygulanması konusunda gerekli prosedürlerin gecikmeden yerine getirilmesini kararlaştırmıştır.

• Bu genel karar çerçevesinde GREV KARARININ bugün itibarı ile alınarak 21 Mayıs 2010 tarihinde işverene tebliğ edilmesi, oybirliği ile kabul edilmiştir.

• Kurullarımız, sendikamızın uzlaşı talep eden sağduyulu yaklaşımının, büyük bir yanılgı olarak, işverence bir zaaf olarak gibi algılandığını görmektedir.

• İşverenin algı bozukluğu sonucu oluşan yanlış politikası nedeniyle, bu noktadan sonra şirketin uğrayacağı zararlar ve olumsuzluklar konusunda sorumlu olmayacağımızı kamuoyumuzun bilgisine bir kez daha sunuyoruz.

• Kurullarımız, yabancı ülkelerin spor kulüplerine ve film yıldızlarına milyonlarca dolar sponsorluk parası aktaran, Türkiye’de Kurumlar Vergisi 29. ‘su olan ve kasasında bulundurduğu nakit para ile ülkemizde 11 sırada bulunan bir şirketin, büyümesinin temel unsuru olan çalışanların haklarının verilmesi yerine, GREV’i tercih etmesini personeline büyük bir saygısızlık olarak görmekte ve kınamaktadır.

• Kurullarımız Anayasal demokratik haklarının kullanılması yönünde sendikamıza karşı oluşturulacak anti-demokratik zorlama ve baskılara karşı sonuna kadar karşı konulacağını kamuoyuna bir kez daha duyurmaktadır.

• Kurullarımız bu noktadan sonra, işverenin uzlaşmaz tavrına karşı üyelerimizin ÖZVERİSİNİN ASKIYA ALINMASINI kararlaştırmıştır. Tüm üyelerimiz bu karara uyarak THY çalışanının gerçekte nasıl bir değere sahip olduğunu hem işverene hem kamuoyuna gösterecektir.

Grev Kararı alınması ile ilgili oluşan uyuşmazlıklar ile ilgili açıklamalar ayrıca kamuoyunun bilgisine ayrıntılı olarak sunulacaktır.

Saygılarımızla.

HAVA-İŞ GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU

VE THY'DE GREV KARARI ALINDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (82)

Misafir ~ 14 yıl önce
2.pilot maasi gercekten az kalıyor 12bin tl net alıyoruz yatılarla beraber 13-14 arası oluyor yüzde 20lik bir düzenlemeyle sorun hallolur 15bin net olsa sorun olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy içinde birazcık hakkınız oldugunu düsünseydiniz dalga gecercesine isteklerde bulunmaz orta yolu bulurdunuz. siz sadece thy içeriden yıpratmak adına kullanılan piyonlarsınız. thy marka olmak adına yapması gerekeni yapmıstır sponsorluklarıyla. bu sponsorluklarla reklamdan elde edilen gelirlerle maaşlarınız vermiyorlarmı? thy sesleniyorum thy tamamını özellestirinde sonraki yıllarda nasıl haklarını arayacaklar yada ellerindekilere nasıl sahip cıkacaklar görelim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yer personeli olarak çalışan arkadaşlarında haklarını yememek lazım. milyonlarca yolcu, yüzlerce uçuş ve 100 küsür uçak. bu yoğun yolcu, uçak ve uçuş hatını başarı ile ve özveri ile yönetmek zor iş. çok büyük başarılara imza atıyorlar. şoföründen genel müdürlük personeline kadar herkes çok büyük özveriler gösteriyorlar. bütün uçakların zamanında ve eksiksiz havalanması gerek ve onlar bu işi başarıyorlar. insanları beraberlerindeki bagajlarla uçağa bindirmek onlarca seferi düzenlemek ve bu seferlerin aksamadan sağlanmasıda onların işi. yani herkesin aklında kaldığı gibi THY sadece pilotların ve kabin memurlarının görev yaptığı bir kuruluş değil. THY yek vücut ve güçlü bir şirkettir. Bunlarında üstesinden gelir. Hayırlı günler buda son artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Thy yönetiminin başarısını da görmemek onlara haksızlık olur. şirketin mali açıdan ilerlemesi ve filo yapısını genişletmesi büyük bir başarı. Sayın Temel Kotil çok bnaşarılı bir yönetici ve ileri görüşlü bir insan. kendisini tebrik ediyorum ve saygı duyuyorum. Sorunu kişiselleştirmemek lazım. sonuçta kendisi bir şirket yöneticisi ticari bir kuruluşun başında olarak görevi olarak kar odaklı olmak zorunda çalışanlarda kendileri açısından hakkettiklerini istemek durumunda. bence dışardan yorum yapıp galeyana gelip bilmeden içinde olmadan yorumlar yapılmamalı. hataya düşmektense susmak bazen daha etik olur. çalışanları ve yöneticileriyle THY bu işi kendileri çözmelidir. Tüm THY çalışanlarına ve yöneticilerine saygılar ve güvenli uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
size göre uçan garson olan kabin memurları. uçak biraz sallandığında herkes onların gözüne bakıyor hemen. neden acaba. acil bi iniş yaptınız diyelim yorum yapan arkadaşlar. kapıyı nasıl açacaksın. yangın çıktı uçakta nasıl söndüreceksiniz. durum maaş durumu değil bi kere bu parasal konularada girmek yanlış. insanlar çalışma koşullarının iyileştirilmesini istiyor. ailelerini daha sık görmek onlara daha etkin zaman ayırmak istiyor. asıl para göz olan milletin aldığı maaşlara yorum yapanlar. futbolcular trilyon liralar para alır ama siz para verip onların isimlerini ciğerleriniz yırtılırcasına haykırırsınız. siz adaleti aramıyorsunuz. siz ulaşamadığınız mevkideki insanları kendi egolarınızla eleştiriyor ve kendinizi tatmin ediyorsunuz.saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
herkes kendine göre yorum yapmış. 10 gündür eşimi sadece 2 saat gördüm. çocuk olursa naparız bilmiyorum. parasal konuda Allah'a şükür durumumuz iyi. her seferinde evden helalleşip ayrılıyoruz. birbirimizi göreceğimiz muallak. uçak düşünce ailelerimize bu da senin evladın diye bir dirhem et veremiyorlar. anlıcanız cenaze var ama ceset yok ortada. gıyabında cenaze namazı. Allah saklasın ölümünüzü göre göre gidiyorsunuz bişey olsa. pilot olmak zor. arkada 200 kişi ve senin bir hatana bakıyor hepsinin canı. doğru kararı doğru zaman da doğru yerde vermen lazım. stresin biri bin para. yağmurda araba kullanazken siz, onlar fırtınada uçak indiriyor. hangi para haram onlara acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
zamanında spor toto kuponu yerine hocanın anlattığı dersi dinleseydin sen de kaptan olurdun o kıskandığın maaşları alırdın.canım kardeşim ben 200 milyon dolara uçak alsam onu 1000 tl maaş alan insanlara teslim etmem.hatta lise mezununu yanına bile yaklaştırmam.yaklaştırınca ne oluyor görüyorsunuz(uçağın kapısına çarpan operatör tek hareketi ile 500 bin dolar zarar verebiliyor.737-800 fwd pass door AOG fiyatı)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Grevin kabin ve uçuş tayfasıyla alakası yoktur..Yerde olan,çalışan emektarlarla alakası vardır..Ve yaptığımız işin(kabin de dahil) ballı yer olduğnu belirten arkadaşları da kınıyorum...Bilmeden görmenden böle bir açıklama yapılamaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
volvo nickli arkadaş demişki benim maaşımdan kesilen vergilerle thy çalışanının maaşı haram olsun. biz maaşımızı vergilerden gelen gelirle almıyoruz. önce bunu bil. vergiler polis doktor öğretmen vs. devlet memurlarına dağıtılır. hiç merak etme senin kaçırdığın vergileri devlete biz ödüyoruz. her ay aldığımız maaşın yarısını devletimize vergi veriyoruz. son kuruşuna kadar da helal olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yazdığın şeyler sadece kabin personeli için geçerlidir(özelde çalışanların thy'ye girmek istemesi).thy teknik için durum tam tersidir.thy tekniğin en değerli personelleri hızlı bir şekilde özel şirketlere geçmektedir.son 4 yıldır özel şirketlere geçen thy teknisyenlerinin sayısı artmıştır.istersen araştırabilirsin.bu sayı önümüzdeki 2-3 yıl içinde UÇAK TEKNİSYENİ lisans işlemlerinin düzenlenmesi ve onur air ve mng'nin yeni hangarlarının hizmete girmesi ile daha da artacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000